×
اقتصادی
شناسه خبر : 275077
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/24 ساعت 13:31
آغاز شمارش معکوس برای عملیات اجرایی قطار سریع‌السیر مشهد – تهران

آغاز شمارش معکوس برای عملیات اجرایی قطار سریع‌السیر مشهد – تهران

با تصویب پروژه قطار سریع‌السیر مشهد – تهران در شورای اقتصاد، عملیات اجرایی آن تا پایان سال از مبدأ مشهد آغاز می‌شود تا رؤیای سفر چهار‌ساعته بین دو پایتخت مذهبی و سیاسی کشور به واقعیت نزدیک‌تر شود.

نورنیوز_ گروه اقتصادی: رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی از تصویب پروژه قطار سریع‌السیر مشهد - تهران به‌عنوان پروژه اولویت‌دار کشور در شورای اقتصاد خبر داد و گفت: با پیگیری‌های انجام‌شده، عملیات اجرایی این پروژه تا پایان سال از سمت مشهد آغاز می‌شود.

علی‌اکبر لبافی با اشاره به سه زیرساخت اساسی استان که منفعت آن به کل کشور می‌رسد، اظهار کرد: پروژه حرم تا حرم مربوط به گذشته است و قطعه گرمسار تا قم آن اجرایی شده، اما متاسفانه ۳۰۰ کیلومتر از مسیر در محدوده استان خراسان رضوی با پیشرفت فیزیکی تنها ۱۴ درصد به‌صورت کارگاه رها شده است.

وی از پیگیری این پروژه و قول مساعد وزیر راه خبر داد و افزود: در نشستی که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم، ایشان قول دادند از ۲.۵ همت اعتبار پروژه حرم تا حرم در سال جاری، یک همت تخصیص دهند و یک همت دیگر نیز از محل ماده ۵۶ تأمین تا مسیر انتهای باغچه تا سه‌راه تربت حیدریه تکمیل شود.

رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان به پروژه قطار سریع‌السیر مشهد - تهران اشاره و تصریح کرد: این پروژه با وجود وعده‌های مکرر مسئولان در دولت‌های مختلف، بیش از ۲۰ سال است که معطل مانده بود. در حالی که قطار سریع‌السیر اصفهان-تهران در شورای عالی اقتصاد تصویب شد، پروژه مشهد - تهران با وجود اولویت بالاتر، تصویب نشده بود.

لبافی گفت: پس از پیگیری‌های مستمر از طریق نمایندگان، دولت، سازمان برنامه و بودجه و وزیر راه، حدود دو ماه و نیم پیش، پروژه قطار سریع‌السیر مشهد - تهران به‌عنوان پروژه اولویت‌دار کشور در شورای اقتصاد تصویب و ابلاغ شد.

وی در تشریح مزایای این پروژه افزود: با اجرای این طرح، زمان سفر مشهد - تهران به کمتر از چهار ساعت کاهش می‌یابد و حجم بالایی از ترافیک هوایی و هزینه‌های سرسام‌آور آن کاهش پیدا خواهد کرد. در خصوص تامین مالی، پیگیری فاینانس با چین در دستور کار است.

لبافی درباره آغاز عملیات اجرایی نیز خاطرنشان کرد: با وجود اصرار مسئولان قطعه گرمسار به‌عنوان اولویت اجرا، ما با استدلال اینکه شروع از مشهد منجر به ایجاد کسب و کار جدید، فعالیت پیمانکاران و رونق اقتصادی استان می‌شود، مسئولان کشوری را قانع کردیم. بر اساس اعلام مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی، عملیات اجرایی این پروژه تا پایان سال از سمت مشهد آغاز خواهد شد.

رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در ادامه، با تأکید بر ضرورت اجماع‌سازی برای یک تحول اقتصادی جدید، بیان کرد: بهره‌وری عوامل تولید در کشور پایین است. در برنامه هفتم، ۳۵ درصد از رشد هشت‌درصدی اقتصاد باید از محل بهره‌وری تأمین شود. یکی از راهکارهای اساسی، افزایش ساعت کاری مفید بنگاه‌ها از میانگین ‍نج و نیم ساعت به هفت، هشت یا ۱۰ ساعت در شبانه‌روز است. این یعنی بدون اسراف در سرمایه‌گذاری جدید، از ظرفیت موجود استفاده بهینه کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت تولید بدون کارخانه که از خراسان رضوی کلید خورد، تصریح کرد: امروز بسیاری از استان‌ها از این ظرفیت استفاده می‌کنند. یعنی صاحب سرمایه و ایده بدون نیاز به سرمایه‌گذاری ثابت، از شیفت‌های خالی کارخانه‌ها استفاده کرده و قیمت تمام‌شده محصول را به‌شدت کاهش می‌دهد. این مدل می‌تواند یک تحول بزرگ اقتصادی بدون نیاز به سرمایه‌گذاری جدید ایجاد کند.

 


نظرات

آخرین اخبار
پیام رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پی رحلت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی
انفجارهای کنترل‌شده در هرمزگان؛ عملیات از ساعت 11 آغاز می‌شود
تنگه هرمز؛ راهی به سوی صلح
روز سوم بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا؛ طلسم طلای ایران شکست؛ نعمتی اولین طلای کاروان را گرفت
کشف 254 کیلو گوشت الاغ، قاطر و اسب در تهران؛ 5 نفر دستگیر شدند
آب سدهای کشور 31 درصد بیشتر شد؛ هنوز نیمی از ظرفیت مخازن خالی است
شورای نگهبان به طرح مهریه ایراد گرفت؛ ماجرای 14 سکه چیست؟
افزایش 28 هزار نفری ثبت‌نام در مدارس دولتی به‌خاطر هزینه زیاد هیئت امنایی
رهبر انقلاب: فقدان آیت‌الله شبیری خللی در ردیف محققین تراز اول شیعه ایجاد کرد
قیمت خودروهای سایپا امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ رکوردشکنی شاهین و چانگان در بازار
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ نرخ انواع گوشت گوسفند و گوساله
قیمت دلار توافقی امروز 31 شهریور 1405؛ جهش 777 تومانی دلار
طلا پس از رشد اولیه عقب نشست؛ آخرین قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 31 شهریور
قیمت خودروهای ایران خودرو امروز سه‌شنبه31 شهریور؛کدام خودروها از6 میلیاردتومان عبور کردند؟
عراقچی: سازمان ملل تریبونی برای بیان مظلومیت مردم ایران و شهدای میناب است
پیروزی فقط با مردم ممکن است
واکنش بقایی به ادعای واشنگتن درباره گرانی سوخت
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ پزشکیان به نیویورک رفت، قطر خواستار بازگشت به مذاکرات شد
سیاست نامه | سلاحی که از جنگ هشت ساله یادگار مانده است
پزشکیان عازم نیویورک شد؛ رئیس جمهور: با قدرت از مواضع ایران دفاع می‌کنیم
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها امروز سه‌شنبه 31 شهریور؛ ترافیک نیمه‌سنگین در 3 محور
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان؛ حملات هوایی سعودی و پاسخ پهپادی انصارالله
رایحه‌درمانی با عطر قهوه
چراغ‌های روشن شبانه و تغییرات پنهان در قلب انسان
نابودی تومورهای روده بزرک با پروبیوتیک مهندسی‌شده
ایران چگونه آمریکا را در تله تشدید انداخت؟
زنگ خطر آلزایمر در ایران؛ 1.5 میلیون مبتلا و تغییر سن ابتلا پس از کرونا
کسب‌وکارهای آمریکا در شوک زنجیره تأمین؛ بحرانی پیچیده‌تر از دوران کرونا
منشأ اضطراب کودکان در شروع سال تحصیلی چیست و چگونه آن را مدیریت کنیم؟
عراقچی به نیویورک رسید؛ آغاز برنامه‌های ایران در مجمع عمومی سازمان ملل
رایزنی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره ایران، منطقه و همکاری‌های دوجانبه
حماس: به توافق آتش‌بس پایبندیم؛ نقض‌ها همچنان ادامه دارد
وزارت خارجه یمن: اقدامات عربستان امنیت و ثبات یمن را هدف گرفته است
افغانستان، کاردار پاکستان را احضار کرد
جدول خاموشی برق کرمانشاه برای سه‌شنبه 31 شهریور اعلام شد؛ برنامه جوانرود و اسلام‌آباد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 30 شهریور 1405؛ سکه امامی 3.6 میلیون تومان ارزان شد
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز دوشنبه 30 شهریور ؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
سرلشکر ایزدی: توان موشکی، پهپادی و پدافندی ایران در حال تقویت است
ضرورت عبور از توافق چارچوب
حزب‌الله عراق در سوگ آیت‌الله شبیری زنجانی؛ میراث علمی او ماندگار است
شورش رسانه‌های آمریکا علیه ترامپ؛ پوشش رئیس‌جمهور متوقف شد
ارتحال آیت الله شبیری زنجانی ضایعه اسفبار دینی و فرهنگی است
توصیه‌های آزمون و رضاییان به نوجوانان؛ از خواب و تغذیه تا آینده‌نگری
جنایت جنگی علیه جنوب لبنان؛ حمله با بمب‌های فسفری
جزییات جدید از وضعیت شیوع کرونا وآنفولانزا در ایران/ وزارت بهداشت هشدار داد
کمبود گازوئیل اقتصاد جهان را تحت فشار می‌گذارد؛ چشم‌انداز بازار تا 2027
بازار طلا آماده نوسان شد؛ دلار 230 هزار تومانی سرنوشت‌ساز می‌شود؟
وزیر اقتصاد: آغاز اصلاح ساختار 30 بانک
10 غایب بزرگ تیم ملی؛ آیا زنگ تغییر نسل در فوتبال ایران به صدا درآمده است؟