×
سیاسی
شناسه خبر : 275670
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/27 ساعت 09:40
شیپور جنگ خاموش دیجیتال به صدا درآمد

نورنیوز از معنای حذف تیک آبی حساب‌های رسمی مقامات ایرانی گزارش می‌دهد؛

شیپور جنگ خاموش دیجیتال به صدا درآمد

حذف تیک آبی ازحساب‌های رسمی عراقچی،لاریجانی ومحسنی‌اژه‌ای فراتر از یک اشتباه فنی در شبکه اجتماعی است؛این اقدام، نمونه‌ای آشکار از پیچیدگی تقاطع فناوری،سیاست و رسانه در دنیای امروز است.اقدام شبکه ایکس و ایلان ماسک،نشان می‌دهدکه ابزارهای فناوری می‌توانند مستقیماً در حوزه نفوذ سیاسی و رسانه‌ای یک کشور اثر بگذارندو به عنوان جبهه‌ای جدید در یک نبردسیاسی عمل کنند.

نورنیوز- گروه سیاسی:  شبکه اجتماعی «ایکس» یا همان توییتر سابق، در اقدامی غیرمنتظره، تیک آبی تأیید حساب را از کنار نام برخی چهره‌های شاخص سیاسی ایران، از جمله حساب‌های رسمی عباس عراقچی، علی لاریجانی و غلامحسین محسنی‌اژه‌ای برداشت و در عوض، این تیک را به حساب‌هایی با نام‌های مشابه یا فیک اختصاص داده است. این اقدام، فارغ از تأثیر مستقیم بر اعتبار کاربران، ابعاد مهمی در عرصه سیاست، رسانه و جنگ نرم دیجیتال دارد که نباید دست کم گرفته شود.

در درجه اول، حذف تیک آبی از حساب‌های مقامات رسمی، حمله یا دست‌کم ضربه‌ای مستقیم به اعتبار و مرجعیت آنلاین این افراد است. تیک آبی در شبکه‌های اجتماعی به عنوان نماد «اعتبار رسمی» و «تایید هویت» شناخته می‌شود و کاربران عادی، به آن به عنوان نشانه اطمینان در صحت اطلاعات نگاه می‌کنند. برداشتن این تیک، موجب کاهش اعتماد عمومی و افزایش احتمال انتشار اخبار نادرست یا سوء برداشت از پیام‌های رسمی می‌شود. وقتی حساب فیک یا جعلی با نام مشابه همان مقامات تیک دار شود، کاربران معمولی ممکن است گمان کنند پیام‌های آن حساب‌ها رسمی و معتبر هستند. این مسئله، امکان مهندسی افکار عمومی و هدایت اخبار به نفع اهداف خاص را فراهم می‌کند.

ابعاد راهبردی این اقدام نیز قابل توجه است. ایلان ماسک، به عنوان مالک شبکه ایکس، نه فقط یک کارآفرین یا مدیر رسانه‌ای، بلکه به نوعی بازیگر فضای ژئوپلیتیک دیجیتال محسوب می‌شود. در شرایطی که روابط ایران و آمریکا در عرصه‌های مختلف پرتنش است، کنترل یا محدود کردن صدای رسمی مقامات ایرانی در یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی جهان، می‌تواند بخشی از جنگ رسانه‌ای و اطلاعاتی تلقی شود. این اقدام، قدرت یک شرکت فناوری در تغییر جریان اطلاع‌رسانی و محدود کردن دسترسی رسمی مقامات به مخاطبان بین‌المللی را نشان می‌دهد.

پیامدهای این اقدام محدود به فضای رسانه‌ای نیست. وقتی مقامات رسمی کشور نتوانند پیام‌های خود را مستقیم و معتبر به مخاطبان داخلی و خارجی منتقل کنند، امکان سوءتفاهم، تحریف و دستکاری اطلاعات افزایش می‌یابد. این وضعیت به ویژه در شرایط حساس منطقه‌ای و بین‌المللی، می‌تواند اثر مستقیم بر سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری‌های امنیتی و دیپلماتیک داشته باشد.

علاوه بر این، اقدام شبکه ایکس، پرسش‌های جدی درباره حاکمیت داده و حاکمیت رسانه‌ای پیش می‌کشد. آیا یک شرکت خصوصی می‌تواند بر حساب‌های رسمی مقامات کشورها چنین تسلطی داشته باشد؟ آیا استفاده از فناوری و الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی به عنوان ابزار فشار یا محدودسازی صدای مقامات، نمی‌تواند بخشی از عملیات جنگ نرم و فشار راهبردی محسوب شود؟ تجربه‌های مشابه در سال‌های اخیر نشان داده که کنترل اطلاعات و اعتبار حساب‌های رسمی، ابزاری بسیار قدرتمند در نبردهای سیاسی و دیپلماتیک است.

در نهایت، این اتفاق فراتر از یک اشتباه فنی یا سوء مدیریت شبکه اجتماعی است؛ و نمونه‌ای آشکار از پیچیدگی تقاطع فناوری، سیاست و رسانه در دنیای امروز است. اقدام شبکه ایکس و مالک آن، نه فقط به اعتبار حساب‌های رسمی مقامات ضربه زده، بلکه نشان داده که ابزارهای فناوری می‌توانند مستقیماً در حوزه نفوذ سیاسی و رسانه‌ای یک کشور اثر بگذارند. مواجهه با چنین رخدادی نیازمند تحلیل دقیق ابعاد حقوقی، رسانه‌ای و امنیتی و تدوین راهبردهایی برای محافظت از صدای رسمی و اطلاع‌رسانی صحیح است.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت
باند سارقان حرفه‌ای منازل در تهران منهدم شد
اعلام ساعت فعالیت کتابخانه ملی
نخست وزیر پاکستان از دیدارش با عراقچی چه گفت؟