×
اجتماعی
شناسه خبر : 273674
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/18 ساعت 07:01
دستاورد پزشکی نوین؛ محقق ایرانی بافت سه‌بعدی قلب را ابداع کرد

دستاورد پزشکی نوین؛ محقق ایرانی بافت سه‌بعدی قلب را ابداع کرد

گروهی از محققان دانشگاه مونترال و مرکز وابسته به آن de recherche Azrieli du CHU Sainte-Justine به رهبری هومن ساوجی پژوهشگر ایرانی به دستاوردی مهم در تحقیق درباره بیماری قلبی دست یافتند.

نورنیوز-گروه اجتماعی : به گزارش فیز، گروهی از محققان دانشگاه مونترال و مرکز وابسته به آن de recherche Azrieli du CHU Sainte-Justine به رهبری هومن ساوجی، موفق به ابداع بافت قلب سه‌بعدی شده‌اند که می‌تواند در محیط آزمایشگاه به‌صورت خودکار بتپد. این بافت به ریزحسگرهایی مجهز است که امکان تحلیل لحظه‌ای و متناسب از ویژگی‌های انقباضی قلب را فراهم می‌کند؛ پیشرفتی که گامی مهم در مسیر مدل‌سازی بیماری‌های قلبی انسان و انجام آزمایش‌های پیش‌بالینی به شمار می‌رود.

مهندسان این بافت که «قلب روی تراشه» نام گرفته است، آن را با استفاده از چاپگر سه‌بعدی، جوهر زیستی و سلول‌های بنیادی استخراج‌شده از بیماران تولید کرده‌اند؛ روشی که امکان ایجاد مدل‌های شخصی‌سازی‌شده از قلب انسان را فراهم می‌کند.

این پژوهش به رهبری هومن ساوجی، استاد داروسازی و فیزیولوژی دانشگاه، در آزمایشگاه CHU Sainte-Justine و با همکاری علی موسوی، دانشجوی مقطع دکتری، انجام شده است.

نتایج این تحقیق در مجله Small منتشر شده و جزئیات آن به‌طور کامل شرح داده شده است. نسخه اولیه این فناوری حدود دو سال پیش توسعه یافته بود، اما پژوهش جدید یک جهش قابل توجه محسوب می‌شود؛ چراکه شامل ادغام مستقیم حسگرهای مکانیکی فوق‌نرم، زیست‌سازگار و فلورسنت درون خود بافت قلب است. این حسگرها با استفاده از روش‌های نوری غیرمخرب، دقت بی‌سابقه‌ای در اندازه‌گیری نیروهای انقباضی در سطح سلولی و در کل بافت ارائه می‌دهند.

برخلاف بسیاری از پلتفرم‌های موجود «قلب روی تراشه» که توان محدودی در ثبت نیروهای موضعی در بافت‌های سه‌بعدی پویا دارند، این روش داده‌های مکانیکی با وضوح بالا و به‌صورت لحظه‌ای فراهم می‌کند و در نتیجه، پیچیدگی میوکارد انسان ــ عضله مسئول انقباض قلب ــ را با دقت بیشتری بازتاب می‌دهد.

محققان همچنین فعالیت کلسیمی بافت‌ها را اندازه‌گیری کرده و امواج کلسیمی محرک هر ضربان قلب را به‌صورت آنی تجسم کردند. افزون بر این، آنها نشان دادند که پلتفرم ابداعی قلب روی تراشه، مشابه بافت واقعی قلب، به داروها واکنش نشان می‌دهد و از این طریق حساسیت بالای مدل برای غربالگری دارویی تأیید شد.

پژوهشگران اکنون در تلاش هستند با مقایسه بافت‌های مشتق‌شده از سلول‌های بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی با نمونه‌های تولیدشده از افراد سالم، مدل‌هایی از اختلالات قلبی‌عروقی از جمله کاردیومیوپاتی متسع (Dilated Cardiomyopathy) و برخی انواع آریتمی را توسعه دهند. به گفته محققان، این فناوری در نهایت می‌تواند امکان مدل‌سازی طیف گسترده‌ای از بیماری‌های قلبی و ارزیابی دقیق‌تر درمان‌های بالقوه را فراهم کند.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
بلومبرگ: حداقل 16 هواپیمای نظامی در جنگ با ایران منهدم شده است
تولید کالاهای اساسی سه‌شیفته می‌شود
بانوان فوتبالیست ایران توطئه را خنثی کردند
پیکر علیرضا شیروی فردا در بهشت زهرا(س) تشییع می‌شود
تداوم نبرد تا «بریدن اندیشه‌های صهیونی‌ـ‌آمریکایی از منطقه
بازگشایی محدود اماکن تاریخی در نوروز
پخش نوروزی «باغ کیانوش» در شبکه امید
تاج: در اتاق دوپینگ برای فوتبالیست‌های زن ایران پیشنهادات اغواکننده مطرح شد
جوانان هوافضای سپاه افسانه شکست‌ناپذیری F35 را شکستند
زنان فوتبالیست مدال طلای جهانی وطن‌دوستی را به ایران آوردند
گروسی: حملات نظامی دانش هسته‌ای ایران را از بین نمی‌برد
اولین درآمد ایران از تنگه هرمز ثبت شد
آمریکا شریک در تأسیسات گازی آسیب‌دیده شریک است
دانش جوانان ایرانی، شکارچی اف 35 امریکایی
گوترش: زمان پایان دادن به جنگ فرا رسیده است
زخمی شدن حدود 4000 صهیونیست از زمان آغاز جنگ علیه ایران
تمهیدات گمرک برای تداوم خدمات در نوروز 1405
اهدای تندیس آرش ایران به اعضای تیم ملی بانوان
اسکورت دریایی در تنگه هرمز راه‌حل بلندمدت نیست
دستگیری عامل حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی در کرمان
احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات آرامکو
روز شنبه در عراق عید فطر اعلام شد
شیروی مدیرکل مطبوعات خارجی وزارت ارشاد درگذشت
عملیات عمره 1404 پایان یافت
حمله به میراث فرهنگی ایران زخمی بر پیکره تمدن بشری
خسارت گسترده به مجموعه سعدآباد
5 نکته راهبردی درباره شکار جنگنده امریکایی در آسمان ایران
انتشار تصاویر آتش‌سوزی پالایشگاه حیفا ممنوع شد
والیبال زیر 17 سال ایران در گروه مرگ
ادامه حملات آمریکا-اسرائیل به ایران/ جنایت جدید آمریکا و اسرائیل در تهران
دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای برگزاری مراسم تحویل سال
اسرائیل مسئول اصلی بحران منطقه است
حضور 138 هزار نیروی پلیس در طرح نوروزی 1405
شنبه اول فروردین 1405 عید فطر است
ترور وزیر اطلاعات نشانه استیصال دشمنان انقلاب است
پیشنهاد صلح یا مهندسی تنفس برای متجاوز
فرود اضطراری جنگنده اف -35 آمریکا پس از عبور از آسمان ایران
موج 65 عملیات وعده صادق 4 آغاز شد/ به کارگیری سامانه های نوین جنگی
سرنگونی یک پهپاد شناسایی–رزمی در همدان
توزیع بدون اختلال سوخت در کشور
تأکید قطر و مصر بر جلوگیری از گسترش جنگ
ترکیب نهایی تیم ملی کشتی فرنگی برای قهرمانی آسیا
فتنه پهپادی آمریکا؛ لوکاس با نقاب شاهد به همسایگان حمله می کند
تشدید نظارت‌های بهداشتی در آستانه نوروز
اعلام جزئیات مراسم تشییع پیکر وزیر اطلاعات در قم
حمایت از مدافعان «جنگ رمضان» در دستور کار مجلس
لوکاشنکو به فرستاده ترامپ: جنگ با ایران اشتباه بود
حمله به ایران بازار انرژی را بی‌ثبات می‌کند
افزایش 49 درصدی مراجعه برای اهدای خون
اختصاص بسته حمایتی برای کسب وکارهای آسیب دیده از جنگ