×
بین الملل
شناسه خبر : 275519
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/26 ساعت 13:42
تلاش برای خروج از لیست سیاه FATF ادامه دارد

تلاش برای خروج از لیست سیاه FATF ادامه دارد

مرکز اطلاعات مالی اعلام کرد با تأیید 5 شرط از 10 شرط کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، امکان هموار شدن مسیر خروج از لیست سیاه FATF طی 12 تا 18 ماه آینده وجود دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: مرکز اطلاعات مالی در پی برخی واکنش‌ها در خصوص بیانیه این مرکز درباره نتایج اجلاس اخیر FATF توضیحاتی ارائه و اعلام کرد: تلاش‌ها برای خروج از لیست سیاه FATF بدون توجه به مانع‌تراشی ۲۰ ساله مخالفان ادامه دارد.

در بیانیه مرکز اطلاعات مالی آمده است: در رد ادعاهایی مبنی بر سیاسی‌کاری و عدم اجماع اعضای FATF در خصوص تأیید اقدامات ایران ناشی از سنگ‌اندازی کشورهای متخاصم، توجه به این نکته ضروری است که مبتنی بر استدلال‌های فنی و حقوقی ارائه شده توسط هیئت ایرانی، پنج شرط از مجموعه ۱۰ شرط اجرایی کنوانسیون‌های پالرمو و CFT و به‌تبع آن اجرایی بودن مواد مرتبط در کنوانسیون‌های مذکور، با اجماع اعضا پذیرفته و در گزارش نهایی درج شد همچنین با اجماع اعضا، رتبه ۸ بند از برنامه اقدام ارتقا یافت.

این تغییر وضعیت برنامه اقدام بعد از تصویب کنوانسیون‌های پالرمو و CFT مؤید این واقعیت است که مطالبه گری حقوقی و فنی و حفظ این رویه در مدیریت پرونده کشور، ناشی از تصمیم‌گیری‌های به‌موقع داخلی، راهگشا و نتیجه‌بخش است و کشور می‌تواند با انسجام داخلی این چالش کهنه و با اهمیت روزافزون در حفظ و ارتقا نظام پولی و مالی را مدیریت کند.

همچنین ⁠بارها تأکید شده مرکز اطلاعات مالی به‌عنوان نهاد تخصصی مدیریت پرونده کشور در FATF از همان ابتدا رویکرد صادقانه و کارشناسی و پاسخگویی دقیق فنی و حقوقی به تمام ابهامات را حفظ کرده و هم‌اکنون نیز آماده پاسخ‌گویی به هر سؤال و ابهامی است.

در تمام مراحل تصمیم‌گیری، آسیب‌ها، فرصت‌ها و تهدیدات مرتبط با هر تصمیم را به‌موقع به متولیان امر متذکر شده و بعد از ابلاغ تصمیمات بالادستی، تمرکز خود را بر اجرای کامل دستورات معطوف داشته است. لیکن مشابه تجربه سایر کشورها در مدیریت چالش با FATF، استدلال‌های فنی و حقوقی درباره برخی تصمیمات داخلی، توسط اعضای این نهاد پذیرفته نشده و نیازمند تدبیر و یا اصلاح و بازنگری توسط متولیان امر است. البته مرکز اطلاعات مالی این مسیر را دنبال و در چارچوب مصالح ابلاغی عمل خواهد کرد ولی نادیده گرفتن توفیقات کشور و بزرگ‌نمایی مشکلات مرتبط، در چارچوب مصالح و منافع ملی ارزیابی نمی‌شود.

از سوی دیگر تحریم‌های یک‌جانبه، بدعهدی برخی کشورها در موضوع هسته‌ای و سایر چالش‌های بین‌المللی، مستقل از موضوع پرونده کشور در FATF بوده و مرکز اطلاعات مالی به‌دور از برخی رویکردهای ناامیدسازی و سیاهنمایی آینده پرونده کشور با FATF، با تمام توان خروج ایران از لیست کشورهای پرخطر را دنبال خواهد کرد و توجهی به رویکردهای هیجانی و غیر کارشناسی و سیاسی نخواهد داشت. چراکه تعلل در انجام این مهم خالی کردن میدان به نفع دشمنان و رقبا در عرصه اقتصاد بین‌المللی محسوب می‌شود.

همان‌طور که بارها گفته شد، با فرض انجام تکالیف توسط متولیان مدیریت پرونده کشور و اتخاذ تصمیمات موردنیاز، کشور می‌تواند ظرف ۱۲ تا ۱۸ ماه برنامه اقدام را به سرانجام رسانده و شرایط را برای خروج از لیست سیاه هموار نماید. لیکن با استناد به سوابق موجود و متعدد پیگیری‌های انجام این مهم، میزان و سرعت همراهی متولیان در ارائه محتوا و تصمیم‌گیری‌های تکمیلی موردنیاز مرکز اطلاعات مالی در اجرای برنامه اقدام از زمان تصویب کنوانسیون‌های دوگانه، تاکنون مناسب ارزیابی نمی‌شود. البته فضاسازی‌های منفی برخی اشخاص که تمایل به حضور ایران و اتباع ایرانی در لیست سیاه دارند در کاهش ریسک‌پذیری مسئولان مربوط بی‌تأثیر نبوده است.

⁠باید به این بلوغ و باور برسیم که چالش کشور با FATF در فضای رسانه‌ای قابل‌حل نیست و می‌بایست ظرفیت تمام اشخاص موافق و مخالف به ارائه راهکارهای برون‌رفت از این مشکل ریشه‌دار، معطوف شود و آنچه مسلم است مرکز اطلاعات مالی برای هر نقد منصفانه آماده پذیرش و برای هر ادعای غیرموجه، آماده ارائه مستندات اقناعی است و متأثر از فشارهای رسانه‌ای مخالفان عادی‌سازی پرونده کشور با FATF، میدان را خالی نخواهد کرد و انتظار می‌رود پیش‌ازاین منافع کشور و ملت ایران دست‌مایه بحث‌های غیر کارشناسی در فضای رسانه‌ای نشود.


نظرات

آخرین اخبار
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد
اظهارات مهدی محمد نبی درباره تبعیض‌های فیفا علیه ایران
پاسخ عضو کمیته رسانه‌ای مذاکرات به ادعاهای اخیر نبویان+ اطلاعیه صدا و سیما
حماس: توافق ملی پیش از انتخابات شورا، حیاتی است
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | آتش سوزی مهیب معبد چوبی 124 ساله در اوبیهیرو ژاپن
نرخ جدید خرید مرغ مازاد تصویب شد
رونالدینیو در 46 سالگی به مستطیل سبز بازگشت
قدردانی رئیس‌جمهور از نقش سازنده اسلام آباد در روند دیپلماتیک منجر به توافق پایان جنگ
بلیت پخش سینمایی بازی ایران و بلژیک چقدر فروخت؟
قلعه‌نویی: تیم ملی ایران برای تاریخ‌سازی مقابل بلژیک آماده است
امکان استعلام ممنوع‌الخروجی قضایی فراهم شد
کالاهای لبنانی دوباره به بازارهای عربستان سرازیر شدند
انتقاد ایران از محدودیت استرالیا علیه پزشکان منتقد رژیم صهیونیستی
شفاف سازی ایران خودرو درباره قیمت جدید محصولات+ نامه
ادعای جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است
ادعای ترامپ : می توانم جلوی حمله اسرائیل به لبنان را بگیرم
مشکل منیرالحدادی برای ماندن در استقلال حل شد
نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
ترامپ : اگر من نبودم اسرائیل وجود نداشت
اعتراف رابرت مالی به شکست آمریکا در جنگ با ایران
ممنوعیت عزاداری حسینی در بحرین برای چهارمین روز متوالی
اعتراف ترامپ به ناکامی در جنگ: با ادامه بمباران تنگه هرمز باز نمی‌شد
جرمی دوکو به بازی با ایران نمی‌رسد؟
ترامپ : بزرگ ترین پل ایران را هدف قرار دادیم تا به جلسه مذاکره باز گردند
ایتالیا در مراسم روز استقلال آمریکا شرکت نمی کند!
کنایه ترامپ به نتانیاهو با انتشار یک مقاله
سخنگوی دولت به مخالفان مذاکره: برنامه عملی‌تان برای کشور چیست؟
ادعای تکراری ترامپ : ایران را از نظر نظامی شکست دادیم
فعالیت‌های سفارت ایتالیا در تهران از سر گرفته شد
نورنما | دکتر مصطفی چمران: سیمای شریف یک انقلابی عدالت خواه
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دوازدهم
پخش دیدار ایران ـ بلژیک از شبکه سه +برنامه مسابقات فردا
ترامپ بار دیگر ادعای خود درباره ملونی را تکرار کرد
هیئت ایرانی «میناب 168» راهی سوییس شد/پاکستان: مذاکرات فنی فردا برگزار می شود
بررسی پایداری زنجیره تولید در نشست وبیناری مجلس و وزیر صمت
سهمیه ارز زیارتی اربعین 1405 اعلام شد+جزئیات
اعلام زمان ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه «سماح»
رئیس‌جمهور کوبا: استقلالمان را حفظ می کنیم
نیروی دریایی سپاه: شناورها به تنگه هرمز نزدیک نشوند
چرا پخش برنامه سینمایی «هفت» متوقف شد؟
سوئیس بر تداوم میزبانی از گفت‌وگوهای ایران و آمریکا تأکید کرد
بررسی تحولات «یادداشت تفاهم اسلام‌آباد» در دیدار وزرای ایران و پاکستان
فوکویاما پاسخ می‌دهد: چرا آمریکا پیروز نشد؟
تنش جدید در روابط واشنگتن و رم؛ ترامپ از ملونی انتقاد کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران آماده اقدام متقابل است
ونس از سفر قریب‌الوقوع به سوئیس برای گفت‌وگو با ایران خبر داد
مهلت ثبت‌نام کاردانی به کارشناسی ناپیوسته تمدید شد
انتقاد سناتور دموکرات از جنگ غیرقانونی علیه ایران