×
بین الملل
شناسه خبر : 275271
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/25 ساعت 13:25
علی‌اف: صلح با ارمنستان پس از اصلاحات قانونی ممکن است

علی‌اف: صلح با ارمنستان پس از اصلاحات قانونی ممکن است

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان تأکید کرد امضای معاهده صلح با ارمنستان مشروط به اصلاح قانون اساسی این کشور است و پس از آن بلافاصله انجام خواهد شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «الهام علی‌اف»، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بار دیگر بر شرط اساسی باکو برای امضای نهایی معاهده صلح با ارمنستان تأکید کرده و گفت هر زمان ایروان تغییرات مناسب را در قانون اساسی خود با هدف حذف آنچه او «ادعاهای ارضی» علیه جمهوری آذربایجان خواند، اعمال کند، «فردای همان روز» باکو آماده امضای توافقنامه نهایی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی»، علی‌اف در گفت‌وگو با خبرنگاران آذربایجانی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ اظهار داشت: «موضع باکو در این خصوص طی سال‌ها به روشنی به طرف ارمنستانی اعلام شده است؛ اصلاحات لازم باید در قانون اساسی ارمنستان اعمال شوند. به محض اینکه این اصلاحات تصویب شوند، ما می‌توانیم فردای آن روز معاهده صلح را امضا کنیم.»

رئیس ‌جمهور جمهوری آذربایجان در ادامه اظهاراتش بیان داشت، نشست واشنگتن در اوت گذشته (مرداد ماه ۱۴۰۴) که با واسطه‌گری «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برگزار شد، عملا به برقرار شدن صلح میان ۲ کشور منجر شده و به گفته وی به جریان افتادن روند معاهده صلح و امضای بیانیه مشترک در آن نشست، نشانه‌ای بر پایان واقعی نزاع باکو-ایروان است که نزدیک به چهار دهه به طول انجامید.

به گفته علی‌اف، اینکه روند صلح به نتیجه نهایی برسد تماما وابسته به اتخاذ گام‌های قانونی داخلی توسط ارمنستان است.

او تاکید کرد، باکو معتقد نیست که شرط لازمش برای برقراری معاهده صلح به منزله مداخله در امور داخلی ارمنستان است، بلکه آن را یک تدبیر لازم برای تضمین اینکه دولتی در ارمنستان در آینده بار دیگر ادعاهایش درباره مناطق جمهوری آذربایجان را تکرار نکند، می‌داند.

این اظهارات در حالی مطرح شده‌اند که موضوع اصلاح قانون اساسی ارمنستان برای حذف ارجاع به اعلامیه استقلال این کشور که شامل اشاره به الحاق قره‌باغ به ارمنستان است، به یکی از اصلی‌ترین موانع حقوقی بر سر راه امضای معاهده نهایی صلح با باکو تبدیل شده است. مقامات جمهوری آذربایجان بارها تأکید کرده‌اند که تا زمانی که مبانی حقوقی «ادعاهای ارضی» در قوانین اساسی ارمنستان باقی بماند، صلح واقعی و پایدار محقق نخواهد شد.

کابینه «نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر ارمنستان، پیش‌تر تهیه پیش‌نویس قانون اساسی جدید را در دستور کار قرار داده است، اما این روند نیازمند طی مراحل پیچیده داخلی و همه‌پرسی است. در همین حال، باکو با اشاره به تحولات جدید ژئوپلیتیکی در منطقه قفقاز جنوبی و احیای کریدورها، بر ضرورت تسریع در این روند تأکید دارد.


نظرات

آخرین اخبار
معامله 400 کیلوگرم طلا در بورس کالا
گل گهر فرصت صدرنشینی را از پرسپولیس گرفت
یارانه نقدی بهمن‌ماه به حساب دهک‌های اول تا سوم واریز شد
تصمیم تاجیکستان برای راه‌اندازی خودپرداز طلا
مدیر جدید شبکه افق منصوب شد
پوتین: روسیه از ایران حمایت می‌کند
دلار آمریکا در حال تبدیل شدن به یک «موجود سیاسی» است
تجهیز پهپادهای رژیم صهیونیستی به گاز اشک‌آور!
ابلاغ نرخ‌های جدید به‌صورت رسمی به خودروسازان
چه کسی دیدار استقلال و الحسین را سوت می زند؟
اعلام جزئیات دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا از زبان یک رسانه روس
برگزیدگان چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر شناخته شدند
میزان حقوق گمرکی تلفن همراه در سال 1405 تعیین شد
اولین وزیر شیعه در کابینه عربستان منصوب شد
پایان تعقیب و گریز و دستگیری سارق خودرو در سمنان
خیبر پس از 7 هفته طعم برد را چشید
آیا ناتو در حال فروپاشی است؟
ابلاغ پرداخت عیدی 10 میلیون تومانی کارکنان از سوی دولت
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورای اسلامی روستا تا ساعت 18
سنتکام: 10 حمله علیه مواضع داعش در سوریه انجام دادیم
11میلیارد دلار در جیب تراستی‌ها؛ ویراژ رولزرویزس ها در امارات با پول نفت ایران
با تصویب حقوق گمرکی؛ واردات خودرو تسهیل می‌شود
موزه ملی ایران تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
تاکید اسلامی بر راهبرد استفاده حداکثری از توان داخلی
صدور 2 مجوز جدید برای صادرات نفت و گاز ونزوئلا
چرا میدری از نمایندگان مجلس تذکر گرفت؟
جشنواره رویانا؛ مدل کوچک‌سازی همایش‌های علمی برای دانش‌آموزان
اعلام اسامی داوران بازی‌های آسیایی استقلال و سپاهان
گزینه اصلی جانشینی اسکوچیچ در تراکتور مشخص شد
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملی «شهدای غریب اسارت»
آسوشیتدپرس: ایران توانمندی نظامی قابل توجهی دارد
ملادینوف: تأخیر در مرحله دوم طرح غزه به معنای بازگشت به جنگ است
بقائی: حق هسته‌ای ایران ذاتی است و با فشار سیاسی مخدوش نمی‌شود
زمان واریز عیدی بازنشستگان کشوری اعلام شد
کاخ سفید کارت ولنتاینی با تصویر گرینلند منتشر کرد
آزمون استخدامی سال آینده براساس نیاز واقعی برگزار می‌شود
آغاز پیش فروش بلیت‌ قطارهای اسفند از دوشنبه
قیمت گوشی امروز شنبه 25 بهمن 1404 + جدول
ترک خدمت بیش از 2150 پرستار طی 4 سال گذشته
تعیین دستمزد کارگران تا 15 اسفند نهایی می‌شود
چین از آمریکا خواست نسبت به ایران با «احتیاط» عمل کند
آیا طلای ایران پشتوانه عبور از طوفان است؟
وزیر خارجه صربستان سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت
پزشکان عمومی، محور اجرای موفق برنامه پزشکی خانواده
دیدگاه فقهی آیت‌الله سبحانی درباره موتورسواری بانوان
نگرانی بازنشستگان از عمق فاصله دریافتی با کارگران در 1405
علی ربیعی: خوشبختی با پرچم بیگانه ممکن نیست
پرواز کلکته به دنبال تهدید بمبگذاری متوقف شد
رئیس صدا و سیما: گفت‌وگو با معترضان دی‌ماه در دستور کار است
نامزدهای یازدهمین جشنواره بازی‌های ویدیویی ایران معرفی شدند