×
بین الملل
شناسه خبر : 273694
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/18 ساعت 09:20
آمریکا چین را به آزمایش هسته‌ای مخفیانه متهم کرد

آمریکا چین را به آزمایش هسته‌ای مخفیانه متهم کرد

در کنفرانس خلع سلاح ژنو، آمریکا پکن را به انجام آزمایش هسته‌ای در سال 2020 متهم و خواستار معاهده‌ای جدید برای کنترل تسلیحات هسته‌ای با حضور چین و روسیه شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: این اتهامات روز جمعه در یک کنفرانس خلع سلاح جهانی، تنش جدی بین واشنگتن و پکن را در یک لحظه حساس در کنترل تسلیحات هسته‌ای نشان داد.

این درحالی است که روز گذشته معاهده کنترل استقرار موشک‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای میان آمریکا و روسیه منقضی شد.

توماس دی‌نانو معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین‌الملل در کنفرانس خلع سلاح در ژنو گفت: باید بگویم که دولت آمریکا از انجام آزمایش‌های انفجار هسته‌ای توسط چین، از جمله آماده شدن برای آزمایش‌هایی با قدرت انفجار صدها تُن، آگاه است.

وی ادعا کرد: ارتش چین به دنبال پنهان کردن آزمایش‌ها و انفجارهای هسته‌ای بود زیرا می دانست که این آزمایش‌ها تعهدات ممنوعیت آزمایش هسته ای را نقض می‌کنند. چین در ۲۲ ژوئن ۲۰۲۰ یکی از این «آزمایش‌های هسته ای» را انجام داده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه اکتبر به ارتش آمریکا دستور داد که فوراً روند آزمایش سلاح‌های هسته‌ای خود را از سر بگیرد و گفت که کشورهای دیگر نیز این کار را انجام می‌دهند، اما هیچ جزئیاتی ارائه نداد یا آنها را معرفی نکرد.

شن جیان نماینده چین در امور خلع سلاح، مستقیماً به اتهام دی‌ناننو اشاره نکرد، اما گفت که پکن همیشه در مورد مسائل هسته‌ای محتاطانه و مسئولانه عمل کرده است.

وی گفت: چین خاطرنشان می‌کند که آمریکا در بیانیه خود به بزرگنمایی به اصطلاح تهدید هسته‌ای چین ادامه می‌دهد. چین قاطعانه با چنین روایت‌های دروغینی مخالف است. آمریکا مقصر تشدید رقابت تسلیحاتی است.

مقامات حاضر در کنفرانس گفتند که ادعاهای آمریکا جدید و نگران‌کننده است. چین مانند آمریکا، پیمان جامع منع آزمایش هسته‌ای (CTBT) را امضا کرده اما آن را تصویب نکرده است. این پیمان آزمایش‌های هسته‌ای انفجاری را ممنوع می‌کند. روسیه آن را امضا و تصویب کرد، اما در سال ۲۰۲۳ آن را لغو کرد.

«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا بیان اینکه پیمان تسلیحاتی «نیو استارت» دیگر مفید نیست گفت: این پیمان با چشم‌انداز امنیتی امروز جهان مطابقت ندارد.

روبیو در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، هم‌زمان با پایان اعتبار این معاهده در ۵ فوریه( ۱۶ بهمن)، ادعا کرد واشنگتن به دنبال کاهش خطرات هسته‌ای در سطح جهانی است، اما «برای صرف رسیدن به توافق، شرایطی را که به ایالات متحده آسیب بزند یا عدم پایبندی طرف مقابل را نادیده بگیرد، نخواهد پذیرفت».
روبیو در یادداشتی مفصل‌تر در رسانه‌های اجتماعی نیز در خصوص این دیدگاه توضیح داد و ادعا کرد که روسیه پیش‌تر پایبندی خود به «نیو استارت» را متوقف کرده و با توجه به گسترش سریع زرادخانه هسته‌ای چین، کنترل تسلیحات به‌صورت دوجانبه دیگر منسوخ شده است.


نظرات

آخرین اخبار
موج استکبارستیزی در جهان گسترش یافته است
آتش بسی که دو هفته دوام نداشت به توافق پایدار می رسد ؟!
9قهرمان کشتی آسیا زیر 25 سال/ یوشیدا بهترین، قاسمپور مسن‌ترین
"مسی اردنی" در کمین آرژانتین در جام جهانی
ابلاغ سریع‌تر مصوبه دستمزد کارگران
بایرن مونیخ برای سی و پنجمین بار قهرمان بوندس‌لیگا شد
هفته جدید بازار نفت شروع شد؛ رشد 4 دلاری در اولین دقایق
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی ارتش آمریکا را می‌دهیم
تنگه هرمز از گذرگاه انرژی به ابزار قدرت تبدیل شد
پرتنش‌ترین جام جهانی تاریخ محصول ترامپ و کاخ سفید
اعتراف وزیر صهیونیست به نقش تل آویو در کشاندن آمریکا به جنگ با ایران
کره شمالی موشک بالستیک با کلاهک بارشی آزمایش کرد
مشاور سابق هسته‌ای کاخ سفید: ابزارهای آمریکا در برابر ایران محدود است
پوشش بیمه‌ای قیمت جدید داروی بیماران تالاسمی برقرار شد
قانون مالیات در مناطق آزاد صدای وزیر اقتصاد را هم درآورد!
نخست‌وزیر کانادا: روابط با آمریکا به «نقطه ضعف» تبدیل شده است
تحلیلگر اماراتی خواستار تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه شد
رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است
جنگ و هزینه‌هایی که فراتر از مرزها می‌روند
هشدار قالیباف به فعالان جهانی بازار نفت همزمان با باز شدن بازارها
عارف: ثبات قیمت جهانی سوخت به پایان تضمینی فشار علیه ایران بستگی دارد
تاج: دورنمای خوشی از جام جهانی فوتبال نمی‌بینم
مذاکره امارات برای دریافت پشتوانه مالی در بحبوحه جنگ‌افروزی آمریکا در منطقه
تاکید وزیران خارجه ایران و و پاکستان بر صیانت از صلح و امنیت در منطقه
حمله به یک کشتی کانتینری ایران توسط نظامیان راهزن آمریکایی
آمریکا خوشبینانه وارد جنگ شد اما شکست خورد
ابرنفتکش ایران از محاصره آمریکا عبور کرد
برپایی تظاهرات اعتراضی در کریات‌شمونه
ترس اسرائیلی ها از پهپادی های حزب الله
سانچز: آغازگران جنگ باید نتانیاهو را مهار کنند
ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد
گزارش سردار رادان از دستگیری عناصر سلطنت‌طلب و وطن‌فروش
رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان در مصر: تحویل اورانیوم غنی شده منتفی است
اعلام جزئیات طرح جدید 10 بندی مدیریت تنگه هرمز
ریزش حمایت از ادامه جنگ علیه ایران از سوی صهیونیستها
شهروندان ژاپنی خواستار استعفای نخست وزیر کشورشان شدند
تالاب «شادگان» جان گرفت
حزب الله لبنان: در خاک سوریه حضور نداریم
اشتباهات راهبردی و محاسباتی دونالد ترامپ
پزشکیان: خون دختران شهید میناب پایمال نخواهد شد
کشته شدن 8 نفر در تیراندازی ایالت لوئیزیانا در آمریکا
یدالله موقن درگذشت
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت وجود ستاد تبلیغات جنگ
زخمی شدن 3 دانشجو در تیراندازی آیووا
دعوت از ایرانیان خارج وداخل کشور برای ایجاد تحول در اقتصاد کشور
فاتح نبرد بزرگ لیگ برتر انگلیس مشخص شد
خداحافظی آمریکا با بنزین 3 دلاری
اعتراف انگلیس به پشتیبانی از حمله به ایران
افزایش شدید قیمت سوخت در ایرلند
رایزنی شهباز شریف با پزشکیان/قدردانی پاکستان از مواضع سازنده ایران