×
اجتماعی
شناسه خبر : 275622
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/27 ساعت 05:02
ایمپلنت مغزی چین با بهره‌گیری از اوریگامی!

ایمپلنت مغزی چین با بهره‌گیری از اوریگامی!

ایمپلنت مغزی سه‌بعدی شناور محققان چینی با استفاده از هنر اوریگامی می‌تواند از انقباض نخ مشاهده شده در ایمپلنت‌های دیگر نظیر «نورالینک» جلوگیری کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: محققان چینی از ایمپلنت‌های مغزی الهام گرفته از کریگامی رونمایی کردند که با بافت متحرک، خم می‌شوند.

کریگامی گونه‌ای از اوریگامی است که از ژاپن سرچشمه گرفته و در آن به جای تنها تا کردن کاغذ، با بریدن کاغذ به ساختن اثر می‌پردازند.

محققان چینی یک ایمپلنت مغزی جدید نرم و کشسان را با الهام از هنر اوریگامی توسعه داده‌اند که برای حرکت همراه با مغز طراحی شده است تا به جای اینکه سفت و سخت بماند، بتواند به انقلابی در فناوری رابط مغز و رایانه(BCI) کمک کند.

این ایمپلنت جدید با استفاده از تکنیکی به نام کریگامی توسعه داده شده است. این تکنیک شامل استفاده استراتژیک از برش‌ها و تا زدن‌ها برای ایجاد ساختارهای سه‌بعدی پیچیده است.

ایده پشت استفاده از این تکنیک این است که با یک ورق صاف شروع کنید و برش‌هایی را در مکان‌های مختلف اضافه کنید تا هنگام کشش یا تا شدن، ورق به شکل سه‌بعدی تبدیل شود. مهندسان این هنر را دوست دارند، زیرا به مواد صاف اجازه می‌دهد بدون شکستن، کشیده، خم و پیچیده شوند.

در حال حاضر، رابط‌های مغز و رایانه(BCI) مانند آنهایی که توسط شرکت نورالینک(Neuralink) توسعه یافته‌اند، برای ثبت سیگنال‌های عصبی از رشته‌های الکترود کوچکی که در مغز قرار می‌گیرند، استفاده می‌کنند. با این حال، آنها تمایل به سخت شدن دارند که این یک مشکل است، زیرا مغز دائماً بر اثر ضربان قلب و هنگام تنفس حرکت می‌کند.

محققان در مقاله خود نوشتند: توسعه رابط‌های مغز و رایانه نیاز به آرایه‌های میکروالکترود قابل کاشت دارد که بتوانند با نورون‌های متعدد در مقیاس‌های مکانی و زمانی بزرگ ارتباط برقرار کنند. به همین دلیل، BCIها تمایل دارند به مرور زمان تغییر مکان دهند یا جمع شوند که کیفیت سیگنال را کاهش می‌دهد. آنها همچنین می‌توانند باعث التهاب یا آسیب بافتی شوند که اصلا ایده‌آل نیست.

ایمپلنت‌های مغزی الهام گرفته از اوریگامی

در سال ۲۰۲۴ بود که گزارش شد اولین ایمپلنت انسانی «نورالینک» پس از جابجایی بسیاری از رشته‌ها از موقعیت خود، عملکرد قابل توجهی را از دست داد. این یکی از بزرگترین پاشنه‌های آشیل برای BCIها است.

فانگ یینگ(Fang Ying)، محقق ارشد مؤسسه تحقیقات مغز چین می‌گوید: ما حدود چهار سال پیش دریافتیم که الکترودهای انعطاف‌پذیر به دلیل حرکت مغز، خطر واقعی جمع شدن دارند.

وی افزود: این امر ما را بر آن داشت تا رویکردهای جدیدی را برای کاهش خطر بیرون کشیدن الکترودها هنگامی که یک سر آن به مغز متصل و سر دیگر آن به جمجمه ثابت شده است، بررسی کنیم.

تیم آکادمی علوم چین برای کمک به حل این مشکل تصمیم گرفت تکنیک باستانی تا کردن کاغذ ژاپنی را به جای استفاده از نخ‌ها، به نخ‌های الکترود BCI مارپیچی تبدیل کند.

این موضوع مهم است، زیرا مارپیچ‌ها می‌توانند کشیده و فشرده شوند و در عین حال حرکت را به جای مقاومت در برابر آن، جذب کنند. آنها همچنین می‌توانند فشار مکانیکی روی بافت مغز را کاهش دهند.

این BCI جدید هنگام کاشت، روی یک لایه هیدروژل نیز قرار می‌گیرد. این امر به کاهش اصطکاک، کاهش آسیب بافتی در حین استقرار و به عنوان یک حائل در برابر حرکت مغز کمک می‌کند.

ایمپلنتی که با مغز حرکت می‌کند

محققان توضیح می‌دهند که این امر به الکترودها کمک می‌کند تا به جای اینکه به شکل سفت و سخت به مغز بچسبند، روی آن شناور شوند.

نتایج حیرت‌انگیز بود. هنگامی که این تیم روی میمون‌های ماکاک که مغزشان از نظر ساختار بسیار شبیه به مغز انسان است، آزمایش کرد، متوجه شد که رابط مغز و رایانه اوریگامی جدید قادر به ثبت همزمان فعالیت بیش از ۷۰۰ نورون قشر مغز است.

این رابط مغز و رایانه جدید توانست ناحیه نسبتاً بزرگی از مغز را پوشش دهد، ثبت‌های سیگنال‌های پایدار را حفظ کند و همچنین در مقایسه با طرح‌های سنتی‌تر، جابجایی قابل توجهی کمتری نشان داد.

این موضوع مهم است، زیرا رابط‌های مغز و رایانه معمولاً کاربردهایی مانند کمک به بیماران فلج در کنترل اندام‌های رباتیک دارند. آنها همچنین می‌توانند برای بازیابی گفتار، درمان اختلالات عصبی و به طور بالقوه بهبود قدرت شناختی انسان استفاده شوند.

اگر رابط بتواند همگام با مغز حرکت کند، اتصال را از دست نمی‌دهد، باعث التهاب نمی‌شود و به مغز آسیب نمی‌رساند و در نهایت دوام طولانی‌مدت آن محدود نخواهد شد.

بنابراین اگر این رویکرد جدید الهام گرفته از کیریگامی بتواند بر این مشکل غلبه کند، برای آینده این فناوری بسیار مهم خواهد بود.

این مطالعه در مجله Nature Electronics منتشر شده است.


ایسنا
اخبار مرتبط
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
چهارشنبه 1405/02/30 ساعت 01:00
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
شرکت‌های چینی در حال رقابت برای توسعه و استقرار رابط‌های مغز و رایانه (BCI) مبتنی بر هوش مصنوعی هستند که می‌توانند به افراد در حرکت، صحبت کردن و کنترل دستگاه‌ها کمک کنند.
اوریگامی DNA، کلید نظم‌بخشی مولکولی در نیمه‌رساناهای دوبعدی
دوشنبه 1404/11/20 ساعت 04:02
اوریگامی DNA، کلید نظم‌بخشی مولکولی در نیمه‌رساناهای دوبعدی
دانشمندان روشی نوین برای چیدمان دقیق مولکول‌ها روی نیمه‌رساناهای دوبعدی ارائه کرده‌اند. در این روش، اوریگامی DNA نقش حامل و الگودهنده را ایفا می‌کند. این دستاورد می‌تواند راه را برای ساخت ابزارهای بسیارکوچک در آینده هموار کند.
اوریگامی گرافن اکسید؛ افقی نو به‌سوی نسل آینده ربات‌های نرم
سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 00:05
اوریگامی گرافن اکسید؛ افقی نو به‌سوی نسل آینده ربات‌های نرم
پژوهشگران دانشگاه مک‌گیل کانادا با توسعه ورقه‌های فوق‌نازک اوریگامی‌شده از گرافن اکسید، راهی نو برای ساخت ربات‌های نرم و سامانه‌های تطبیق‌پذیر گشوده‌اند؛ موادی که می‌توانند بدون موتور، سیم یا باتری، تا شوند، حرکت کنند، محیط را حس کنند و شکل خود را تغییر دهند.
نظرات

آخرین اخبار
آیا سفر پوتین به پکن آغاز آرایش جدید قدرت‌هاست؟
همه کشتی‌های ناوگان جهانی صمود توسط اسرائیل توقیف شدند
قاتل الهه حسین‌نژاد به دار مجازات آویخته شد + جزئیات جنایت
زاخارووا: تهدید به حملات مجدد علیه ایران وحشتناک است
آغاز آزمایشی حرکت قطار مشهد- سنندج از 6 خرداد
کاهش چشمگیر طلاق در فارس
اردوغان: تنگه هرمز باید در اسرع وقت بازگشایی شود
امضای حدود 40 سند همکاری میان روسیه و چین
از ابتدای سال 10 نوزاد خارجی در رویان متولد شدند
رشد سه برابری اعتبارات مدارس عشایری
توقف الطلبه منصوریان مقابل الکرما در لیگ عراق
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
تاکید معاون وزیر راه بر عزمی جدی برای بازسازی و ارتقای زیرساخت‌های صنعت هوانوردی
گفت وگوی وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل درباره تنگه هرمز
بقائی: سابقه بدعهدی آمریکا در قبال ایران، بیش از 73 سال است
آرسنال پس از 22 سال قهرمان لیگ‌برتر شد
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان
ابهام در روایت آمریکا از سقوط هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز عراق
نشست مشترک وزارت خارجه و راه برای رفع موانع تجارت و ترانزیت منطقه‌ای
حکم پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
سازمان ملل: 206 حادثه نقض آتش‌بس در جنوب لبنان
توکلی: تنها راه شکست دشمن دعاست
قاهره: راه‌حل نظامی درباره ایران وجود ندارد
شکایت پرسپولیس از سرمربی استقلال
بختیاری‌زاده: چرا روی کریم باقری زوم نکردند؟
یک الگوی چهاربخشی در پنج بار عقب‌نشینی
لژیونرها چه زمانی به اردوی تیم ملی در ترکیه ملحق می شوند؟
حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
وزیر رژیم صهیونیستی ترکیه را کشور متخاصم دانست
ناگفته های مخبر از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
وزیر خارجه آمریکا راهی هند می‌شود
محیط‌زیست تهران: منشأ گرد و غبار هنوز مشخص نشده است
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی
پوتین وارد پکن شد