×
بین الملل
شناسه خبر : 274243
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/20 ساعت 16:51
معامله مخفیانه آمریکا برای خرید بمب‌های خوشه‌ای از رژیم اسرائیل

یک گزارش تحقیقی آمریکایی فاش کرد؛

معامله مخفیانه آمریکا برای خرید بمب‌های خوشه‌ای از رژیم اسرائیل

یک گزارش تحقیقی آمریکایی فاش کرد که وزارت دفاع این کشور مخفیانه قراردادی به ارزش 210 میلیون دلار برای خرید مهمات خوشه‌ای پیشرفته از یک شرکت تسلیحاتی دولت اشغالگر امضا کرده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: یک گزارش تحقیقاتی آمریکایی فاش کرد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به صورت کاملا محرمانه معامله‌ای به ارزش ۲۱۰ میلیون دلار برای خرید بمب‌های خوشه‌ای پیشرفته از یکی از شرکت‌های تسلیحاتی اسرائیل امضا کرده است.

طبق گزارش اینترسپت، این معامله که سپتامبر امضا شد بزرگترین قرارداد وزارت دفاع آمریکا برای خرید سلاح از یک شرکت اسرائیلی است.

در ادامه این گزارش آمده است برخلاف رویکرد رایج در انتقال سلاح بین دو طرف که در آن آمریکا سلاح‌های خود را به اراضی اشغالی صادر می‌کند واشنگتن طی سه سال به شرکت اسلحه سازی اسرائیلی «تومر» برای تولید مهمات جدید ۱۵۵ میلیمتری پول پرداخت خواهد کرد.

در این گزارش آمده است که هم این سیستم و هم قرارداد خرید آن غیرمعمول هستند. وزارت دفاع آمریکا این قرارداد را بدون رقابت عمومی اعطا کرد.

«جولیا گلدهیل» محقق پیمانکاری نظامی در مرکز استیمسون در واشنگتن گفت: این برای من بسیار عجیب است. من قبلا هرگز چنین چیزی ندیده‌ام. یک قرارداد مستقیم با یک پیمانکار نظامی خارجی به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار.

در این تحقیق اشاره شده که قدرت‌های نظامی بزرگ مانند روسیه، چین، اسرائیل، هند، پاکستان و آمریکا هرگز توافقنامه مهمات خوشه‌ای را امضا نکرده‌اند؛ توافقی که ۱۱۲ کشور عضو آن را از استفاده یا تولید این سلاح‌ها منع می‌کند. آمریکا به جای توافق‌نامه ۲۰۰۸ در آن سال سیاستی را تصویب کرد تا استفاده از مهمات خوشه‌ای قدیمی و بالقوه ناموفق خود را تا سال ۲۰۱۹ متوقف کند و روی توسعه سلاح‌های جدید با نرخ شکست کمتر از یک درصد کار کند. در سال ۲۰۱۷ واشنگتن سیاست خود را برای اجازه دادن به ادامه استفاده از بمب‌های خوشه‌ای قدیمی زمانی که ذخایر کافی از مدل‌های ایمن‌تر داشته باشد تسهیل کرد. در همان سال ارتش آمریکا آزمایش مهمات خوشه‌ای ام ۹۹۹ یک پرتابه جدید توسعه یافته توسط یک شرکت تسلیحاتی دولتی اسرائیل را آغاز کرد.

«ویلیام هارتونگ» محقق صنعت تسلیحات در موسسه کوینسی گفت: آمریکا همه گزینه‌ها را می‌خواهد. یکی از استدلال‌های آنها این بود که بمب‌های خوشه‌ای در شرایط بمباران سنگین توپخانه یعنی در جنگ زمینی مفید هستند و منطقه وسیع‌تری را پاکسازی می‌کنند. در طول جنگ خود در لبنان در سال ۲۰۰۶ اسرائیل به دلیل استفاده از بمب‌های خوشه‌ای با انتقادات بین‌المللی روبه‌رو شد و شرکت البیت وعده سلاح جدیدی را داد که خسارات جانبی را هم به غیرنظامیان و هم به اعتبار جهانی اسرائیل کاهش دهد.


نظرات

آخرین اخبار
ژاوی سرمربی هلند شد؛ شروعی سخت برابر آلمان
تنش تازه روسیه و ژاپن بر سر جزایر کوریل
ترکیب احتمالی استقلال برای اولین بازی فصل اعلام شد
پشت پرده خروج سخنگوی ترامپ؛ پای یک افشای امنیتی در میان است
خواب‌آلودگی راننده حادثه آفرید؛ 11 مصدوم در محور بجنورد-آشخانه
هشدار درباره پیش‌خرید خودرو در مازندران
14 میلیون مجرد در سن ازدواج؛ چرا جوانان ایرانی ازدواج نمی‌کنند؟
افغانی گران شد
10 تعرض اسرائیل به سوریه در 24 ساعت
بقائی: کشتی فله‌بر خارجی عامل آلودگی نفتی قشم است
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 22 مرداد 1405 / اونس روی 4400 دلار ماند
هوای تهران نمره قبولی گرفت
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
جدول جدید قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 22 مرداد
هشدار سیلاب در مازندران؛ مسافران از رودخانه‌ها فاصله بگیرند
آخریت قیمت یورو امروز پنج شنبه 22 مرداد
2 هزار مفقودی در غزه؛ تراژدی ادامه‌دار جنگ اسرائیل
آخرین خبر از بنزین 87 هزار تومانی؛ اجرای طرح جدید بنزین متوقف شد
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 22 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
طرح تروریستی داعش در کویت خنثی شد
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+جدول
چالوس زیر بار ترافیک؛ باران در جاده‌های شمالی
اوباما دفتر طلایی ترامپ را مسخره کرد
خبر جدید از نقل و انتقالات استقلال امروز پنج شنبه 22 مرداد
قیمت دلار امروز پنجشنبه 22 مرداد +جدول قیمت ارزها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 مرداد 1405 +جدول پخش
قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
تصویب قانون جنجالی عفو عمومی در لبنان
قیمت طلا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
جوانان فرنگی‌کار ایران مسافر اسلواکی شدند
پاسخ تند عراقچی به فرانسه
شناسایی استرس با حسگرهای پوشیدنی
چرا با نوشیدن آب دچار نفخ می‌شویم؟
بهترین راه مقابله با گرمازدگی
چالش جدید انویدیا برای اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل عظیم متن‌باز
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
تنگه هرمز همچنان بسته است