×
اجتماعی
شناسه خبر : 275406
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/26 ساعت 04:00
آیا سیگار الکترونیکی جایگزین مناسبی برای ترک سیگار است؟

آیا سیگار الکترونیکی جایگزین مناسبی برای ترک سیگار است؟

متخصص قلب با اشاره به اینکه استفاده گسترده از ویپ در میان جوانان، یک نگرانی جدی است، تاکید کرد: نیکوتین موجود در ویپ عوارض مشابه عوارض سیگار را دارد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: سیگارهای الکترونیکی یا ویپ‌ها با گرم کردن مایعی به نام «ای-لیکوئید» (حاوی نیکوتین، پروپیلن گلیکول، گلیسرین و اسانس‌ها) بخار تولید می‌کنند.نیکوتین موجود در ویپ‌ها باعث افزایش فوری ضربان قلب و فشار خون می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف طولانی‌مدت ویپ خطر سکته قلبی را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد و اختلال در عملکرد طبیعی رگ‌ها نیز از عوارض آن است.بخار ویپ حاوی مواد شیمیایی مانند فرمالدئید و فلزات سنگین است.

استفاده از آن با تشدید علائم آسم، برونشیت و کاهش ظرفیت ریه مرتبط است. اکثر ای-لیکوئیدها حاوی نیکوتین هستند که یک ماده اعتیادآور قوی است و به ویژه برای مغز در حال رشد نوجوانان بسیار مضر است.آسیب DNA در سلول‌های ریه افراد ویپ‌کش، بالاتر از افراد غیرسیگاری گزارش شده است. در مجموع، ویپ‌ها جایگزین ایمنی برای ترک سیگار نیستند و خود حامل مجموعه‌ای از خطرات بهداشتی جدید می‌باشند.

جواد کجوری،فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب هشدار داد: جایگزینی سیگار با ویپ، راه‌حل مناسبی برای ترک سیگار نیست و می‌تواند به اندازه سیگار معمولی مضر باشد.

وی ادامه داد: آموزش‌ها و روش‌های مختلفی برای ترک سیگار وجود دارد که منجر به قطع مصرف سیگار و دوری از دخانیات در بسیاری از افراد می‌شود.

کجوری هشدار داد: جایگزینی سیگار با سیگار الکترونیکی (ویپ) یک اشتباه بزرگ است، زیرا ویپ نیز عوارض مشابه سیگار را دارد.عوارض سیگار الکترونیکیفلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب افزود: سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین هستند و این ماده اعتیادآور، عوارض زیان‌باری برای سلامتی دارد.

استفاده گسترده ویپ در جوانان

وی ابراز کرد: استفاده از ویپ در میان جوانان بسیار رایج است و به دلیل ظاهر جذاب و بوی کمتر، جامعه نسبت به آن حساسیت کمتری نشان می‌دهد.

کجوری تصریح کرد: استفاده از ویپ، برخلاف تصور رایج، می‌تواند برای اطرافیان نیز مضر باشد. نیکوتین موجود در ویپ، عوارض مشابه نیکوتین موجود در سیگار را ایجاد می‌کند. متخصص قلب متذکر شد: همان‌طور که نسبت به سیگار حساسیت وجود دارد، باید نسبت به سیگار الکترونیکی (ویپ) نیز حساس بود و از هر دو دوری کرد.

کجوری با اشاره به موفقیت روش‌های آموزشی در ترک سیگار، بر اهمیت تلاش برای رهایی از دخانیات تاکید کرد و افزود: جایگزینی سیگار با ویپ، یک راه حل اشتباه است، زیرا ویپ نیز حاوی نیکوتین و مواد مضر است.

متخصص قلب اصافه کزد: ویپ به دلیل بوی کمتر و ظاهر جذاب، ممکن است بی‌خطر به نظر برسد، اما اینطور نیست و عوارض مشابه سیگار را دارد.

وی خاطرنشان کرد: جامعه باید نسبت به خطرات ویپ آگاه شود و حساسیت بیشتری نسبت به آن نشان دهد؛چراکه نیکوتین موجود در ویپ، عامل اصلی عوارض آن است و این عوارض مشابه عوارض سیگار است.

کجوری تصریح کرد: همان‌طور که نسبت به سیگار حساسیت وجود دارد، باید نسبت به ویپ نیز حساس بود.بهترین راه برای حفظ سلامتی، دوری از تمام انواع دخانیات، از جمله سیگار و ویپ است.

وی با تاکید بر اینکه استفاده گسترده از ویپ در میان جوانان، یک نگرانی جدی است،افزود: جامعه نسبت به ویپ، به دلیل ظاهر و بوی کمتر آن، حساسیت کمتری نشان می‌دهد. نیکوتین موجود در ویپ، عامل اصلی ایجاد عوارض است.

متخصص قلب افزود: جایگزینی سیگار با ویپ، یک راه‌حل مناسب برای ترک سیگار نیست و آگاهی از خطرات ویپ برای سلامتی ضروری است.بهترین راه برای حفظ سلامتی، دوری از تمام انواع دخانیات است.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
آیا مصرف کره بادام‌زمینی مفید است؟
ارتباط بی‌تحرکی با عوارض دیابت نوع 2
آیا سیگار الکترونیکی جایگزین مناسبی برای ترک سیگار است؟
ساخت سازه‌های سه‌بعدی بسیارریز از نانوورقه‌های پیشرفته
ساخت چسب حسگر هوشمند که بدن بیمار را رصد می‌کند
ساخت حسگر هیدروژنی با قابلیت ضدآب پیشرفته
فشارخون؛ قاتل خاموشِ قلب و کلیه
حذف بخشی از آلودگی‌های صنعتی توسط نانوفیلترها
تاثیر مثبت یک فنجان قهوه بر سلامت قلب
آیا شبکه‌های اجتماعی اعتیادآور هستند؟
لزوم حمایت از آتش‌بس و بازسازی نوار غزه
تأکید استاندار تهران بر تغییر رویکرد مقابله با اعتیاد
سانچز در واکنش به سیاست‌های تل‌آویو: جامعه جهانی نباید بی‌تفاوت باشد
تعیین تعرفه افزایش پلکانی مصرف انرژی در بخش کشاورزی
تعیین سهم شرکت‌های سرمایه گذار در حوزه آب شیرین کن‌ها
رقابت عربستان و امارات در قاره سیاه؛ موضوع نشست اتحادیه آفریقا
اوربان: اوکراین همچنان پول‌ می‌بلعد
مصر: باید همه بندهای مرحله دوم توافق در غزه اجرایی شود
تهدید نتانیاهو توسط وزیر خارجه نروژ
نزاع خیابانی در جزیره هرمز منجر به قتل شد
رؤسای جدید 8 دانشگاه و پژوهشگاه کشور منصوب شدند
کویینسی: آمریکایی‌ها جنگ با ایران را نمی‌خواهند
هواشناسی خراسان رضوی هشدار سطح زرد صادر کرد
مثبت شدن تست دوپینگ یک دوچرخه‌سوار شاخص
پیش‌بینی هوای تهران؛ هواشناسی هشدار صادر کرد
غیرحضوری شدن مدارس 11 شهر خوزستان
واکنش سفارت روسیه به ادعای انگلیس درباره نحوه مرگ ناوالنی
20 درصد؛ افزایش سهم صندوق توسعه ملی از صادرات نفت
داریوش ارجمند نشان «معروف» دریافت کرد
افراد مسلح در نیجریه 46 نفر را قتل عام کردند
در دیدار نتانیاهو و ترامپ چه اتفاقی افتاد؟
اوسمار: نگران اخراج شدنم نیستم
سمنانی‌ها منتظر برف و کولاک باشند
دخالت در امور تایوان یعنی رویارویی میان چین و آمریکا
وزیر خارجه عراق: نتایج مذاکرات ایران و آمریکا می‌تواند به نفع کل منطقه باشد
جمهوری اسلامی ایران سبب احیای دین در برابر شرق و غرب شده است
وزیر خارجه لهستان: ترامپ گفت که خودمان را جمع‌وجور کنیم!
عبور هواپیمای نتانیاهو از 3 کشور عضو دادگاه لاهه
محسن امین‌زاده آزاد شد
فعال شدن سامانه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی در کارتابل مودیان
واکنش سرمربی پرتغال به خداحافظی رونالدو
تل‌آویو آلوده‌‌ترین شهر جهان شد
اجرای مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین از این تاریخ
هشدار رئیس حشدالشعبی درباره دخالت در امور عراق
دیدار روبیو با وزیر خارجه سوریه و فرمانده قسد
حمله مرگبار ارتش آمریکا به شناور بی‌دفاع در کارائیب
میزان حقوق گمرکی دارو و شیرخشک چقدر شد؟
انتقاد عراقچی از اروپای ناتوان و به حاشیه رانده شده
داور ژاپنی دیدار سپاهان و الاهلی قطر را قضاوت می کند
آیا دونالد ترامپ در آستانه تکرار یک اشتباه بزرگ درباره ایران است؟