×
اجتماعی
شناسه خبر : 274324
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/21 ساعت 07:00
مردان جدی بگیرند؛ 35 سالگی، نقطه شروع یک بیماری خطرناک

مردان جدی بگیرند؛ 35 سالگی، نقطه شروع یک بیماری خطرناک

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد خطر بروز بیماری قلبی در مردان از اواسط دهه سی‌سالگی زندگی (چندین سال زودتر از زنان) شروع به افزایش می‌کند؛ این یافته ضرورت غربالگری زودهنگام را پررنگ می‌کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: وبگاه سایِنس اَلِرت در گزارشی آورده است: پژوهشگران آمریکایی با پیگیری وضعیت سلامت بیش از ۵ هزار نفر به مدت ۳۴ سال، بروز مشکلات قلبی از جمله حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلب در آن‌ها را ثبت کردند. شرکت‌کنندگان در ابتدای مطالعه (اواسط دهه ۱۹۸۰ میلادی) سالم و بین ۱۸ تا ۳۰ ساله بودند.

یافته‌های آنان که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده، نشان داد که ۳۵ سالگی نقطه‌ای است که خطر بیماری قلبی در مردان شروع به افزایش می‌کند و از زنان پیشی می‌گیرد. بیشتر این تفاوت ناشی از بیماری عروق کرونر است که در آن رگ‌های قلب با رسوبات چربی مسدود می‌شود. این بیماری شایع‌ترین علت حمله قلبی است.

چرا باید زودتر به پزشک مراجعه کرد؟

الکسا فریدمن (Alexa Freedman) از دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا توضیح می‌دهد: ممکن است ۳۵ سالگی برای ابتلا به بیماری قلبی زود به نظر برسد، اما واقعیت این است که این بیماری طی دهه‌ها شکل می‌گیرد و نشانه‌های اولیه آن از جوانی قابل شناسایی است.

او تأکید می‌کند: معاینه قلب در سنین پایین‌تر به شناسایی زودتر عوامل خطر کمک می‌کند و امکان پیشگیری واقعی را فراهم می‌آورد که می‌تواند جان افراد بسیاری را نجات دهد.

مردان ۷ تا ۱۰ سال زودتر در معرض خطرند

حتی پس از در نظرگرفتن عوامل دیگر مانند فشارخون، کلسترول، قندخون، سیگار، ورزش و وزن، تفاوت بین مردان و زنان همچنان باقی ماند. آمارها نشان می‌دهد مردان در ۵۰ سالگی با همان میزان خطر بروز بیماری قلبی مواجه‌اند که زنان در ۵۷ سالگی. درباره بیماری عروق کرونر (که باعث حمله قلبی می‌شود)، این تفاوت ۱۰ سال است؛ به زبان ساده یک مرد ۴۰ ساله از نظر خطر قلبی شبیه به یک زن ۵۰ ساله است.

درباره خطر سکته مغزی، تفاوت چندانی بین مردان و زنان مشاهده نشد؛ اما درخصوص نارسایی قلب (زمانی که قلب نمی‌تواند خون را به‌خوبی پمپاژ کند)، وضعیت متفاوت است: تفاوت بین مردان و زنان بعد از ۵۰ سالگی ظاهر می‌شود، نه در ۳۵ سالگی.

فریدمن توضیح می‌دهد: شرکت‌کنندگان ما هنوز نسبتاً جوان (همه زیر ۶۵ سال) بودند. سکته مغزی و نارسایی قلب معمولاً در سنین بالاتر رخ می‌دهند؛ بنابراین مطالعات آینده باید این موارد را بیشتر بررسی کنند.

علت تفاوت چیست؟

این مطالعه به دلایل دقیق نپرداخته، اما پژوهشگران معتقدند تفاوت در هورمون‌های جنسی و نحوه پردازش کلسترول در بدن مردان و زنان ممکن است در این امر نقش داشته باشند. این اولین‌بار نیست که چنین تفاوتی گزارش می‌شود، اما این مطالعه جدیدترین داده‌ها را بررسی کرده و طیف گسترده‌تری از مشکلات قلبی را شامل شده است.

پیام برای زنان: خطر همچنان جدی است

پژوهشگران تأکید دارند که این یافته به معنای کم‌اهمیت‌بودن خطر بیماری قلبی برای زنان نیست؛ اما مساله این است که زنان معمولاً بیشتر برای معاینات به پزشک مراجعه می‌کنند، در حالی که مردان، که خطر بروز بیماری قلبی برایشان زودتر آغاز می‌شود، کمتر این کار را انجام می‌دهند.

توصیه عملی به مردان جوان

فریدمن می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد تشویق مردان جوان به مراجعه به پزشک به‌منظور پیشگیری از بروز بیماری قلبی می‌تواند فرصتی طلایی برای بهبود سلامت قلب و کاهش خطر باشد.

متخصصان توصیه می‌کنند:

اگر مرد هستید و بالای ۳۵ سال سن دارید، حتی اگر احساس سلامتی می‌کنید، معاینه قلب انجام دهید. بررسی فشار خون، کلسترول، قند خون و مشاوره درباره رژیم غذایی و ورزش می‌تواند از بروز مشکلات جدی در آینده جلوگیری کند. پیشگیری از بروز بیماری قلبی از ۳۵ سالگی شروع می‌شود نه ۵۰ سالگی.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد