×
بین الملل
شناسه خبر : 275580
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/27 ساعت 07:24
چرا ناوها همزمان با لبخند می‌آیند؟

نورنیوز بررسی می کند؛

چرا ناوها همزمان با لبخند می‌آیند؟

همزمانی ژست نظامی واشنگتن با پیام‌های آشکار درباره «فشار معیشتی» بر ایرانیان نشان می‌دهد معادله اصلی آمریکا نه جنگ مستقیم، بلکه مهندسی فرسایش اقتصادی و اجتماعی است. آرایش ناوها بیش از آنکه مقدمه درگیری باشد، ابزار چانه‌زنی برای تحمیل مطالبات حداکثری در میز مذاکره است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اظهارات نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا در گفت‌وگو با نشریه پولیتیکو درباره ضرورت اعمال فشاری که «مردم روستایی ایران» آن را با تمام وجود حس کنند، در کنار مواضع دونالد ترامپ درباره مطلوب بودن تغییر نظام، تصویری روشن از اشتراک راهبردی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان ارائه می‌دهد. تفاوت‌ها در تاکتیک است، نه در هدف.

هدف کلان، مهار قدرت منطقه‌ای ایران و تأمین منافع رژیم صهیونیستی در قالب تضعیف یا درگیرسازی ایران در بحران‌های داخلی است. از این منظر، تصور تغییر بنیادین در سیاست آمریکا نسبت به ایران، خطای محاسباتی محسوب می‌شود؛ زیرا هر عقب‌نشینی تاکتیکی می‌تواند به پیش‌روی راهبردی جدیدی منجر گردد.

آرایش نظامی؛ اهرم چانه‌زنی

اعلام اعزام ناوگروه ضربت به منطقه و فضاسازی رسانه‌ای درباره آمادگی برای جنگی چند هفته‌ای، بیش از آنکه نشانگر تصمیم قطعی برای درگیری باشد، ابزار فشار روانی در آستانه مذاکرات است. ترامپ نیز دشواری دستیابی به توافق را اذعان کرده و تلویحاً بر ضرورت «القای ترس» برای شکستن بن‌بست تأکید داشته است.

این الگو نشان می‌دهد گزینه نظامی در وضعیت فعلی بیشتر نقش مکمل فشار اقتصادی را ایفا می‌کند. هدف، سوق دادن ایران به پذیرش خواسته‌هایی نظیر غنی‌سازی صفر و گسترش مذاکرات به حوزه‌های موشکی و منطقه‌ای است. در این چارچوب، نمایش قدرت نظامی کارکردی ابزاری برای تقویت دست آمریکا در میز مذاکره دارد، نه الزاماً آغاز جنگ.

مهندسی فشار اقتصادی و اجتماعی

در سوی دیگر، راهبرد «فلج‌سازی اقتصاد» از طریق تحریم، محدودسازی دسترسی ارزی و ایجاد کمبود دلار، به‌عنوان محور اصلی فشار دنبال می‌شود. اذعان مقام‌های آمریکایی به مهندسی کمبود ارز برای تضعیف ریال، نشان‌دهنده انتقال میدان اصلی تقابل از عرصه نظامی به جبهه معیشتی است.

تمرکز بر مناطق غیرمرکزی و لایه‌های فراپیرامونی، بیانگر تلاش برای گسترش دامنه نارضایتی اجتماعی است. بر این اساس، جنگ اصلی در قالب نبرد اقتصادی و رسانه‌ای تعریف می‌شود؛ نبردی که هدف آن کاهش تاب‌آوری اجتماعی و تبدیل فشار معیشتی به بحران سیاسی و امنیتی است. در این طراحی، اقتصاد به سکوی بی‌ثبات‌سازی تبدیل می‌شود.

ضرورت مقاومت چندلایه

در برابر چنین جنگ ترکیبی، پاسخ نیز باید ترکیبی باشد. حفظ بازدارندگی نظامی، فعال‌سازی دیپلماسی و تقویت انسجام ملی سه ضلع اصلی این آرایش هستند. افزایش تاب‌آوری اجتماعی از طریق اعتمادسازی، پرهیز از شوک‌های اقتصادی بدون پشتوانه حمایتی و تقویت سرمایه اجتماعی، اهمیت راهبردی دارد.

همزمان، توسعه دیپلماسی اقتصادی با محوریت بازیگران مستقلی همچون بریکس و تعمیق همکاری با همسایگان می‌تواند بخشی از فشار خارجی را خنثی کند. آگاهی‌بخشی عمومی درباره ماهیت جنگ ترکیبی نیز مانع از گرفتار شدن در عملیات روانی خواهد شد. در این چارچوب، مقاومت مؤثر نه صرفاً در میدان نظامی، بلکه در مدیریت هوشمند اقتصاد و جامعه رقم می‌خورد.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
توهم محدودیت
برد تاریخی والیبال زنان ایران در قهرمانی آسیا؛ ایران وارد جمع 100 امتیازی‌های جهان شد
جنوب لبنان زیر آتش؛ حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز جمعه 30 مرداد
جدول قیمت محصولات ایران خودرو امروز جمعه 30 مرداد
بروزترین قیمت محصولات سایپا امروز جمعه 30 مرداد + جدول
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون30 مرداد 1405+جدول پخش
برنامه قطعی برق ایلام امروز جمعه 30 مرداد+لینک
رقابت کنکور انسانی و ریاضی کلید خورد
قیمت دلار امروز جمعه 30 مرداد + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز جمعه 30 مرداد + قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق تهران امروز جمعه 30 مرداد+ لینک
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 30 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز جمعه 30 مرداد + جدول
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز جمعه 30 مرداد + جدول
واکسن شخصی‌سازی‌شده سرطان منطبق بر تومورها و جهش‌ها
جمینای در نقش دستیار دانش‌آموزان و دانشجویان
افشاگری علیه متا؛ ایمنی کودکان فدای افزایش تعامل کاربران
رونمایی از قرص ورزش با بازسازی اثرات فعالیت بدنی!
تزریق وریدی آهن، نیاز به انتقال خون را کاهش می‌دهد
ضربان‌سازی که با حرکت قلب شارژ می‌شود
روشی جدید برای تشخیص خطر دیابت بدون آزمایش خون
گام بزرگ محققان ایرانی در هوشمندسازی گیاهان
تصادف در صفاشهر خرم بید با 3 جان باخته
به بازگشت جدی به مذاکرات نیاز داریم
ناو آبراهام لینکلن منطقه غرب آسیا را ترک کرد
شکست تیم فوتبال لوسیل قطر
بزرگداشت اربعین تدفین امام شهید در قم برگزار می‌شود
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران»
انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
ونس از «مرحله جدید» فشار علیه ایران گفت؛ تمرکز آمریکا بر فشار اقتصادی
تقویت بیمه‌ها برای تقبل هزینه‌های درمان ضروری است
طراحی پلاک جدید برای خودروهای عمرانی مناطق آزاد
قطعی برق کرمانشاه فردا جمعه 30 مرداد+ جدول
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا جمعه 30 مرداد
پیشروی تانک‌های اسرائیل در سوریه
برگزاری مراسم چهلم رهبر شهید انقلاب در شیراز
حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
تحریم 10 فرد از سوی خزانه‌داری آمریکا
زلزله 6.5 ریشتری پرو را لرزاند
قیمت طلا 18 عیار امروز پنجشنبه 29 مرداد چقدر افزایش یافت؟
انهدام خط لوله 6 کیلومتری قاچاق سوخت
تاکید عمان و ژاپن بر امنیت تنگه هرمز
تحلیل بازار ارز امروز 29 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 30 مرداد
حرکت حماس به سمت راهبرد ملی فراگیر
برنامه قطعی برق کرمان فردا جمعه 30 مرداد اعلام شد
نورنما | شهادت امام حسن عسکری (ع) داغیست که دل شیعه را به انتظار فرزندش گره زد
هشدار اروپا نسبت به پیامدهای پروژه صهیونیستی
تکریم خانواده شهید اسماعیل خطیب در قم
جدایی محمد قربانی از الوحده با رضایتنامه 1.1 میلیون دلاری!