×
اقتصادی
شناسه خبر : 273999
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/19 ساعت 14:57
خوداتکایی گندم در خطر، کشاورزان نباید قربانی تاخیر در تعیین قیمت شوند

خوداتکایی گندم در خطر، کشاورزان نباید قربانی تاخیر در تعیین قیمت شوند

هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران هشدار داد: تعیین قیمت گندم زیر 50 هزار تومان و تاخیر در پرداخت خرید تضمینی اعتماد کشاورزان را از بین می‌برد و خوداتکایی کشور را تهدید می‌کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: عطاالله هاشمی، ​رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به جلسات متعدد شورای قیمت‌گذاری گفت: در صورت ادامه تاخیر در تعیین قیمت گندم و پرداخت‌ها، کشاورزان ممکن است به سمت محصولات دیگر یا فروش خارج از چرخه تضمینی سوق پیدا کنند. تاکید ما بر قیمتی حداقل ۵۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم گندم است تا تولیدکنندگان نه تنها هزینه تولید خود را پوشش دهند بلکه انگیزه لازم برای تولید کافی نیز حفظ شود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران، با اشاره به علت تاخیر در تعیین قیمت محصولات کشاورزی اظهار کرد: قیمت گندم و ۳۲ قلم محصول اساسی شامل خرید تضمینی تعیین شده بود، اما پس از آزادسازی نرخ ارز لازم است قیمت‌ها بازنگری شوند. جلسات کمیسیون‌ها و شورای قیمت‌گذاری برگزار شد، اما هفته گذشته برای قیمت گندم به توافق نرسیدیم، چرا که سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی با پیشنهاد ما برای حداقل قیمت ۵۰ هزار تومان مخالفت کردند.

هاشمی ادامه داد: قرار شد جلسه کمیسیون تخصصی برگزار شود و سپس شورا برای نهایی‌کردن قیمت تشکیل جلسه دهد. ما اصرار داریم قیمت گندم حداقل ۵۰ هزار تومان باشد تا کشاورزان دلسرد نشوند و خوداتکایی گندم کشور حفظ شود. اگر قیمت به درستی تعیین نشود، ممکن است دوباره وابستگی به واردات افزایش یابد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران درباره شاخص‌های تعیین قیمت گفت: شورای قیمت‌گذاری چهار شاخص اصلی را در نظر دارد: هزینه تولید و سود متعارف، قیمت محصول مشابه وارداتی، نرخ مبادلات داخل و خارج، و نرخ تورم. با این شاخص‌ها، قیمت گندم بالای ۵۲ هزار تومان برآورد می‌شود، قیمت محصول مشابه وارداتی حدود ۵۰ تا ۵۱ هزار تومان است و هزینه تمام‌شده نیز نزدیک ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان است. بنابراین پیشنهاد ما حداقل ۵۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است تا کشاورز متضرر نشود و انگیزه کافی برای تولید باقی بماند.

هاشمی افزود: با بارش‌های اخیر امیدواریم امسال نسبت به سال گذشته تولید بیشتری داشته باشیم و به خوداتکایی دوباره برسیم. درخواست ما از دو نهاد دولتی این است که واقع‌بینانه عمل کنند تا کشاورزان بتوانند به تولید ادامه دهند.

وی همچنین درباره تضمین پرداخت خرید تضمینی گفت: دولت امسال با رقبای قدرتمندی در بازار خرید گندم روبرو است، از جمله نهادهای دامی و پیش‌خریدکنندگان که نقدی پول می‌دهند. اگر پرداخت دولت حداکثر طی ۴۸ ساعت انجام نشود، اعتماد کشاورزان از بین می‌رود و گندم به سمت این رقبا می‌رود. این یکی از مشکلات اساسی سال‌های گذشته بوده است که امسال باید حل شود. بنیاد ملی گندمکاران پیگیر تامین منابع مطمئن برای پرداخت سریع است تا کشاورزان به چرخه تولید نان وفادار بمانند.
هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران، هشدار داد: تعیین قیمت گندم زیر ۵۰ هزار تومان و تأخیر در پرداخت خرید تضمینی، اعتماد کشاورزان را از بین می‌برد و خوداتکایی کشور را تهدید می‌کند.


صفحه اقتصاد
نظرات

آخرین اخبار
شهادت 4 عضو یک خانواده در جنوب لبنان
ادعای ترامپ: پایان جنگ نزدیک است
بحران جهانی سوخت و تراکتورهایی که تردد را مختل کردند
زلزله سیاسی در اروپا؛ متحدان ترامپ یکی‌یکی می‌ریزند
مقام سابق پنتاگون: فشار جنگ ایران به خود ترامپ بازگشته است
پیامدهای تجاوز آمریکا به ایران بر مزارع انگلیس در یک تحقیق دانشگاهی
نفت ایران گران ترین برند اوپک پس از نفت کویت شد
بیانیه 10 کشور برای پایان جنگ در لبنان
624 نقطه در تهران طی جنگ اخیر مورد هدف دشمن قرار گرفت
آمریکا بالاخره سقوط پهپاد پیشرفته در خلیج فارس را تایید کرد
استقبال حماس از اقدام ایتالیا برای تعلیق توافق همکاری با رژیم صهیونیستی
مهدیه اسفندیاری:شهادت رهبر و مردم عزیزمان را تسلیت می‌گویم
تشکیل کمیسیون بررسی صلاحیت ترامپ در کنگره
وزیر دارایی انگلیس: جنگ ترامپ علیه ایران حماقت بود
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: آتش‌بس برقرار است و ما در حال مذاکره با ایران هستیم
فایننشال تایمز: زمان به نفع ایران است
علت انفجار در منطقه 10 تهران اعلام شد
توییتی که سه میلیون بازدید خورد
نیویورک‌تایمز: تنها پاسخ اسرائیل برای مشکلاتش، به راه انداختن جنگ است
سه نهاد جهانی در مورد بحران انرژی هشدار دادند
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
آخرین وضعیت «بنت جبیل»، زمین‌گیر شدن ارتش اشغالگر در پی مقاومت شدید حزب‌الله
ایروانی: تسلیحات بکار رفته در تجاوز به ایران از زرادخانه برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس بود
پایان بازی لیورپول 0 (0) _( 2) 2 پاری‌سن‌ ژرمن
پایان بازی اتلتیکومادرید 2 (1) _( 2) 0 بارسلونا
عملیات خشم حماسی به عملیات شکست حماسی تبدیل شد
روزنامه‌نگار آمریکایی در کویت دستگیر شد
آمریکا تحریم‌های بانکی ونزوئلا را کاهش داد
آمریکا معافیت موقت تحریم‌های نفتی ایران را تمدید نمی‌کند
در طول جنگ به چند مرکز درمانی و بهداشتی حمله شد؟
سلام نظامی سلطانیان پس از کسب طلا
ارسال نخستین محموله امدادی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به جمعیت هلال احمر ایران
گروسی: برنامه هسته‌ای ایران با اقدام نظامی متوقف نمی شود
مخالفت جنبش امل با مذاکره مستقیم لبنان با اسرائیل
دو برابر شدن قیمت لحظه‌ای نفت
آغاز مذاکرات مستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی در واشنگتن/شروط اسرائیل/بیانیه مشترک + فیلم
سانچز: چین، تنها کشوری که می‌تواند جنگ ایران را حل‌ کند
اسکات ریتر: محاصره دریایی ایران قابل اجرا نیست
تعدیل 15 تا 20 درصدی مهندسان شرکت رنو
استاد دانشگاه جان هاپکینز: ارزش ریال ایران در جنگ ارتقا یافته
متحدان ترامپ همچنان از همکاری با او دوری می‌کنند
تعمیر 18 هزار واحد آسیب دیده از جنگ به‌پایان رسید
احتمال خروج اسلوونی از ناتو
اعتراض مکزیک به کشته شدن تعدادی از شهروندانش در بازداشتگاه‌های مهاجرتی آمریکا
لاپید تعلیق همکاری ایتالیا با اسرائیل را یک شکست برای نتانیاهو خواند
عصبانیت ترامپ از اظهارات ملونی
از هر 10 آمریکایی 6 نفر مخالف جنگ علیه ایران هستند
194 شهید و مجروح درپی حملات 24 ساعت اخیر در لبنان
بازداشت 90 معترض ضد جنگ در نیویورک
یک مقام اسرائیلی: به ادعای خلع سلاح حزب‌الله اعتماد نداریم