×
بین الملل
شناسه خبر : 275030
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/24 ساعت 13:19
واکنش دوباره هرتزوگ به درخواست ترامپ برای عفو نتانیاهو

واکنش دوباره هرتزوگ به درخواست ترامپ برای عفو نتانیاهو

دفتر رئیس رژیم صهیونیستی در واکنش به انتقادهای ترامپ مبنی بر «شرم‌آور» بودن عدم عفو نتانیاهو، اعلام کرد که تصمیم‌گیری در این پرونده تنها پس از تکمیل بررسی‌های حقوقی و بر اساس منافع عالی کشور و وجدان رئیس‌جمهور و بدون هیچ تأثیری از فشار داخلی یا خارجی انجام خواهد شد.

نورنیوز_ گروه بین الملل : دفتر رئیس رژیم صهیونیستی در پاسخ به مداخله ترامپ برای عفو نتانیاهو مدعی شد که «اسرائیل دولتی مستقل است.»!

دفتر اسحاق هرتزوگ، رئیس‌ رژیم اشغالگر اسرائیل، در بیانیه‌ای مدعی شد که که هیچ فشار خارجی یا داخلی بر تصمیم‌گیری درباره عفو بنیامین نتانیاهو، تأثیر نخواهد گذاشت. این بیانیه در واکنش به انتقادهای شدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، منتشر شد که هرتزوگ را به دلیل عدم صدور عفو برای نتانیاهو «شرم‌آور» و «ننگین» خوانده بود.

به نوشته وبگاه عرب‌48 در بیاینه دفتر هرتزوگ آمده است: «برای روشن شدن موضوع، همان‌طور که بارها توضیح داده شده، درخواست نخست‌وزیر در حال بررسی در وزارت دادگستری برای دریافت نظر حقوقی طبق رویه‌های قانونی است. تنها پس از تکمیل این فرآیند، رئیس‌جمهور هرتزوگ درخواست را طبق قانون، با در نظر گرفتن منافع عالی کشور اسرائیل، بر اساس وجدان خود و بدون هیچ تأثیر از فشارهای خارجی یا داخلی بررسی خواهد کرد».

دفتر رئیس رژیم صهیونیستی سپس با تمجید از حمایت‌های ترامپ از این رژیم، ادعا کرد: «اسرائیل مستقل است و بر اساس حاکمیت قانون اداره می‌شود و برخلاف تصویری که از سخنان رئیس‌جمهور ترامپ برمی‌آید، رئیس‌جمهور هرتزوگ هنوز هیچ تصمیمی در این زمینه نگرفته است.»

این بیانیه پس از آن صادر شد که ترامپ روز پنج‌شنبه در کاخ سفید به خبرنگاران گفت نتانیاهو «نخست‌وزیر عالی در زمان جنگ» بوده و هرتزوگ باید «از خودش شرم کند» که عفو صادر نکرده است. او افزود: «او ننگین است که این کار را نمی‌کند. مردم اسرائیل باید او را شرمنده کنند.» ترامپ پیش‌تر نیز چندین بار علناً خواستار عفو نتانیاهو شده بود؛ از جمله در نوامبر 2025 که نامه‌ای رسمی به هرتزوگ نوشت و پرونده فساد نتانیاهو را «سیاسی و ناعادلانه» توصیف کرد. او در دسامبر 2025 ادعا کرد هرتزوگ به او گفته عفو در راه است، اما دفتر هرتزوگ این ادعا را رد کرد.

نتانیاهو که از سال 2019 به اتهام فساد، رشوه و خیانت در امانت محاکمه می‌شود، درخواست رسمی عفو بدون پذیرش گناه کرده است. طبق قانون اسرائیل، رئیس این رژیم حق عفو دارد، اما صدور عفو در میانه دادگاه سابقه‌ای ندارد و نیاز به نظر حقوقی وزارت دادگستری است.

در داخل اسرائیل، واکنش‌ها متفاوت بود. مخالفان نتانیاهو، از جمله احزاب چپ و میانه مانند حزب کارگر و یش عتید، مداخله ترامپ را «دخالت در امور داخلی» خواندند و گفتند عفو به معنای تضعیف عدالت است. یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، تأکید کرد اسرائیل نباید تحت فشار خارجی تصمیم بگیرد. در مقابل، حامیان نتانیاهو در جناح راست از حمایت ترامپ استقبال کردند و آن را نشانه دوستی نزدیک واشنگتن-تل‌آویو دانستند.


نظرات

آخرین اخبار
کدام ترکیب، عمر آسفالت حفاظتی را بیشتر می‌کند؟
غذایی که به بهبود عملکرد ورزشی و ریکاوری کمک می‌کند
ویتامین زیاد نخورید! هشدار متخصصان درباره عوارض خطرناک مکمل‌ها
ایلان ماسک تریلیاردر شد؛ ثروت فضایی مشهورترین مرد جهان
هشدار وزارت بهداشت درباره هانتاویروس؛ خطر پنهان در سایت‌های دفن پسماند
پوتین: می‌توانیم اوکراین را شکست دهیم ولی برای صلح آماده‌ایم
حمله هوایی اسرائیل به صور؛ 3 شهید و 8 زخمی بر جای گذاشت
رایزنی دوحه و آنکارا درباره آخرین تحولات مذاکرات هسته‌ای ایران
آمریکن ایرلاینز مجبور به تعلیق پروازهای تابستانی شد
اتحاد قطر، ترکیه و مصر برای نجات مذاکرات تهران-واشنگتن
حادثه مرگبار دره‌نوردی در الموت؛ 2 نفر جان باختند
چادرملو بازنده شد، گل‌گهر 3 امتیاز مفت گرفت!
گزارش تصویری | مهمونی کیلومتری عید غدیر در تهران
شوک خبری در جشن 10 کیلومتری؛ وقتی «قیصر» برای ایران خواند+ فیلم
حزب‌الله: 6 تانک مرکاوا در جنوب لبنان منهدم شد
افشاگری یک منبع امنیتی درباره مشاور ویژه رئیس امارات
جنگ صنعت گردشگری اسرائیل را با بحران جدی مواجه کرد
یوزها با برد راهی جام جهانی شدند + فیلم
گزارش تصویری| مراسم سی و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)
از ماسک تا چتر؛ تغییرات عجیب آب و هوای تهران در 5 روز آینده
پوتین از حجم مبادلات تجاری روسیه و چین سخن گفت
ماکرون: از آتش‌بس لبنان حمایت می‌کنیم
تل‌آویو: شمار تلفات نظامیان اسرائیلی افزایش یافته است
پاداش مدیرعامل پرسپولیس به بازیکن جوان تیم ملی
تحول در اداره کشور؛ 121 برنامه عملیاتی برای اصلاح بوروکراسی دولتی
بازداشت کارمند شهرداری و عضو شورای شهر سقز + علت دستگیری
معاون دبیرکل سازمان ملل: تسلیحات شیمیایی اعلام‌نشده سوریه کشف شد
نخست‌وزیر لبنان: مذاکره با اسرائیل بهترین گزینه بود
رهبر انصارالله: در هر شرایطی برای مقابله با دشمنان آماده‌ایم
گروه هکری حنظله از هلاکت مقام موساد در پرونده ایران خبر داد
جان بولتون تسلیم شد!
گزارش بلومبرگ از طرح انگلیس و فرانسه برای مین‌روبی در تنگه هرمز
روسیه از مخالفت تل‌آویو با گسترش روابط ایران و اعراب خبر داد
وزارت بهداشت لبنان: تعداد شهدای کشور به 3526 نفر رسید
نورنما | قیام پانزده خرداد مبدأ نهضت اسلامی ایران
هشدار امنیتی واشنگتن به شهروندان آمریکایی مستقر در کویت
فیلم «لیمو از همه چیز خبر داشت» دنیا را گرفت
بقائی: یاد امام خمینی در حافظه سیاسی جهان زنده است
جشن میلیونی مردم در عید غدیر 1405
هشدار تکان‌دهنده روسیه: اروپا برای جنگ با ما آماده می‌شود!
دیپلماسی مقاومت در برابر اشغالگری؛ گفتگوی کلیدی عراقچی و عضو شورای رهبری حماس
جزئیات رهگیری 11 فروند هواپیمای نظامی روسیه توسط جنگنده‌های فرانسه
تندباد در خوزستان و طوفان در شمال خلیج‌فارس
گروسی بار دیگر خواستار دسترسی به تأسیسات آسیب‌دیده ایران شد!
حمله پهپادی حزب‌الله به شهرک شلومی همزمان با حضور نتانیاهو
آخرین جزئیات تبادل پیام بین ایران و آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه آمریکا
آخرین وضعیت سلامت حجاج: 182 هزار خدمت درمانی و 5 فوتی تا امروز
پزشکیان: حفظ وحدت، چهارچوب و مبنای نظری دولت وفاق است
سپاه: دشمن باید با فوریت حملات خود به مردم لبنان را متوقف کند
بحران در پنتاگون؛ سوخت گران، ارتش آمریکا را زمین‌گیر کرد