×
بین الملل
شناسه خبر : 275315
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/25 ساعت 15:55
آسوشیتدپرس: ایران توانمندی نظامی قابل توجهی دارد

آسوشیتدپرس: ایران توانمندی نظامی قابل توجهی دارد

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از تحلیلگران نظامی گزارش داد که ایران ظرفیت گسترده موشکی و پهپادی دارد و می‌تواند در صورت حمله، پاسخ کوبنده‌ای بدهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از تحلیلگران نظامی گزارش داد، ایران به‌رغم حملات رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های نظامی و تولیدات موشکی آن در جنگ تحمیلی ماه ژوئن، توانمندی‌های نظامی قابل توجهی را حفظ کرده است که در صورت اقدام نظامی جدید آمریکا علیه ایران و درگرفتن جنگ منطقه‌ای، می‌تواند تهدیدی جدی برای زیرساخت‌های انرژی منطقه و پایگاه‌های نظامی آمریکا ایجاد کند.

در میانه تشدید تنش‌های نظامی میان آمریکا و ایران با گسیل ناوگروه واشنگتن به غرب آسیا و تهدید آن به تکرار حملات متجاوزانه ماه ژوئن و با توجه به این که ایران توانمندی‌های نظامی خود را پس از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی حفظ کرده است، در صورتی که تهران جنگ احتمالی را تهدیدی وجودی بداند، ممکن است پاسخ آن به این تجاوزگری درگیری احتمالی را به منطقه گسترش دهد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی با این مقدمه نوشت: ایران پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل هنوز توانمندی‌های نظامی قابل توجهی را حفظ کرده است. «ساشا بروخمان» تحلیل نظامی اندیشکده مطالعات راهبردی در بحرین گفت که «اکنون مشکل این است که چطور از منطقه در برابر پاسخ تلافی‌جویانه (ایران) محافظت شود.»

او افزود که ایران در صورت گسترده شدن دامنه جنگ، احتمالا با هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا در منطقه تلافی خواهد کرد، اما همچنین زیرساخت‌های نفتی  را نیز هدف قرار خواهد، تنگه هرمز را نیز مین‌ریزی خواهد کرد. این تنگه، خلیج فارس را به خلیج عمان مرتبط می‌سازد.

به گفته این تحلیلگر دفاعی، ایران ممکن است ناوگروه هواپیمابر آمریکا را نیز به‌رغم‌ حفاظتی که از سوی ناوشکن‌ها از آن‌ها به عمل می‌آید، هدف قرار دهد.

دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در مدت اخیر با ابراز تمایل به توافقی با ایران که شامل اعمال محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای، موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای آن باشد، تهدید کرده است که در صورت نبود یک توافق، دست به اقدام نظامی علیه ایران خواهد زد.

مقامات تهران در پاسخ با بیان این که برای دیپلماسی منحصرا درباره برنامه هسته‌ای خود و با حفظ حق غنی‌سازی اورانیوم آماده هستند و برنامه دفاعی خود را قابل مذاکره نمی‌دانند، تاکید کرده‌اند که برای هر سناریویی آماده دارند و پاسخ آن به هرگونه تجاوزگری قاطع و در سطح منطقه خواهد بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه با اشاره به برخورداری ایران از ذخایر موشکی و پهپادی عظیم حتی پس از گسیل شمار زیادی از آن‌ها در حملات دفاعی ترکیبی علیه اراضی اشغالی در مدت جنگ تحمیلی ژوئن نوشت: ایران در طی جنگ ۱۲ روزه صدها موشک شلیک کرد و بیش از هزار فروند پهپاد تهاجمی استفاده کرد.

به نوشته این رسانه آمریکایی، «دنی سیتریونوویچ» پژوهشگر موسسه مطالعات امنیت داخلی اراضی اشغالی و کارشناس پیشین مسائل ایران در سازمان‌های اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی با گفتن این که هنوز مشخص نیست ایران تا چه اندازه از توان موشکی خود را بازسازی کرده است، مدعی شد: تصاویر ماهواره‌ای نشان‌دهنده تلاش‌هایی برای ازسرگیری تولید است.

به ادعای او، برخی اطلاعات درزیافته رژیم صهیونیستی به رسانه‌های آن نشان می‌دهد که تل‌آویو بر این عقیده است که ایران همچنان تعداد قابل توجهی موشک بالستیک کوتاه‌برد در اختیار دارد.

رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: به نظر می‌رسد توانایی ایران برای حمله به پایگاه‌های آمریکایی که در فاصله نزدیک‌تری واقع‌شده‌اند، هنوز دست نخورده باقی مانده است.

به گفته سیترینوویچ، «موشک‌های بالستیک میان‌برد در مدت جنگ ۱۲ روزه هیچ آسیب قابل توجهی ندیده‌اند.»

در همین راستا، بروخمان گفت: «قابلیت‌های دقیق ایران مشخص نیست، اما گمان برده می‌شود که تهران هنوز بیش از هزار موشک دوربرد در اختیار دارد که می‌تواند اسرائیل را هدف قرار دهد و هزاران موشک کوتاه‌بردتر دارد که می‌تواند برای هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی یا دیگر اهداف نزدیک مورد استفاده قرار بگیرد.»


نظرات

آخرین اخبار
اعتراف تلخ بورل: اتحادیه اروپا برای جهان امروز طراحی نشده است
پایان تعطیلات اجباری بازار سهام + زمان بازگشایی
فشار بی‌سابقه سیاسی بر کاخ سفید همزمان با جهش قیمت بنزین
«هرمز سیف» وارد میدان شد/ مدیریت هوشمند قدیمی‌ترین آبراه جهان با بیمه ایرانی
طرح آمریکا برای «نیابتی کردن» جنگ در جزایر ایرانی
تجاوز هوایی به «قانون النهر» قربانی گرفت
تظاهرات ضد جنگ در لندن با محوریت حمایت از ایران
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از اول خرداد+ اعلام مهلت نهایی
وداع تلخ با بازیگر نمایش «فردریک»/ صحنه در سوگ بهناز نازی نشست
فرصت‌سوزی تاریخی جمهوری‌خواهان؛ بازنده بزرگِ جنگِ ترامپ علیه ایران
نفت 150 دلاری کابوس وزیر انرژی آمریکا
وقوع زلزله 4.5 ریشتری حوالی گلوگاه/کانون لرزش کجا بود؟
پایان باشکوه باواریایی‌ها با هت‌تریک یازدهم هری کین
فهرست نهایی تیم ملی/ قلعه‌نویی 30 یوز را انتخاب کرد
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد
پرده‌برداری امام جمعه بغداد از یک پرونده قدیمی
روایتی از تخلیه 4 بیمارستان تهران در دوران جنگ
اردوی ترکیه و اعزام به آمریکا زیر ذره‌بین دولت/ فدراسیون منتظر نقد شدن وعده‌ها
کامبک قهرمانانه سلتیک/ جام از چنگ هارتس خارج شد
نورنما | سالروز شهادت باب الحوائج امام جواد (ع) تسلیت باد
سیرجانی‌ها در انتظار فتح جام
طوفان حمایت از فلسطین در نیویورک
تدابیر پلیس راه برای ترافیک شمال؛ از انسداد کندوان تا یک‌طرفه شدن مرزن‌آباد
چایکاران بخوانند؛ نیمی از مطالبات بهاره پرداخت شد
نقوی در دیدار با مؤمنی: پاکستان به دنبال تسهیل گفتگوهاست
نظارت دقیق بر جیب بیماران/ پرونده تخلفات بیمارستانی به تعزیرات می‌رود
نرخ تورم سالانه در سرزمین‌های اشغالی صعودی شد
ترخیص از بخش مراقبت‌های ویژه/ حال عمومی اکبر عبدی رو به بهبود است
تلاش اسلام‌آباد برای نزدیک‌کردن مواضع تهران و واشنگتن