×
بین الملل
شناسه خبر : 275565
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/26 ساعت 18:27
مصوبات جدید رژیم اسرائیل برای تصرف کرانه باختری

الجزیره؛

مصوبات جدید رژیم اسرائیل برای تصرف کرانه باختری

کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی مجموعه‌ای از مصوبات را برای گسترش بلعیدن اراضی کرانه باختری و تسهیل اشغال این مناطق به تصویب رسانده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: مصوبات کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی در ۸ فوریه ۲۰۲۶، تغییرات اساسی در سازوکارهای مدیریت و ثبت اراضی در کرانه باختری اشغالی ایجاد می‌کند که به گسترش شهرک‌سازی سرعت می‌بخشد و کنترل اسرائیلی‌ها بر آن را تسهیل می‌کند و اختیار تخریب منازل فلسطینی را افزایش می‌دهد.

از جمله این تصمیمات، لغو «قانون اردن» است که فروش املاک فلسطینیان به یهودیان را ممنوع می‌کند، رفع محرمانگی از سوابق اراضی و انتقال اختیارات برنامه‌ریزی و ساخت‌وساز در مناطق شهر الخلیل به «اداره مدنی اسرائیل»، علاوه بر گسترش نظارت و تخریب منازل فلسطینی از دیگر مفاد این مصوبات است.

الجزیره در این رابطه نوشت که این تصمیمات که با هدف تسریع شهرک‌سازی و بلعیدن اراضی کرانه باختری به تصویب رسیده، با تلاش‌های افرادی نظیر یسرائیل کاتس، وزیر جنگ و بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی و ایتمار بن گویر وزیر امور داخلی به تصویب رسیدند.

کابینه رژیم صهیونیستی قانونی را که از دوران اردن در کرانه باختری جاری بود و حق مالکیت اراضی را به ساکنان کرانه باختری یا شرکت‌های ثبت شده در آن محدود می‌کرد، لغو کرد. لغو این محدودیت به شهرک‌نشینان اجازه می‌دهد تا اراضی را مستقیماً از فلسطینیان خریداری کنند و نیازی به ثبت شرکت‌های واسطه نیست.

این تصمیم همچنین شامل لغو قانونی است که اخذ مجوز قبلی را قبل از انجام هر معامله خرید ملکی الزامی می‌کرد. این مجوز یک سازوکار نظارتی اساسی برای تأیید صحت اسناد و جلوگیری از جعل بود که راه را برای فروش اموال غیر و فلسطینیان از طریق جعل سند به صهیونیست ها فراهم می کند.

این تصمیم همچنین شامل فعال ‌سازی مجدد یک سازوکار دولتی برای خرید اراضی در کرانه باختری از طریق مسئول املاک دولتی در آنجا است، که یک نهاد موازی با اداره اراضی رژیم صهیونیستی در داخل خط سبز است. سازوکار مشابه این طرح در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ به صورت غیرعلنی فعال شده بود و در آن زمان عملیات خرید از طریق نهادهای مرتبط با دولت انجام می‌شد. این تصمیم به احیای این مسیر منجر می‌شود که امکان انجام عملیات خرید مستقیم از فلسطینیان از طریق کانال‌های رسمی را فراهم می‌کند.

کابینه رژیم صهیونیستی همچنین گسترش دامنه فعالیت نهادهای اجرایی رژیم صهیونیستی برای شامل شدن مناطق الف و ب را تصویب کرد. این مناطق تحت مدیریت مدنی تشکیلات خودگردان فلسطین و بر اساس توافقات امضا شده بین دو طرف هستند.

بر اساس توافق اسلو ۱۹۹۳، کرانه باختری به مناطق الف و ب تقسیم شد که حدود ۴۰ درصد از مساحت آن را تشکیل می‌دهند و تحت مدیریت تشکیلات خودگردان فلسطین هستند، و مناطق ج که حدود ۶۰ مساحت فلسطین اشغالی را تشکیل می‌دهند، تحت کنترل اسرائیل قرار دارد.

بر اساس داده‌های منتشر شده، اختیارات اجرایی در مناطق الف و ب به سه حوزه اصلی گسترش می‌یابد:مکان‌های میراث و آثار باستانی، تخلفات زیست‌محیطی، و مسائل آب. این مصوبه به نهادهای صهیونیستی اختیار می‌دهد تا دستور توقف ساخت و ساز یا تخریب املاک و ساختمان ها را به بهانه تخریب تأسیسات فلسطینی به مناطق باستانی یا ایجاد خطر زیست‌محیطی یا مغایرت با مقررات مدیریت آب صادر کنند.

کابینه صهیونیستی همچنین «اداره مدنی اسرائیل» را مسئول صدور مجوز و ساخت و ساز در حرم ابراهیمی و اطراف شهرک در شهر الخلیل قرار داد. این در حالی است که پیش از این طبق توافق‌نامه‌های بین‌المللی که اسرائیل امضا کرده است (پروتکل الخلیل ژانویه ۱۹۹۷)، اختیارات برنامه‌ریزی و ساخت و ساز در الخلیل به شهرداری فلسطینی الخلیل تعلق داشت. این مصوبه به صهیونیست ها اجازه می‌دهد تا شهرک‌سازی را در الخلیل توسعه داده و شهرک‌های بیشتری احداث کند.

در همین رابطه مجله آمریکایی «فارین پالیسی» در مقاله‌ای تحلیلی به قلم شیرا ایفرون، مسئول پرونده سیاست‌های رژیم صهیونیستی در مؤسسه رند، هشدار داد که کرانه باختری ممکن است در سایه سیاست های کابینه نتانیاهو به جبهه بعدی انفجار در خاورمیانه تبدیل شود.

بر اساس این گزارش از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، همزمان با آغاز جنگ غزه، حضور نظامی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری افزایش یافته، ایست‌ و بازرسی‌ها گسترش پیدا کرده و عملیات‌ها به‌ ویژه در اردوگاه‌های آوارگان تشدید شده است. همزمان روند شهرک‌سازی و قانونی‌سازی پایگاه‌های غیرمجاز سرعت گرفته و خشونت شهرک‌نشینان به رخدادی تقریبا روزانه بدل شده است.

به نوشته این مجله، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی بسته‌ای از اقدامات را تصویب کرده که الحاق عملی را به سطح حقوقی نزدیک می‌کند؛ از جمله تسهیل فروش زمین به شهرک‌نشینان و گسترش اختیارات در مناطق «الف» و «ب». بتسلئیل اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی هدف این سیاست‌ها را از بین بردن ایده تشکیل کشور فلسطین عنوان کرده است.

این مقاله همچنین نسبت به بحران مالی تشکیلات خودگردان فلسطین هشدار می‌دهد. توقف انتقال درآمدهای مالیاتی از مه ۲۰۲۵، پرداخت حقوق ناقص به حدود ۱۵۰ هزار کارمند و کاهش خدمات عمومی، نشانه‌های نزدیک شدن به بحران ساختاری توصیف شده است.

در بخش دیگری از گزارش به گسترش پروژه‌های شهرک‌سازی از جمله طرح «E۱» و افزایش ۲۷ درصدی حملات شهرک‌نشینان بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ اشاره شده است. به باور نویسنده، تضعیف یا فروپاشی تشکیلات خودگردان نه‌ تنها کرانه باختری را بی‌ثبات‌تر می‌کند، بلکه چشم‌انداز هرگونه راه‌ حل سیاسی و راهکار دو کشور را نیز بیش از پیش تضعیف خواهد کرد.


اخبار مرتبط
اتحادیه اروپا اقدام اسرائیل در خصوص کرانه باختری را محکوم کرد
دوشنبه 1404/11/27 ساعت 23:11
اتحادیه اروپا اقدام اسرائیل در خصوص کرانه باختری را محکوم کرد
اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای اقدام رژیم صهیونیستی در تصویب قوانین جدید برای بلعیدن اراضی کرانه باختری را محکوم کرد.
واکنش ترکیه به تصویب طرح مصادره اراضی کرانه باختری
یکشنبه 1404/11/26 ساعت 21:56
واکنش ترکیه به تصویب طرح مصادره اراضی کرانه باختری
دولت ترکیه به اقدام کابینه نتانیاهو در تصویب طرح مصادره اراضی کرانه باختری واکنش نشان داد و اعلام کرد: توسعه‌طلبی اسرائیل تلاش برای تحقق راهکار دو دولتی را تضعیف می‌کند.
واکنش‌ حماس به تصویب طرح مصادره اراضی کرانه باختری
یکشنبه 1404/11/26 ساعت 19:36
واکنش‌ حماس به تصویب طرح مصادره اراضی کرانه باختری
جنبش مقاومت اسلامی حماس در واکنش به تصویب طرح کابینه نتانیاهو برای ثبت و مصادره اراضی کرانه باختری اشغالی تحت عنوان «اراضی دولتی» اعلام کرد این اقدامی باطل و نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 23:27
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه،جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری همزمان با ادامه نسل کشی در غزه را محکوم کرد.
اسرائیل به دنبال تثبیت الحاق کرانه باختری
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 19:45
سازمان ملل هشدار داد:
اسرائیل به دنبال تثبیت الحاق کرانه باختری
یک مقام سازمان ملل درباره نقشه اسرائیل برای الحاق غیرقانونی کرتنه باختری و آوارگی فلسطینیان هشدار داد.
مخالفت چین با هرگونه الحاق کرانه باختری
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 14:37
مخالفت چین با هرگونه الحاق کرانه باختری
وزارت امور خارجه چین اقدامات اخیر کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی برای گسترش کنترل بر کرانه باختری را محکوم و اعلام کرد پکن با هرگونه تلاش برای الحاق یا تجاوز به سرزمین‌های فلسطینی مخالف است. چین راهکار تشکیل دو دولتی را تنها گزینه پایدار می‌داند.
نظرات

آخرین اخبار
در جلسه 2 ساعته فدراسیون والیبال با پیاتزا چه گذشت؟
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی
هشدار یمن به ترامپ؛ تکرار ماجراجویی نظامی با پاسخ سخت روبه‌رو می‌شود
فرود پرحادثه هواپیمای مسافربری در نیجریه + فیلم
ادعای تازه ترامپ درباره ایران: آنها دوست دارند کاری انجام دهند
عراقچی در پاسخ به روبیو: چشم بستن بر واقعیت‌های میدانی، هزینه سنگین‌تری دارد
هشدار تهران به همسایگان؛ اگر ادعای سنتکام دروغ است، رسما تکذیب کنید
سیستان و بلوچستان زیر هجوم باد و گردوخاک
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات هوایی آمریکای متجاوز
تهران و بغداد؛ گام تازه برای تعمیق روابط همه‌جانبه
پیام تسلیت پزشکیان برای درگذشت استاد شیرمحمد اسپندار
معجزه صلح در زندان بندرعباس؛ روایتِ گذشت از طناب دار پس از 27 سال
هوای اراک در آستانه وضعیت خطرناک قرار گرفت
میکروب‌های دهان چه نقشی در آرتروز دست دارند؟
درخواست 70 نماینده انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
محسن رضایی: پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید است
تکذیب اعدام خواهران رحیمی در اصفهان
امتحانات نهایی در هرمزگان طبق جدول زمان‌بندی برگزار خواهد شد
اختیارات جنگی ترامپ؛ مجلس نمایندگان تصویب کرد ولی در سنا رای نیاورد
آلمان دو شناور خود را از دریای سرخ خارج می‌کند
کاخ سفید: توافق هسته‌ای با عربستان منوط به عادی‌سازی روابط با اسرائیل است
قیمت نفت از مرز 100 دلار عبور کرد
سرخپوشان برای آماده‌سازی فصل جدید عازم ترکیه شدند
واکنش کنایه‌آمیز قالیباف به قیمت نفت
جنایت خانوادگی در آذرشهر؛ مرد 72 ساله همسرش را به قتل رساند
چرا مقصد بعدی دیپلماسی ایران، قلب اوراسیا شد؟
گاز برای خودرو‌ها رایگان شد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
سلیمی: پاسخ یک ضربه آمریکا باید چند ضربه باشد
ذوق‌زدگی نتانیاهو از شرط ترامپ برای هسته‌ای شدن عربستان
دستیابی جدید دانشمندان به درمان صرع
بیش از 9300 خدمت درمانی رایگان در اربعین
تکذیب تعویق کنکور از سوی وزیر آموزش و پرورش
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان