×
اقتصادی
شناسه خبر : 274622
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/22 ساعت 14:54
این همه پول برای چه آینده‌ای؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

این همه پول برای چه آینده‌ای؟

غول‌های فناوری جهان در آستانه 2026 وارد مرحله‌ای تازه از رقابت شده‌اند؛ رقابتی که هوش مصنوعی نه ابزار، بلکه میدان اصلی قدرت، سرمایه‌گذاری و بازتعریف سلطه اقتصادی است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:‌ داده های  منتشرشده از سوی UtoTimes تصویری شفاف از یک واقعیت انکارناپذیر ارائه می‌دهد: هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به پرهزینه‌ترین و در عین حال راهبردی‌ترین حوزه سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ فناوری است. مقایسه هزینه‌های سال ۲۰۲۵ با برآوردهای سال ۲۰۲۶ نشان می‌دهد که رقابت دیگر بر سر «نوآوری تدریجی» نیست، بلکه بر سر «بقا در رأس هرم قدرت دیجیتال» است.
در صدر این رقابت، آمازون با سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده ۲۰۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۶ قرار دارد؛ رقمی که نسبت به سال قبل رشدی حدود ۶۰ درصدی را نشان می‌دهد. تمرکز آمازون بر زیرساخت‌های ابری، مدل‌های زبانی بزرگ و اتوماسیون هوشمند زنجیره تأمین، نشان می‌دهد این شرکت هوش مصنوعی را ستون فقرات آینده تجارت جهانی می‌داند.
گوگل با ۱۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و رشد خیره‌کننده ۹۷ درصدی، شاید تهاجمی‌ترین بازیگر این میدان باشد. شتاب گوگل در توسعه مدل‌های مولد، هوش مصنوعی جست‌وجو و یکپارچه‌سازی AI با اکوسیستم اندروید و خدمات ابری، بیانگر تلاش برای حفظ برتری دانشی در برابر رقباست؛ برتری‌ای که هویت تاریخی این شرکت به آن گره خورده است.
در رتبه بعد، متا با ۱۲۵ میلیارد دلار و رشد ۷۳ درصدی دیده می‌شود. متا بیش از آنکه به بهره‌وری کوتاه‌مدت بیندیشد، در حال سرمایه‌گذاری بلندمدت روی ترکیب هوش مصنوعی با واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و متاورس است؛ مسیری پرریسک اما بالقوه تعیین‌کننده برای آینده تعاملات انسانی.
مایکروسافت با ۱۱۷.۵ میلیارد دلار و رشد ۴۱ درصدی، رویکردی متفاوت دارد. ادغام هوش مصنوعی در محصولات تثبیت‌شده‌ای چون آفیس، ویندوز و زیرساخت‌های سازمانی، این شرکت را به بازیگری عمل‌گرا تبدیل کرده که AI را مستقیماً به بهره‌وری اقتصادی گره می‌زند.
در سطح پایین‌تر اما قابل‌توجه، تسلا با وجود حجم سرمایه‌گذاری کمتر (۲۰ میلیارد دلار)، رشدی ۱۳۵ درصدی را ثبت کرده است. تمرکز تسلا بر هوش مصنوعی خودران، رباتیک و تصمیم‌گیری ماشینی، نشان می‌دهد که AI برای این شرکت نه ابزار جانبی، بلکه قلب فناوری است.
در مقابل، اپل با ۱۳ میلیارد دلار و رشد تنها ۲ درصدی، محافظه‌کارترین بازیگر این میدان است. رویکرد اپل مبتنی بر کنترل، یکپارچگی سخت‌افزار و نرم‌افزار و پرهیز از شتاب‌زدگی است؛ استراتژی‌ای که ممکن است در کوتاه‌مدت کم‌ریسک، اما در بلندمدت پرچالش باشد.
جمع‌بندی این داده‌ها یک پیام روشن دارد: هوش مصنوعی دیگر یک «مزیت رقابتی» نیست، بلکه خط تمایز میان قدرت‌های آینده و بازیگران حاشیه‌ای اقتصاد جهانی است. حجم سرمایه‌گذاری‌ها نشان می‌دهد که تصمیمات امروز این شرکت‌ها، معادلات سیاسی، اقتصادی و حتی امنیتی جهان دیجیتال فردا را شکل خواهد داد.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار قالیباف به فعالان جهانی بازار نفت همزمان با باز شدن بازارها
عارف: ثبات قیمت جهانی سوخت به پایان تضمینی فشار علیه ایران بستگی دارد
تاج: دورنمای خوشی از جام جهانی فوتبال نمی‌بینم
مذاکره امارات برای دریافت پشتوانه مالی در بحبوحه جنگ‌افروزی آمریکا در منطقه
تاکید وزیران خارجه ایران و و پاکستان بر صیانت از صلح و امنیت در منطقه
حمله به یک کشتی کانتینری ایران توسط نظامیان راهزن آمریکایی
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی و مسلحانه ارتش آمریکا را می‌دهیم
آمریکا خوشبینانه وارد جنگ شد اما شکست خورد
ابرنفتکش ایران از محاصره آمریکا عبور کرد
برپایی تظاهرات اعتراضی در کریات‌شمونه
ترس اسرائیلی ها از پهپادی های حزب الله
سانچز: آغازگران جنگ باید نتانیاهو را مهار کنند
ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد
گزارش سردار رادان از دستگیری عناصر سلطنت‌طلب و وطن‌فروش
رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان در مصر: تحویل اورانیوم غنی شده منتفی است
اعلام جزئیات طرح جدید 10 بندی مدیریت تنگه هرمز
ریزش حمایت از ادامه جنگ علیه ایران از سوی صهیونیستها
شهروندان ژاپنی خواستار استعفای نخست وزیر کشورشان شدند
تالاب «شادگان» جان گرفت
حزب الله لبنان: در خاک سوریه حضور نداریم
اشتباهات راهبردی و محاسباتی دونالد ترامپ
پزشکیان: خون دختران شهید میناب پایمال نخواهد شد
کشته شدن 8 نفر در تیراندازی ایالت لوئیزیانا در آمریکا
یدالله موقن درگذشت
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت وجود ستاد تبلیغات جنگ
بایرن مونیخ قهرمانی خود در بوندس‌لیگا را قطعی کرد
زخمی شدن 3 دانشجو در تیراندازی آیووا
دعوت از ایرانیان خارج وداخل کشور برای ایجاد تحول در اقتصاد کشور
فاتح نبرد بزرگ لیگ برتر انگلیس مشخص شد
خداحافظی آمریکا با بنزین 3 دلاری
اعتراف انگلیس به پشتیبانی از حمله به ایران
افزایش شدید قیمت سوخت در ایرلند
رایزنی شهباز شریف با پزشکیان/قدردانی پاکستان از مواضع سازنده ایران
اهدای نشان فداکاری اعطاییِ فرمانده شهید کل قوا به خانواده شهید امیر سپهبد موسوی
آمریکا برای باز شدن تنگه هرمز به ایران التماس می‌کند
بازداشت عامل انتشار مطالب ضد نیروهای مدافع وطن
بخشنامه فروش و تهاتر ساختمان‌های دولتی آسیب‌دیده در جنگ ابلاغ شد
چند کشور و نهاد بین‌المللی به ایران کمک بشردوستانه کردند؟
صندوق‌های ثروت ملی 6عضو شورای همکاری خلیج فارس در معرض شدیدترین فشارهای مالی تاریخ
پاسخ نیروی دریایی سپاه به تیراندازی نیروهای آمریکا به کشتی تجاری ایران
برتری لیورپول و استون ویلا در هفته سی و سوم لیگ برتر
داسیلوا خطاب به ترامپ: به محاصره کوبا پایان دهید
رقم قرارداد استقلال و موسیمانه فاش شد+ جزئیات
مخبر:اگر دشمن بار دیگر اشتباه کند، پاسخ سنگین‌تری دریافت خواهد کرد
سقوط 176 میلیون یورویی ارزش رئال مادرید!
امروز چند نظامی اشغالگر در لبنان زخمی شدند؟
برد لیورپول با گل دقیقه 11+90 فن‌دایک
وزیر علوم خبر داد: حقوق اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
صعود میلان به رده دوم سری A
سی ان ان : ونس به پاکستان می رود