×
اقتصادی
شناسه خبر : 273691
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/18 ساعت 09:15
وزیر جهادکشاورزی: حذف ارز ترجیحی تولید داخلی را تقویت کرد

وزیر جهادکشاورزی: حذف ارز ترجیحی تولید داخلی را تقویت کرد

وزیر جهادکشاورزی گفت حذف ارز ترجیحی با حذف رانت و پرداخت مستقیم یارانه به خانوارها، به تقویت تولید داخلی و افزایش امنیت غذایی کشور منجر شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: غلامرضا نوری قزلجه شامگاه جمعه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام با تشریح جزییات طرح اصلاح ساختار یارانه‌ها اظهار کرد که در گذشته یارانه‌ای که از بودجه عمومی کشور برای معیشت مردم در نظر گرفته شده بود، در ابتدای زنجیره و حتی قبل از شروع تولید به واردکنندگان ارز ترجیحی اختصاص می‌یافت و این مسیر طولانی تا رسیدن به دست مصرف‌کننده، مستعد انحراف و نشت بود.

وی افزود: سیاست جدید دولت در پرداخت مستقیم یارانه به خانوارها، فضای رقابتی در بخش کشاورزی ایجاد کرده و زمینه فروش محصولات کشاورزان به قیمت واقعی را فراهم آورده است

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با روش جدید و هدفمندی ارز ترجیحی کل مبلغی که حاکمیت به عنوان کمک معیشت مردم در نظر گرفته است مستقیم به خانوارها و انتهای زنجیره مصرف اختصاص یافت تا هیچ ریالی از مسیر اصلی منحرف نشود.

نوری قزلجه با اشاره به آغاز فعالیت دولت چهاردهم در شرایط سخت اقتصادی و تحولات بین‌المللی، اظهار کرد که با وجود همه موانع، در هماهنگی قوای سه‌گانه و حمایت کارگزاران نظام، امور جاری کشور به خوبی مدیریت شده است.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین به آثار مثبت این طرح بر بخش تولید اشاره و اضافه کرد که این طرح، محدودیت‌های ناشی از ارز ترجیحی را برداشت و ظرفیت‌های تولیدی کشور در صنایعی مانند آردسازی، روغن و خوراک دام که با یک سوم ظرفیت کار می‌کردند، آزاد و همچنین ارزش واقعی تولید کشاورزان داخلی مشخص شد.

وی ادامه داد که پیش از این ذرت وارداتی با ارز ترجیحی ۱۱ هزار تومانی عرضه می‌شد، در حالی که قیمت تمام شده تولید داخلی بیش از سی هزار تومان بود و این نابرابری، تولیدکننده داخلی را تضعیف می‌کرد.

وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: اکنون با این کار فضا رقابتی شده و بهره‌وری و کیفیت مفهوم پیدا کرده است و اصلاح قیمت محصولات، که به زودی در بخش گندم نیز انجام خواهد شد، به نوعی عدالت را در بخش کشاورزی برقرار کرده و کشاورزان زحمتکش ما محصولاتشان را به قیمت واقعی و عادلانه خواهند فروخت و این امر بنیه تولید داخلی و امنیت غذایی کشور را مقاوم‌تر خواهد کرد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام نیز در این دیدار با قدردانی از جسارت و شجاعت رئیس جمهور در اجرای اصلاحات اقتصادی، اظهار کرد: حمایت از دولت در واقع حمایت از نماد وحدت ملی است چرا که مساله آزادسازی ارز ترجیحی کاری پرهزینه اما ضروری برای کنترل رانت و بازگشت حقوق مردم بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین اله‌نور کریمی‌تبار با اشاره به ضرورت تدبیر در قیمت‌گذاری محصول‌های راهبردی در خصوص قیمت کنونی ذرت و جو (حدود ۴۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم) که تقریباً دو برابر قیمت گندم است، هشدار و ادامه داد که پیامد این اختلاف قیمت، کاهش سطح زیر کشت گندم خواهد بود، زیرا کشاورز به دنبال حداقل سود است و همچنین بخشی از گندم موجود نیز به غذای دام تبدیل می‌شود و ما از دو جهت متضرر می‌شویم.

وی بیان کرد که انتظار می‌رود قیمت گندم به‌ گونه‌ای تعیین شود که کشاورز متضرر نشود و گرایش به کشت جایگزین از بین برود، زیرا گندم کالایی راهبردی است و کمبود آن قابل جبران نیست و حمایت ویژه از کشاورزان پس از آزادسازی ارز ضرورت دارد.

امام جمعه ایلام تأکید کرد که با توجه به آزادسازی ارز ترجیحی، قشر زحمتکش کشاورزان نیازمند حمایت‌های بیشتری است و باید تسهیلات لازم به‌ ویژه برای تامین به موقع کود و سم در اختیار آنان قرار گیرد.

وی در مورد احیای منابع آبی و آبخیزداری هم با اشاره به وضعیت توپوگرافی ایلام خواستار تزریق اعتبارهای بیش‌تر برای تامین آب شد و بیان کرد که استان ایلام دارای دره‌های عمیق با شیب تند است که بارندگی‌ها به سرعت سرازیر شده و از مرز خارج می‌شوند و این روان آب‌ها به صورت کامل مهار نشده است در حالی که توسعه آبخیزداری در کنترل آثار تخریبی سیل و پایداری منابع آبی در استان بسیار موثر است.

کریمی‌تبار در مورد حفظ و ساماندهی جامعه عشایری با توصیف عشایر به عنوان «تولیدکنندگان با کمترین مصرف»، خواستار حمایت و ایجاد مشوق‌هایی برای تداوم زندگی جامعه عشایری شد و تأکید کرد که ترک کوچ‌نشینی توسط عشایر جایگزین ندارد و حتی به دلیل نبود دام، مراتع دچار فرسایش و آتش‌سوزی‌های مکرر شده و درختان کهنسال بلوط آسیب می‌بینند.

امام جمعه ایلام با اشاره به این که ایلام جزو استان‌های تولیدکننده گندم بیش از نیاز مصرفی است، پیشنهاد داد: گندم مازاد استان به صورت آرد به استان‌های دیگر صادر شود تا آورده اقتصادی مثبت و ارزش افزوده بیش‌تر برای استان به همراه داشته باشد.

وزیر جهاد کشاورزی عصر امروز (پنجشنبه) به عنوان نماینده هیأت دولت (وزیر معین) برای بهره‌برداری از چندین طرح عمرانی، آموزشی و کشاورزی همزمان با ایام‌الله دهه‌فجر وارد شهرستان دهلران استان ایلام شد.

غلامرضا نوری‌قزلجه که از مسیر دزفول به دهلران سفر کرد، در بدو ورود مورد استقبال رسمی استاندار و جمعی از مدیران استان قرار گرفت.

وی قرار است در این سفر دو روزه، افزون بر بازدید از زیرساخت‌های بخش کشاورزی و شرکت در نشست شورای اداری چند پروژه شاخص استان ایلام را به مناسبت گرامیداشت دهه فجر راه‌اندازی کند.


نظرات

آخرین اخبار
غذا خوردن جلوی تلویزیون چه بلایی سر روابط خانوادگی می‌آورد؟
بیانیه ادعایی سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
بقائی: بیانیه کانادا در حمایت از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، همدستی در قانون‌شکنی است
پیش‌بینی موج آنفلوانزا در ماه‌های آینده؛ چه کسانی واکسن بزنند؟
دستگیری فرد مرتبط با عناصر ضدانقلاب و سلطنت‌طلب در ارومیه
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی
هشدار ایران در شورای حکام: امروز ایران، فردا ممکن است کشور دیگری هدف قرار گیرد
تحلیلگر لبنانی: ادعای اشغال تپه علی الطاهر جنگ رسانه‌ای اسرائیل است
میزان ارز‌بری خودروهای داخلی اعلام شد
عارف: راهبرد دولت وفاق این است که با مردم با صراحت و صداقت صحبت کند
چرا قیمت بنزین روی نمایشگر جایگاه یک صفر کمتر نشان داده می‌شود؟
حملات عربستان به 4 استان یمن
کوبا مذاکره با آمریکا را تکذیب کرد
لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است
شوک نزولی به بازار طلا؛ ریزش سنگین قیمت‌ها همزمان با افت اونس جهانی
واکنش حماس به جنایات کرانه باختری: سکوت جهانیان، تبانی با رژیم صهیونیستی است
شوک بزرگ به بازار انرژی؛ قیمت گاز اروپا در آستانه مرز 900 دلار
دیدار معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست وزارت دفاع با خانواده شهید نصیرزاده
نتایج هفته ششم لیگ برتر/ در بازی های امروز هیچ امتیازی تقسیم نشد
گفت‌وگوی ترامپ و برنهام درباره تنگه هرمز
استعفای ویسی از هدایت ذوب آهن؛ لمپن نیستم و کنار می‌کشم
تنگه هرمز در کانون توجه مجلس؛ شروط ایران برای بازگشایی این گذرگاه حیاتی
شکست سنگین نیروهای وابسته به عربستان در استان البیضاء یمن
توافق تهران و بغداد؛ پایان دوران حمل‌ونقل سنتی و آغاز عصر ترانزیت مدرن
حمله به عروسی در سیریک ایران، شکست آمریکا را روشن‌تر کرد
لایحه خزر در بهارستان؛ دولت «رژیم حقوقی دریای خزر» را به مجلس فرستاد
پرسپولیس 2 ذوب‌آهن 0 ؛ شاگردان تارتار در خانه نمی‌بازند!
اولتیماتوم مجلس به دولت: 100 همت مطالبات گندم‌کاران تا هفته آینده پرداخت شود
پایان حباب قیمتی سیب‌زمینی؛ 800 کامیون بار روانه پایتخت شد
واکنش ایران به اظهارات گروسی در شورای حکام درباره بازرسی از سایت های هسته ای
زلزله سیاسی در آلمان؛ شکست تاریخی حزب فریدریش مرتس
امباپه در آستانه تقابل با اینتر: «اینتر حریفی قدرتمند است اما آث میلان را ترجیح می‌دادم!»
تبرئه استقلال و پرسپولیس از تخلفات داربی 107
تلاطم در پنتاگون؛ پیت هگست متهم به ایجاد «فرهنگ ترس» در ارتش آمریکا
رئیس سازمان برنامه و بودجه: تدوین برنامه مقابله فعالانه با تحریم‌ها پیش از آغاز سال 1404
اعزام تجهیزات نظامی ترکیه به کردستان عراق
تغییرات جدید کنکور ابلاغ شد
آنچه در 24 ساعت گذشته تکذیب شد؛ از رفع فیلتر اینستاگرام تا استعفای وزیر نفت
پایان توقف 5 ماهه واردات موبایل
تضاد قانون و حکم دادگاه؛ مصوبه تمدید خودکار اجاره‌بها در برابر حکم تخلیه
جنگ دیپلماتیک میان روسیه و آلمان؛ لغو مجوز فعالیت کنسولگری آلمان در سن‌پترزبورگ
تشدید حملات سعودی در یمن؛ هشدار صریح صنعا به متجاوزان
هشدار هواشناسی تهران؛ رگبار، رعد و برق و تگرگ در راه است
نورنما | جمعه سیاه 17 شهریور
آکسیوس: جنگ علیه ایران، 100 میلیارد دلار هزینه اضافی انرژی روی دست آمریکایی‌ها
گزارش تصویری | مراسم تشییع جنازه 100 شهید فلسطینی در غزه
مصر و انگلیس خواستار اقدام بین‌المللی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی
کره شمالی، آمریکا و متحدانش را به رویارویی نظامی در شبه‌جزیره کره تهدید کرد
شورای حکام امروز چه چیزی را راستی‌آزمایی می‌کند؛ واقعیت ایران یا ادعاهای آمریکا؟
تداوم تجاوزات اسرائیل به لبنان؛ 27 شهید و 69 زخمی در 3 روز اخیر