×
اقتصادی
شناسه خبر : 275677
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/27 ساعت 09:45
قیمت خرما برای ماه رمضان اعلام شد

قیمت خرما برای ماه رمضان اعلام شد

رئیس انجمن ملی خرمای ایران اعلام کرد هر کیلوگرم خرمای مضافتی برای ماه رمضان حدود 310 هزار تومان تعیین شده تا از نوسان قیمت‌ها جلوگیری شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، تامین و ثبات قیمت کالاهای پرمصرف از جمله خرما مورد توجه قرار می‌گیرد، در این میان، شرایط اقلیمی متفاوت، کم‌آبی و نوسانات اقتصادی، نگرانی‌هایی درباره میزان تولید و عرضه خرما ایجاد کرده بود؛ موضوعی که رئیس انجمن ملی خرمای ایران با تشریح آخرین وضعیت تولید، ذخایر و قیمت‌ها، به آن پاسخ داد و از آمادگی کامل بازار برای تامین نیاز مصرف‌کنندگان در ماه رمضان خبر داد.

رشید فرخی با اشاره به شرایط اقلیمی سال جاری، اظهار کرد: امسال با وجود مشکلاتی همچون کم‌آبی، بی‌برقی و سایر محدودیت‌های اقلیمی، خوشبختانه تولید خرما به سطح قابل قبولی رسید و میزان تولید کشور به‌طور متوسط بین یک میلیون و ۳۵۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن برآورد می‌شود. بنابراین از نظر تولید، مشکل قابل توجهی وجود ندارد.

وی با تاکید بر وضعیت مناسب ذخایر خرما در کشور افزود: ذخایر خرما به اندازه کافی در انبارها موجود است و حتی پس از ماه مبارک رمضان نیز تا فصل برداشت جدید، از نظر تامین خرما با کمبودی مواجه نخواهیم بود.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران با اشاره به وضعیت قیمت‌ها در بازار تصریح کرد: خرما یکی از مظلوم‌ترین کالاها در سبد مصرفی خانوار است؛ به‌طوری که با وجود تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی که خود دولت نیز به آن اذعان دارد، این میزان تورم در قیمت خرما اعمال نشده است. در نتیجه، هم از نظر قیمت و هم از نظر مقدار عرضه، بازار خرما در شرایط باثباتی قرار دارد.

فرخی همچنین از اقدامات حمایتی برای تامین بازار شب عید و ماه رمضان خبر داد و گفت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میادین میوه و تره‌بار شهرداری و شبکه‌های وابسته به تعاون روستایی، اقدام به خرید خارج از فصل خرما کرده‌اند و قرار است این محصولات در ماه مبارک رمضان عرضه شود تا هیچ‌گونه کمبودی در بازار ایجاد نشود.

وی درباره ارقام پرمصرف خرما در ماه رمضان توضیح داد: مصرف خرما کاملا وابسته به ذائقه خانوارهاست، اما خرماهای مضافتی، کبکاب و زاهدی از جمله ارقام روتین و پرتقاضای بازار در این ماه به شمار می‌روند. ایران از نظر تولید خرما در جهان رتبه دوم را دارد، اما از نظر تنوع، در جایگاه نخست قرار گرفته و ارقام متنوعی متناسب با سلیقه‌های مختلف در دسترس مصرف‌کنندگان است.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به بحث قیمت‌گذاری گفت: تجربه نشان داده قیمت‌گذاری دستوری در اقتصاد کشور موفق نبوده است؛ چراکه قیمت‌ها تابع عرضه و تقاضاست. زمانی که عرضه و تقاضا متعادل باشد، قیمت نیز به تعادل می‌رسد؛ این قاعده در مورد همه کالاها از جمله خرما، برنج، گوشت و حتی ارز صدق می‌کند.

به گفته وی، با این حال وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار، نرخ حدود ۳۱۰ هزار تومان را برای هر کیلوگرم خرمای مضافتی در میادین و شبکه‌های توزیع در نظر گرفته است.

فرخی در پایان درباره سهم مصرف داخلی و صادرات خرما اظهار کرد: بر اساس تجربه چندین ساله، نسبت ۷۰ درصد مصرف داخلی و صنایع تبدیلی به ۳۰ درصد صادرات، بهترین الگو برای تعادل بازار است. با رعایت این نسبت، هم صادرات خرما با موفقیت انجام می‌شود و هم بازار داخلی با کمبود مواجه نخواهد شد.


اخبار مرتبط
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
جمعه 1404/12/01 ساعت 03:10
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و متخصص طب سنتی، با تأکید بر اهمیت انتخاب صحیح وعده‌های سحر و افطار در ماه رمضان، گفت: روزه‌داران با مصرف سحری کامل و پرانرژی و افطار سبک و متعادل، از ضعف، بی‌حالی و سوءهاضمه در طول روز جلوگیری کنند.
اقتصاد بازار، دستوری نمی‌شود
سه‌شنبه 1404/11/28 ساعت 10:26
اقتصاد بازار، دستوری نمی‌شود
با نزدیک شدن ماه رمضان بازار خرما در ایران با افزایش تقاضا و رشد قیمت‌ها مواجه است.محدودیت‌ها و تصمیمات مقطعی در سال‌های گذشته نگرانی‌ها درباره کمبود و گرانی این محصول را افزایش داده و حالا بیش از هر زمان دیگری نیاز به برنامه‌ریزی شفاف و بلندمدت احساس می‌شود.
دلایل افزایش قیمت خرما در آستانه ماه مبارک رمضان
دوشنبه 1398/02/16 ساعت 09:44
دلایل افزایش قیمت خرما در آستانه ماه مبارک رمضان
رئیس انجمن ملی خرمای ایران، مهمترین دلایل افزایش قیمت خرما در آستانه ماه مبارک رمضان را کاهش تولید به دلیل خشکسالی سال قبل، افزایش قیمت کود و نهاده‌ها و افزایش نرخ ارز دانست.
نظرات

آخرین اخبار
وقتی کودکان قربانی محتوای نامناسب شبکه‌های اجتماعی می‌شوند
استفاده از پله‌ها بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید است
اورونوف خبر مصدومیتش را تکذیب کرد
مواضع دوگانه انگلیس علیه ایران؛ حمایت از دیپلماسی و تشدید فشار اقتصادی
رایزنی وزیران خارجه قطر و عمان درباره ایجاد کریدور موقت مشترک در تنگه هرمز
جنگنده‌های اسرائیلی جنوب لبنان را بمباران کردند
غریب آبادی: تفاهم ایران و عمان به منزله بازگشایی تنگه هرمز نیست
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
نورویدئو | جنگ مالی واشنگتن ؛وقتی تحریم ، به نقطه آسیب پذیری آمریکا می رسد
رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر
گزارش عراقچی از رایزنی با مقامات پاکستان و عمان
پاسخ قالیباف به لفاظی‌های بسنت: نمایش مضحکت، «روز پیروزی» نبود؛ «روز دلقک» بود!
نیروی دموکراتیک سوریه منحل شد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
پزشکیان: امضای توافقنامه نه از روی وادادگی، بلکه از روی منطق بود
ماجرای 300 کتاب کهنه‌ای که رهبر شهید انقلاب آنها را صحافی کردند
واکنش کرملین به ایده حاکمیت خارجی بر دونباس
پزشکیان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی را منصوب کرد
چرا مس رفسنجان 3 فصل محروم شد؟
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 4 شهریور
قیمت سکه پارسیان امروز 3 شهریور 1405؛ هر گرم به 22 میلیون تومان رسید
خبر خوش برای صنعت خوراک دام؛ برداشت 3.9 میلیون تن جو در سال جاری