×
بین الملل
شناسه خبر : 273696
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/18 ساعت 09:19
جوزف عون: عقب‌نشینی اسرائیل شرط ثبات مرزی لبنان است

جوزف عون: عقب‌نشینی اسرائیل شرط ثبات مرزی لبنان است

رئیس‌جمهور لبنان تأکید کرد بدون خروج اسرائیل از جنوب و استقرار ارتش لبنان تا مرزها، ثبات پایدار در جنوب کشور ممکن نیست.

نورنیوز-گروه بین الملل: «جوزف عون» عصر جمعه در دیدار با «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه در کاخ بعبدا افزود: «عقب‌نشینی اسرائیل از سرزمین‌های اشغالی در جنوب و مستقرشدن ارتش تا مرزها، دروازه اصلی حل بحران جنوب لبنان محسوب می‌شود، زیرا در این صورت ارتش مسئولیت کامل تثبیت و حفظ امنیت و ثبات در سراسر مرزها را بر عهده خواهد گرفت.»

وی افزود: پذیرفتنی نیست که وضعیت کنونی ادامه یابد و اسرائیلی‌ها باید درک کنند که بدون عقب‌نشینی از سرزمین های لبنان، هیچ نتیجه مثبتی برای پایان دادن به این وضعیت غیرعادی در مرز حاصل نخواهد شد.

در حالی که رژیم اسرائیل همچنان به درخواست های بین‌المللی برای عقب‌ نشینی از سرزمین‌های لبنان بی‌تفاوت مانده و مانع ایجاد راه‌ حل‌های دائمی برای جنوب لبنان شده است، رئیس جمهور لبنان، وزیر فرانسوی را از اقدامات ارتش لبنان پس از مستقرشدن در جنوب رود لیطانی و کنترل کامل این منطقه و پاکسازی تمامی نمادهای مسلح آگاه کرد و افزود:‌ لبنان به کمک کشورهای دوست متکی است زیرا مصمم است گام‌هایی را که برمی‌دارد، به‌ویژه در مورد مساله انحصار سلاح در دست دولت، ادامه دهد.

عون ادعا کرد: این تصمیم که پس از حدود ۴۰ سال گرفته شد، برای خشنود کردن جامعه بین‌المللی نیست، بلکه در راستای منافع لبنان است.

رئیس جمهور لبنان از حمایت «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه برای کمک به لبنان در زمینه‌های مختلف از جمله برگزاری کنفرانس حمایت از ارتش و نیروهای امنیت داخلی در ۵ مارس آینده در پاریس، قدردانی کرد و افزود که این کنفرانس برای لبنان از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی همچنین به کمک‌های فرانسه در ترسیم مرزهای دریایی و خشکی میان لبنان و سوریه اشاره کرد و افزود: فرانسه دارای اسناد و نقشه‌های لازم برای تعیین دقیق مرزهای دو کشور است و لبنان در انتظار آمادگی طرف سوری در این زمینه است.

عون در خصوص روابط لبنان و سوریه اظهارداشت: این روابط در مسیر توسعه مداوم قرار دارد و امروز توافقنامه‌ای برای حل مساله شهروندان سوری بازداشت شده در لبنان امضا شد.

وی با بیان اینکه «اکنون که دلایل ادامه اقامت شهروندان سوریه در لبنان از بین رفته است، کار برای بازگشت پناهندگان سوری به کشورشان در حال انجام است» ، افزود: نگران ثبات سوریه هستیم زیرا این امر تاثیر مثبتی بر ثبات در لبنان دارد و به فعال شدن روابط امنیتی، دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی بین دو کشور کمک می‌کند.

رئیس جمهور لبنان در مورد آینده نیروهای بین‌المللی در جنوب این کشور گفت: بیروت از هرگونه حضور نیروهای اروپایی پس از پایان ماموریت یونیفل و تکمیل خروج آن در سال ۲۰۲۷ استقبال می‌کند، زیرا این حضور تاثیرات مثبتی دارد و به ارتش لبنان در اجرای برنامه‌هایش به ویژه پس از توقف درگیری‌ها، خروج ارتش اسرائیل از سرزمین‌های اشغالی و بازگشت اسیران، کمک می‌کند.

عون افزود: کمک به ارتش و نیروهای امنیت داخلی نباید به طرح امنیتی مرتبط باشد، زیرا ارتش باید توانایی‌ها و تجهیزات لازم برای انجام وظایف خود را داشته باشد.

وی همچنین بر کنترل کامل گذرگاه های زمینی، هوایی و دریایی تاکید کرد و ادعاها درباره قاچاق سلاح و پول از طریق این گذرگاهها را بی‌اساس خواند و افزود: هرکس اطلاعات دقیقی دارد، باید آن را به مراجع رسمی ارائه دهد تا اقدامات لازم انجام شود، در غیر این صورت این ادعاها بی‌نتیجه‌اند.

رئیس جمهور لبنان همچنین گفت که معاملات بانکی بصورت کامل تحت نظر است و هیچگونه تخلفی در این حوزه وجود ندارد.

وزیر امور خارجه فرانسه نیز بر مساله روابط لبنان با همسایگانش و اقدام بی‌ سابقه برگزاری مذاکرات غیر مستقیم با رژیم اسرائیل از طریق کمیته مکانیسم با مشارکت غیرنظامیان برای اولین بار در ۴۰ سال گذشته تاکید کرد و افزود: در جریان سفر روز پنجشنبه خود به سوریه، تصمیمات اتخاذ شده در مورد بازداشت‌ شدگان سوری در لبنان، مساله آوارگان و تعیین مرزها را پیگیری کردم.

«ژان نوئل بارو» اظهار داشت که باز کردن و پیگیری این پرونده‌ها شجاعت می‌ طلبد و فرانسه در کنار رئیس جمهور لبنان ایستاده است.

وی بر ضرورت تکمیل طرح ارتش برای محدود کردن سلاح‌ در شمال رودخانه لیطانی پس از ارائه طرح خود در جنوب، تاکید کرد و گفت: این امر به کشورهای دوست لبنان کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری عمل کنند.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 18 بهمن 1404+ جدول
سرمایه‌گذاری 140 میلیون دلاری شرکت‌های خارجی با واردات شمش طلا به ایران
رشد 104 هزار واحدی شاخص بورس
سرلشکر موسوی: هر ماجراجویی علیه ایران بهای سنگینی دارد
سامانه بارشی از عصر امروز وارد تهران می‌شود
روند مصرف آب و برق در کشور کاهشی شد
معاون وزیر ارتباطات: شبکه ملی اطلاعات جایگزین اینترنت نیست
انتخابات در زمان مقرر برگزار می‌شود
پادکست | نکات درمانی و پیشگیری از سوختگی های سطحی و عمیق
رسانه روسی: فرانسه در ترور سیف‌الاسلام قذافی نقش داشت
مدیرکل غذا و دارو: هیچ مکمل وارداتی قانونی در بازار نیست
حمایت مصر و قطر از مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا
وزیر کشور: ایران مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را دنبال می‌کند
واکنش تاجرنیا به احضار ساپینتو، تمدید آسانی و نیامدن سیدورف
طراح اصلی حمله انتحاری به مسجد شیعیان پاکستان کشته شد
وزیر راه: دولت با تکمیل پروژه‌های مسکن و حمل‌ونقل وعده‌ها را عملی می‌کند
19 پرواز بارورسازی ابرها تا 17 بهمن انجام شد
CIPS حلقه مفقوده حاکمیت پولی ایران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 18 بهمن 1404+ جدول
سطح آبگرفتگی دریاچه ارومیه به 16 درصد رسید
هو شدن معاون ترامپ در افتتاحیه المپیک زمستانی 2026
عراقچی : غنی‌سازی ادامه می‌یابد؛ موشک‌ها مذاکره‌پذیر نیستند
شورای همکاری خلیج فارس از گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد
مهاجرانی: پیشرفت کشور بدون مشارکت زنان پایدار نیست
جزئیات افزایش حقوق کارمندان در سال 1405 +مبلغ افزایش
ترکیه دسترسی افراد زیر 16 سال به شبکه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کند
خدمت به محرومان، پایه استوار امنیت ملی است
باغ‌وحش هویزه پلمپ شد
دیدار عراقچی و همتای قطری در دوحه پس از مذاکرات عمان
هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم شد
وزارت بهداشت: هر 5 دقیقه یک نفر مبتلا به سرطان می‌شود
تشکیل دولت جدید در جنوب یمن
عبدالحسین جلالیان درگذشت
لحظه رژه کاروان ایران در المپیک زمستانی 2026
قیمت طلا در بازارهای جهانی باز هم صعود کرد
نوری قزلجه: قیمت مواد غذایی در ماه رمضان ثابت می‌ماند
هشدار عراقچی در مجمع الجزیره 2026: دکترین مصونیت صلح نمی‌آورد
پادکست | عطر اخلاص: داستان نذر اهل بیت (ع) در سوره انسان
رگ حیات انرژی اسراییل کجاست؟
سارقان حرفه‌ای طلاجات زنان سالخورده در تهران را شناسایی کنید
پزشکیان: فقیر بودن مردم قشم و کیش غیرقابل‌قبول است
برای اسرائیل سلاح هسته ای و نیابتی های ایران مهم نیستند ؛ موشک های بالستیک مهم اند
المیادین: ایران چارچوب مذاکرات مسقط را تعیین کرد
ایران- اندونزی ؛ شاگردان شمسایی در انتظار چهاردهمین تاج
یک کشته در حمله پهپادی به کاروان امدادی برنامه جهانی غذا در سودان
دیپلماسی ناتمام و آینده امنیت منطقه‌ای
تعویق ثبت‌نام ترم بهمن 1404 دانشگاه تهران
آکسیوس: کاخ سفید 19 فوریه میزبان شورای صلح غزه است
انصارالله یمن: رد پای آمریکا در بمب‌گذاری اسلام‌آباد مشهود است
فهرست 100 نفره تیم ملی ایران برای جام جهانی 2026 اعلام شد