×
بین الملل
شناسه خبر : 274039
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/19 ساعت 17:43
چه کسی از مذاکره می‌ترسد؛ تهران یا واشنگتن؟

نورنیوز حضور ویتکاف بر عرشه ابراهام لینکلن را بررسی می‌کند؛

چه کسی از مذاکره می‌ترسد؛ تهران یا واشنگتن؟

بازدید نمایندگان آمریکا از ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن بلافاصله پس از مذاکرات مسقط، تلاشی آشکار برای تداوم جنگ ادراکی و القای دوگانه مذاکره و تهدید است؛ اما این نمایش بیش از آنکه قدرت‌نمایی باشد، اعترافی ناخواسته به اقتدار بازدارنده ایران محسوب می‌شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: انتشار خبر بازدید استیو ویتکاف و جرد کوشنر، نمایندگان آمریکا در مذاکرات هسته‌ای، از ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در آب‌های منطقه را نمی‌توان رخدادی تصادفی یا صرفاً تشریفاتی دانست. این اقدام در امتداد راهبرد دیرپای ایالات متحده برای مدیریت هم‌زمان مذاکره و تهدید قابل تحلیل است؛ راهبردی که هدف اصلی آن، برهم‌زدن زمین بازی ذهنی تصمیم‌سازان ایرانی و القای خطای محاسباتی میان جنگ و دیپلماسی است. آمریکا تلاش می‌کند با برجسته‌سازی مؤلفه نظامی، فضای مذاکرات را از مسیر فنی و حقوقی خارج کرده و آن را به میدان فشار روانی بکشاند. در واقع، ناو آبراهام لینکلن نه ابزار جنگ، بلکه رسانه‌ای برای تداوم جنگ ادراکی است.

دوگانه‌سازی ساختگی مذاکره و جنگ

اگرچه ترامپ از مثبت بودن روند مذاکرات مسقط سخن گفته، اما رفتار میدانی و رسانه‌ای واشنگتن نشان می‌دهد اعتیاد مزمن آمریکا به تهدید و ارعاب همچنان پابرجاست. دوگانه‌سازی «تسلیم یا جنگ» همان الگوی تکراری بی‌صداقتی مذاکراتی آمریکاست که این‌بار با شدت بیشتری دنبال می‌شود. این رویکرد، هم‌زمان مصرف داخلی نیز دارد؛ ترامپی که با افول جدی پایگاه اجتماعی، پرونده‌های سنگینی چون اپستین و چشم‌انداز نامطلوب انتخابات میان‌دوره‌ای مواجه است، نیازمند بازسازی تصویر اقتدار ارتش آمریکاست. نمایش لحظه‌به‌لحظه ناو هواپیمابر، بخشی از همین پروژه است؛ پروژه‌ای که نه فقط ایران، بلکه متحدان آمریکا و کشورهای منطقه را نیز مخاطب قرار داده و هشداری آشکار نسبت به پیامدهای همگرایی با چین و روسیه محسوب می‌شود.

ایران+آمریکا
 

اعتراف ناخواسته به اقتدار ایران

برخلاف ادعای رسانه‌های غربی، بازدید ویتکاف از ناو آبراهام لینکلن بیش از آنکه نمایش قدرت باشد، اعترافی ناخواسته به توان بازدارندگی ایران است. افتخار ویتکاف به گفت‌وگو با خلبانی که یک پهپاد ایرانی را سرنگون کرده، خود گواهی روشن بر جایگاه پهپادها و توان بومی ایران در محاسبات نظامی آمریکاست. کشوری که زمانی وجود پهپادهای ایرانی را انکار می‌کرد و تصاویر آن را ساختگی می‌دانست، امروز سرنگونی یک پهپاد ایرانی را دستاورد نظامی تلقی می‌کند. این تغییر روایت، نشان‌دهنده تأثیر مستقیم قدرت موشکی و پهپادی ایران بر محاسبه هزینه–فایده آمریکا و یکی از عوامل عقب‌نشینی واشنگتن از تهدید نظامی گسترده و تن دادن به مسیر دیپلماسی است.

هزینه سنگین خطای محاسباتی

آمریکایی‌ها مدعی‌اند این بازدید پیامی است مبنی بر وجود گزینه‌های دیگر در صورت شکست مذاکرات، اما واقعیت میدانی خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. ایران همواره مذاکره را پذیرفته، اما هرگز آن را بدون پشتوانه میدان دنبال نکرده است. تجربه جنگ ۱۲ روزه و التماس آمریکا و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس، درس روشنی برای توهم‌زدگانی است که هنوز از گزینه نظامی سخن می‌گویند. امروز، همان‌گونه که فرماندهان نظامی و وزیر امور خارجه تصریح کرده‌اند، دست نیروهای مسلح ایران روی ماشه است. هرگونه اشتباه محاسباتی، جنگی فراگیر را رقم خواهد زد که پایگاه‌ها و منافع آمریکا و سرزمین‌های اشغالی را در بر می‌گیرد. این حقیقتی است که ویتکاف‌ها آن را به‌خوبی فهمیده‌اند و حضورشان بر عرشه ناو، بیش از نمایش قدرت، نشانه هراس از هزینه‌های سنگین جنگ است.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نفت ایران گران ترین برند اوپک پس از نفت کویت شد
بیانیه 10 کشور برای پایان جنگ در لبنان
624 نقطه در تهران طی جنگ اخیر مورد هدف دشمن قرار گرفت
آمریکا بالاخره سقوط پهپاد پیشرفته در خلیج فارس را تایید کرد
استقبال حماس از اقدام ایتالیا برای تعلیق توافق همکاری با رژیم صهیونیستی
مهدیه اسفندیاری:شهادت رهبر و مردم عزیزمان را تسلیت می‌گویم
تشکیل کمیسیون بررسی صلاحیت ترامپ در کنگره
وزیر دارایی انگلیس: جنگ ترامپ علیه ایران حماقت بود
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: آتش‌بس برقرار است و ما در حال مذاکره با ایران هستیم
فایننشال تایمز: زمان به نفع ایران است
علت انفجار در منطقه 10 تهران اعلام شد
توییتی که سه میلیون بازدید خورد
نیویورک‌تایمز: تنها پاسخ اسرائیل برای مشکلاتش، به راه انداختن جنگ است
سه نهاد جهانی در مورد بحران انرژی هشدار دادند
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
آخرین وضعیت «بنت جبیل»، زمین‌گیر شدن ارتش اشغالگر در پی مقاومت شدید حزب‌الله
ایروانی: تسلیحات بکار رفته در تجاوز به ایران از زرادخانه برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس بود
پایان بازی لیورپول 0 (0) _( 2) 2 پاری‌سن‌ ژرمن
پایان بازی اتلتیکومادرید 2 (1) _( 2) 0 بارسلونا
عملیات خشم حماسی به عملیات شکست حماسی تبدیل شد
روزنامه‌نگار آمریکایی در کویت دستگیر شد
آمریکا تحریم‌های بانکی ونزوئلا را کاهش داد
آمریکا معافیت موقت تحریم‌های نفتی ایران را تمدید نمی‌کند
در طول جنگ به چند مرکز درمانی و بهداشتی حمله شد؟
سلام نظامی سلطانیان پس از کسب طلا
ارسال نخستین محموله امدادی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به جمعیت هلال احمر ایران
گروسی: برنامه هسته‌ای ایران با اقدام نظامی متوقف نمی شود
مخالفت جنبش امل با مذاکره مستقیم لبنان با اسرائیل
دو برابر شدن قیمت لحظه‌ای نفت
آغاز مذاکرات مستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی در واشنگتن/شروط اسرائیل/بیانیه مشترک + فیلم
سانچز: چین، تنها کشوری که می‌تواند جنگ ایران را حل‌ کند
اسکات ریتر: محاصره دریایی ایران قابل اجرا نیست
تعدیل 15 تا 20 درصدی مهندسان شرکت رنو
استاد دانشگاه جان هاپکینز: ارزش ریال ایران در جنگ ارتقا یافته
متحدان ترامپ همچنان از همکاری با او دوری می‌کنند
تعمیر 18 هزار واحد آسیب دیده از جنگ به‌پایان رسید
احتمال خروج اسلوونی از ناتو
اعتراض مکزیک به کشته شدن تعدادی از شهروندانش در بازداشتگاه‌های مهاجرتی آمریکا
لاپید تعلیق همکاری ایتالیا با اسرائیل را یک شکست برای نتانیاهو خواند
عصبانیت ترامپ از اظهارات ملونی
از هر 10 آمریکایی 6 نفر مخالف جنگ علیه ایران هستند
194 شهید و مجروح درپی حملات 24 ساعت اخیر در لبنان
بازداشت 90 معترض ضد جنگ در نیویورک
یک مقام اسرائیلی: به ادعای خلع سلاح حزب‌الله اعتماد نداریم
دستگیری 8 نفر از عناصر مرتبط با پروژه‌های خصمانه دشمن در ایلام
رئیس شورای اروپا: محاصره‌ راه حل تنش با ایران نیست
پیشنهاد پرداخت عوارض برای عبور از تنگه هرمز توسط کره جنوبی
کوثری: ترامپ به دنبال خروج آبرومندانه از جنگ است
17 کشور اروپایی خواستار آتش‌بس در لبنان شدند
نمایندگی ایران در اتحادیه اروپا: اگر در حمایت از صلح صادق هستید، منصف باشید