×
اجتماعی
شناسه خبر : 275236
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/25 ساعت 11:15
اعطای زمین به 2000 نخبه در تهران نهایی شد

اعطای زمین به 2000 نخبه در تهران نهایی شد

بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد: 271 قطعه زمین در 4 استان تخصیص یافته به نخبگان و 5266 قطعه دیگر در 20 استان، از جمله تهران، در مرحله تخصیص است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بنیاد ملی نخبگان در دولت چهاردهم، فرآیند تأمین مسکن نخبگان را در ۲۶ استان کشور به‌صورت عملیاتی و منسجم اجرایی کرده است. بر اساس تازه‌ترین آمار ارائه شده، تاکنون ۳۵ واحد مسکونی به‌طور مستقیم به نخبگان واجد شرایط تخصیص یافته است که شامل ۱ واحد در استان زنجان و ۳۴ واحد در استان اصفهان می‌شود.

هم‌زمان، ۲۷۱ قطعه زمین مورد نیاز برای احداث مسکن نخبگان در ۴ استان تأمین و به آن‌ها اختصاص یافته است. از این میزان، ۲۰۰ قطعه در استان خراسان رضوی، ۵۰ قطعه در استان قم، ۱۱ قطعه در استان سیستان و بلوچستان و ۱۰ قطعه در استان بوشهر به نخبگان تعلق گرفته است.

علاوه بر این، ۵۲۶۶ قطعه زمین دیگر در ۲۰ استان کشور شامل تهران، یزد، همدان، زنجان، قزوین، آذربایجان شرقی، قم، کرمان، اصفهان، اردبیل، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، مازندران، مرکزی، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، آذربایجان غربی، سمنان و ایلام در مرحله تخصیص به نخبگان قرار دارند.

در همین رابطه سعید خدایگان قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح آخرین وضعیت طرح تأمین مسکن نخبگان، به‌ویژه در شهر تهران، جزئیات اقدامات انجام‌شده و برنامه‌های پیش‌رو را تشریح کرد.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به آغاز این طرح گفت: از همان گام نخست، با توجه به اهمیت موضوع مسکن نخبگان، یک کارگروه تخصصی در بنیاد ملی نخبگان تشکیل شد. در این چارچوب، حدود ۵۵۰۰ نفر از نخبگان که در اولویت تخصیص مسکن قرار داشتند، در سطح کشور شناسایی شدند.

خدایگان افزود: جامعه نخبگانی کشور لایه‌های متعددی دارد، اما اعضای هیئت علمی جوان نسبت به سایر گروه‌ها در اولویت بالاتری برای حمایت مسکن قرار داشتند. به همین دلیل، تمرکز اولیه طرح بر این گروه بود.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه طی یک سال گذشته اقدامات قابل‌توجهی در استان‌های غیر از تهران انجام شده است، اظهار کرد: با نقش‌آفرینی بنیادهای استانی و همراهی استانداری‌ها، تاکنون در استان‌های غیر از تهران حدود ۲۸۰۰ واحد مسکونی یا واحدهایی که در مرحله تخصیص قرار دارد، برای جامعه نخبگانی پیش‌بینی شده است که این موضوع موجب ایجاد تحرک جدی در این حوزه شده است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت پیچیده‌تر تخصیص مسکن در تهران گفت: با وجود انجام اقدامات متعدد در خصوص مسکن نخبگان در استان تهران، این تلاش‌ها به نتیجه مطلوب و نهایی نرسیده بود.

خدایگان افزود: با پیگیری های دکتر افشین رئیس بنیاد ملی نخبگان و حمایت‌های دکتر عارف معاون اول رئیس‌جمهور و همچنین مساعدت وزیر راه و شهرسازی، در نهایت مقرر شد زمین مورد نیاز برای نخبگان معرفی‌شده از سوی بنیاد ملی نخبگان از سوی وزارت راه و شهرسازی تخصیص داده شود.

وی ادامه داد: در همین راستا، فراخوانی منتشر شد تا متقاضیان استفاده از این تسهیلات شناسایی شوند. در مجموع ۲۳۰۱ نفر در این فراخوان ثبت‌نام کردند. بر اساس شاخص‌ها، معیارها و اولویت‌های تعیین‌شده، اسامی این افراد به وزارت راه و شهرسازی اعلام شد تا وضعیت آنان از نظر فرم «ج» بررسی شود.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان توضیح داد: شرط وزارت راه و شهرسازی این است که فرم «ج» متقاضیان باید سبز باشد، به این معنا که پیش‌تر از تسهیلات دولتی مسکن استفاده نکرده باشند یا ملک و زمین به نام آن‌ها ثبت نشده باشد. در صورت وجود سابقه استفاده از این تسهیلات، فرم «ج» قرمز شده و امکان تخصیص زمین وجود نخواهد داشت.

وی با اشاره به آخرین وضعیت بررسی‌ها گفت: نتایج نهایی بررسی فرم‌های «ج» هنوز به بنیاد ملی نخبگان ابلاغ نشده است، اما به‌محض دریافت این اطلاعات، مراحل بعدی طرح بلافاصله آغاز خواهد شد.

خدایگان در پاسخ به پرسشی درباره ظرفیت پیش‌بینی‌شده در تهران اظهار کرد: اگرچه ۲۳۰۱ مورد درخواست از سوی نخبگان ثبت شده بود، در رایزنی‌های انجام‌شده، تخصیص زمین به حدود ۲۰۰۰ نفر از نخبگان تهران در مرحله لکه گذاری است. (یعنی زمین‌ها هنوز به صورت نهایی به آن‌ها اختصاص داده نشده و در حال مشخص کردن و تعیین قطعه‌های مناسب زمین برای هر نفر هستند تا در مراحل بعدی واگذار شود.)

وی ضمن بیان این مطلب که در مرحله فعلی، موضوع تخصیص زمین در دستور کار قرار دارد و هنوز وارد فاز ساخت نشده‌ایم،گفت: اجرای مرحله ساخت نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، تأمین منابع مالی، آورده متقاضیان، تسهیلات بانکی بنیاد ملی نخبگان و یا بانک مرکزی و همراهی دستگاه‌های مختلف است.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: ساخت واحدهای مسکونی، گام دوم طرح است و طبیعتاً با چالش‌های خاص خود همراه خواهد بود. در حال حاضر نمی‌توان زمان دقیق ساخت یا تحویل واحدها را اعلام کرد.

خدایگان در پایان با اشاره به وضعیت سایر شهرها تصریح کرد: در استان‌ها نیز در حال دریافت گزارش‌های به‌روزشده از میزان پیشرفت پروژه‌ها هستیم و پس از برگزاری جلسه با رؤسای بنیادهای استانی، اطلاعات تکمیلی در این خصوص اعلام خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
فروش کامل 80 کیلو شمش طلا در حراج امروز
راه‌های طلایی تولید دوپامین بدون نیاز به گوشی و فضای مجازی
نورنما | پرواز موتور سیکلت بر فراز چراغ راهنمایی
شوک به خیبر/ خبیری از مدیرعاملی سبزپوشان کناره‌گیری کرد
ممانعت امارات از ترانزیت کالاهای تجار افغانستانی به بنادر ایران
حمله انتحاری خونین به ایست بازرسی پلیس در شمال غرب پاکستان
پاسخ پهپادی و موشکی حزب‌الله به نقض مکرر آتش‌بس توسط اسرائیل
جزئیات واریز اعتبار حمایتی برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه از زبان سخنگوی دولت
تنش در روابط رم و واشنگتن بر سر مواضع ایتالیا در قبال ایران
اتحادیه عرب: فلسطین خطرناک‌ترین منطقه جهان برای خبرنگاران است
مقاومت؛ خط قرمز غیرقابل تغییر در دکترین جنبش حماس
پاسخ ایران به متن پیشنهادی آمریکا ارسال شد/ انتقال پاسخ ایران به طرف آمریکایی توسط پاکستان
بحران بی‌سابقه کمبود نیروی نظامی در خط مقدم جنگ اسرائیل
آغاز ثبت‌نام کاردانی دانشگاه ملی مهارت از امروز+ لینک و نحوه شرایط ثبت‌نام
جدول جدید مبالغ واریزی کمیته امداد منتشر شد
سفر محرمانه فرستادگان ویژه ترامپ به قلب روسیه
ورود دیوان‌عالی به پرونده اخلالگران ارزی و محتکران کالا
نحوه دریافت اعتبار خرید لوازم خانگی اعلام شد
پرونده متخلفان دلار ارزان روی میز قاضی
همتی: بازار ارز در آرامش است/ ارز دارو و کالاهای اساسی تضمین شد
پرش 25 درصدی ارزش صادرات ایران به قاره سیاه
تثبیت نظم ایرانی در تنگه هرمز با عبور دومین کشتی
ایران در بین 20 کشور برتر کشتیرانی
سرقت بزرگ و سودهای میلیون دلاری با اخبار جعلی در بازار نفت
جام جهانی 2026 صحنه پایانی خامس رودریگس
رسانه‌های عبری از نفوذ ایران در ارتش اسرائیل خبر دادند
ویتکاف و کوشنر ممکن است به زودی به روسیه سفر کنند
انتقال مسافران کشتی هانتاویروس به ساحل و فرودگاه
دو کودک در ساحل بندرمقام شهرستان بندرلنگه غرق شدند
دستور فوری معاون اول رئیس‌جمهوری برای مقابله با گران‌فروشی
اعتراض گسترده به نظام پادشاهی در لندن + عکس
آلودگی نفتی در خارک شایعه است
اوسمار ویرا فعلاً به ایران بازنمی‌گردد
قیمت گوشت قرمز امروز 20 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 20 اردیبهشت 1405
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه قطر درباره تحولات منطقه
چه کسانی پشت پروژه حذف شیعیان بحرین ایستاده‌اند؟
فردا آخرین فرصت ثبت‌نام آزمون های سمپاد و نمونه دولتی
جزئیات دیدار فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا با فرمانده معظم کل قوا
هشدار سخنگوی وزارت خارجه: آژانس وارد بازی سیاسی نشود
توقیف کامیون با راننده 12 ساله در محور پرتردد کرمان
نایب‌رئیس مجلس: تنگه هرمز با عملیات نظامی باز نخواهد شد
استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تا 22 اردیبهشت تمدید شد
نخستین عبور موفقیت‌آمیز کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز
ترامپ از موضع ضعف به پکن می‌رود
«دلفین‌های خلیج فارس» در تنگه هرمز آماده‌باش هستند
ورود موج جدید بارشی به پایتخت از سه شنبه
چگونه از «تابستان سخت انرژی» با موفقیت عبور کنیم؟
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 20 اردیبهشت ؛ عقب نشینی طلا + جدول
بیش از 100 کیلووات پنل خورشیدی در پایتخت آسیب دیدند