×
سیاسی
شناسه خبر : 274825
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 10:02
پیام بدون کلام

سید محمدرضا دماوندی :

پیام بدون کلام

در دیپلماسی ،گفت  وگو اولین و مهم ترین راه برای برقراری ارتباط، تبیین مسائل وحل اختلافات است.به همین دلیل است که کشورهای متخاصم هم سعی می‌کنندهمواره راه گفت  وگو را باز نگه دارند و با ایجاد خط مستقیم و اصطلاحا تلفن قرمز از بروز یا تشدید تنش احتمالی جلوگیری نمایند.بااین حال اقداماتی حتی کوچک یابه ظاهرکم اهمیت می‌تواند جایگزین ده‌ها ساعت سخنرانی یاگفت وگو شود.

نورنیوز- گروه سیاسی: برخی مواقع یک عکس، یک خبر و یا زبان بدن یک سیاستمدار پیامی فراتر از آنچه به زبان آورده می‌شود دارد. از این منظر است که مسائل شکلی و تشریفات دیپلماتیک مهم جلوه می‌کند. جلسه گفت  وگو در چه مکانی و در چه زمانی برگزار شود و یا آن که طرفین چگونه و با چه ترتیبی حاضر شوند و یا در هنگام تصویربرداری چه کسی چگونه و کجا بایستد. این نشانه‌ها گاه چنان ظریف است که برای مخاطب عادی به چشم نمی‌آید اما سیاستمداران به سرعت پیام آن را در می‌یابند و واکنش متقابل نشان می‌دهند. اینکه طرف گفت  وگویی پای خود را روی پای دیگر بیندازد یا تکه بر روی دست بدهد ، از بالا یا پایین به روبه رو نگاه کند و همه بخشی از گفت  وگوی بدون کلام سیاستمداران است .در دور جدید مذاکرات میان ایران و آمریکا که از روز جمعه ۱۷ بهمن در مسقط آغاز شده است  نمونه‌هایی از ارسال پیام غیر مستقیم یا گفت  وگوی بدون کلام را شاهد بودیم. هیئت ایرانی مبدا سفر به محل مذاکرات را طبس انتخاب می‌کند تا بدین وسیله یادآور حمله شکست خورده آمریکا در سال ۵۹ به ایران و کشته شدن سربازان آن کشور باشد، همچنین در پایان مذاکرات به جای بازگشت سریع به کشور به قطر سفر می‌کند تا نشان دهد که مذاکرات فاقد موضوع تهدید و اضطرار بوده است. از طرف مقابل هیئت آمریکایی فرمانده سنتکام را به گفت  وگوها اضافه می‌کند تا نمایشی از تهدید و قدرت باشد و البته بعد از پایان مذاکرات ویتکاف بر روی ناو آمریکایی می‌رود و با خلبان سرنگون کننده پهپاد ایرانی عکس یادگاری می‌گیرد.
 از سوی دیگر نتانیاهو زودتر از زمان پیش بینی شده برای دیدار با ترامپ به واشنگتن سفر می‌کند و فرمانده نیروی هوایی رژیم را نیز همراه خود می برد تا حس تهدید و اضطراب را به مخاطب ایرانی القا کند و در مقابل لاریجانی در سفری غیرمنتظره با هدف امتداد دیپلماسی و رایزنی برای توافق به عمان رفت تا نشانی باشد از جدیت ایران برای مذاکره .  و همسو با تمام این پیام های غیر کلامی نباید از اعلام خبر آمادگی ایران برای پرتاب آزمایشی یک موشک بالستیک جدید و یا دیدار دبیر شعام با سخنگوی انصار ا...یمن به سادگی گذشت.حال در این تبادلات غیر کلامی پیام ها می توان یک پیشنهاد ویژه و چند منظوره ارائه کرد ؛ در نوبت بعدی سفر هیئت مذاکره کننده به عمان دریایی انجام شود . سفر از بندر «خرمشهر» شروع، طول «خلیج فارس»  طی شود و با عبور از «تنگه هرمز» و رسیدن به مقصد پایان پذیرد . نام خرمشهر یادآور مقاومت و پیروزی ملت ایران در برابر دشمن خارجی و خلیج فارس و تنگه هرمز سند گویای مانایی ایران در درازای تاریخ است . ترکیب خرمشهر ، خلیج فارس و تنگه هرمز پیامی است بدون کلام اما قاطع و قدرتمندانه .


خراسان
نظرات

آخرین اخبار
تاکید وزیر میراث فرهنگی بر آغاز فصل جدید همکاری‌های گردشگری ایران و ازبکستان
محسن کمالیان چشم از جهان فروبست
به خانه برگشتم
پاسخ بریتانیا به ادعای نتانیاهو درباره «جمهوری اسلامی انگلیس»
زیر چکمه‌های سربازان ایرانی دفن خواهید شد
تهران در چهلم «آقای شهید ایران»؛ آغاز مراسم بزرگداشت در مصلای امام خمینی(ره)
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 28 مرداد
بالاخره صدای اعتراض از دمشق شنیده شد!
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 28 مرداد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 28 مرداد+ لینک
از محاکمه مصدق تا عملیات آژاکس
پسکوف: درگیری‌های اخیر با ایران، تمرکز آمریکا بر پرونده اوکراین را کاهش داده است
نشریه آلمانی اشپیگل؛ ایران در جنگ پیروز شد
فریب در خوداظهاری!
رکورد در رکود؛ کرایه نفتکش‌ها در هرمز 17 برابر شد
شناسایی مزرعه غیرمجاز ماینر به گروگان‌گیری دادستان و آتش‌سوزی ختم شد
حکم شلاق پژمان جمشیدی اجرا شد؟جزئیات تازه از پرونده
استرداد 198 هزار میلیارد تومان به بیت‌المال
مسئولان برگ زرینی از استقامت و خدمت به مردم را در جنگ رقم زدند
دستور سازمان غذا و دارو برای جمع‌آوری داروی ضدسرطان تقلبی
روایت حدادعادل از نگاه «آقای شهید» به زنان و نقش اجتماعی بانوان
مسیر هوایی عسلویه به مشهد روزانه شد
محکومیت حمله به فرودگاه «ابو الظهور» سوریه از سوی حماس
سایه واشنگتن بر ادعای پهپادی بارزانی سنگینی می‌کند
نورویدئو | پشت پرده منامه؛ وقتی تفاهم تهران و واشنگتن به تهدید هرمز گره خورد
خبر مهم درباره پاداش پایان خدمت بازنشستگان + جزئیات
پیش بینی بورس فردا چهارشنبه 28 مرداد
حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان صندوق کشوری چقدر است؟+ جدول پرداختی
جزئیات برنامه جدید ایمنی ساختمان‌های بلندمرتبه تهران
ترامپ در تله هرمز؛ جنگی برای بمب اتم یا نفت ارزان؟
بسکتبال نوجوانان ایران به پلی‌آف کاپ آسیا صعود کرد
پلاک موقت خودروهای خارجی تا چند سال قابل تمدید است؟
واکنش غریب‌آبادی به ادعای مالکیت آمریکا بر تنگه هرمز
پادشاه اردن: کلید صلح خاورمیانه در حل مسئله فلسطین است
نورنما | خورشید گرفتگی از فضا
کشف 3400 لیتر گازوئیل قاچاق در آب‌های سیریک
نشست محرمانه منامه؛ گزارش وال‌استریت ژورنال، هدف جلسه را در گزارش نورنیوز تأیید کرد
پرونده جاسوسی چینی‌ها در کره‌جنوبی؛ ضعف‌های امنیتی سئول آشکار شد
جزئیات طرح جدید ساماندهی اتباع؛ بیش از 200 هزار نفر طرد شدند
پیشنهاد نامگذاری فرودگاه مهرآباد به نام رهبر شهید
حریفان استقلال و تراکتور در قرعه کشی لیگ نخبگان آسیا مشخص شدند
جانشین سپاه: مردم عامل اصلی پیروزی در جنگ‌ها بودند
جزئیات دستگیری یک جاسوس در تهران
برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد
تأکید پزشکیان بر مدیریت جهادی برای حل چالش‌های کشور
بی‌بی در برزخ انتخابات و دخالت‌های ترامپ!
نتایج نهایی آزمون دکتری 1405 اعلام شد
عراقچی درباره «التماس مذاکره» چه گفت؟
کشف 15 میلیارد تومان وجه نقد قاچاق در خراسان جنوبی
انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به اجرای قانون مناسب‌سازی