×
بین الملل
شناسه خبر : 275379
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/25 ساعت 19:37
آیا دونالد ترامپ در آستانه تکرار یک اشتباه بزرگ درباره ایران است؟

وب‌سایت تحلیلی Responsible Statecraft؛

آیا دونالد ترامپ در آستانه تکرار یک اشتباه بزرگ درباره ایران است؟

«آیا رئیس جمهور آمریکا قصد دارد در ایران اشتباه بزرگی مرتکب شود؟ همان افرادی که جنگ عراق را ایده خوبی می‌دانستند و هنوز هم چنین می‌اندیشند، او را به این مسیر تشویق می‌کنند.»

نورنیوز- گروه بین الملل: وب‌سایت تحلیلی Responsible Statecraft که در سال ۲۰۱۹ از سوی اندیشکده آمریکایی «مؤسسه کوئینسی برای کشورداری مسئولانه» راه‌اندازی شده است، در گزارشی با عنوان «ترامپ حتما این نظرسنجی‌ها را خوانده که هنوز ایران را بمباران نکرده است» نوشت: زمانی که دولت جورج بوش در مارس ۲۰۰۳ به عراق حمله کرد، آن جنگ بنا بر نظرسنجی گالوپ از حمایت ۷۲ درصدی آمریکایی‌ها برخوردار بود. اما اگر دونالد ترامپ اکنون بخواهد جنگی علیه ایران آغاز کند، حتی به سطحی نزدیک به آن میزان حمایت هم دست نخواهد یافت؛ او حتی از نیمی از آن حمایت نیز برخوردار نیست. در واقع، امروز حتی یک‌چهارم آمریکایی‌ها هم خواهان بمباران ایران از سوی او نیستند.

نظرسنجی مشترک SSRS و دانشگاه مریلند در اوایل همین ماه از شرکت‌کنندگان پرسید: «در شرایط کنونی، آیا با آغاز حمله ایالات متحده به ایران موافقید یا مخالف؟» تنها ۲۱ درصد پاسخ‌دهندگان موافق بودند، ۴۹ درصد مخالفت کردند و ۳۰ درصد نیز گفتند «نمی‌دانم».

در میان جمهوری‌خواهان، با ۴۰ درصد، بیشترین تمایل به جنگ مشاهده شد؛ با این حال، ۲۵ درصد از رای‌دهندگان این حزب اعلام کردند مخالف‌اند و ۳۵ درصد نیز گفتند «نمی‌دانم». بنابراین حتی در حزب خود ترامپ نیز اجماع وجود ندارد و حزب دچار شکاف است. تنها ۶ درصد از دموکرات‌ها در حال حاضر از حمله به تهران حمایت می‌کنند و ۲۱ درصد از مستقل‌ها نیز از مداخله پشتیبانی کرده‌اند.

این نظرسنجی که بین ۵ تا ۹ فوریه انجام شد، استثنا نیست. در نظرسنجی اکونومیست/یوگاو که هفته پیش از آن انجام گرفت نیز مشخص شد که بین ۳۰ ژانویه تا ۲ فوریه، ۴۸ درصد از آمریکایی‌ها با اقدام نظامی آمریکا علیه ایران مخالف‌اند، در حالی که ۲۸ درصد موافق چنین اقدامی هستند.

نویسندگان گزارش در ادامه می‌نویسند که پس از آغاز اعتراض‌ها در ایران و در شرایطی که در ایالات متحده نیز گروهی از حامیان جنگ خواستار مداخله نظامی واشنگتن شدند، از پاسخ‌دهندگان پرسیده شد آیا از بمباران ایران حمایت می‌کنند یا مخالف‌اند. در این مرحله، شمار مخالفان چهار واحد درصد افزایش یافت و به ۵۲ درصد رسید، در حالی که ۲۵ درصد موافق بودند و ۲۳ درصد اعلام کردند «مطمئن نیستند».

اگر کمی عقب‌تر برویم، به زمانی که ترامپ در اواخر ژوئن دستور حملات علیه ایران را صادر کرد، می‌رسیم. در آن مقطع، Responsible Statecraft گزارش داد که «نظرسنجی‌ها هم پیش از آغاز حملات ترامپ به ایران و هم بلافاصله پس از آن نشان می‌داد مخالفت گسترده‌ای با ورود آمریکا به جنگی که اسرائیل آن را هدایت می‌کند وجود دارد؛ حتی در میان پایگاه رأی ترامپ. به‌طور قابل توجه، ۸۵ درصد پاسخ‌دهندگان در سراسر کشور گفتند نمی‌خواهند آمریکا با ایران وارد جنگ شود، در حالی که تنها ۵ درصد خواهان چنین جنگی بودند.» این نتایج بر اساس نظرسنجی یوگاو پس از بمباران به دست آمد.

این ارقام نقطه آغاز مناسبی برای جلب حمایت عمومی در صورت تصمیم ترامپ به آغاز جنگ نیست.

در دهمین سالگرد حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۱۳، بنا بر نظرسنجی گالوپ، ۵۳ درصد از آمریکایی‌ها آن جنگ را اشتباه می‌دانستند. در بیستمین سالگرد آن نیز، بر اساس نظرسنجی Axios/Ipsos، شصت و یک درصد معتقد بودند ایالات متحده با حمله به عراق تصمیم درستی نگرفته است.

دولت بوش–چنی کارزار تبلیغاتی گسترده‌ای برای همراه کردن افکار عمومی با دستورکار سیاست خارجی خود به راه انداخت؛ اقدامی که حداقل در آغاز موفق بود. اما بیش از ۲۰ سال بعد، اذعان به اینکه جنگ عراق اشتباه بوده، به نوعی به اجماع در میان آمریکایی‌ها تبدیل شده است؛ حتی در رقابت‌های مقدماتی ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه، تنها ۱۳ سال پس از حمله‌ای که به رهبری یک رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه انجام شد.

آیا دونالد ترامپ قصد دارد در ایران نیز اشتباه بزرگی مرتکب شود؟ همان افرادی که جنگ عراق را ایده خوبی می‌دانستند و هنوز هم چنین می‌اندیشند، او را به این مسیر تشویق می‌کنند.

جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۳ از حمایت قابل توجهی برخوردار بود اما پیامدهای آن جنگ، هم در تبعات اشغال عراق و هم برای محبوبیت شخصی او، فاجعه‌بار بود. دونالد ترامپ اکنون با یک انتخاب روبه‌روست: جنگ عراق امروز یکی از احمقانه‌ترین جنگ‌ها در تاریخ آمریکا تلقی می‌شود. آیا رئیس‌جمهور کنونی آمریکا به دنبال تشدید تنش با ایران است؟ اگر نظرسنجی‌ها معیار باشد، بیشتر آمریکایی‌ها چنین تمایلی ندارند.

ترامپ تاکنون دست نگه داشته است. حتی زمانی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل، روز چهارشنبه گذشته به کاخ سفید رفت، رئیس‌جمهور تاکید کرد که مایل است گفت‌وگو با ایران ادامه یابد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
محرومیت داور جنجالی دربی مادرید؛ این اشتباهات جنجالی باعث محرومیت داور شد
میزبانی که خود متهم است؛ سازمان ملل در محاصره
پیام تسلیت دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی برای رحلت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی
حق وتو در خدمت ایران
هشدار سیلاب در غرب ایران؛ بارش‌های 100 میلی‌متری در راه است
پاکستان و یمن
نورنما | حضور و غیاب نمادین دانش آموزان شهید میناب
اینک نوبت ابهام هسته‌ای است
خروج نیروهای آمریکایی از عراق؛ بغداد برای هشتم مهر آماده می‌شود
یمن هدف حملات هوایی عربستان؛ 6 شهید و 8 زخمی
پیام رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پی رحلت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی
انفجارهای کنترل‌شده در هرمزگان؛ عملیات از ساعت 11 آغاز می‌شود
تنگه هرمز؛ راهی به سوی صلح
روز سوم بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا؛ طلسم طلای ایران شکست؛ نعمتی اولین طلای کاروان را گرفت
کشف 254 کیلو گوشت الاغ، قاطر و اسب در تهران؛ 5 نفر دستگیر شدند
آب سدهای کشور 31 درصد بیشتر شد؛ هنوز نیمی از ظرفیت مخازن خالی است
شورای نگهبان به طرح مهریه ایراد گرفت؛ ماجرای 14 سکه چیست؟
افزایش 28 هزار نفری ثبت‌نام در مدارس دولتی به‌خاطر هزینه زیاد هیئت امنایی
رهبر انقلاب: فقدان آیت‌الله شبیری خللی در ردیف محققین تراز اول شیعه ایجاد کرد
قیمت خودروهای سایپا امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ رکوردشکنی شاهین و چانگان در بازار
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ نرخ انواع گوشت گوسفند و گوساله
قیمت دلار توافقی امروز 31 شهریور 1405؛ جهش 777 تومانی دلار
طلا پس از رشد اولیه عقب نشست؛ آخرین قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 31 شهریور
قیمت خودروهای ایران خودرو امروز سه‌شنبه31 شهریور؛کدام خودروها از6 میلیاردتومان عبور کردند؟
عراقچی: سازمان ملل تریبونی برای بیان مظلومیت مردم ایران و شهدای میناب است
پیروزی فقط با مردم ممکن است
واکنش بقایی به ادعای واشنگتن درباره گرانی سوخت
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ پزشکیان به نیویورک رفت، قطر خواستار بازگشت به مذاکرات شد
سیاست نامه | سلاحی که از جنگ هشت ساله یادگار مانده است
پزشکیان عازم نیویورک شد؛ رئیس جمهور: با قدرت از مواضع ایران دفاع می‌کنیم
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها امروز سه‌شنبه 31 شهریور؛ ترافیک نیمه‌سنگین در 3 محور
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان؛ حملات هوایی سعودی و پاسخ پهپادی انصارالله
رایحه‌درمانی با عطر قهوه
چراغ‌های روشن شبانه و تغییرات پنهان در قلب انسان
نابودی تومورهای روده بزرک با پروبیوتیک مهندسی‌شده
ایران چگونه آمریکا را در تله تشدید انداخت؟
زنگ خطر آلزایمر در ایران؛ 1.5 میلیون مبتلا و تغییر سن ابتلا پس از کرونا
کسب‌وکارهای آمریکا در شوک زنجیره تأمین؛ بحرانی پیچیده‌تر از دوران کرونا
منشأ اضطراب کودکان در شروع سال تحصیلی چیست و چگونه آن را مدیریت کنیم؟
عراقچی به نیویورک رسید؛ آغاز برنامه‌های ایران در مجمع عمومی سازمان ملل
رایزنی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره ایران، منطقه و همکاری‌های دوجانبه
حماس: به توافق آتش‌بس پایبندیم؛ نقض‌ها همچنان ادامه دارد
وزارت خارجه یمن: اقدامات عربستان امنیت و ثبات یمن را هدف گرفته است
افغانستان، کاردار پاکستان را احضار کرد
جدول خاموشی برق کرمانشاه برای سه‌شنبه 31 شهریور اعلام شد؛ برنامه جوانرود و اسلام‌آباد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 30 شهریور 1405؛ سکه امامی 3.6 میلیون تومان ارزان شد
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز دوشنبه 30 شهریور ؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
سرلشکر ایزدی: توان موشکی، پهپادی و پدافندی ایران در حال تقویت است
ضرورت عبور از توافق چارچوب