×
سیاسی
شناسه خبر : 273804
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/18 ساعت 16:04
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از اغتشاشگران مسلح شهرستان بهارستان برگزار شد

دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از اغتشاشگران مسلح شهرستان بهارستان برگزار شد

جلسه رسیدگی به اتهامات یکی از لیدر‌های اغتشاشات اخیر که با در اختیار داشتن سلاح گرم در شهرستان بهارستان، حضور داشته و یک نیروی حافظ امنیت را نیز مجروح کرده بود، در دادگاه انقلاب اسلامی با حضور هیئت قضات، متهم، وکیل وی و دیگر مرتبطان پرونده برگزار شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: جلسه رسیدگی به اتهامات محمدرضا طبری فرزند فرج‌الله از لیدر‌های اغتشاشات اخیر که با در اختیار داشتن سلاح گرم در شهرستان بهارستان در تاریخ ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۴، حضور داشته و یک نیروی حافظ امنیت را نیزمجروح کرده بود، در دادگاه انقلاب اسلامی با حضور هیئت قضات، متهم، وکیل وی و دیگر مرتبطان پرونده برگزار شد. 

براساس کیفرخواست صادره، محمدرضا طبری فرزند فرج‌الله، متهم است به محاربه از طریق کشیدن سلاح گرم به قصد ارعاب مردم و نیرو‌های حافظ امنیت و همچنین اقدام عملیاتی به نفع گروه‌های سلطنت‌طلب وابسته به رژیم منحوس صهیونیستی و ایجاد رعب و وحشت عمومی از طریق تیراندازی به سمت نیرو‌های حافظ امنیت.بر اساس محتویات پرونده، متهم ردیف اول در تاریخ ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ و هم‌زمان با اغتشاشات صورت‌گرفته در شهرستان بهارستان، در شهرک اورین حضور یافته و در تجمعات غیرقانونی شرکت کرده است. وی با در اختیار داشتن سلاح گرم کلت کمری، اقدام به تیراندازی به سمت نیرو‌های حافظ امنیت کرده که تصاویر و فیلم‌های موجود در پرونده و صورت‌جلسات ضابطان قضایی مستند شده است.

نماینده دادستان در جلسه دادگاه با اشاره به اقدامات مسلحانه متهم و با استناد به ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی گفت: کشیدن سلاح به قصد ایجاد رعب، وحشت و ناامنی در محیط، با توجه به فراخوان‌های منتشر شده در زمان اغتشاشات از مصادیق روشن جرم محاربه محسوب می‌شود. با توجه به اقرار متهم، ارکان مادی و روانی جرم محاربه به‌طور کامل محقق شده است.

وی افزود: ادله موجود از جمله گزارش ضابط پرونده، فیلم‌ها و تصاویر ضبط‌شده از صحنه وقوع جرم، دلالت بر انتساب بزه به متهم دارد و متهم سلاح خود را به سمت نیرو‌های حافظ امنیت گرفته و به کسانی شلیک کرده که امنیت کشور را حفظ می‌کنند؛ بنابراین رفتار متهم مصداق بارز جرم علیه امنیت کشور است.

نماینده دادستان در ادامه با اشاره به اظهار ندامت متهم ردیف اول و معرفی خود پس از وقوع حادثه، عنوان کرد: متهم ردیف اول دستگیر نشده است، بلکه حدود ۳ روز بعد، از عمل خود پشیمان می‌شود و خود را به نیرو‌های امنیتی معرفی می‌کند. موضوع توبه و ابراز پشیمانی متهم می‌تواند مشمول تبصره یک ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی و ماده ۹ قانون تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی مصوب ۱۴۰۴ قرار گیرد که تخفیف یا احراز توبه متهم منوط به تصمیم دادگاه است.

در ادامه جلسه، تصاویری از حضور اغتشاشگران در شهرک اورین شهرستان بهارستان در تاریخ ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ پخش شد که در آن، لحظه شلیک متهم ردیف اول به سمت نیرو‌های حافظ امنیت و همچنین تصاویر آسیب‌دیدگی یکی از نیرو‌های بسیجی به نمایش درآمد.

نیروی بسیجی که با شلیک گلوله متهم مجروح شده بود، به عنوان شاکی در دادگاه حضور داشت. 

وی توضیحاتی درباره نحوه وقوع حادثه ارائه کرد و گفت: ۱۸ دی ۱۴۰۴ به‌عنوان نیروی بسیجی در محل حضور داشتم. به ما اعلام شد که درگیری در خیابان‌ها رخ داده و یک‌سری افراد اقدام به تخریب اموال عمومی می‌کنند.

وی ادامه داد: پس از حضور در شهرک اورین جمعیت را مشاهده کردیم که شعار می‌دادند و اموال را تخریب می‌کردند، به محض اینکه متوجه حضور نیرو‌های بسیجی شدند به سمت ما سنگ پرتاب می‌کردند که با استفاده از گاز اشک‌آور اقدام به متفرق کردن جمعیت کردیم. در همین حین متوجه شدیم شخصی مسلح اقدام به تیراندازی می‌کند که من بر اثر اصابت گلوله از ناحیه پهلو مجروح شدم.

با دستور قاضی، محمدرضا طبری، فرزند فرج‌الله در جایگاه قرار گرفت و تفهیم اتهام شد. 

قاضی خطاب به وی گفت: بسیجیان برای حفاظت از مردم و امنیت از کشور به میدان آمدند و شما با سلاح به آنها تیراندازی کرده و موجب ارعاب مردم شدید. 

قاضی گفت: چرا در آن روز بیرون آمدید؟ 

متهم طبری گفت: اشتباه کردم. 

قاضی گفت: معنای بیرون آوردن سلاح کمری چیست؟ و برای چه چیزی استفاده می‌شود؟ 

متهم طبری گفت: وسیله کشتار است. من اشتباه کردم. 

قاضی گفت: سلاح را کی و از کجا تهیه کرده بودید؟ 

متهم طبری گفت: سال‌ها قبل سلاح را از مریوان خریده بودم. اصلا خودم را نمی‌بخشم. نمی‌دانستم تیر به کسی خورده و وقتی فهمیدم خودم را معرفی کردم.

قاضی با اشاره به فیلم موجود از شب حادثه دستور داد، لحظه‌ای که متهم تیراندازی می‌کند مجددا پخش شود و خطاب به وی گفت: شما پشت سطل زباله موضع گرفتید و اگر قصدی برای آسیب کسی نداشتید، چرا شلیک کردید و چه دفاعی برای این رفتار دارید؟ 

قاضی اضافه کرد: از یک سو، عنصر روانی قوی داشتید. از سوی دیگر رژیم صهیونیستی یک سناریو چیده و عواملی را در داخل مهیای اغتشاش کرده و تاریخی را هم مشخص می‌کند و شما در همان ساعت بیرون می‌آیید، معنای این کارتان چیست؟
متهم طبری گفت: اولین روز بود که اغتشاش در محل اتفاق افتاد. من نمی‌دانستم فراخوان است. دیدم کوچه شلوغ است سلاح را برداشتم و بیرون آمدم. 

قاضی گفت: رفتار شما جای توجیه ندارد و شما در وسط اغتشاشات با سلاح گرم در حال تیراندازی بودید. 

چه عاملی باعث شد خود را معرفی کنید؟ 

متهم طبری گفت: عذاب وجدان گرفتم. روزی از سرکار می‌آمدم که دیدم عده‌ای از هم محلی‌ها، سرکوچه درباره تیر خوردن جوانی صحبت می‌کنند که وقتی فهمیدم کار من بوده با نیرو‌های بسیج تماس گرفتم. 

وکیل محمدرضا طبری نیز در دفاع از موکل خود گفت: از آنجایی که موکلم خود معرف بودند، از دادگاه تقاضای تخفیف مجازات دارم.

متهم طبری در آخرین دفاعیات خود گفت: من سلطنت‌طلب نیستم و اشتباه کردم. 

در پایان قاضی ختم جلسه را اعلام کرد. 



 


نظرات

آخرین اخبار
حریق مرگبار در جنوب ترکیه؛ آتش‌نشانان درگیر مهار آتش+فیلم
جواد مجابی در امام‌زاده طاهر آرام گرفت
پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 6 هزار تومانی در یک روز
کوئینسی: تکرار اشتباهات 25 ساله گذشته واشنگتن در جنگ با ایران
ایران 3 - چین 1؛ صدرنشینی ایران در والیبال آسیا ؛ فینال برابر سامورایی ها
دوگانه‌سوز شدن رایگان تاکسی‌های اینترنتی کلید خورد؛ چه خودروهایی مشمول می‌شوند؟
صنعا: محاصره یمن در خدمت اسرائیل است
چرایی کاهش 13 درصدی تماس‌های خودکشی در تهران
هشدار گلدمن ساکس درباره نفت 120 دلاری
ترکیب احتمالی بارسلونا و فاینورد در نیوکمپ+برنامه بازی‌های لیگ قهرمانان
6 ادعای جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد؛ از حمله آمریکا تا ماجرای دانشجویان عراقی
نتانیاهو از هاآرتص شکایت می‌کند
تاجگردون: دولت فعلاً با اختیارات بودجه 1405 را پیش می‌برد
دیدار عراقچی و شیخ‌الاسلامی؛ تلاش برای بسیج توان جهان اسلام علیه جنایات صهیونیستی
محکومیت توطئه صهیونیستی در قدس اشغالی از سوی سازمان همکاری اسلامی
جزئیات آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌های هرمزگان؛ تکلیف کلاس‌های حضوری و مجازی مشخص شد
بازگشت سکوی ایران امیرکبیر به آب‌های عمیق خزر؛ حفاری نفت از 1406
هشدار یک متخصص؛ گیم چگونه ذهن و رفتار جوانان را تغییر می‌دهد؟
سوریه ناآرام؛ از انفجار مشکوک در ادلب تا نفوذ نظامیان صهیونیست به قنیطره
سخنگوی سپاه: ناو هواپیمابر آمریکا را در فاصله 500 کیلومتری هدف قرار دادیم
آغاز مرمت‌های اضطراری مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان
رد پای ساسانیان در خانه‌ای در روستای مرزی حصارچه خراسان شمالی
متلاشی شدن شبکه بزرگ فساد گندم در استان ایلام
اتهام‌زنی مرتس به روسیه
هشدار سطح زرد هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید و احتمال رگبار از جمعه
آغاز شبکه‌سازی برای اتصال زنان کشاورز به بازارهای فروش سراسر کشور
پاسخ انگلیس به شهرک‌سازی اسرائیل؛ تحریم‌ بانک‌ها و شرکت‌های صهیونیستی هم در راه است
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار به کانال 231 هزار تومان رسید
مراقب کوچک‌شدن «ما» باشید
جزئیات شکار زیرسطحی آمریکا در تنگه هرمز؛ Dive-LD چگونه به دام افتاد؟
حادثه برای یک کشتی در نزدیکی امارات؛ نفوذ آب پس از اصابت پرتابه
قدردانی پزشکیان از همراهی مردم و عوامل اجرایی در اجرای طرح بنزین
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛هر گرم به 24 میلیون تومان رسید
5.6 میلیون تن گندم کجاست؟
رابطه ایران با چین و روسیه
نورنما | ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی از حمله ربات به انسان
نتایج مرحله کتبی آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی اعلام شد
جایزه یک میلیون دلاری برای OpenAI؛ آیا هوش مصنوعی بر ریاضیات غلبه کرد؟
جهش دوباره قیمت نفت در سایه تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
افزایش تنش صهیونیست‌ها با لندن؛ اسرائیل کنسولگری انگلیس را تعطیل می‌کند
بیانیه وزارت خارجه در پی تعرض آمریکا به شناورهای ایرانی
قیمت طلاو سکه امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ سکه در آستانه 240 میلیون تومان
هزارمین پیوند مغز استخوان در مرکز طبی کودکان؛ 20 بیمارستان فوق‌تخصصی اطفال در کشور
ناتالی هارپ دوباره خبرساز شد؛ ماجرای هدیه نقدی 45 هزار دلاری ترامپ
پزشکیان: رسیدگی به محرومان از اولویت‌های حکمرانی است
نوراینفو | همه پهپادهای انتحاری ایران در یک نگاه + مشخصات و تصاویر
استقلال راهی بصره می‌شود؛ زمان دیدار با السد در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
قیمت دینار عراق امروز 18 شهریور؛ اختلاف نرخ خرید با کارت و پول نقد
سریال پایتخت را با کیفیت فراتر ببینید
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ نفت 100 دلاری مانع صعود طلا