×
اجتماعی
شناسه خبر : 275214
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/25 ساعت 09:20
آلایندگی؛ مهم‌ترین علت رد خودروها در معاینه فنی

مدیر امور اجرایی معاینه فنی:

آلایندگی؛ مهم‌ترین علت رد خودروها در معاینه فنی

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور اعلام کرد بیش از نیمی از خودروهای مراجعه‌کننده به مراکز معاینه فنی به دلیل آلایندگی مردود می‌شوند و صدور گواهی معاینه فنی صوری نیز امکان‌پذیر نیست.

نورنیوز-گروه اجتماعی:مسعود حق لطفی، بیشترین دلیل رد شدن خودروها در مراکز معاینه فنی خودروها را آلایندگی آنها عنوان کرد و گفت: در سال گذشته از ۱۰ میلیون خودروی پذیرش شده در این مراکز و بازگشت ۱۳ میلیون خودرو به این مراکز به دلیل نقص فنی، ۵۱ درصد دلیل بازگشت سه میلیون خودرو آلایندگی آنها بوده است. همچنین مورد بعدی مردودی خودروها مربوط به ایمنی (ترمز و لاستیک) خودروها با ۳۹ درصد و ۱۰ درصد نیز مابقی موارد اعلام شده است.

منع تردد و مسافرگیری خودروهای سنگین و اتوبوس‌های فاقد معاینه فنی 

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور در ادامه به دریافت معاینه فنی از سوی خودروهای سنگین نیز اشاره کرد و گفت: خودروهای سنگین هرساله موظف هستند که در آزمون مراکز معاینه فنی شرکت کرده و معاینه فنی دریافت کنند. بنابراین ۹۵ درصد خودروهای سنگین که در بستر سامانه سیمفا(سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران) اطلاعات آنها ثبت می‌شود به این مراکز برای دریافت معاینه فنی مراجعه می‌کنند، چرا که خودروهای سنگین و به ویژه اتوبوس‌ها چنانچه معاینه فنی نداشته باشند؛ اجازه تردد، حمل بار و حمل مسافر را نخواهند داشت و حتی دفترچه صورت حساب مسافر اتوبوس‌ها نیز مورد تأیید قرار نمی‌گیرد.

آزمون معاینه فنی در همه استانها و مراکز معاینه فنی معتبر است

وی در پاسخ به انتقاد مدیران شهری تهران مبنی بر اینکه خودروهای دارای پلاک تهران نباید برای دریافت برگه معاینه فنی به مراکز اطراف پایتخت مراجعه کنند، افزود: اطلاعات مراکز معاینه فنی به صورت آنلاین در سامانه سیمفا ثبت می‌شود و فرقی ندارد که خودرو در کدام شهر معاینه فنی خود را اخذ کرده باشد بنابراین آزمون معاینه فنی در همه استانها و مراکز معاینه فنی یکی بوده و معتبر است.

فعالیت ۷۰۰ مرکز معاینه فنی برای خودروهای سبک در کشور

امکان ۱۵ هزار آزمون در مراکز معاینه فنی کشور 

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور تعداد مراکز معاینه فنی برای خودروهای سبک در کشور را ۷۰۰ مرکز اعلام کرد و گفت: ۲۰۰ مرکز معاینه فنی نیز در کشور مختص خودروهای سنگین هستند که همه این مراکز قانون‌شان یکی است و به سامانه سیمفا وصل بوده و اجباری وجود ندارد که خودروها چه زمانی و در چه شهری معاینه فنی خود را دریافت کنند. تنها محدودیت در تعداد پذیرش‌ها در مراکز معاینه فنی است که این مراکز بیشتر از ۱۵ هزار آزمون نمی‌توانند از خودروها بگیرند که البته بیشترین آزمون‌های معاینه فنی از خودروها در مراکز ۱۰ تا ۱۲ هزار آزمون معاینه فنی است و ظرفیت آنها همچنان برای معاینه فنی‌های جدید وجود دارد.

امکان صدور معاینه فنی صوری خودروها وجود دارد؟

میزان تخلف مراکز معاینه فنی چند درصد است؟

حق لطفی همچنین در پاسخ به این سوال که در چند درصد این مراکز امکان صدور معاینه فنی صوری وجود دارد؟ اظهار کرد: تمام مراکز معاینه فنی کشور مورد پذیرش ما هستند و کارشناسان مورد تأیید و صلاحیت، معاینه فنی خودروها را نظارت می‌کنند و چنانچه مرکزی تخلفی انجام داده باشد مورد بررسی قرار گرفته و مجازات خواهند شد، ضمن اینکه گزارشات تخلفات این مراکز زیاد نیست و زیر ۳ درصد اعلام شده است.

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور بیشتر تخلفات این مراکز را در موضوع سی ان جی‌ها و خودروهای گازسوز اعلام کرد و گفت: معمولا این خودروهای کارخانه‌ای دوگانه سوز نبوده و در حوزه آلایندگی دچار مشکل هستند و دستکاری شده‌اند.

رد تخلف صدور معاینه فنی صوری به خودروها بدون سپری کردن آزمون معاینه فنی 

وی با رد هرگونه تخلف از سوی مراکز معاینه فنی برای صدور معاینه فنی صوری به خودروها بدون اینکه آزمون معاینه فنی را سپری کرده باشند، تأکید کرد: امکان ندارد هیچ خودرویی بدون سپری کردن آزمون معاینه فنی، برگه معاینه فنی بگیرد و در ۷۰۰ مرکز معاینه فنی کشور تمام استانداردها برای دریافت برگه معاینه فنی رعایت می‌شود و در همه این مراکز نمایندگانی از شهرداری‌ها، پلیس و محیط زیست مستقر بوده و نظارت و کنترل لازم را انجام می‌دهند.

درخواست وزارت کشور از پلیس برای اعمال قانون موتورسیکلت‌های فاقد معاینه فنی 

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور در پایان به معاینه فنی موتورسیکلت‌ها نیز اشاره کرد و با تأکید بر این‌که معاینه فنی موتورسیکلت‌ها و برخورد با موتورسیکلت‌های فاقد معاینه فنی که بیشترین درصد آلایندگی‌ها را دارند برعهده پلیس است، گفت: مورتوسیلکت‌ها عمدتا برای دریافت معاینه فنی به مراکز معاینه فنی مراجعه نمی‌کنند و از پلیس درخواست داریم تا برای این موتورسیکلت‌ها اعمال قانون لازم را انجام دهند.


نظرات

آخرین اخبار
دستگیری عضو سابق ارتش رژیم صهیونیستی به اتهام همکاری با ایران
وداع تلخ با پیراهن زرد؛ نیمار از تیم ملی برزیل خداحافظی کرد
محکومیت حملات آمریکا و عربستان به مواضع حشدالشعبی توسط رئیس پارلمان عراق
ریاست جمهوری عراق: حمله به مقرهای حشدالشعبی غیرقابل قبول است
اعلان قرمز روسیه علیه پاول دورف
بازسازی پل B1 کرج؛ زمان افتتاح و بهره برداری اعلام شد
ترامپ: حمله ایران غافلگیرمان کرد؛ فقط چند دقیقه فرصت واکنش داشتیم
جزئیات برنامه جدید استانداری قم برای کاهش مصرف انرژی در ادارات
آخرین تغییرات وثیقه خروج از کشور برای دانشجویان
هشدار سیل در پاکستان؛ صدها زخمی و خسارت به 800 خانه بر اثر بارندگی
تصمیم جدید اوپک‌پلاس با کاهش ذخایر نفت خام آمریکا
هشدار امنیتی جدید آمریکا؛ شهروندان آمریکایی از سفر به عراق منع شدند
ایران حملات آمریکا و عربستان به عراق را به‌شدت محکوم کرد
ضربه اطلاعاتی به گروهک‌های تروریستی تکفیری؛ 4 تیم عملیاتی پیش از اقدام بازداشت شدند
بازگشت کاپیتان سابق پرسپولیس به فولاد خوزستان
پیکر شهید خلبان مجید کاظمی به وطن بازگشت ؛ روایت ارتش از عملیات سوخو 24
آیا نتانیاهو از واشنگتن دست خالی برگشت؟
جدول و لینک ساعت قطعی برق استانها فردا پنج شنبه 8 مرداد اعلام شد
هشدار هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید در نیمه جنوبی و غربی استان
مدیریت مصرف انرژی شرط تداوم تولید کشور است؛ دولت با اخلالگران برخورد می‌کند
نورنما | بزرگداشت زنده‌یاد اکبر عبدی در جشن «نفس»
وام 20 میلیون تومانی اربعین بازنشستگان کشوری آغاز شد؛ شرایط و نحوه ثبت‌نام
حمله به عراق؛ مقدمه تقابل بزرگ‌تر یا پرده آخر بحران؟
خبر مهم وزیر آموزش و پرورش؛ جزئیات استخدام 40 هزار نیروی جدید اعلام شد
برنامه قطعی برق تهران فردا 8 مرداد 1405 | جدول خاموشی مناطق
تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به عراق ؛20 شهید و 32 زخمی ؛واکنش انصارالله و آماده‌باش بغداد
برنامه لیگ برتر وزنه برداری اعلام شد؛ زمان برگزاری مسابقات بزرگسالان، امید و بانوان
قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز 7 مرداد 1405 | 207، دنا، تارا و ری‌را چند؟
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405 / بازار طلا ملتهب شد
جدیدترین قیمت محصولات سایپا اعلام شد؛ شاهین، اطلس و کوییک چند؟
آمار رسمی بیکاری منتشر شد؛ کاهش 450 هزار نفری شاغلان در بهار 1405
چین خواستار گفت‌وگو برای کاهش تنش‌ها در دریای سرخ شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405
حمله عربستان به حشدالشعبی؛ سفر نخست‌وزیر این کشور به ریاض را لغو کرد
افکار عمومی آمریکا علیه نتانیاهو؛ نیمی از آمریکایی‌ها از حکم دیوان کیفری حمایت کردند
اعلان بین‌المللی روسیه برای دستگیری بنیانگذار تلگرام
تسهیلات جدید مدارس شاهد برای فرزندان شهدا و مجروحان جنگ تحمیلی سوم
خبر جدید برای متقاضیان نهضت ملی مسکن
آخرین آمار زائران اربعین؛ بیش از 2 میلیون نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کردند
خبر مهم سازمان غذا و دارو؛ پزشکان از موجودی داروها مطلع می‌شوند
آخرین وضعیت آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم
خبر مهم برای کاربران؛ تماس صوتی و تصویری به واتس‌اپ وب آمد+ نحوه تنظیمات
آمادگی یمن برای تشدید درگیری با عربستان؛ درس بزرگی به متجاوزان می‌دهیم
گرمای سوزان در غرب کشور تا چند روز ماندگار است؟
نخستین قطعه خط 9 مترو تهران چه زمانی افتتاح می‌شود؟
وعده تأمین اجتماعی برای تسویه بدهی‌های خود+ جزییات و زمان پرداخت
پرداخت کمک بلاعوض به خانوارهای آسیب‌دیده از سیل هرمزگان
ورزشگاه میزبان پرسپولیس در لیگ بیست‌وششم مشخص شد
آمادگی فرودگاه امام خمینی(ره) برای پروازهای اربعین؛ 16 ایرلاین پای کار آمدند
نوراینفو | اشتباهات رایج در پیاده روی اربعین