×
اجتماعی
شناسه خبر : 274798
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 08:34
خطر کولاک و بهمن در کمین کوهستان‌ها

خطر کولاک و بهمن در کمین کوهستان‌ها

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی وضع هوا با هشدار نسبت به وقوع کولاک، بهمن و سرمازدگی در ارتفاعات کشور طی پنجشنبه و جمعه اعلام کرد: وزش باد شدید، افت دما، مه‌گرفتگی و برف تازه شرایطی پرخطر در کوهستان‌ها ایجاد می‌کند. کوهنوردان و طبیعت‌گردان از صعود و تردد در مسیرهای مستعد بهمن خودداری کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن اعلام هشدار نسبت به وقوع کولاک، بهمن و سرمازدگی در کوهستان‌های کشور گفت: در این شرایط جوی از صعود به ارتفاعات اجتناب شود.

صادق ضیاییان درباره وضعیت جوی مناطق کوهستانی کشور طی پنجشنبه و جمعه( ٢٣ و ٢٤ بهمن ماه) ضمن اعلام هشدار نسبت به وقوع کولاک، بهمن و سرمازدگی در کوهستان‌های کشور اظهار کرد: پنجشنبه تداوم فعالیت موج بارشی در ارتفاعات کشور همراه با بارش برف و باران، وزش باد شدید و کولاک، ابرناکی و مه آلودگی، مخاطره کاهش دید. احتمال انحراف از مسیر پیمایش و افت دمایی و تشدید سوزباد همچنین احتمال وقوع بهمن پیش‌بینی می‌شود. 

وی درباره وضعیت جوی جمعه گفت: تشدید سرعت وزش باد، وزش باد شدید تا خیلی شدید به‌ویژه در ارتفاعات شمال غرب، ارتفاعات البرز و زاگرس، وقوع کولاک، تشدید سوزباد و احتمال وقوع بهمن و بارش‌ها پراکنده در نیمه غربی کشور دور از انتظار نیست.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره مورد وضعیت جوی ارتفاعات شمال تهران اظهارکرد: آسمان تهران پنجشنبه اوایل صبح تا ظهر نیمه ابری تا ابری و مه آلود همراه با وزش باد شدید و بارش برف و کولاک و به‌تدریج کاهش ابر و جمعه نیمه ابری و مه آلود، وزش باد شدید و خیلی شدید، تشدید سوزباد و مخاطره سرمازدگی، کولاک و احتمال وقوع بهمن پیش‌بینی می‌شود.

وی با بیان اینکه طی پنجشنبه با توجه به تداوم فعالیت سامانه بارشی در کشور و استقرار هوای سرد و وزش باد شدید تا خیلی شدید، وقوع کولاک و تشدید سوزباد همچنین مخاطره سرمازدگی جدی و پتانسیل بالای وقوع بهمن در بیشتر مناطق کوهستانی کشور وجود دارد، توصیه کرد: در این شرایط جوی از صعود به ارتفاعات اجتناب شود.

ضیاییان ادامه داد: طی جمعه، با توجه به کاهش ابر و استقرار هوای سرد، شرایط برای شکل گیری مه، کاهش دید افقی و عمودی برای ساعات اولیه صبح و امکان انحراف از مسیرهای پیمایش وجود دارد. در این شرایط توصیه می‌شود برای اجتناب از انحراف از مسیر، از ابزارهای رهیابی برای پیمایش تا زمان تابش خورشیدی و افزایش دمای روزانه برای کاهش غلطت مه استفاده شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: با توجه به وجود برف تازه در بیشتر مناطق کوهستانی کشور، پتانسیل بالایی برای وقوع بهمن در شیب‌های مستعد وجود دارد بنابراین توصیه می‌شود از تردد در مسیرهای تابستانه همچنین قرار گرفتن روی نقاب‌های برفی و تردد زیر نقاب‌ها اجتناب شود.

وی افزود: با توجه به حجم بارش برف تازه در مناطق کوهستانی کشور، انسداد مسیرهای پیمایش و دسترسی همچنین نیاز به شرایط برف کوبی سنگین، احتمال وقفه و طولانی شدن برنامه پیمایش وجود دارد بنابرابن این موضوع در برنامه ریزی زمانی لحاظ شود.

 ضیاییان در پابان تصریح کرد: بدیهی است با حجم برف موجود، درصورت بروز حادثه، احتمال تاخیر و اختلال در امدادرسانی وجود دارد.


اخبار مرتبط
وضعیت آب و هوای استان همدان در 3 روز آینده
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 13:35
وضعیت آب و هوای استان همدان در 3 روز آینده
کارشناس هواشناسی همدان از تداوم وزش باد نسبتا شدید و شدید و بارش‌های پراکنده در مناطق کوهستانی استان تا روز دوشنبه خبر داد. بیشینه دما در نهاوند و اسدآباد 16 درجه و کمینه دما در گل تپه یک درجه زیر صفر ثبت شد.
محدودیت تردد در کندوان و آزادراه تهران–شمال در 24 بهمن
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 13:33
محدودیت تردد در کندوان و آزادراه تهران–شمال در 24 بهمن
رئیس پلیس راه البرز از اجرای محدودیت‌های ترافیکی در جاده کرج–چالوس و آزادراه تهران–شمال در روز جمعه 24 بهمن خبر داد. بر این اساس، تردد به سمت مازندران از ساعت 11 ممنوع می‌شود و از ساعت 14 مسیر مرزن‌آباد به سمت کرج و تهران به‌صورت یک‌طرفه خواهد بود.
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 10:48
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور
جانشین پلیس راه فراجا اعلام کرد: ترافیک در آزادراه قزوین–کرج–تهران سنگین است، اما مسیرهای شمال کشور روان است. بارش برف و باران در محورهای آذربایجان غربی، اصفهان، فارس و چهارمحال و بختیاری گزارش شده؛ رانندگان با سرعت مطمئنه و فاصله طولی مناسب حرکت کنند.
هوای پایتخت امروز در وضعیت «قابل قبول» قرار دارد
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 10:26
هوای پایتخت امروز در وضعیت «قابل قبول» قرار دارد
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص آلاینده «ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون» در 24 ساعت گذشته میانگین 85 داشت و هم‌اکنون با میانگین 64، کیفیت هوا در شرایط قابل قبول است. شاخص کیفیت هوا نشان می‌دهد تهران امروز نفس کشیدن قابل قبولی دارد.
افزایش چشمگیر بارندگی‌ها در 26 استان کشور
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 08:57
افزایش چشمگیر بارندگی‌ها در 26 استان کشور
بر اساس جدیدترین آمار، میزان بارندگی‌ها در سال آبی جاری در 26 استان کشور نسبت به سال گذشته افزایش یافته و مجموع بارش‌ها تا 18 بهمن به 120.3 میلی‌متر رسیده که دو برابر مدت مشابه پارسال است. بیشترین رشد بارش‌ها در سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و هرمزگان ثبت شده است، اما استان‌های پرجمعیت همچنان وضعیت نامطلوبی دارند.
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 23 بهمن 1404 + وضعیت استان‌ها
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 08:11
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 23 بهمن 1404 + وضعیت استان‌ها
سامانه بارشی امروز بخش‌هایی از غرب، شمال غرب، سواحل خزر و استان فارس را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بارش‌های پراکنده‌ای نیز در خراسان رضوی پیش‌بینی شده است. همزمان، هواشناسی نسبت به وقوع کولاک، بهمن و سرمازدگی در کوهستان‌ها هشدار داده و از شهروندان خواسته از صعود به ارتفاعات خودداری کنند.
ترافیک سنگین در جاده چالوس؛ 9 استان کشور درگیر باران و برف
سه‌شنبه 1404/11/21 ساعت 17:00
ترافیک سنگین در جاده چالوس؛ 9 استان کشور درگیر باران و برف
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور از وجود ترافیک سنگین در جاده چالوس خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
اسکات ریتر: آمریکا به اهدافش در برابر ایران نرسید
تاجرنیا : تصمیم فدراسیون درباره لغو مسابقات قابل دفاع است
دوفوریتی | دفتر خونین حضور و غیاب در مدارس ویران
دو تروریست شبکه جاسوسی مرتبط با موساد بامداد امروز اعدام شدند
ذخیره سد زاینده‌رود به 325 میلیون مترمکعب رسید
آنکارا در تیررس سناریوی جدید بحران‌سازی تل‌آویو
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 فروردین + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 31 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
موج استکبارستیزی در جهان گسترش یافته است
آتش بسی که دو هفته دوام نداشت به توافق پایدار می رسد ؟!
9قهرمان کشتی آسیا زیر 25 سال/ یوشیدا بهترین، قاسمپور مسن‌ترین
"مسی اردنی" در کمین آرژانتین در جام جهانی
ابلاغ سریع‌تر مصوبه دستمزد کارگران
بایرن مونیخ برای سی و پنجمین بار قهرمان بوندس‌لیگا شد
هفته جدید بازار نفت شروع شد؛ رشد 4 دلاری در اولین دقایق
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی ارتش آمریکا را می‌دهیم
تنگه هرمز از گذرگاه انرژی به ابزار قدرت تبدیل شد
پرتنش‌ترین جام جهانی تاریخ محصول ترامپ و کاخ سفید
اعتراف وزیر صهیونیست به نقش تل آویو در کشاندن آمریکا به جنگ با ایران
کره شمالی موشک بالستیک با کلاهک بارشی آزمایش کرد
مشاور سابق هسته‌ای کاخ سفید: ابزارهای آمریکا در برابر ایران محدود است
پوشش بیمه‌ای قیمت جدید داروی بیماران تالاسمی برقرار شد
قانون مالیات در مناطق آزاد صدای وزیر اقتصاد را هم درآورد!
نخست‌وزیر کانادا: روابط با آمریکا به «نقطه ضعف» تبدیل شده است
تحلیلگر اماراتی خواستار تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه شد
رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است
جنگ و هزینه‌هایی که فراتر از مرزها می‌روند
هشدار قالیباف به فعالان جهانی بازار نفت همزمان با باز شدن بازارها
عارف: ثبات قیمت جهانی سوخت به پایان تضمینی فشار علیه ایران بستگی دارد
تاج: دورنمای خوشی از جام جهانی فوتبال نمی‌بینم
مذاکره امارات برای دریافت پشتوانه مالی در بحبوحه جنگ‌افروزی آمریکا در منطقه
تاکید وزیران خارجه ایران و و پاکستان بر صیانت از صلح و امنیت در منطقه
حمله به یک کشتی کانتینری ایران توسط نظامیان راهزن آمریکایی
آمریکا خوشبینانه وارد جنگ شد اما شکست خورد
ابرنفتکش ایران از محاصره آمریکا عبور کرد
برپایی تظاهرات اعتراضی در کریات‌شمونه
ترس اسرائیلی ها از پهپادی های حزب الله
سانچز: آغازگران جنگ باید نتانیاهو را مهار کنند
ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد
گزارش سردار رادان از دستگیری عناصر سلطنت‌طلب و وطن‌فروش
رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان در مصر: تحویل اورانیوم غنی شده منتفی است
اعلام جزئیات طرح جدید 10 بندی مدیریت تنگه هرمز
ریزش حمایت از ادامه جنگ علیه ایران از سوی صهیونیستها
شهروندان ژاپنی خواستار استعفای نخست وزیر کشورشان شدند
تالاب «شادگان» جان گرفت
حزب الله لبنان: در خاک سوریه حضور نداریم
اشتباهات راهبردی و محاسباتی دونالد ترامپ
پزشکیان: خون دختران شهید میناب پایمال نخواهد شد
کشته شدن 8 نفر در تیراندازی ایالت لوئیزیانا در آمریکا
یدالله موقن درگذشت