×
بین الملل
شناسه خبر : 275315
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/25 ساعت 15:55
آسوشیتدپرس: ایران توانمندی نظامی قابل توجهی دارد

آسوشیتدپرس: ایران توانمندی نظامی قابل توجهی دارد

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از تحلیلگران نظامی گزارش داد که ایران ظرفیت گسترده موشکی و پهپادی دارد و می‌تواند در صورت حمله، پاسخ کوبنده‌ای بدهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از تحلیلگران نظامی گزارش داد، ایران به‌رغم حملات رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های نظامی و تولیدات موشکی آن در جنگ تحمیلی ماه ژوئن، توانمندی‌های نظامی قابل توجهی را حفظ کرده است که در صورت اقدام نظامی جدید آمریکا علیه ایران و درگرفتن جنگ منطقه‌ای، می‌تواند تهدیدی جدی برای زیرساخت‌های انرژی منطقه و پایگاه‌های نظامی آمریکا ایجاد کند.

در میانه تشدید تنش‌های نظامی میان آمریکا و ایران با گسیل ناوگروه واشنگتن به غرب آسیا و تهدید آن به تکرار حملات متجاوزانه ماه ژوئن و با توجه به این که ایران توانمندی‌های نظامی خود را پس از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی حفظ کرده است، در صورتی که تهران جنگ احتمالی را تهدیدی وجودی بداند، ممکن است پاسخ آن به این تجاوزگری درگیری احتمالی را به منطقه گسترش دهد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی با این مقدمه نوشت: ایران پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل هنوز توانمندی‌های نظامی قابل توجهی را حفظ کرده است. «ساشا بروخمان» تحلیل نظامی اندیشکده مطالعات راهبردی در بحرین گفت که «اکنون مشکل این است که چطور از منطقه در برابر پاسخ تلافی‌جویانه (ایران) محافظت شود.»

او افزود که ایران در صورت گسترده شدن دامنه جنگ، احتمالا با هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا در منطقه تلافی خواهد کرد، اما همچنین زیرساخت‌های نفتی  را نیز هدف قرار خواهد، تنگه هرمز را نیز مین‌ریزی خواهد کرد. این تنگه، خلیج فارس را به خلیج عمان مرتبط می‌سازد.

به گفته این تحلیلگر دفاعی، ایران ممکن است ناوگروه هواپیمابر آمریکا را نیز به‌رغم‌ حفاظتی که از سوی ناوشکن‌ها از آن‌ها به عمل می‌آید، هدف قرار دهد.

دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در مدت اخیر با ابراز تمایل به توافقی با ایران که شامل اعمال محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای، موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای آن باشد، تهدید کرده است که در صورت نبود یک توافق، دست به اقدام نظامی علیه ایران خواهد زد.

مقامات تهران در پاسخ با بیان این که برای دیپلماسی منحصرا درباره برنامه هسته‌ای خود و با حفظ حق غنی‌سازی اورانیوم آماده هستند و برنامه دفاعی خود را قابل مذاکره نمی‌دانند، تاکید کرده‌اند که برای هر سناریویی آماده دارند و پاسخ آن به هرگونه تجاوزگری قاطع و در سطح منطقه خواهد بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه با اشاره به برخورداری ایران از ذخایر موشکی و پهپادی عظیم حتی پس از گسیل شمار زیادی از آن‌ها در حملات دفاعی ترکیبی علیه اراضی اشغالی در مدت جنگ تحمیلی ژوئن نوشت: ایران در طی جنگ ۱۲ روزه صدها موشک شلیک کرد و بیش از هزار فروند پهپاد تهاجمی استفاده کرد.

به نوشته این رسانه آمریکایی، «دنی سیتریونوویچ» پژوهشگر موسسه مطالعات امنیت داخلی اراضی اشغالی و کارشناس پیشین مسائل ایران در سازمان‌های اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی با گفتن این که هنوز مشخص نیست ایران تا چه اندازه از توان موشکی خود را بازسازی کرده است، مدعی شد: تصاویر ماهواره‌ای نشان‌دهنده تلاش‌هایی برای ازسرگیری تولید است.

به ادعای او، برخی اطلاعات درزیافته رژیم صهیونیستی به رسانه‌های آن نشان می‌دهد که تل‌آویو بر این عقیده است که ایران همچنان تعداد قابل توجهی موشک بالستیک کوتاه‌برد در اختیار دارد.

رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: به نظر می‌رسد توانایی ایران برای حمله به پایگاه‌های آمریکایی که در فاصله نزدیک‌تری واقع‌شده‌اند، هنوز دست نخورده باقی مانده است.

به گفته سیترینوویچ، «موشک‌های بالستیک میان‌برد در مدت جنگ ۱۲ روزه هیچ آسیب قابل توجهی ندیده‌اند.»

در همین راستا، بروخمان گفت: «قابلیت‌های دقیق ایران مشخص نیست، اما گمان برده می‌شود که تهران هنوز بیش از هزار موشک دوربرد در اختیار دارد که می‌تواند اسرائیل را هدف قرار دهد و هزاران موشک کوتاه‌بردتر دارد که می‌تواند برای هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی یا دیگر اهداف نزدیک مورد استفاده قرار بگیرد.»


نظرات

آخرین اخبار
کیفیت هوای اصفهان به مرز بحران رسید
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 16 خرداد 1405
کوبا؛ تایوانِ کارائیب؟
جزئیات صدور ویزای تیم ملی ایران برای جام جهانی ؛ چه کسانی ویزا نگرفتند؟
قیمت گوشت قرمز امروز 16 خرداد 1405 + جدول
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری برای 17 تا 31 خرداد آغاز شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 16 خرداد 1405 / اونس طلا سقوط کرد!
محیط زیست ایران، چشم به راه حکمرانی سبز
ترافیک سنگین صبحگاهی در محور هراز و 2 آزادراه اصلی
پاسخ تند عراقچی به رئیس‌جمهور لبنان؛ دشمن واقعی را فراموش نکنید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 16خرداد 1405 + جدول
برنامه مسابقات ورزشی امروز 16 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 16 خرداد 1405 + وضعیت استانها
پاسخ قاطع به تجاوز جدید آمریکا؛ موشک‌های سپاه پایگاه‌های هوایی دشمن در منطقه را هدف گرفتند
چرا قهوه گران شد؟
هشدار یک روانشناس درباره آزارهای روانی پس از طلاق
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه