×
اقتصادی
شناسه خبر : 274174
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/20 ساعت 12:41
سامانه هوشمند سوخت بومی‌سازی شد

سامانه هوشمند سوخت بومی‌سازی شد

مدیر سامانه سوخت شرکت پالایش و پخش ایران اعلام کرد دانش فنی و تجهیزات سامانه هوشمند سوخت با تکیه بر متخصصان داخلی بومی‌سازی شد و روزانه 36 هزار کارت سوخت صادر می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: عباس باصفا روز دوشنبه در آیین بهره‌برداری از سامانه صدور آنی کارت سوخت با اشاره به تجربه جنگ ۱۲ روزه، یکی از مقاطع بحرانی کشور اظهار داشت: در گذشته، هم دانش فنی سامانه هوشمند سوخت و هم تجهیزات مورد استفاده، وابسته به شرکت‌های خارجی بود. این موضوع در شرایط خاص و بحرانی، از جمله دوره‌ای که کشور با تهدیدهای جدی مواجه بود، نگرانی‌های بزرگی ایجاد می‌کرد؛ چراکه اگر برای شرکت‌های خارجی تأمین‌کننده تجهیزات مشکلی پیش می‌آمد، عملاً سامانه با اختلال جدی مواجه می‌شد.

وی افزود: در مقطعی، به دلیل از کار افتادن برخی فازهای سامانه هوشمند سوخت، ظرفیت تولید کارت از حدود ۷۰ هزار کارت به‌طور محسوس کاهش یافت و حتی به دلیل جابه‌جایی‌ها و دغدغه‌های امنیتی، وقفه‌ای نزدیک به یک ماه در فرآیند تولید ایجاد شد. این در حالی بود که حجم درخواست‌ها از حدود ۱۲ هزار درخواست در روز به بیش از ۳۶ هزار درخواست روزانه افزایش یافته بود.

مدیر سامانه سوخت شرکت پالایش و پخش گفت: با تلاش مهندسان و طراحان داخلی، تیمی از جوانان و نخبگان شرکت ملی پخش تشکیل شد. این تیم در شرایطی که حتی تهران در معرض حملات قرار داشت، کار مهندسی معکوس تجهیزات سامانه هوشمند سوخت را آغاز کرد.

باصفا تصریح کرد: خوشبختانه در کمتر از ۱۰ روز، به دانش فنی شخصی‌سازی سامانه دست پیدا کردیم و پس از آن، با همکاری شرکت‌های تولیدکننده داخلی، تجهیزات جدید راه‌اندازی شد و ظرفیت تولید کارت سوخت به ۳۶ هزار کارت در روز افزایش یافت.

وی ادامه داد: پس از تثبیت دانش فنی، تصمیم گرفتیم وارد مرحله دشوارتری شویم و تولید دستگاه‌های صدور کارت سوخت را نیز در داخل کشور آغاز کنیم. با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به این حوزه، در کمتر از یک ماه، نمونه‌های داخلی دستگاه‌های صدور کارت تولید شد و این تجهیزات به‌صورت پایلوت و آزمایشی در استان‌های تهران و البرز به کار گرفته شدند.

مدیر سامانه سوخت شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: در بازه‌ای حدود ۲ ماه، با اتکا به این تجهیزات بومی، موفق شدیم ۱۰ هزار کارت هوشمند سوخت تولید کنیم که دستاوردی مهم در کاهش وابستگی و افزایش تاب‌آوری سامانه محسوب می‌شود.

باصفا یکی از مهم‌ترین مزایای این طرح را کاهش چشمگیر زمان صدور کارت سوخت اعلام کرد و افزود: در گذشته، از زمان ثبت درخواست تا تحویل کارت به متقاضی، فرآیندی نزدیک به ۲ ماه طی می‌شد و بسیاری از استعلام‌ها به‌صورت دستی انجام می‌گرفت. اما اکنون متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مربوطه، در کمتر از ۲ دقیقه درخواست خود را ثبت کرده و کارت سوخت را از یکی از نواحی شرکت ملی پخش در سراسر کشور دریافت کنند.

وی با تأکید بر نقش خودکفایی در پایداری خدمات سوخت‌رسانی کشور اذعان داشت: بومی‌سازی دانش فنی و تجهیزات سامانه هوشمند سوخت، نه‌فقط زمان و هزینه ارائه خدمات را کاهش داده، بلکه امنیت و استمرار این سامانه راهبردی را در شرایط بحرانی تضمین کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ از جنگ دوم با ایران دنبال چیست؟
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: ایران هرگز مقابل آمریکا زانو نخواهد زد
پزشکیان: شهادت عزیزان ایران خللی در عزم دولت ایجاد نمی‌کند
تماس تلفنی وزاری امور خارجه ایران و ترکیه
موج هفتم و هشتم وعده صادق 4/ پاسخ موشکی و پهپادی ایران به تجاوز آمریکا و رژیم صهیونی
برگزاری مراسم عزاداری شهادت رهبر انقلاب در میادین اصلی تهران
موج خشم و اعتراض کشمیری‌ها پس از شهادت آیت‌الله خامنه‌ای
ابراز نگرانی عمیق پاپ از حملات تجاوزکارانه به ایران
واکنش ریاض به حملات ایران به عمان
پیام‌های تسلیت شخصیت‌های سیاسی و مذهبی در پی شهادت رهبر معظم انقلاب
سایه سنگین تنش‌های نظامی بر بازار طلا
تبعات حملات ترامپ به ایران برای بازارهای نفت
کره جنوبی خواستار خویشتنداری بین ایران و آمریکا شد
چین ترور رهبر انقلاب اسلامی ایران را به شدت محکوم کرد
تمام فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشور فعال هستند
بازی بزرگ جنگ
حراج شمش طلا فردا برگزار نمی‌ شود
برای ایرانم ایران گرامی و جاودانه‌ام
چه کسانی عضو شورای موقت رهبری هستند؟
سقف تراکنش خرید با کارت بانکی افزایش یافت + جزئیات
تامین آرد نانوایی‌ها به طور منظم انجام می شود
عضو فقیه شورای نگهبان در شورای رهبری معرفی شد
فرمانده کل ارتش: نیروهای مسلح با تمام قوا قاطعانه عمل می‌کنند
حمله موشکی به تهران امروز 10 اسفند+ عکس
شهادت جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح
تأملی در پاسخ عبرت آموز ایران به تجاوز
وزیر نفت: ذخایر سوخت به اندازه کافی داریم ، مردم نگران نباشند
ترامپ دوباره ایران را تهدید کرد
آغاز رویارویی بزرگ؛ تجاوز گسترده آمریکا و اسرائیل به میهن اسلامی و پاسخ کوبنده ایران+ فیلم
لاریجانی: قلب‌ ملت ایران را سوزاندند، قلب‌شان را می‌سوزانیم
قالیباف: ترامپ و نتانیاهو روی خط قرمز ما پا گذاشتند و تاوان آن را خواهند پرداخت
پیش‌بینی قانون اساسی برای شرایط فقدان رهبر معظم انقلاب اسلامی
بازتاب جهانی شهادت رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های انگلیسی زبان
محدودیت تردد در محور چالوس لغو شد+جزییات
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به شهادت رسیدند
شهادت چند نفر از اعضای خانواده رهبر معظم انقلاب
دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی با ایران و ایرانی، دیرینه و ریشه‌دار است
تشکیل جلسه شورای حکام درباره حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
دانش آموزان دبستان دخترانه میناب، هدف حملات موشکی صهیونیستها/آخرین آمار شهدا+فیلم
گفت و گوی اردوغان و ترامپ درباره تحولات ایران و خلیج فارس
ایروانی: حملات آمریکا و اسرائیل یک اقدام تجاوزکارانه نیست؛ بلکه جنایت علیه بشریت است
«سرایا أولیاء الدم» مسئولیت حمله پهپادی به اربیل را بر عهده گرفت
سفر روبیو به اراضی اشغالی لغو شد
گفت‌وگوی تلفنی السودانی و السیسی درباره اوضاع منطقه
راستی آزمایی توجیهات ترامپ برای حمله به ایران
حساب کاربری صفحه رهبر انقلاب: به نام نامی حیدر
ترامپ با بن سلمان تلفنی گفت و گو کرد
مقاومت عراق از اجرای 16 عملیات پهپادی علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
امیر قطر و دونالد ترامپ درباره تحولات امنیتی منطقه تلفنی گفت و گو کردند
رژیم صهیونیستی گذرگاه رفح را بست