×
اجتماعی
شناسه خبر : 274411
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/22 ساعت 02:03
چرا نباید در تاریکی با گوشی کار کنیم؟

چرا نباید در تاریکی با گوشی کار کنیم؟

کاربران شبانه که در رختخواب و با چراغ خاموش گوشی خود را اسکرول می‌کنند، از آسیب‌های جدی جسمی و مغزی این عادت بی‌خبر هستند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: گجت نیوز نوشت: شاید استفاده از گوشی هوشمند در تاریکی فاقد ضرر باشد، اما در طولانی‌مدت می‌تواند موجب ایجاد مشکل شود. افرادی که در رختخواب و با چراغ‌های خاموش اتاق، عادت به اسکرول کردن دارند، قطعا نسبت به آسیب‌های وارد شده به بدن و مغز بی‌اطلاع هستند. در این مقاله قصد داریم آسیب‌های ناشی از استفاده گوشی در محیط تاریک را بیان کنیم.

آسیب‌های استفاده از گوشی در تاریکی

بدن انسان با تمام انرژی که می‌تواند به افراد ببخشد، اما ممکن است به علت رعایت نکردن برخی کارها آسیب‌های زیادی ببیند. در این بخش اشاره‌ای به آسیب‌های ناشی از استفاده گوشی موبایل در تاریکی خواهیم داشت.

خستگی چشم و آسیب بینایی

هنگام استفاده از گوشی در تاریکی، چشم‌های کاربران بیشتر از حالت عادی آسیب خواهند دید. صفحه نمایش به شدت روشن بوده و این در حالی است که همه موارد سیاه و سفید باقی می‌ماند.

نکته‌ای که باید بدانید، این است که کنتراست شدید، تمرکز را به شدت دچار اختلال می‌کند. در صورتی که این مسئله ادامه یابد، باعث سوزش چشم، خشکی شدید چشم و بروز درد در بالای ابروها می‌شود.

زمانی که به صفحه نمایش خیره شوید، چشمان شما کمتر پلک خواهد شد و این باعث خشکی چشم یا احساس خستگی می‌شود. در تاریکی باید بدانید که شرایط به مراتب، بدتر خواهد شد. برخی از افراد هم پس از استفاده طولانی مدت، تاری دید را تجربه می‌کنند. با این که ممکن است محو شود، اما استفاده مداوم می‌تواند موجب آسیب طولانی‌مدت شود.

کودکان و نوجوانان با خطرهای بیشتری مواجه خواهند شد، چرا که هنوز چشم آن‌ها در مرحله رشد است. ساعت‌های طولانی استفاده از گوشی در تاریکی ممکن است روی رشد بینایی آن‌ها تاثیرگذار باشد. از طرف دیگر اگر بزرگسالان به این عادت اشتباه ادامه دهند، امکان دارد آسیب بیشتری ببینند.

خواب ناکافی و استرس بدنی

استفاده از گوشی در تاریکی می‌تواند باعث برهم زدن نظم خواب شود. نور نمایشگر به مغز شما این علامت را خواهد داد که هنوز روز است؛ این چرخه می‌تواند خواب را کند کرده و باعث دشوار شدن استراحت شود.

بسیاری از افراد در رخت خواب خود از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند. در حقیقت این گروه از افراد تصمیم دارند که فقط یک مسئله را در گوشی مورد بررسی قرار دهند، اما ناخودآگاه وارد برنامه و شبکه‌های اجتماعی مختلف شده که باعث می‌شود مدت زمان طولانی را در تاریکی از گوشی استفاده کنند.

در چنین شرایطی، خواب به تاخیر افتاده و ساعت استراحت کاهش پیدا می‌کند. خواب نامناسب می‌تواند باعث خلق‌وخوی بد شود و در نهایت با کاهش تمرکز، سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند.

بی‌خوابی می‌تواند سطح استرس را به شدت بالا ببرد. بدن برای بهبودی و تنظیم مجدد به استراحت کافی و طولانی نیاز دارد. در حقیقت خواب کوتاه‌مدت باعث انباشته شدن استرس شده و در طولانی مدت، تداخل زیادی با قلب، خلق‌وخو و وزن پیدا خواهد کرد.

جالب است بدانید چنین عادت‌هایی می‌توانند باعث تغییر الگوی خواب شده و در نهایت حتی با تلاش برای زود خوابیدن، چنین شرایطی امکان‌پذیر نباشد.

درد گردن و ضعیف شدن تمرکز

استفاده از گوشی هوشمند در تاریکی به معنای وضعیت بد بدن است. افراد گردن خود را خم کرده و برای طولانی‌مدت بدون حرکت باقی خواهند ماند؛ این موضوع فشار زیادی به گردن و کمر وارد می‌کند. از طرف دیگر درد ممکن است در ابتدا خفیف باشد، اما می‌تواند به مرور زمان بدتر شود.

یکی دیگر از مواردی که باید مدنظر قرار دهید، این است که تمرکز کاربران دچار آسیب شود. استفاده از گوشی در اواخر شب، ذهن را در زمانی که باید کند شود، فعال نگه خواهد داشت. اسکرول سریع، نور شدید و هشدارها می‌تواند موجب فعال ماندن مغز شود که در نتیجه، استراحت را برای کاربران دشوار می‌کند.

هر چه زمان بگذرد، چنین شرایطی می‌تواند روی میزان تمرکز در طول روز تاثیرگذار باشد. انجام کارها ممکن است سخت‌تر به نظر برسد و این مسئله موجب احساس خستگی و کاهش هوشیاری خواهد شد. برخی افراد به علت چنین چرخه‌ای، استرس بیشتر و آرامش کمتر را احساس خواهند کرد.

از طرف دیگر خطر درد چشم همراه با سر درد وجود دارد. فشار ناشی از استفاده در تاریکی می‌تواند سردردهای زیادی را ایجاد کند. این موارد می‌توانند بر خلق‌وخو و زندگی روزمره تاثیرگذار باشد.

دلایل دوری استفاده از گوشی در تاریکی

همانطور که می‌دانید، ممکن است در تاریکی گوشی از دستانتان لیز خورده و روی سطح زمین بیفتد که در نتیجه باعث آسیب فیزیکی به صفحه نمایش شود. شاید این مسئله کوچک به نظر برسد، اما قطعا ضرر مالی به حساب آمده و می‌تواند باعث افزایش استرس شود.

استفاده از گوشی در تاریکی زمان را از ذهن دور کرده و امکان دارد متوجه نشوید چه اندازه اسکرول کرده‌اید؛ نتیجه این کار می‌تواند باعث از دست دادن خواب و استراحت کمتر شود. در حقیقت این عادت به سرعت ایجاد شده و ترک کردن آن، بسیار دشوار خواهد بود.

یکی دیگر از خطرهایی که برای سلامت روان وجود دارد، اسکرول کردن در اواخر شب موجب مشاهده خبرهای بد یا استرس‌زا می‌شود؛ این مسئله می‌تواند دقیقا قبل از خواب موجب افزایش نگرانی و ترس شود؛ ذهن آرام، کلید استراحت است.

در صورتی که مجبور هستید از تلفن خود در شب استفاده کنید، توصیه می‌کنیم یک نور ملایم را روشن کنید. از طرف دیگر تا حد امکان تلاش کنید نور نمایشگر را کاهش دهید. توصیه می‌کنیم در هنگام انجام این کار، مدت زمان کوتاهی را برای استراحت در نظر بگیرید.

معمولا مطالعه کتاب قبل از خواب می‌تواند موثر باشد و از مهم‌ترین نتایج آن، افزایش تمرکز خواهد بود. گوشی هوشمند یک ابزار است، نه یک نیاز مداوم که ضروری باشد همواره در کنارتان باشد. استراحت دادن به چشم و ذهن در شب، راهی ساده برای مراقبت از سلامتی است.


نظرات

آخرین اخبار
بررسی افزایش اعتبار کالابرگ؛ تصمیم نهایی تا 15 اردیبهشت
نیکزاد: کلید تنگه هرمز در دست نیروهای مسلح ایران است
پیام صادق از کنار پل بمباران‌شده کرج
گزارش رسانه صهیونیستی از بحران راهبردی در ارتش اسرائیل
سیاست تازه پلتفرم‌ها؛ فروش بلیت 150 هزار تومانی برای فیلم‌تئاتر
اژه‌ای: جانیان حمله به مدرسه میناب منتظر دست انتقام باشند
افزایش خشم و نگرانی در میان شهرک‌نشینان شمال اراضی اشغالی
انتقاد دوباره پاپ از جنگ علیه ایران
نقش ورزش‌های هوازی در بهبود سلامت روان زنان
ترافیک روان در جاده‌های شمالی؛ محدودیت تردد در چالوس، هراز و فشم
نوراینفو | انجام چه کارهایی سر صبح ممنوع است؟
کشف جدید برای بهبود ایمپلنت‌های استخوانی
احتمال شنیده شدن صدای انفجار در اطراف شهر بندرعباس
ادامه روند صعودی قیمت نفت در پی بسته‌ماندن تنگه هرمز
سامانه بارشی جدید تبریز و شهرهای آذربایجان را فرا می‌گیرد
واکنش ترامپ به شایعه حذف ایران از جام جهانی
نوراینفو | چطور لکه‌های رنگی را آسان‌تر پاک کنیم؟
شاخص کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل قبول
آخرین جزئیات از تصمیم نهایی درباره بازگشایی بورس
محاصره دریایی یا دام استراتژیک؟
دلایل بن‌بست مذاکرات ایران و آمریکا
طارمی در جمع ستاره‌های جام جهانی 2026
تنش تازه پکن و واشنگتن بر سر تایوان و نفوذ در آفریقا
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 4 اردیبهشت + وضعیت استان ها
چرا جمعیت موش‌ها در شهرها افزایش پیدا کرده است؟
کاخ سفید در فکر دعوت از پوتین برای نشست گروه 20
کلاس‌های دانشگاه فرهنگیان همچنان مجازی برگزار می‌شود
جزئیات تغییر تعرفه‌های پزشکی؛ اصلاح برای عدالت بین‌رشته‌ای
اولین پیام حساب مجازی شورای عالی امنیت ملی در ایکس
بازار نفت چندپاره شد؛ اختلاف 40 دلاری میان نفت فیزیکی و آتی
بازیگری ایران بر اساس قواعد «دیپلماسی نامتقارن»
رادان: سناریوی دشمن برای آشوب خیابانی با حضور مردم خنثی شد
طلسم‌ها و باورهای عجیب ستاره‌های جام جهانی که تاریخ‌ساز شدند
کدام تیم‌ها با مربی جدید به جام جهانی می‌آیند؟
بازارها در گرداب آتش و دود سیاست‌های ترامپ
ماجرای فعال شدن شبانه آتشبارهای پدافند هوایی چه بود؟
ترامپ: حضور پوتین در نشست گروه 20 بسیار مفید خواهد بود
مطالبات بیروت در مذاکرات با رژیم صهیونیستی چه بود ؟
چرا تلفن همراه هنگ می‌کند؟
نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی و حمله به دو منطقه در جنوب لبنان
نگرانی سوئد از گسترش تبعات اقتصادی جنگ علیه ایران
درخواست 40 نهاد بین‌المللی از متا برای توقف تأمین مالی خشونت شهرک‌نشینان
نخست وزیر کانادا: از آمریکا دستور نمی‌گیریم
تولید داخلی دستگاه ضخامت‌سنج لایه نازک
افزایش خشونت جنسی توسط نظامیان رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان
مدودف: وام 90 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین از جیب مردم پرداخت می‌شود
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی «تحقیرآمیز» است
بررسی تحریم تولیدات شهرک‌های کرانه باختری
بسته تازه تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه مغایر با حقوق بین‌الملل است
تعرفه‌های پزشکی حرفه‌ای 35 درصد افزایش یافته است