×
اقتصادی
شناسه خبر : 274622
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/22 ساعت 14:54
این همه پول برای چه آینده‌ای؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

این همه پول برای چه آینده‌ای؟

غول‌های فناوری جهان در آستانه 2026 وارد مرحله‌ای تازه از رقابت شده‌اند؛ رقابتی که هوش مصنوعی نه ابزار، بلکه میدان اصلی قدرت، سرمایه‌گذاری و بازتعریف سلطه اقتصادی است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:‌ داده های  منتشرشده از سوی UtoTimes تصویری شفاف از یک واقعیت انکارناپذیر ارائه می‌دهد: هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به پرهزینه‌ترین و در عین حال راهبردی‌ترین حوزه سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ فناوری است. مقایسه هزینه‌های سال ۲۰۲۵ با برآوردهای سال ۲۰۲۶ نشان می‌دهد که رقابت دیگر بر سر «نوآوری تدریجی» نیست، بلکه بر سر «بقا در رأس هرم قدرت دیجیتال» است.
در صدر این رقابت، آمازون با سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده ۲۰۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۶ قرار دارد؛ رقمی که نسبت به سال قبل رشدی حدود ۶۰ درصدی را نشان می‌دهد. تمرکز آمازون بر زیرساخت‌های ابری، مدل‌های زبانی بزرگ و اتوماسیون هوشمند زنجیره تأمین، نشان می‌دهد این شرکت هوش مصنوعی را ستون فقرات آینده تجارت جهانی می‌داند.
گوگل با ۱۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و رشد خیره‌کننده ۹۷ درصدی، شاید تهاجمی‌ترین بازیگر این میدان باشد. شتاب گوگل در توسعه مدل‌های مولد، هوش مصنوعی جست‌وجو و یکپارچه‌سازی AI با اکوسیستم اندروید و خدمات ابری، بیانگر تلاش برای حفظ برتری دانشی در برابر رقباست؛ برتری‌ای که هویت تاریخی این شرکت به آن گره خورده است.
در رتبه بعد، متا با ۱۲۵ میلیارد دلار و رشد ۷۳ درصدی دیده می‌شود. متا بیش از آنکه به بهره‌وری کوتاه‌مدت بیندیشد، در حال سرمایه‌گذاری بلندمدت روی ترکیب هوش مصنوعی با واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و متاورس است؛ مسیری پرریسک اما بالقوه تعیین‌کننده برای آینده تعاملات انسانی.
مایکروسافت با ۱۱۷.۵ میلیارد دلار و رشد ۴۱ درصدی، رویکردی متفاوت دارد. ادغام هوش مصنوعی در محصولات تثبیت‌شده‌ای چون آفیس، ویندوز و زیرساخت‌های سازمانی، این شرکت را به بازیگری عمل‌گرا تبدیل کرده که AI را مستقیماً به بهره‌وری اقتصادی گره می‌زند.
در سطح پایین‌تر اما قابل‌توجه، تسلا با وجود حجم سرمایه‌گذاری کمتر (۲۰ میلیارد دلار)، رشدی ۱۳۵ درصدی را ثبت کرده است. تمرکز تسلا بر هوش مصنوعی خودران، رباتیک و تصمیم‌گیری ماشینی، نشان می‌دهد که AI برای این شرکت نه ابزار جانبی، بلکه قلب فناوری است.
در مقابل، اپل با ۱۳ میلیارد دلار و رشد تنها ۲ درصدی، محافظه‌کارترین بازیگر این میدان است. رویکرد اپل مبتنی بر کنترل، یکپارچگی سخت‌افزار و نرم‌افزار و پرهیز از شتاب‌زدگی است؛ استراتژی‌ای که ممکن است در کوتاه‌مدت کم‌ریسک، اما در بلندمدت پرچالش باشد.
جمع‌بندی این داده‌ها یک پیام روشن دارد: هوش مصنوعی دیگر یک «مزیت رقابتی» نیست، بلکه خط تمایز میان قدرت‌های آینده و بازیگران حاشیه‌ای اقتصاد جهانی است. حجم سرمایه‌گذاری‌ها نشان می‌دهد که تصمیمات امروز این شرکت‌ها، معادلات سیاسی، اقتصادی و حتی امنیتی جهان دیجیتال فردا را شکل خواهد داد.


نظرات

آخرین اخبار
ادعای آمریکا: توقیف یک نفتکش مرتبط با ایران در اقیانوس هند
راه تازه واردات مواد اولیه پتروشیمی و پلیمری به کشور باز شد
نشانه های نادر زوال عقل که شاید ندانید
اژه‌ای: شهید رئیسی جانفدایی برای ایران را معنا کرد
آمریکا سطح استقرار نیروهای خود در اروپا را به سال 2021 بازگرداند
دیدار قریب‌الوقوع ویتکاف با پوتین در مسکو
آیا قوانین یونسکو زیر آوار جنگ دفن شدند؟
قیمت گوشت قرمز امروز 30 اردیبهشت 1405 + جدول
ادامه روند کاهشی ازدواج و فرزندآوری ، نرخ باروری به 1.34 رسید
تحریم فعالان مرتبط با ناوگان صمود از سوی دولت آمریکا
یک دولت و سه شرکت
قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه 30 اردیبهشت / تضعیف اونس در سایه اضطراب تورم جهانی
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 30 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
کلماتی که می‌کشند
شی جین: جنگ در خاورمیانه باید هر چه سریعتر پایان یابد
رئیس‌جمهور: تغییر رویکردها و خلاقیت مدیریتی ضروری است
اقتصاد جنگ؛ تجارت خارجی در مسیر تاب‌آوری
حمله وزیر دارایی رژیم اسرائیل به دیوان کیفری بین‌المللی لاهه
دستور دادستان تهران به شبکه بانکی برای پرداخت تسهیلات حمایتی
لابی صهیونیستی با پول‌پاشی نامزدها را تحت تاثیر قرار می‌دهد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 30 اردیبهشت + جدول
معادله تازه ایران برای مهار آمریکا و اسرائیل
پایان انتظار 22 ساله؛ آرسنال قهرمان لیگ برتر شد + فیلم جشن قهرمانی
بلینکن: توان موشکی و هسته‌ای ایران با جنگ از بین نمی‌برد
دیدار پوتین و شی در پکن؛ تاکید بر صلح در خاورمیانه
چرا خون‌دماغ می‌شویم ؟
اقتصادنگار | افزایش مبلغ کالابرگ بر سر یک دوراهی
سنای آمریکا به محدودسازی اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران رأی داد
چرا کنسولگری اسرائیل در استانبول تعطیل می شود؟
آیا سفر پوتین به پکن آغاز آرایش جدید قدرت‌هاست؟
عراقچی: بازگشت به میدان جنگ شگفتی‌های بیشتری دارد
ترافیک سنگین تهران و بارش باران در جاده‌های شمالی
ادعای تازه ترامپ : جنگ با ایران به‌زودی تمام می‌شود
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
همه کشتی‌های ناوگان جهانی صمود توسط اسرائیل توقیف شدند
قاتل الهه حسین‌نژاد به دار مجازات آویخته شد + جزئیات جنایت
زاخارووا: تهدید به حملات مجدد علیه ایران وحشتناک است
آغاز آزمایشی حرکت قطار مشهد- سنندج از 6 خرداد
کاهش چشمگیر طلاق در فارس
اردوغان: تنگه هرمز باید در اسرع وقت بازگشایی شود
امضای حدود 40 سند همکاری میان روسیه و چین
از ابتدای سال 10 نوزاد خارجی در رویان متولد شدند
رشد سه برابری اعتبارات مدارس عشایری
توقف الطلبه منصوریان مقابل الکرما در لیگ عراق
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
تاکید معاون وزیر راه بر عزمی جدی برای بازسازی و ارتقای زیرساخت‌های صنعت هوانوردی
گفت وگوی وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل درباره تنگه هرمز
بقائی: سابقه بدعهدی آمریکا در قبال ایران، بیش از 73 سال است
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان