×
اقتصادی
شناسه خبر : 274057
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/19 ساعت 19:29
یک پیش‌بینی مهم از قیمت دلار فردا 20بهمن1404

یک پیش‌بینی مهم از قیمت دلار فردا 20بهمن1404

پیش بینی روند بازار ارز برای فردا، دوشنبه 20 بهمن 1404، نیازمند توجه به تداوم یا تغییر در محرک‌های امروز است. با توجه به اینکه افزایش قیمت‌های امروز بدون انتشار خبر یا شوک خاص داخلی و با یک روند آرام و تقریباً یکنواخت رخ داده است، احتمال تداوم این روند در کوتاه‌مدت وجود دارد.

نورنیوز- گروه اقتصادی: بازار ارز در روز یکشنبه، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴، شاهد روندی افزایشی و نسبتاً یکنواخت در قیمت اغلب ارزهای مهم بود. این حرکت صعودی که در قالب افزایشی چشمگیر در ارزش دلار آمریکا و سایر ارزهای اصلی نمود یافته است، فضای کلی بازار را تحت تأثیر قرار داده و تحلیلگران را به بررسی عمیق‌تر ریشه‌های این نوسان واداشته است.

در این گزارش، ابتدا به تحلیل وضعیت امروز بازار بر مبنای آخرین ارقام منتشر شده می‌پردازیم و سپس با در نظر گرفتن متغیرهای کلان اقتصادی و سیاسی، پیش‌بینی خود را برای روند احتمالی قیمت‌ها برای فردا، دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴، ارائه خواهیم داد.

تحلیل بازار ارز امروز یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۴

شاخص اصلی بازار، یعنی نرخ دلار آمریکا، امروز با ثبت قیمت ۱۵۷,۷۰۰ تومان، افزایشی معادل ۲,۰۰۰ تومان یا ۱.۲۸ درصد نسبت به قیمت دیروز که ۱۵۵,۷۰۰ تومان بود، تجربه کرد. این افزایش که در بازار تهران و همچنین بازار استانبول با قیمت ۱۵۷,۵۰۰ تومان (افزایش ۱.۲۹ درصدی) هم‌راستا بود، نشان‌دهنده فشار تقاضای پایدار برای دارایی‌های ارزی در شرایط کنونی اقتصاد است. همزمان، یورو نیز با قدرت به مسیر صعودی خود ادامه داد و با ثبت رقم ۱۸۶,۳۰۰ تومان، رشد ۱.۲۵ درصدی یا معادل ۲,۳۰۰ تومان را نسبت به قیمت دیروز ۱۸۴,۰۰۰ تومانی به ثبت رساند. این همبستگی مثبت بین دو ارز اصلی جهانی، اغلب نشان‌دهنده تأثیرپذیری بازار داخلی از فاکتورهای کلان و احتمالاً انتظارات تورمی است.

در کنار ارزهای اصلی، سایر ارزهای منطقه‌ای و مرتبط با تجارت نیز افزایش قیمت را تجربه کردند. دلار کانادا با قیمت ۱۱۵,۳۰۰ تومان (افزایش ۱.۲۳ درصدی)، دلار استرالیا با قیمت ۱۱۰,۶۰۰ تومان (افزایش ۱.۲۸ درصدی) و صد ین ژاپن با قیمت ۱۰۰,۳۰۰ تومان (افزایش ۱.۳۱ درصدی) همگی حرکت‌هایی مشابه با دلار آمریکا داشتند. این یکنواختی در نرخ رشد درصدی، که عموماً حول و حوش ۱.۳ درصد در نوسان بود، حاکی از یک حرکت سیستماتیک در بازار است. از سوی دیگر، ارزهای همسایه نیز از این روند مستثنی نبودند؛ به طوری که لیر ترکیه با قیمت ۳,۶۹۰ تومان (رشد ۱.۳۷ درصدی)، منات آذربایجان با قیمت ۹۲,۸۰۰ تومان (رشد ۱.۳۱ درصدی) و افغانی با قیمت ۲,۴۳۰ تومان (رشد قابل توجه ۱.۴۶ درصدی) افزایش یافتند. همچنین، درهم امارات با قیمت ۴۲,۹۰۰ تومان (رشد ۱.۲۷ درصدی) و صد دینار عراق با قیمت ۱۱,۱۶۰ تومان (رشد ۱.۲۷ درصدی) مسیر صعودی بازار را همراهی کردند.

این حرکت جمعی اکثر ارزها به سوی سطوح قیمتی بالاتر می‌تواند نشانی از عواملی چندگانه باشد. در سطح داخلی، انتظارات تورمی، نگرانی‌ها پیرامون تراز تجاری و تمایل به حفظ ارزش دارایی‌ها در برابر تورم می‌تواند تقاضا برای ارز را افزایش داده باشد. در سطح بین‌المللی، نوسانات قیمت جهانی نفت به عنوان یک عامل درآمدزای ارزی مهم، و همچنین تحولات ژئوپلیتیکی منطقه می‌تواند بر احساسات بازار تأثیر گذاشته باشد. همچنین، فعالیت‌های سفته‌بازانه نیز نمی‌تواند در چنین حرکتی بی‌تأثیر باشد. این گستردگی افزایش قیمت در ارزهای متنوع، از اروپایی گرفته تا آسیایی و منطقه‌ای، نشان می‌دهد که فشار خرید عمومی و گسترده بوده و به یک یا دو ارز خاص محدود نمی‌شده است.

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۰ بهمن ۱۴۰۴

پیش بینی روند بازار ارز برای فردا، دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴، نیازمند توجه به تداوم یا تغییر در محرک‌های امروز است. با توجه به اینکه افزایش قیمت‌های امروز بدون انتشار خبر یا شوک خاص داخلی و با یک روند آرام و تقریباً یکنواخت رخ داده است، احتمال تداوم این روند در کوتاه‌مدت وجود دارد. به بیان دیگر، این حرکت می‌تواند نشان‌دهنده تغییر در تعادل پایدار عرضه و تقاضا به نفع تقاضا باشد. بنابراین، در غیاب اخبار مثبت جدید از سوی مراجع ذی‌ربط برای آرامش‌بخشی به بازار یا تزریق ارز، انتظار می‌رود فشار تقاضا در ساعات آغازین معاملات فردا نیز ادامه یابد.

با این حال، سرعت و دامنه رشد ممکن است دستخوش تغییر شود. سطح قیمت جدید دلار آمریکا در آستانه ۱۵۸,۰۰۰ تومان خود یک سطح روانی مهم محسوب می‌شود که می‌تواند با مقاومت فروشندگان یا حتی مداخلات نظارتی احتمالی روبرو گردد. از این رو، احتمال تثبیت قیمت‌ها در محدوده‌های نزدیک به ارقام امروز یا حتی اصلاح جزئی در صورت کسب سود توسط نوسان‌گیران کوتاه‌مدت نیز منتفی نیست. برای یورو نیز عبور از سد ۱۸۶,۰۰۰ تومان مهم است و رصد واکنش بازار در این سطوح حائز خواهد بود. در مورد ارزهای منطقه‌ای مانند لیر ترکیه و افغانی، که نوسان بیشتری را امروز تجربه کردند، احتمال تداوم نوسانات برای فردا وجود دارد.

عامل مهم دیگر، اخبار و تحولات سیاسی و اقتصادی در سطح کلان است که می‌تواند به صورت ناگهانی جهت بازار را تغییر دهد. هرگونه خبر مربوط به مذاکرات بین‌المللی، تحولات در بازارهای جهانی انرژی، یا اعلام سیاست‌های جدید اقتصادی از سوی دولت می‌تواند به عنوان یک کاتالیزور قوی عمل کند.

به طور کلی، پیش بینی محتمل برای فردا، ادامه روند با شیبی ملایم‌تر و احتمالاً همراه با نوسانات جزئی در اطراف سطوح قیمتی جدید است، مگر آنکه عامل خارجی قدرتمندی معادلات را بر هم زند.

در نهایت، ثبات در بازار ارز نیازمند نشانه‌های مثبت از بهبود فضای اقتصادی و کاهش عدم اطمینان‌ها است که در کوتاه‌مدت به نظر می‌رسد بازار همچنان در انتظار چنین نشانه‌هایی باشد.


صفحه اقتصاد
نظرات

آخرین اخبار
فستینگ چطور به سلامت لثه ها کمک می کند؟
چرا زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند؟
نقش کلیدی ویتامین C در حفظ سلامت مغز
لوپوس چیست و چگونه می‌توان آن را زودتر تشخیص داد؟
مصرف قند با بی‌خوابی چه رابطه ای دارد؟
پشت پرده خطرناک آمپول‌های لاغری
چرا همیشه «آخر ماه» پول کم می‌آوریم؟
کشف نوعی سلول ایمنی «انتحاری» در کرم‌های پلاناریا
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد
اردوغان: آنها که قوی نیستند جایگاهی در میز مذاکره ندارند
هلند به باشگاه 100تایی‌های جام جهانی پیوست
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نهم
ناتوانی ارتش اسرائیل در ورود به ارتفاعات نبطیه
دستور عارف برای بسیج همگانی در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
بدرقه تیم ملی فوتبال به لس‌آنجلس با حضور تاج
دستگیری 17 نفر از مزدوران شبکه خرابکاری آمریکایی-صهیونیستی در ایلام
توقف ناگهانی قلب جادویی؛ فرناندو گاگو در اتاق عمل
واشنگتن تسلیم شد
تیراندازی در آمریکا 13 مجروح بر جای گذاشت
مالکی: تفاهمنامه آسیب دیده؛ ادامه مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد
کشف دستکند زیرزمینی باستانی در الیگودرز+ جزئیات
اولین تجربه بازیگری شروین؛ آیا «بُن سای» جادوی جدید او خواهد بود؟
توفان لاله‌های نارنجی در هیوستون و انتقام از سوئد
حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه البریج در غزه/شهادت تصویربردار شبکه الجزیره
مخبر: اگر توافق روی کاغذ بماند، جریان انرژی خاورمیانه متوقف می‌شود
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد
اظهارات مهدی محمد نبی درباره تبعیض‌های فیفا علیه ایران
پاسخ عضو کمیته رسانه‌ای مذاکرات به ادعاهای اخیر نبویان+ اطلاعیه صدا و سیما
حماس: توافق ملی پیش از انتخابات شورا، حیاتی است
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | آتش سوزی مهیب معبد چوبی 124 ساله در اوبیهیرو ژاپن
نرخ جدید خرید مرغ مازاد تصویب شد
رونالدینیو در 46 سالگی به مستطیل سبز بازگشت
قدردانی رئیس‌جمهور از نقش سازنده اسلام آباد در روند دیپلماتیک منجر به توافق پایان جنگ
بلیت پخش سینمایی بازی ایران و بلژیک چقدر فروخت؟
قلعه‌نویی: تیم ملی ایران برای تاریخ‌سازی مقابل بلژیک آماده است
امکان استعلام ممنوع‌الخروجی قضایی فراهم شد
کالاهای لبنانی دوباره به بازارهای عربستان سرازیر شدند
انتقاد ایران از محدودیت استرالیا علیه پزشکان منتقد رژیم صهیونیستی
شفاف سازی ایران خودرو درباره قیمت جدید محصولات+ نامه
ادعای جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است
ادعای ترامپ : می توانم جلوی حمله اسرائیل به لبنان را بگیرم
مشکل منیرالحدادی برای ماندن در استقلال حل شد
نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
ترامپ : اگر من نبودم اسرائیل وجود نداشت
اعتراف رابرت مالی به شکست آمریکا در جنگ با ایران
ممنوعیت عزاداری حسینی در بحرین برای چهارمین روز متوالی
اعتراف ترامپ به ناکامی در جنگ: با ادامه بمباران تنگه هرمز باز نمی‌شد
جرمی دوکو به بازی با ایران نمی‌رسد؟