×
بین الملل
شناسه خبر : 274039
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/19 ساعت 17:43
چه کسی از مذاکره می‌ترسد؛ تهران یا واشنگتن؟

نورنیوز حضور ویتکاف بر عرشه ابراهام لینکلن را بررسی می‌کند؛

چه کسی از مذاکره می‌ترسد؛ تهران یا واشنگتن؟

بازدید نمایندگان آمریکا از ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن بلافاصله پس از مذاکرات مسقط، تلاشی آشکار برای تداوم جنگ ادراکی و القای دوگانه مذاکره و تهدید است؛ اما این نمایش بیش از آنکه قدرت‌نمایی باشد، اعترافی ناخواسته به اقتدار بازدارنده ایران محسوب می‌شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: انتشار خبر بازدید استیو ویتکاف و جرد کوشنر، نمایندگان آمریکا در مذاکرات هسته‌ای، از ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در آب‌های منطقه را نمی‌توان رخدادی تصادفی یا صرفاً تشریفاتی دانست. این اقدام در امتداد راهبرد دیرپای ایالات متحده برای مدیریت هم‌زمان مذاکره و تهدید قابل تحلیل است؛ راهبردی که هدف اصلی آن، برهم‌زدن زمین بازی ذهنی تصمیم‌سازان ایرانی و القای خطای محاسباتی میان جنگ و دیپلماسی است. آمریکا تلاش می‌کند با برجسته‌سازی مؤلفه نظامی، فضای مذاکرات را از مسیر فنی و حقوقی خارج کرده و آن را به میدان فشار روانی بکشاند. در واقع، ناو آبراهام لینکلن نه ابزار جنگ، بلکه رسانه‌ای برای تداوم جنگ ادراکی است.

دوگانه‌سازی ساختگی مذاکره و جنگ

اگرچه ترامپ از مثبت بودن روند مذاکرات مسقط سخن گفته، اما رفتار میدانی و رسانه‌ای واشنگتن نشان می‌دهد اعتیاد مزمن آمریکا به تهدید و ارعاب همچنان پابرجاست. دوگانه‌سازی «تسلیم یا جنگ» همان الگوی تکراری بی‌صداقتی مذاکراتی آمریکاست که این‌بار با شدت بیشتری دنبال می‌شود. این رویکرد، هم‌زمان مصرف داخلی نیز دارد؛ ترامپی که با افول جدی پایگاه اجتماعی، پرونده‌های سنگینی چون اپستین و چشم‌انداز نامطلوب انتخابات میان‌دوره‌ای مواجه است، نیازمند بازسازی تصویر اقتدار ارتش آمریکاست. نمایش لحظه‌به‌لحظه ناو هواپیمابر، بخشی از همین پروژه است؛ پروژه‌ای که نه فقط ایران، بلکه متحدان آمریکا و کشورهای منطقه را نیز مخاطب قرار داده و هشداری آشکار نسبت به پیامدهای همگرایی با چین و روسیه محسوب می‌شود.

ایران+آمریکا
 

اعتراف ناخواسته به اقتدار ایران

برخلاف ادعای رسانه‌های غربی، بازدید ویتکاف از ناو آبراهام لینکلن بیش از آنکه نمایش قدرت باشد، اعترافی ناخواسته به توان بازدارندگی ایران است. افتخار ویتکاف به گفت‌وگو با خلبانی که یک پهپاد ایرانی را سرنگون کرده، خود گواهی روشن بر جایگاه پهپادها و توان بومی ایران در محاسبات نظامی آمریکاست. کشوری که زمانی وجود پهپادهای ایرانی را انکار می‌کرد و تصاویر آن را ساختگی می‌دانست، امروز سرنگونی یک پهپاد ایرانی را دستاورد نظامی تلقی می‌کند. این تغییر روایت، نشان‌دهنده تأثیر مستقیم قدرت موشکی و پهپادی ایران بر محاسبه هزینه–فایده آمریکا و یکی از عوامل عقب‌نشینی واشنگتن از تهدید نظامی گسترده و تن دادن به مسیر دیپلماسی است.

هزینه سنگین خطای محاسباتی

آمریکایی‌ها مدعی‌اند این بازدید پیامی است مبنی بر وجود گزینه‌های دیگر در صورت شکست مذاکرات، اما واقعیت میدانی خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. ایران همواره مذاکره را پذیرفته، اما هرگز آن را بدون پشتوانه میدان دنبال نکرده است. تجربه جنگ ۱۲ روزه و التماس آمریکا و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس، درس روشنی برای توهم‌زدگانی است که هنوز از گزینه نظامی سخن می‌گویند. امروز، همان‌گونه که فرماندهان نظامی و وزیر امور خارجه تصریح کرده‌اند، دست نیروهای مسلح ایران روی ماشه است. هرگونه اشتباه محاسباتی، جنگی فراگیر را رقم خواهد زد که پایگاه‌ها و منافع آمریکا و سرزمین‌های اشغالی را در بر می‌گیرد. این حقیقتی است که ویتکاف‌ها آن را به‌خوبی فهمیده‌اند و حضورشان بر عرشه ناو، بیش از نمایش قدرت، نشانه هراس از هزینه‌های سنگین جنگ است.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
محدودیت تردد در محور چالوس لغو شد+جزییات
اعلام شهادت دو فرمانده عالی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
پیام‌های تسلیت شخصیت‌های سیاسی و مذهبی در پی شهادت رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به شهادت رسیدند
آغاز رویارویی بزرگ؛ تجاوز گسترده آمریکا و اسرائیل به میهن اسلامی و پاسخ کوبنده ایران+ فیلم
شهادت چند نفر از اعضای خانواده رهبر معظم انقلاب
دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی با ایران و ایرانی، دیرینه و ریشه‌دار است
تشکیل جلسه شورای حکام درباره حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
موج پنجم وعده صادق 4/ پاسخ موشکی و پهپادی ایران به تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی
دانش آموزان دبستان دخترانه میناب، هدف حملات موشکی صهیونیستها/آخرین آمار شهدا+فیلم
گفت و گوی اردوغان و ترامپ درباره تحولات ایران و خلیج فارس
ایروانی: حملات آمریکا و اسرائیل یک اقدام تجاوزکارانه نیست؛ بلکه جنایت علیه بشریت است
«سرایا أولیاء الدم» مسئولیت حمله پهپادی به اربیل را بر عهده گرفت
سفر روبیو به اراضی اشغالی لغو شد
گفت‌وگوی تلفنی السودانی و السیسی درباره اوضاع منطقه
راستی آزمایی توجیهات ترامپ برای حمله به ایران
حساب کاربری صفحه رهبر انقلاب: به نام نامی حیدر
ترامپ با بن سلمان تلفنی گفت و گو کرد
مقاومت عراق از اجرای 16 عملیات پهپادی علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
امیر قطر و دونالد ترامپ درباره تحولات امنیتی منطقه تلفنی گفت و گو کردند
رژیم صهیونیستی گذرگاه رفح را بست
محکومیت بین‌المللی حمله متجاوزانه به ایران از سوی کشورهای جهان
سپاه پاسداران: موج سوم و چهارم با موشک‌های پیشرفته‌تر از وعده صادق 3 در حال اجراست
معاون اول رئیس‌جمهوری برنامه‌های اداره کشور در شرایط جنگی را ابلاغ کرد
سازمان منطقه آزاد کیش: شهروندان آرامش خود را حفظ کنند
سی‌ان‌ان: هراس آمریکا از هرگونه مخالفت با حمله به ایران؛ آماده باش اف‌بی‌آی
کامالا هریس: ایالات متحده را به جنگی می‌کشاند که مردم آمریکا آن را نمی‌خواهند
تاج: لیگ برتر تا اطلاع ثانوی تعطیل شد/ امیدواری به جام جهانی کمرنگ است
ایران حق دارد به پایگاه‌های آمریکا حمله کند؛ همسایگان نباید ناراحت شوند
جلسه فوق‌العاده شورای حکام درباره ایران صبح دوشنبه برگزار می‌شود
نحوه فعالیت واحدهای قضایی و اداری استان تهران اعلام شد
وزارت اقتصاد: پرداخت حقوق کارکنان دولت بدون وقفه‌ انجام می‌شود
دیدار ایران و سوریه برگزار نمی‌شود
شهادت 2 افسر ارتشی قزوین در حملات پهپادی دشمن
افزایش 1000 درصدی هزینه حمل نفت در تنگه هرمز
توضیح رویترز در شبکه ایکس درباره ادعای ترور رهبر معظم انقلاب اسلامی
آخرین اخبار از میزان تلفات در استان قم درپی حملات امروز
اعلام نحوه فعالیت بانک ها در استان تهران
نتانیاهو: جنگ با ایران به صلح ختم می‌شود!
مدیر روابط‌ عمومی دفتر مقام معظم رهبری: مراقب جنگ روانی دشمن باشیم
تعطیلی شلوغ‌ترین قطب هوانوردی جهان
رایزنی ترامپ با رهبران چند کشور خاورمیانه
مشاور رهبر معظم انقلاب: آمریکا میز مذاکرات را بمباران کرد
لاریجانی: تبهکاران صهیونیست و آمریکائیان بی صفت را پشیمان می‌کنیم
فردا در هرمزگان، عزای عمومی اعلام شد
درصورت ادامه‌دار شدن درگیری‌ها قیمت نفت به 100 دلار می‌رسد
شهادت 15 نفر در حملات امروز آمریکا و اسرائیل به لامرد فارس
اعلام آخرین اخبار از تعداد شهدا و مجروحان حملات امروز به کشور
پیش بینی قیمت نفت 150 دلاری با بسته شدن تنگه هرمز
رهبر انصارالله یمن: برای هر سناریویی آماده هستیم