×
بین الملل
شناسه خبر : 275559
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/26 ساعت 16:45
پیشنهاد مسکو: یک دولت موقت خارجی در اوکراین مستقر کنید

پیشنهاد مسکو: یک دولت موقت خارجی در اوکراین مستقر کنید

معاون وزیر امور خارجه روسیه، از آمادگی مسکو برای گفتگو با واشنگتن و دیگر کشورها درباره ایده استقرار یک دولت موقت خارجی در اوکراین تحت نظارت سازمان ملل متحد خبر داد.

نورنیوز- گروه بین الملل: «میخائیل گالوزین»، معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتگو با رسانه‌ روسی اعلام کرد: «روسیه آماده است با ایالات متحده و سایر کشورها درباره ایده استقرار یک دولت موقت خارجی در اوکراین تحت نظارت سازمان ملل متحد بحث و تبادل نظر کند.»

وی با اشاره به سابقه این ایده، یادآور شد «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه، در مارس ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۳) این سناریو را به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی پس از پایان جنگ اوکراین مطرح کرد. این در حالیست که پیشتر واشنگتن مخالفت خود را با چنین طرحی اعلام کرده بود.

به گفته این دیپلمات ارشد روس، چنین ساز و کاری در ضمن اجرای ماموریت‌های صلحبانی سازمان ملل سابقه اجرایی داشته است. گالوزین در این زمینه به نمونه‌های اسلاونیای شرقی ، بارانیا و سیرمیای غربی (منطقه دانوب در کرواسی)، تیمور شرقی و کامبوج اشاره کرد.

با این حال، وی خاطرنشان ساخت که سازمان ملل متحد مکانیسم یکپارچه و مدونی برای ایجاد چنین دولت‌های موقتی در سرزمین‌های متأثر از درگیری و مناقشه نداشته و این فرآیند معمولا چندمرحله‌ای و نیازمند تحقق شرایط خاصی است.

معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری «تاس» همچنین در تشریح اهداف این پیشنهاد گفت چنین قالبی می‌تواند زمینه‌ساز برگزاری انتخابات دموکراتیک در خاک اوکراین و روی کار آمدن یک دولت کارآمد شود. به باور مسکو، تنها پس از تشکیل چنین دولتی است که می‌توان یک معاهده صلح تمام‌عیار و توافقات الزام‌آور حقوقی در مورد همکاری‌های آینده بین دولتی با کی‌یف منعقد کرد.

گالوزین در بخش دیگری از این مصاحبه به موضوع برگزاری انتخابات احتمالی در اوکراین پرداخت و اعلام کرد: «روسیه آماده است تا در صورت برگزاری انتخابات در اوکراین، از هرگونه حمله در آن روز جلوگیری کند.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اخیراً اعلام کرد کشورش با برگزاری انتخابات موافق بوده اما برقراری آتش‌بس را شرط برگزاری آن می‌داند. پیشتر رسانه انگلیسی فایننشال تایمز از قصد زلنسکی برای اعلام رسمی برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و همه‌پرسی در ۲۴ فوریه (۶ اسفند) خبر داده بودند، هرچند که زلنسکی در واکنش به این گزارش از وجود چنین برنامه‌ای اظهار بی‌اطلاعی کرد.

گالوزین در این مصاحبه همچنین با انتقاد از رویکرد اروپا، گفت اروپا به دلیل «تعصبات ایدئولوژیک» و امتناع از گفتگوی مستقیم با روسیه، خود را از حضور بر سر میز مذاکره بر سر صلح اوکراین محروم کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
دنگی را باید از حیاط خانه‌ها کنترل کنیم
لزوم تغییر روایت درباره خودکشی
فرصت رصد ستاره‌ای نزدیک که در حال انفجار است
درس مهم ال‌نینو برای مقابله با تغییرات اقلیمی
هشدار 25 برنده برتر مدال فیلدز درباره ورود هوش مصنوعی به ریاضیات
گفت‌ وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه درباره تحولات منطقه‌ای
گفت‌‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق درباره تجولات منطقه‌ای
پیکر شهید اسلام کاک‌درویشی با حضور گسترده مردم تشییع شد
وزیر خارجه اسلواکی: امنیت اروپا بدون روسیه غیرممکن است
واکنش فرماندار به تخریب بنای تاریخی سبزوار
تفاهم‌نامه 3 همتی بانک ملی و وزارت میراث فرهنگی امضا شد
بقایی: قدرت دیپلماسی به پشتوانه مردم و میدان است
حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک
ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: یکشنبه 22 شهریورماه نخستین روز ماه ربیع‌ااثانی است
جایزه بزرگ ونیز به «زن ناشناس» رسید
نورنما | تجمع اعتراضی 30 ربات انسان نما و چهارپا
رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی: جنگ علیه ایران غیرقانونی بود
تأکید رئیس‌جمهور بر ضرورت هوشیاری و حفظ وحدت در میان کشورهای اسلامی
آخرین وضعیت تردد ایرانی‌ها در مرزها پس از بسته‌شدن شلمچه، چزابه و بصره
هشدار دریایی در هرمزگان؛ دریا مواج می‌شود
آتش‌سوزی یک خانه در سرپل‌ذهاب
فرار از شکست در سن‌سیرو
تصادف زنجیره‌ای در یاسوج؛6 نفر جان باختند
صنعت نفت آبادان 1-2 چادرملو اردکان/ پایان شیرین برای یزدی‌ها
پیشروی یمنی‌ها؛ سناریوی کابوس‌وار برای عربستان
تصویربرداری «ده پهلوان» حسن فتحی آغاز شد
یمن از موضع بریکس درباره صلح استقبال کرد
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه 22 شهریور 1405
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
گزارش تصویری| سفر رئیس‌جمهور به هند برای شرکت در اجلاس بریکس
تأکید صنعا بر تامین امنیت کشتیرانی
دیدار رئیس‌جمهور با ولیعهد ابوظبی در چه شرایطی برگزار شد؟
حملات هوایی عربستان به 7 استان یمن؛ 129 حمله در 48 ساعت
تحولاتی در مسیر یک تحول!
زلنسکی: اوکراین با کمبود موشک پاتریوت روبه‌روست
ترافیک 7 کیلومتری در خروجی مرزن‌آباد
جدول برنامه خاموشی فارس فردا 22 شهریور+ لینک برنامه خاموشی
73 کشتی در 2 روز از باب‌المندب عبور کردند
فراخوان جشن پیروزی انصارالله در تهران
تازه‌ترین رایزنی ایران و عمان درباره تحولات منطقه
تعیین تکلیف 4 پرونده کثیرالشاکی کلاهبرداری
رئیس‌جمهور ایرلند خطاب به ترامپ: عادی‌سازی جنگ و نسل‌کشی قابل‌قبول نیست
نورویدئو | هرمز ورق را برگرداند ؛ آمریکا در محاصره ابتکار ایران
رئیس کل دادگستری استان تهران: پیگیری حقوقی جنایات جنگی ادامه دارد
طرح صهیونیست‌ها برای مهار ترکیه
وزیر ارتباطات: محدودیت‌های IPv6 تعیین تکلیف شود
فارن افرز: ضرورت بازنگری سیاست‌های آمریکایی در قبال ایران
قطر خواهان پایان مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات شد
وعده 5 هزار دلاری ترامپ برای انتخابات
چکونه فرایبورگ در بوندسلیگا شاخ شد؟