×
فرهنگی
شناسه خبر : 275230
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/25 ساعت 10:20
رنج اجتماعی حوادث دی‌ماه باید محترم شمرده شود

معاون فرهنگی وزارت علوم:

رنج اجتماعی حوادث دی‌ماه باید محترم شمرده شود

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت جامعه دردمند و آسیب‌دیده است و دانشگاه باید تنش‌ها را به گفت‌وگو تبدیل کند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: دکتر وحید شالچی در گفت‌وگو ی، با بیان اینکه انقلاب بر اساس مجموعه‌ای از نظام‌های ارزشی شکل گرفت و در میان جامعه محبوب شد، اظهار کرد: دوام یا ضعف این انقلاب وابسته به میزان پایبندی به ارزش‌هایی است که انقلاب مبتنی بر آن‌ها بود.

وی افزود: همانطور که عنوان شد انقلاب بر اساس ارزش‌هایی مانند آزادی، استقلال، جمهوریت و اسلامیت بنا شد. به هر میزان که جامعه این ارزش‌ها را احساس کند، عدالت را حس کند، اسلامیت حفظ شود و آزادی حفظ شود، گرایش به ارزش‌های انقلاب بیشتر می‌شود و به میزانی که فاصله‌ای ایجاد شود، چه به لحاظ عدالت اجتماعی، چه جمهوریت و چه هر یک از این ارزش‌ها، همان‌جا ناکامی‌ها رخ می‌دهد و فاصله اجتماعی ایجاد می‌شود.

شالچی ادامه داد: اینکه آیا این فاصله با توجه به وقایع اخیر ایجاد شده است یا نه، باید گفت هر جا مجموعه عملکردها نتوانسته پاسخگوی انتظارات باشد، اعتراضات خود را نشان می‌دهد. این‌ها همان ارزش‌هایی هستند که انقلاب وعده آن‌ها را داده بود و باید به سمت آن‌ها حرکت شود. در حوزه عدالت اجتماعی نیز مشکلاتی به وجود آمده و هر جا فاصله ایجاد می‌شود، نارضایتی‌های اجتماعی شکل می‌گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره میزان بروز این نارضایتی‌ها در جامعه دانشگاهی نسبت به سایر اقشار گفت: دانشگاه به دلیل ماهیت خود جامعه‌ای سیاسی‌تر و حساس‌تر است و نسبت به مسائلی مانند عدالت و آزادی حساسیت بیشتری دارد؛ به همین جهت طبیعی است که به مسائلی که در جامعه رخ می‌دهد واکنش نشان دهد.

وی تأکید کرد: نکته مهم این است که صدای جامعه دانشگاهی شنیده شود، باب گفت‌وگوهای جدی و انتقادی باز شود و زمینه فراهم شود تا مسئولان حوزه‌های مختلف پاسخگوی عملکردها و انتقادها در دانشگاه باشند.

شالچی درباره اقدامات عملی در این زمینه توضیح داد: اقدامات زیادی برای ایجاد فضای گفت و گو در دانشگاه ها انجام شد. به طوریکه از آغاز سال تحصیلی نیز با صدور دستورات و نامه‌هایی  از مسئولان بخش‌های مختلف دعوت کردیم که به دانشگاه‌ها بیایند و در حوزه‌های اقتصاد، سیاست، سیاست خارجی و فرهنگ به سؤالات و دغدغه‌های جامعه دانشگاهی گوش دهند. طبیعتاً کاری که دانشگاه می‌تواند انجام دهد، فراهم کردن بستر است که این بستر فراهم شده است، اما متأسفانه به دعوت جامعه دانشگاهی پاسخ داده نشده است.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره چگونگی عبور از شرایط موجود گفت: باید رنج اجتماعی رخ‌داده  در حوادث دی ماه را محترم شمرد. جامعه دردمند و آسیب‌دیده است و این دردها باید التیام پیدا کند. این مرحله نخست است و پس از آن باید گفت‌وگوهای عقلانی و انتقادی لازم شکل بگیرد. هنر دانشگاه باید این باشد که تنش‌های اجتماعی را به تفاوت‌های گفت‌وگوپذیر تبدیل کند.

در حال پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی هستیم

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پایان درباره موضوع دانشجویان بازداشت‌شده نیز اظهار کرد: ما در حال پیگیری هستیم؛ جلساتی برگزار کردیم تا بتوانیم تا حد امکان برای آزاد شدن دانشجویان بازداشت‌شده کمک کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
چراغ سبز اعراب به تفاهم ایران و آمریکا؛ جزئیات بیانیه راهبردی شورای همکاری
حسرت 100 ساله برای 127 کشور؛ کدام تیم‌ها هرگز به جام جهانی نرسیده‌اند؟
پزشکیان: کشور امام حسینی نباید جایگاه فقر، گرسنگی و تبعیض باشد
رونمایی از هفتمین نخست وزیر انگلیس
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
ایتالیا خبر در اختیار گذاشتن پایگاه برای حمله به ایران را تکذیب کرد
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا
چالش عجیب اخلاقی در گروه D جام جهانی
چرا بازیکنان جام جهانی جوراب‌های خود را سوراخ می‌کنند؟
واکنش عجیب فیفا به حاشیه نمادهای رنگین‌کمانی در بازی ایران و مصر
آیا شعار علیه آمریکا و آتش‌زدن پرچم ممنوع شده است؟
واکنش قالیباف به ادعای خرید محصولات کشاورزی آمریکا توسط ایران
164 کشته و هزار زخمی در زلزله 7ریشتری کاراکاس؛ هشدار سونامی در کارائیب
ترافیک سنگین در محور چالوس و مرزن‌آباد؛ آغاز موج بازگشت مسافران از عصر امروز
حزب‌الله چگونه گردان زرهی 401 را زمین‌گیر کرد؟
صدور کارت نخبگان آغاز شد؛ نخبگان از چه مزایایی بهره‌مند می‌شوند؟
اهمیت موفقیت ایران در پرونده دارایی‌های مسدودشده
ستاره مراکشی، رکورد «محمد صلاح» را شکست
نماینده پارلمان لبنان: ایران آتش‌بس را به اسرائیل تحمیل کرد
ثبت دمای 45 درجه در اصفهان
دعوت از سینماگران ایرانی برای عضویت در اسکار 2026
نجات معجزه‌آسای کودک 2 ساله از خودروی داغ در فریمان
عزاداری ظهر عاشورا محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ابراز همدردی ایران با ونزوئلا به دنبال زمین لرزه مهیب
محدودیت‌های بحرین برای عزاداران حسینی
اختلالات بانکی ارتباطی به اینترنت ندارد؛ آدرس غلط ندهید