×
بین الملل
شناسه خبر : 274299
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/20 ساعت 19:46
سکویی که به جای صدا، تصویر می‌سازد

نورنیوز بررسی می کند؛

سکویی که به جای صدا، تصویر می‌سازد

تصمیم رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ برای حذف نمایندگان رسمی جمهوری اسلامی ایران و اعطای تریبون به مخالفان برانداز، بیش از آن‌که ریشه در دغدغه‌های واقعی امنیت جهانی داشته باشد، نشانه‌ای آشکار از سیاسی‌سازی امنیت، جانبداری ایدئولوژیک و تلاش برای بازتولید روایت‌های ضدامنطقی علیه یک بازیگر مهم منطقه‌ای است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: کنفرانس امنیتی مونیخ سال‌ها تلاش کرده بود خود را به‌عنوان بستری غیررسمی اما حرفه‌ای برای گفت‌وگوهای سخت امنیتی معرفی کند؛ جایی برای شنیدن صداهای متکثر، حتی صداهای ناهمسو. حذف آگاهانه ایران به‌عنوان یک دولت عضو سازمان ملل و بازیگر اثرگذار منطقه‌ای، به‌معنای عبور صریح از این سنت و فروغلتیدن در سیاست‌زدگی است.

این تصمیم، کنفرانس را از یک نهاد تحلیلی به سکویی برای اعمال فشار سیاسی بدل می‌کند و اعتبار آن را نزد بازیگران مستقل زیر سؤال می‌برد. امنیت، بدون بی‌طرفی، به ابزار قدرت تبدیل می‌شود؛ و این دقیقاً همان مسیری است که مونیخ در حال پیمودن آن است.

امنیت بدون دولت‌ها؛ تناقض راهبردی آشکار

مفهوم امنیت در نظام بین‌الملل، ذاتاً دولت‌محور است. ایران، چه مطلوب غرب باشد یا نه، یکی از اضلاع اصلی معادلات امنیتی خاورمیانه، خلیج فارس، انرژی، ترانزیت و مبارزه با تروریسم است. نادیده گرفتن عامدانه چنین بازیگری، به‌ویژه در مقطع تشدید بحران‌های منطقه‌ای، نه تحلیل امنیتی را تقویت می‌کند و نه به مدیریت تنش‌ها کمک می‌رساند.

کنفرانسی که مدعی پرداختن به امنیت جهانی است، اما از گفت‌وگو با بازیگران واقعی پرهیز می‌کند، عملاً امنیت را به مفهومی انتزاعی و نمایشی تقلیل می‌دهد. این تناقض راهبردی، مونیخ را از کارکرد اصلی‌اش تهی می‌سازد.

اپوزیسیون و نقش ضدامنیتی؛ از روایت تا خون

اعطای تریبون به اپوزیسیونی که در سال‌های اخیر نه‌تنها نقشی سازنده نداشته، بلکه در موارد متعدد در پروژه‌های بی‌ثبات‌سازی و جنگ ترکیبی علیه ایران ایفای نقش کرده است، یک خطای بزرگ امنیتی است. بخشی از این جریان‌ها به‌طور علنی یا ضمنی با رژیم‌های تروریستی آمریکا و اسرائیل هم‌راستا بوده‌اند؛ رژیم‌هایی که سابقه مستقیم در طراحی، حمایت و اجرای عملیات‌های تروریستی و کشتار شهروندان ایرانی دارند.

نادیده گرفتن این واقعیت و بزک‌کردن این گروه‌ها تحت عنوان «جامعه مدنی»، به‌معنای تطهیر خشونت و نادیده‌گرفتن خون قربانیان ترور در ایران است. این رویکرد، امنیت را قربانی سیاست می‌کند.

پیامدهای معکوس؛ تضعیف نظم و گفت‌وگو

سیاست حذف و طرد، هرگز به امنیت پایدار منجر نشده است. کنار گذاشتن ایران از چنین نشست‌هایی، نه‌تنها شکاف‌ها را ترمیم نمی‌کند، بلکه بی‌اعتمادی را تعمیق کرده و مسیرهای دیپلماتیک را مسدود می‌سازد. کنفرانس امنیتی مونیخ اگر به‌دنبال اثرگذاری واقعی است، ناگزیر از پذیرش منطق گفت‌وگو با همه بازیگران، حتی بازیگران ناهمسو، خواهد بود.

در غیر این صورت، این نشست نیز به محفلی پرهیاهو اما کم‌اثر تبدیل می‌شود؛ جایی برای  بازتولید کلیشه‌ها، نه حل بحران‌های واقعی امنیت جهانی.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
این رژیم غذایی خطر چاقی در دوران یائسگی را کاهش می‌دهد
ویتامینی که سلامت قلب و استخوان را تضمین می کند
پوتین خط و نشان کشید: کالینینگراد خط قرمز روسیه است
غریب آبادی: اکنون زمان پایان دادن به امنیت رژیم اشغالگر است
امیدواری گوترش به پایان درگیری ها در خاورمیانه
جزئیات تحرکات نظامی امارات در جنگ و پس از آتش‌بس با ایران
قدردانی واشنگتن از نقش اسلام‌آباد در مذاکرات با ایران
گرمای بی سابقه در مازندران رکورد زد
در پس این هیاهو؟!
شوی تبلیغاتی ترامپ با چاشنی تحریف توافق/ 12 میلیارد دلار کلید قفل مذاکرات تهران و واشنگتن
چرا ویزای تیم ملی هنوز توسط آمریکا صادر نشده است؟
6 پله صعود بانوان والیبالیست ایران در رده‌بندی جهانی
آماده باش یگان حفاظت منابع طبیعی برای مقابله با آتش سوزی
تشکیل ستاد ویژه برای آماده‌سازی تشییع میلیونی پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
جنگ علیه ایران پرده از بحران تقاضای نفت چین برداشت
حمله حزب‌الله به تجهیزات زرهی ارتش اسرائیل
ادامه بدون وقفه صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی ایران
فعال شدن پدافند در قشم
آنکارا پس از حمله به کشتی باری اش هشدار داد
بولونیا در آستانه انتخاب سرمربی جدید از ترکیه
جوزف عون در گفتگو با روبیو: آتش‌بس در لبنان اولویت است
تنها راه خروج ترامپ از جنگ چیست؟
یاسر آسانی؛ نامزد بهترین گل لیگ قهرمانان آسیا 2
لوکاشنکو: در صورت حمله به بلاروس، با سلاح هسته ای پاسخ خواهیم داد
آغاز فروش جدید سایپا بدون قرعه کشی از فردا +جزئیات
گروسی: اورانیوم ایران به قزاقستان منتقل شود
حجاج ایرانی مراسم حج را با سلامت به پایان بردند
نگرانی از نفوذ آمریکا در ساختار امنیتی دولت جدید عراق
اظهارات جنجالی ترامپ علیه جو بایدن و همسرش
تشدید شکاف طبقاتی در آمریکا در پی پیامدهای اقتصادی جنگ
کارگاه ضایعات الیاف در ماهدشت طمعه حریق شد
6 کشته در تصادف زنجیره‌ای مرگبار در یکی از ایالت‌های آمریکا
طرح تل آویو برای احداث 18 شهرک جدید در کرانه باختری
خط و نشان ناتو برای مسکو/ رومانی کنسولگری روسیه را تعطیل کرد/احضار سفیر روسیه
وضعیت پایدار ذخایر استراتژیک نهاده‌های دامی
بلغارستان به آمریکا: یا ویزا را لغو کنید، یا هواپیماها بروند!
24 کشتی از تنگه هرمز گذشتند
وزیر علوم زمان برگزاری کنکور سراسری را اعلام کرد
بسته شدن مسجد ابراهیمی توسط نیروهای اشغالگر
افزایش بارندگی‌ها، سد علویان مراغه را پر کرد
پهپاد پیشرفته آمریکایی در یمن ساقط شد
بازگشت فعالیت در تونل‌های موشکی ایران
جزئیات مذاکرات نظامی لبنان فاش شد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عمان درباره همکاری در مدیریت تنگه هرمز
شهروند یونانی به اتهام همکاری با ایران بازداشت شد
قهرمانی ایران در کشتی فرنگی نوجوانان آسیا؛6 طلا کار را تمام کرد/تبریک معاون اول رئیس جمهور
سیاست جدید وزارت نیرو/ فشار تعرفه‌ها بر پرمصرف‌ها و حمایت از خوش‌مصرف‌ها
افتخار جدید سینما/ فیلم کریمی در اروپا روی پرده می‌رود
پاتک اروپا به هانتاویروس؛ دارو رسید!
طوفان در راه اصفهان؛ ماسک و ایمن سازی فراموش نشود