×
بین الملل
شناسه خبر : 275087
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/24 ساعت 14:08
غیبت رئیس جمهور تاجیکستان سوژه رسانه ها شد

غیبت رئیس جمهور تاجیکستان سوژه رسانه ها شد

غیبت 2 هفته‌ای امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان سوژه رسانه‌ها شد و به شایعاتی درباره بیمار شدن او دامن زد. برخی منابع غیررسمی از سکته او و سفر درمانی اش خبر داده‌اند.

نورنیوز_ گروه بین الملل: غیبت ۲ هفته‌ای رئیس جمهور تاجیکستان به گمانه‌زنی‌ها درباره بیمار شدن او دامن زده و به گفته برخی منابع غیررسمی او به دلیل سکته، عازم یک سفر درمانی شده است.

بر اساس گزارش‌ها، ۲ هفته از آخرین حضور «امامعلی رحمان»، رئیس‌جمهور تاجیکستان در برابر انظار عمومی گذشته و همچنان خبری از حضور مجدد او در انظار عمومی نیست.

بر اساس گزارش «خبرگزاری فرانسه» این غیبت غیرمنتظره به گمانه‌زنی‌ها درباره وضعیت سلامتی رئیس جمهور ۷۳ ساله این کشور آسیای مرکزی دامن زده است.

آخرین تصاویر زنده از امامعلی رحمان روز ۲۸ ژانویه (۸ بهمن) از نشستی که او با مقام‌های امنیتی ارشد کشورش برگزار کرد، منتشر شد و از آن تاریخ تاکنون رهبر تاجیکستان در هیچ مراسم عمومی حاضر نشده است. این غیبت برای کشوری که رسانه‌های دولتی‌اش کوچکترین تحرکات رئیس جمهور آن را به دقت پوشش می‌دهند، بسیار غیرمعمول ارزیابی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع آگاه به رسانه‌ها گفته‌اند امامعلی رحمان اواخر ژانویه برای مداوا کشور را ترک کرده است. برخی منابع از سکته مغزی یا سکته قلبی او خبر داده‌اند، اما این ادعاها تایید رسمی نشده‌اند.

در این میان یک منبع مطلع روز ۱۰ فوریه (۲۱ بهمن) به رادیو آزادی گفت رئیس‌جمهور تاجیکستان در جزیره هاینان چین به سر می‌برد و منبع دیگری تاکید کرده رحمان ۸ فوریه (۱۹ بهمن) عازم چین شده است. خبرگزاری پامیر اینساید نیز از وضعیت پادگانی نهادهای امنیتی تاجیکستان تا ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن) خبر داده است.

شبکه اصلی تلویزیونی تاجیکستان این هفته اقدام به پخش موسیقی‌های غمگین و عکسی از رحمان با زمینه سیاه و جمله «مرد سلسله خورشید» منتشر کرده است. در اتحاد جماهیر شوروی سابق، پخش موسیقی غمگین اغلب هنگام بیماری یا مرگ رهبران انجام می‌شد.

همچنین در اقدامی بی‌سابقه، دفتر ریاست‌جمهوری تاجیکستان که هرگز برنامه‌های او را از پیش اعلام نمی‌کند، اعلام کرده رحمان «در روزهای آینده در رویدادهای متعددی شرکت خواهد کرد».

بر اساس این گزارش روز دوشنبه این هفته، ویدیویی قدیمی از صحبت‌های امامعلی رحمان در حساب‌های رسمی او در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که بر ابهامات افزوده است.

او در سخنرانی در این ویدیو تاکید می‌کند: «هیچ‌کس جاودانه نیست. اما چه کسی جاودانگی والدین را تضمین می‌کند؟ فرزندانشان، نوه‌ها و نتیجه‌هایشان به شرط آنکه به خوبی تربیت شده باشند. اگر آنها را تربیت کنیم و به خوبی آموزش دهیم و حرفه‌ای کنیم نام ما را جاودانه خواهند کرد.»

بر اساس قانون اساسی تاجیکستان، در صورت ناتوانی، استعفا یا فوت امامعلی رحمان، پسر ۳۸ ساله وی، رستم امامعلی که اکنون رئیس مجلس ملی است، به عنوان رئیس‌جمهور موقت منصوب خواهد شد و ظرف سه ماه باید انتخابات برگزار شود.

امامعلی رحمان که در دوران اتحاد شوروی سابق مدیر یک مزرعه پنبه بود، در سال ۱۹۹۲ و در بحبوحه جنگ داخلی پنج ساله تاجیکستان به قدرت رسید. او که خود را ضامن ثبات کشوری آسیب‌خورده از جنگ معرفی کرده بیش از سه دهه بر این جمهوری پیشین شوروی حکمرانی کرده است.

 


نظرات

آخرین اخبار
هشدار روان‌پزشک درباره فرسودگی روانی؛ این خستگی را جدی بگیرید
انقلاب در دنیای بینایی؛ لنزهای تماسی خودترمیم‌شونده ساخته شدند
ترامپ: معاینه پزشکی‌ام در مرکز «والتر رید» به پایان رسید
بهترین رژیم غذایی برای مقابله با گرما و کم‌آبی
نساجی قهرمان دسته اول شد
دولت وابسته به عربستان در یمن بار دیگر مانع تبادل اسرا با انصارالله شد
رسانه نظامی: میگ-29های ایران همچنان عملیاتی‌اند
خبرگزاری فرانسه: رم میزبان مذاکرات جدید لبنان و اسرائیل شد
خاموشی برق در مشهد آغاز شد؛ جدول قطعی‌ها به‌زودی منتشر می‌شود
تیم جدید میلاد سرلک مشخص شد
کارگردان سینما: آماده اجرای حکم قصاص قاتلان رهبر شهید انقلاب هستم
آخرین گزینه آمریکا برای بازکردن تنگه هرمز، درخواست از ایران است
انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس از 22 تیر آغاز می‌شود
آمریکا از رهبران کوبا خواست مسیر سیاسی خود را تغییر دهند!
آخرین وضعیت عبدالرضا هلالی پس از عمل جراحی اعلام شد
تأکید مهدی تاج بر ادامه همکاری با قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا
آلمان و فرانسه برای حل بحران لبنان برنامه مشترک تدوین کردند
چرا ترامپ هم به ایران حمله می‌کند و هم از جنگ فراگیر پرهیز دارد؟
قتل هولناک فاطمه سلطانی در اسلامشهر؛ پدر در دادگاه چه گفت؟
هیأت آمریکایی برای بررسی عقب‌نشینی اسرائیل وارد لبنان شد
مراسم تشییع رهبر شهید، اعتمادبه‌نفس مقامات ایران را تقویت کرد
دستور ویژه چین به پالایشگاه‌ها برای تولید بیشتر
رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان آمار نذورات محرم را اعلام کرد
اتوبوس‌های کرمان تا پایان تابستان رایگان شدند
آغاز بازی‌های تدارکاتی تیم ملی امید؛ اولین آزمون مقابل کایسری‌اسپور
صدای انفجارهای مهیب در شرق حمص؛ جزئیات در حال بررسی
باخت ترامپ و گرفتار شدن او در تله‌ خودساخته
تشبیه جنجالی اتحادیه اروپا به یک تیم شکست‌خورده
هاآرتص: تصمیم جدید حماس، کابینه اسرائیل را با چالش تازه روبه‌رو کرد
مجوز صادرات محدود مرغ صادر شد
زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
موج گرمای شدید در کشور؛ دمای تهران 42 و قم تا 46 درجه می‌رسد
حبیبی‌نژاد به تراکتور پیوست
تصویب دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای گواهی سپرده ارزی
گزارش تصویری | جشنواره گاو بازی در اسپانیا
تدوین نقشه راه بازسازی و مدیریت منابع در نشست ستاد بازسازی
آغاز قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی+اطلاعیه توزیع برق
ای عشق دل افروز ،دل من به تو گرم است
حضور مداوم امیری در تمرینات پرسپولیس؛ بازار شایعات داغ شد
حمله به مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق
منبع آگاه به پرس تی‌وی: ایران برنامه‌های مدیریت تنگه هرمز را پیش خواهد برد
اعلام برنامه تابستانی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه+ جزئیات
دادگاه اسپانیا تحقیق درباره فرماندهان رژیم صهیونیستی را آغاز کرد
تقدیر عراقچی از پیام همدردی سلطنت عمان
جدایی عالیشاه و سرلک از پرسپولیس
نوراینفو | آیا ویپ از سیگار هم خطرناک‌تر است؟
تصمیم‌گیری برای تنگه هرمز فقط توسط ایران و عمان صورت می‌گیرد
حقیقت هشدار سردار علایی و واکنش شهید شمخانی چه بود؟
آلمان احتمال خرابکاری در آتش‌سوزی خط ریلی پرتردد را بررسی می‌کند
میزبانی تیم‌های ایرانی در کشور سومی