×
بین الملل
شناسه خبر : 273927
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/19 ساعت 10:14
گالانت: نتانیاهو دروغگو است و از پشت به سربازان ما خنجر می‌زند

گالانت: نتانیاهو دروغگو است و از پشت به سربازان ما خنجر می‌زند

وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی پس از انتشار سندی توسط «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم که حاوی توجیهاتی برای شکست‌های قبل از حمله هفت اکتبر 2023 بود، به وی حمله کرد و او را «دروغگو» خواند. حمله‌ای که طبق ارزیابی‌های گسترده در داخل اراضی اشغالی یک شکست بی‌سابقه امنیتی، اطلاعاتی، نظامی و سیاسی بود.

نورنیوز-گروه بین الملل: «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با کانال ۱۲ عبری در یک حمله‌ تند به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «سربازان در خط مقدم بودند و نتانیاهو از پشت به آنها خنجر زد.»

وی افزود که تاخیر ارتش اشغالگر در ورود به شهر رفح در جنوب نوار غزه، آنطور که نتانیاهو ادعا کرده بود، به دلیل ترس رهبری نبود، بلکه به دلیل کمبود مهمات بود.

اظهارات گالانت پس از آن منتشر شد که نتانیاهو سندی ۵۵ صفحه‌ای حاوی پاسخ‌های خود به حسابرس کل درباره این حمله را منتشر کرد تا خود را از مسؤولیت شکست امنیتی تبرئه کند. این سند شامل نقل قول‌های گزینشی با هدف انداختن تقصیر به گردن مخالفان سیاسی و مقامات ارشد امنیتی، از جمله خود گالانت، بود.

گالانت تاکید کرد که او تصمیم گرفت کل نیروهای ذخیره را ساعت ۹ صبح هفت اکتبر بسیج کند، تصمیمی که بعداً توسط نتانیاهو تکرار شد.

او افزود: «جای تعجب نیست که نتانیاهو با تشکیل کمیسیون تحقیق دولتی مخالف است، کمیسیونی که بدون شک دروغ‌های او را افشا خواهد کرد.»

این در حالی است که به گزارش رسانه‌های عبری، نخست‌وزیر با اظهارات اخیر خود درباره حمله هفت اکتبر بار دیگر از مسؤولیت این شکست‌ها شانه خالی کرد و ارتش و دولت‌های قبلی را مقصر دانست.

به گفته همین منابع، نتانیاهو با انتشار گزیده‌هایی از صورتجلسات جلسات دولتی و امنیتی، سعی در القای این داشت که مقامات امنیتی و سیاسی با اقدام قاطع علیه حماس مخالفند یا تهدید آن را برای اسرائیل کم‌اهمیت جلوه می‌دهند. در مقابل، او خود را به عنوان کسی معرفی کرد که طرفدار ترور رهبران حماس و آماده‌سازی برای گزینه‌های گسترده‌تر در نوار غزه است.

وزیر جنگ سابق این رژیم زمان انتشار این سند را بخشی از یک کمپین برای تغییر مقصر و تحریک علیه رهبران نهاد امنیتی دانست.

گالانت افزود که نتانیاهو - برخلاف ادعاهایش - از ترور حسن نصرالله، دبیرکل سابق حزب‌الله، حمایت نکرده و او را به اتخاذ سیاست انتقال بودجه به حماس به بهانه اینکه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، از پرداخت به غزه خودداری می‌کند، متهم کرد.

به گزارش الجزیره، در همین زمینه، گالانت اشاره کرد که وزرای دولت نتانیاهو در جلسات کابینه امنیتی به فرماندهان ارتش حمله و تاکید کردند که او اجازه چنین اتفاقی را نداده است.

نتانیاهو تاکنون از تشکیل یک کمیسیون رسمی تحقیق در مورد وقایع هفت اکتبر خودداری کرده است، در حالی که اتهاماتی مبنی بر تلاش او برای فرار از پاسخگویی در مورد آنچه اتفاق افتاده است چراکه او همچنان ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی را مقصر می‌داند.

در هفت اکتبر ۲۰۲۳، حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی عملیات «طوفان الاقصی» را آغاز کردند که ۱۱ پایگاه نظامی و ۲۲ شهرک را هدف قرار داد.

آنها اظهار داشتند که این عملیات «برای پایان دادن به محاصره ناعادلانه غزه که ۱۸ سال طول کشیده است و خنثی کردن طرح‌هایی برای نابودی آرمان فلسطین و اعمال حاکمیت بر مسجد الاقصی» آغاز شده است.

از زمان این حمله، تعدادی از رهبران نظامی، امنیتی و سیاسی اسرائیل مسؤولیت شخصی خود را در قبال عدم جلوگیری از این عملیات اعلام کرده‌اند، در حالی که نتانیاهو همچنان از پذیرش هرگونه مسؤولیت مستقیم خودداری می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
شگفتانه‌های جنگ رمضان
وزرای علوم و بهداشت حمله به دانشگاه‌های ایران را محکوم کردند
شوک نفتی تنگه هرمز به‌سمت غرب در حال حرکت است
98 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود
همکاری با دشمن در شرایط جنگی مستوجب مجازات قانونی است
بیانیه سپاه پاسداران بمناسبت شهادت دریابان پاسدار، شهید علیرضا تنگسیری
مسیر تنبیه کامل متجاوزان را با تمام قوا ادامه می‌دهیم
نورنما | اونها نمونه های باورنکردنی برای جهان هستند...
ریزش سنگین بورس امارات
تداوم حملات حزب الله علیه مواضع ارتش رژیم صهیونیستی
توقف فعالیت در بندر جبل‌علی تأثیری بر تجارت خارجی ایران ندارد
بحران انرژی ژاپن؛ توکیو خواهان مذاکره سطح بالا با تهران
پارلمان بریتانیا: عصر اعتماد مطلق به آمریکا پایان یافته است
نامه رئیس فدراسیون فوتبال ایران به فیفا
در زرورق دفاع از نظام، پیچیده اند
جنگ تحمیلی علیه ایران؛ هرج و مرج در بازارهای مالی جهان
مدارس تا ایجاد شرایط پایدار، غیرحضوری است
نشانه‌های شکست آمریکا
افشاگری نیویورک تایمز از پشت پرده جنایات آمریکا در اولین روز جنگ علیه ایران
نحوه برگزاری آزمون‌ها به شرایط امنیت و سلامت بستگی دارد
بروجردی: عضویت ایران در NPT دیگر موضوعیتی ندارد
اعدام دو تروریست وابسته به گروهک منافقین توسط قوه قضائیه
چند پیشنهاد به وزارت خارجه
دوفوریتی | نوروز امسال: میهمانداری در روز، میدان داری در شب
ادامه رشد قیمت نفت پس از تشدید تنش‌ها در منطقه
ثبت بیش از 71 هزار تماس با خط مشاوره 1480 بهزیستی
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به یک شهر بازی در اصفهان و 4 نقطه در قم
رسانه آمریکایی: جایگزینی آواکس منهدم‌شده در عربستان دشوار است
وضعیت جاده ها امروز 10 فروردین 1405
هشدار گلدمن ساکس در خصوص افزایش قیمت غلات
رویای «آقای توخالی جهان» شکست خورد!
سردبیر بین‌الملل اسکای‌نیوز: آمریکا «پلن B» ندارد؛ ترامپ در جنگ با ایران شکست خواهد خورد
چگونه به کودک مبتلا به اوتیسم در طول جنگ کمک کنیم؟
حادثه در ایستگاه برق و تصفیه آب کویت
استاددانشگاه قطر: ورود کشورهای عربی به جنگ با ایران بزرگترین اشتباه بود
احتمال جذب 9هزار پرستار جدید در 1405
مخالفت قاطع ائتلاف حاکم عراق به استفاده از حریم هوایی این کشور علیه همسایگان
ترامپ: دموکرات‌ها بیمار و مانند تروریست‌ها هستند
اسرای آمریکایی در دادگاه‌های ایران به عنوان تروریست محاکمه می شوند
تصویب بودجه 2026 رژیم صهیونیستی با افزایش هزینه‌های نظامی
2 واقعه امنیتی برای ترامپ در یک روز
سناتور آمریکایی: ترامپ به هیچ‌یک از اهدافش در جنگ با ایران نرسیده است
اطلاعیه‌ قوه قضاییه در خصوص نگرانی‌های ایرانیان مقیم امارات بعد از سلب اقامت‌ها
80 نفر از عوامل مرتبط با شبکه‌های معاند در مازندران دستگیر شدند
پایگاه ویکتوریای آمریکا در بغداد هدف قرار گرفت
حمله پهپادی گروه مقاومت اسلامی تازه تاسیس سوریه به پایگاه آمریکا در اردن
ادعای ترامپ: فقط به دنبال نفت ایران هستم!
اکونومیست: ایران پیروز جنگ انرژی است
حملات همزمان به مواضع آمریکا در چند کشور منطقه
کشته شدن سرباز یونیفل در جنوب لبنان