×
فرهنگی
شناسه خبر : 274896
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 15:47
صالحی: تعطیلی جشنواره فجر به سنت فرهنگی ایران آسیب می‌زند

صالحی: تعطیلی جشنواره فجر به سنت فرهنگی ایران آسیب می‌زند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت تداوم جشنواره‌های فجر، گفت تعطیلی این رویدادها باعث وقفه در سنت‌های فرهنگی و حافظه ملی ایرانیان می‌شود. چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر امسال با حضور حدود 800 هنرمند و تمرکز ویژه بر موسیقی کودک و نوجوان برگزار شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: وزیر ارشاد با اشاره به وقایع دی امسال و آبان ۹۸ و حادثه هواپیمای اوکراینی گفت: اگر جشنواره‌های فجر را یک سال تعطیل کنیم سال‌های بعد نیز به بهانه‌ای دیگر تعطیل خواهد شد و جریانی که در سینما، هنرهای نمایشی و موسیقی به یک سنت اجتماعی و ظرفیت فرهنگی تبدیل شده به دلایل گوناگون در مقاطع زمانی مختلف دچار وقفه می‌شود.

به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهیِ مهدی شفیعی معاون امور هنری وزارت ارشاد عصر دیروز (۲۲ بهمن) از ستاد برگزاری چهل و یکمین دوره جشنواره موسیقی فجر بازدید و با اعضای آن گفت‌وگو کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید گفت: موسیقی به اعتبار ویژگی‌های خاصی که دارد بخش مهمی از حافظه ملیِ ملت‌ها را شکل می‌دهد.

او افزود: هر مقدار که این حافظه فعال باشد بخش‌های هویتی و ماندگاری یک ملت می‌تواند باقی بماند و هر مقدار که این حافظه ضعیف شود، یا توسط دیگر ملت‌ها، تمدن‌ها یا دولت‌ها تسخیر شود، طبیعتاً شرایط به نحوی دیگر پیش خواهد رفت.

صالحی بیان کرد: یکی از رسالت‌های جشنواره موسیقی فجر فعال کردن حافظه ملی بوده و به بستری زمانی برای فعال‌سازی حافظه‌ ملی ایرانیان - که نقش بسیار مهمی در تداوم ملیت و تاریخ تمدنیِ ما دارد - تبدیل شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تاکید بر لزوم برگزاری جشنواره‌های هنری، گفت: نگاه من و همکاران این بود که انقطاعی در این حافظه پدید نیاید چرا که وقتی وقفه‌ای ایجاد شود بر سال‌های بعد هم اثرگذار است. 

صالحی یادآور شد: همان‌طور که می‌دانید جشنواره‌های فجر در ایام دفاع مقدس آغاز شد؛ یعنی ملت ایران توانایی این را داشته است که لبخند و اشک، غم و شادی را کنار هم جمع کند.

او افزود: شاید راز ماندگاری هزاران سال تمدن ایرانی همین باشد که توانسته‌ایم این عناصر را با هم ترکیب کنیم و پیش رویم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنابراین وقوع حادثه‌ای سخت - که برای همه ما جانکاه بود - نباید موجب شود تصمیماتی اخذ کنیم که رویه‌های نادرستی را پایه‌ریزی می‌کند.  

صالحی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ نیز در رویدادهای آبان و حادثه هواپیمای اوکراینی با چنین استدلالی مواجه بودم، افزود: اگر جشنواره را یک سال تعطیل کنیم سال‌های بعد نیز به بهانه‌ای دیگر تعطیل خواهد شد و جریانی که در سینما، هنرهای نمایشی و موسیقی به یک سنت اجتماعی و ظرفیت فرهنگی تبدیل شده به دلایل گوناگون در مقاطع زمانی مختلف دچار وقفه می‌شود.

صالحی تصریح کرد: حتی اسکار در جنگ جهانی دوم تعطیل نشد زیرا ملت‌ها به عنصر تداوم توجه دارند و اگر تداوم به هم بخورد، احیای آن سنت دشوار خواهد بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنا به همین دلایل با وجود آگاهی از سختی‌ها و فشارها به این جمع‌بندی رسیدیم که نباید عافیت‌طلبی را انتخاب و جشنواره را تعطیل کنیم؛ اگر جشنواره امسال تعطیل می‌شد سال بعد نیز به بهانه‌ای دیگر همین اتفاق می‌افتاد و درختی که سال‌ها برایش زحمت کشیده شده به دست خودمان قطع می‌شد.

او با بیان اینکه ممکن است برخی نگاه متفاوتی به این موضوع داشته باشند، افزود: این نظرات اگر مستقل باشند محترم‌ هستند و حتی اگر تحت فشار باشند قابل درک، ولی ما با استدلالی مشخص این مسیر را ادامه دادیم؛ چراکه هرچه عمر رخدادهای هنری افزایش یابد ویژند (برند) معتبرتری پیدا می‌کنند و نباید این فرصت‌ها را از دست داد.

صالحی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های هنری بیان کرد: جشنواره هنرهای نمایشی پایان یافت، جشنواره فیلم فجر نیز با نمایش حدود ۳۰ فیلم و برگزاری نشست‌های خبری به خوبی برگزار شد و امشب اختتامیه را داریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تاکید بر اهمیت تداوم نمادهای ملی ایرانی، گفت:‌ در جشنواره موسیقی حدود ۶۰ گروه و بیش از  ۸۰۰ هنرمند حضور یافتند و هفت استان همزمان با تهران برنامه‌های خود را برگزار کردند؛ این داده‌ها نشان می‌دهد اقدامات انجام‌شده در نقطه قابل قبولی قرار دارد.

او با بیان اینکه یکی از نکات مهم جشنواره‌ موسیقی امسال توجه جدی به حوزه کودک و نوجوان بود، افزود: ذائقه شنیداری از کودکی، حتی پیش از سخن گفتن شکل می‌گیرد؛ اگر بتوانیم این ذائقه را متناسب با تاریخ، تمدن و فطرت انسانی هدایت کنیم اتفاقات مثبتی رقم خواهد خورد. 

صالحی با تاکید بر اینکه لازم است پس از جشنواره نیز برای ادامه یافتن این مسیر برنامه‌ریزی شود، تصریح ‌کرد: باید بررسی کنیم تا دریابیم چگونه می‌توانیم ایده‌هایی برای تداوم موسیقی "کودک و نوجوان" طراحی کنیم.

او با اشاره به رونمایی از آلبوم ۴۱ اثر موسیقی پاپ با صدای ۴۱ خواننده با محوریت ایران، افزود: کشور ما در معرض مخاطرات پیوسته‌ای است و باید دریابیم چگونه می‌توانیم موسیقی را در حوزه "هویت‌مداری" به‌کار گیریم؛ آلبوم "اینجا ایران است" نیز ذیل همین رویکرد تعریف می‌شود و می‌تواند ادامه یابد.

او با تاکید بر اینکه در ایام پرمخاطره "موسیقی" بیش از هر چیز دیگری بر همبستگی جمعی اثر می‌گذارد، افزود: اگر بتوانیم متناسب با "سنین و ذائقه‌های مختلف" آثار متنوع و در عین حال "هویت‌محور" تولید کنیم به تقویت این انسجام  کمک کرده‌ایم.

صالحی تصریح کرد: دو رویکرد "موسیقی کودک و نوجوان" و "موسیقی برای ایران" که در این دوره از جشنواره فجر مورد توجه قرار گرفت، باید پس از جشنواره نیز با جدیت ادامه یابد.

در ابتدای این جلسه مسئولان جشنواره موسیقی فجر درباره روند برگزاری این رویداد هنری توضیحاتی را ارائه کردند.

چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۰ تا ۲۶ بهمن ماه امسال به دبیری آرش امینی توسط انجمن موسیقی ایران و با حمایت دفتر امور موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

پیام وزیر ارشاد به «هفته بازی ایران ۱۴۰۴؛ هفت خوان بازی»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به رویداد ملی «هفته بازی ایران ۱۴۰۴؛ هفت خوان بازی» پیامی صادر کرد.

متن پیام سیدعباس صالحی به شرح زیر است:

"بازی‌های ویدئویی، تلاقی فرهنگ، هنر و فناوری و ابزار مهم سیاستگذاری هوشمند فرهنگی ـ تمدنی دنیای امروز است؛ برگزاری رویداد هفتۀ بازی ایران فرصتی مغتنم برای زیست‌بوم صنعت بازی‌های ویدئویی به عنوان پیشران قدرت نرم کشور در عرصۀ صنایع خلاق فرهنگی است چراکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به احیای هویت اخلاقی، انسانی و معرفتی در کشور داریم و بازی‌های رایانه‌ای نقش جدّی در شکل‌گیری این هویت از رهگذر معرفی اسطوره‌های ملی و مذهبی و بازخوانی تحولات تاریخی ایفا می‌کنند.

حمایت از بازی‌های ویدئویی بومی برای حضور در بازار داخلی و خارجی، توجه به حوزه‌های پژوهشی و آموزشی، بهبود فضای کسب و کار، پشتیبانی‌های زیرساختی، توجه به سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، تدوین شیوه‌های عدالت‌محور حمایتی، نظارت شفاف و دقیق و به طور کلی صیانت از بازار را می‌توان مهمترین وظایف دولت دانست و وزارت فرهنگ می‌کوشد در حد توان به این تکالیف جامه عمل بپوشاند.

امیدوارم ابتکار تجمیع چند رویداد در یک هفته با مشارکت گستردۀ ناشران، سرمایه‌گذاران، بازی‌سازان و نهادها تجربه‌ای موفق برای تقویت ابعاد توسعه‌ای و بازارپردازی صنعت بازی ایران از رهگذر هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف فرهنگی باشد و از این منظر نیز تلاش دست‌اندرکاران شایان تقدیر است.

در این مسیر، حفظ تفاهم و وفاق بازی‌سازان و نهاد سیاستگذار و حفاظت از رونق کسب و کار و توسعه آن از مهمترین گام‌های مورد انتظاری است که بایستی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به کمک سرمایه‌گذاران بخش دولتی و خصوصی به آن اهتمام ویژه داشته باشند. 

امیدوارم این رویداد مجالی باشد برای شناسایی خلأ‌های سیاستگذاری و اهتمام برای رفع آنها و هفته بازی در تقویم فرهنگی کشور جایگاهی شایسته بیابد."


اخبار مرتبط
صالحی: ماه رمضان فرصتی برای بازگشت به قرآن است
شنبه 1404/12/02 ساعت 23:30
صالحی: ماه رمضان فرصتی برای بازگشت به قرآن است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ماه مبارک رمضان فرصتی برای بازگشت به قرآن است تا کاستی‌های خود را دریابیم و آن را برطرف کنیم ولی برخی نه تنها حاضر نیستند از این آینه بهره برگیرند بلکه با قرآن به مخالفت برمی‌خیزند.
فردا؛ روز برگزاری اختتامیه جشنواره موسیقی فجر
جمعه 1404/11/24 ساعت 11:45
فردا؛ روز برگزاری اختتامیه جشنواره موسیقی فجر
مراسم اختتامیه چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر روز شنبه 25 بهمن‌ماه از ساعت 15 در تالار وحدت برگزار خواهد شد. این مراسم شامل اجرای گروه‌های موسیقی، تجلیل از پیشکسوتان و اعلام برگزیدگان جایزه باربد و همچنین رونمایی از آلبوم «41 اثر» با موضوع «ایران» خواهد بود.
روز سوم جشنواره موسیقی فجر با «شور» تا «آوای تبری»
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 09:01
روز سوم جشنواره موسیقی فجر با «شور» تا «آوای تبری»
چهارمین روز چهل‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر پنجشنبه 23 بهمن با 10 اجرای متنوع در هشت سالن برگزار می‌شود. از اجرای گروه «شور» در تالار وحدت و «رهاب» در فرهنگسرای ارسباران تا موسیقی نواحی با گروه «آوای تبری» در برج آزادی، علاقه‌مندان شاهد روزی پرهیجان خواهند بود.
سیمرغ‌داران فجر شناخته شدند/حضور سرزده رئیس جمهور در مراسم
چهارشنبه 1404/11/22 ساعت 21:38
سیمرغ‌داران فجر شناخته شدند/حضور سرزده رئیس جمهور در مراسم
اختتامیه چهل و چهارمین دوره از جشنواره فیلم فجر با حضور اهالی هنر و سینما در تالار وحدت برگزار شد و مردم «اسکورت» و «زنده‌شور» را پسندیدند؛ «سرزمین فرشته‌ها» بهترین فیلم شد.
نظرات

آخرین اخبار
ادامه فشار پیامدهای جنگ ایران بر کسب‌وکارهای اسپانیا
قهرمانی زودهنگام بایرن مونیخ در بوندسلیگا
پاپ: علاقه ای به بحث با ترامپ ندارم
رئیس اتحادیه کارگران انگلیس: حمل‌ونقل عمومی باید رایگان شود
تمایل جدی آنکارا برای تمدید واردات گاز از ایران
31 ولایت افغانستان درگیر سیل
وزیر بهداشت خبر داد: درمان 34 هزار مجروح در جنگ تحمیلی
اردن: برای تضمین ثبات منطقه، باید با متحدان خود وارد همکاری شویم
قدردانی آیت الله علم الهدی از عملکرد دولت در طول جنگ
پزشکیان: همه مسئولان و مردم، خود را موظف به خدمتگزاری به ایثارگران بدانند
در سایه تعطیلی لیگ، تمرینات پرسپولیس ادامه دارد
اتحادیه عرب: خاورمیانه باید عاری از قدرت هسته‌ای باشد
واکنش معاون پزشکیان به بسته شدن دوباره تنگه هرمز
تبدیل طرفداران سرسخت رژیم صهیونیستی به منتقدان
روته: احتمال خروج آمریکا از ناتو کم است
کسب 2 سهمیه اضافی در سنگنوردی برای حضور در بازی‌های آسیایی ناگویا
گزارش فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیا از اهداف سرنگون شده دشمن
وزارت اطلاعات: ارتش نقشی مؤثر در ناکامی جبهه متخاصم ایفا کرد
ترامپ: به‌نظر می‌رسد ایران دوباره قصد بستن تنگه هرمز را دارد
خوش خبری برای دانش‌بنیان‌ها؛ دو بسته حمایتی در راه است
روس‌اتم از ادامه همکاری‌های هسته‌ای با ایران خبر داد
عارف: توئیت‌های ترامپ بی‌ارزش است
نقض آتش‌بس در جنوب لبنان این بار تحت عنوان «خط زرد»!
نورنما | استعداد جوانان ایرانی دنیا را شگفت زده کرد!
دریابان شمخانی: اگر شهید نشی، میمیری + فیلم
توصیه یک شرکت معتبر نفتی به مردم آمریکا: کمتر رانندگی کنید
پزشکیان: ارتش و سپاه، دو بازوی توانمند اقتدار ملی‌اند
شکسته شدن رکورد چاپ پول در جهان
درگیری دوباره در تنگه هرمز
کساد شدن هتل‌های آمریکا در جام جهانی
نورنما | ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر مبارک باد
آیا اسرائیل وارد چرخه شکست‌های غیرقابل مهار شده است؟
فاکس نیوز: تنگه هرمز تحت کنترل کامل سپاه پاسداران است
چند کشتی پیش از دوباره انسداد تنگه هرمز خارج شدند؟
حمله به بیش از 40 نقطه نظامی- راهبردی رژیم صهیونیستی توسط ارتش
صدور دستور مرمت فوری آثار تاریخی آسیب‌دیده از جنگ
انتقاد داسیلوا از رویکرد جنگ‌طلبانه ترامپ
ممنوعیت ناگهانی صادرات فرآورده‌های نفتی در چین
اعلام نمایندگان احتمالی ایران در رقابت‌های آسیایی
جوزف عون به دنبال سلب اعتماد از دولت «نواف سلام»
سرایا القدس: آتش‌بس در لبنان نتیجه پایداری نیروهای مقاومت است
بیانیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی پیرامون آخرین تحولات مذاکرات پایان جنگ تحمیلی سوم
موج گسترده لغو پروازها درپی افزایش شدید هزینه‌ها
بروجردی: ایران بر مواضع خود پابرجاست
سرهنگ بازنشسته آمریکا: ایران به کشور اثرگذار تبدیل شده است
20 فروند کشتی در تنگه هرمز برگشت خوردند
آمریکا به دنبال استقرار مجدد نیروهای خود در عراق
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 29 فروردین 1405
کاهش قابل توجه چشم انداز رشد اقتصادی رژیم اسرائیل
حزب الله: لبنان از ایران تشکر نکرد!