×
اجتماعی
شناسه خبر : 273669
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/17 ساعت 23:22
رئیس کل نظام پزشکی: شایعه بازداشت پزشکان صحت ندارد

رئیس کل نظام پزشکی: شایعه بازداشت پزشکان صحت ندارد

رئیس‌زاده در واکنش به شایعات اخیر درباره وضعیت جامعه پزشکی و بازداشت برخی پزشکان گفت: کادر درمان در حوادث دی‌ماه با شجاعت خدمت کرده و تنها 25 بازداشتی غیرمرتبط با درمان وجود دارد.

نورنیوز-گروه اجتماعی : محمد رئیس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور، در گفتگویی به شایعات اخیر درباره وضعیت جامعه پزشکی و بازداشت برخی پزشکان واکنش نشان داد.

وی تأکید کرد که کادر بهداشت و درمان در حوادث دیماه و جنگ شهری، شجاعانه و فداکارانه به مردم خدمت کرده‌اند و هیچ بازداشتی به دلیل ارائه خدمات درمانی صورت نگرفته است.

از میان ۱۷۵ هزار پزشک کشور، تنها حدود ۲۵ نفر بازداشتی داشته‌اند که دلایل آن عمدتاً غیرمرتبط با خدمات پزشکی بوده است.

رئیس سازمان همچنین امنیت مراکز درمانی و آرامش کادر درمان را خط قرمز دانست و خواستار حفاظت جدی از آنها شد.

در پاسخ به نگرانی یک کشور اروپایی، وی تاکید کرد جامعه پزشکی ایران یکدل، منسجم و آماده خدمت‌رسانی به مردم است و حفظ اتحاد و انسجام، اولویت اصلی است.

در ادامه مشروح این گفتگو را می‌خوانید.

آیا بازداشت پزشکان به دلیل درمان مجروحین حوادث دیماه صحت دارد؟

رئیس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: «کادر بهداشت و درمان بر اساس شرافت حرفه‌ای و سوگند پزشکی خود، در حوادث دیماه و جنگ مسلحانه شهری علیه مردم، همچنان شجاعانه و فداکارانه در کنار مردم بوده‌اند و با افتخار وظایف خود را انجام دادند. رسیدگی به بیش از ۲۵ هزار مجروح و انجام ۱۳ هزار عمل جراحی کوچک و بزرگ در مدت زمان کوتاه، شاهد این مدعا است.

در این میان، بیش از ۵ هزار پزشک و جراح بدون هیچ تبعیضی به انجام وظیفه پرداختند و اکنون نیز با آرامش به خدمت ادامه می‌دهند. هیچ بازداشتی صورت نگرفته و لازم است از تک‌تک این عزیزان تشکر شود و رسانه‌ها و مسئولان قدر تلاش‌های آنان را بدانند.»

درباره آمار بازداشتی‌ها و دلایل آن، نظرات متفاوتی وجود دارد. نظر شما چیست؟

وی پاسخ داد: از روز اول، سازمان نظام پزشکی وضعیت همکاران را به‌طور دقیق و مستمر رصد کرده و هم از دادستان کل کشور و هم از نظام پزشکی‌های سراسر کشور پیگیر بازداشتی‌های جامعه پزشکی بوده است. از میان ۴۰۰ هزار عضو سازمان و ۱۷۵ هزار پزشک، بر اساس آمار واصله حدود ۲۵ نفر بازداشتی داشتیم. این آمار نشان می‌دهد که قاطبه جامعه پزشکی مشغول کار حرفه‌ای خود بوده و در حوادث اخیر دخیل نبوده‌اند.

همچنین، بر اساس اطلاعات واصله، دلایل بازداشت‌ها عمدتاً ارتباطی با ارائه خدمات درمانی نداشته و مشابه سایر موارد بازداشتی بوده است. ما همچنان تک‌تک این موارد را پیگیری می‌کنیم و هرگونه کمک قانونی لازم را برای اعضای خود فراهم می‌کنیم.

در خصوص امنیت مراکز درمانی و کادر بهداشت و درمان، نظر سازمان چیست؟

رئیس کل سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: امنیت و آرامش مراکز درمانی و کادر درمان خط قرمز ماست. امنیتی کردن درمان و تعرض به مراکز درمانی به نفع هیچ کس نیست و از سوی هیچ گروهی قابل قبول نیست.

در همان روزهای اول، نامه‌ای به فرماندهی نیروی انتظامی ارسال شد و اتخاذ تدابیر ویژه برای حفاظت از مراکز درمانی خواسته شد. ضمن اینکه انجام ۱۳ هزار عمل جراحی و ارائه خدمات گسترده نشان‌دهنده وجود امنیت نسبی در مراکز درمانی است که باید به شدت حفظ شود.

اخیراً یکی از کشورهای اروپایی درباره کادر درمان کشور ما اظهار نگرانی کرده است. نظر شما چیست؟

وی در پاسخ گفت: نظام پزشکی این کشور که سابقه بدی در جنایت علیه بشریت و جان انسان‌ها دارد، ابتدا باید درباره قتل و عام بیش از هزار نفر از پزشکان و کادر درمان غزه، اسارت آنان و ممانعت از فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در غزه، پاسخگو باشد. حتی پس از آن نیز صلاحیت اظهار نظر درباره جامعه پزشکی قهرمان و سربلند کشور ما را ندارد.

جامعه پزشکی ایران، همانند دوران دفاع مقدس، همه‌گیری کرونا و جنگ دوازده روزه، یکدل و منسجم در کنار مردم حضور دارد و آماده خدمت‌رسانی است. ضروری است همه قدر این جامعه فداکار را بدانند و در تکریم آنان کوتاهی نکنند.
همچنین، جامعه پزشکی آگاه است که پس از ناکامی دشمن در جنگ مستقیم، راهبرد آن دوقطبی کردن جامعه و ایجاد بحران است؛ بنابراین حفظ انسجام و اتحاد، ضروری‌ترین نیاز فعلی است.


خبرگزاری مهر
نظرات

آخرین اخبار
مصرف استامینوفن در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟
دارو‌های کاهش وزن با افزایش خطر افسردگی و افکار خودکشی ارتباط دارند؟
از سلیاک؛ بیماری هزارچهره‌ چه می‌دانید؟
راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم
علائم شایع آنفلوآنزا در کودکان+توصیه‌ها
آیا امکان سفارش ترکیبات دارویی موثر در درمان سرطان پستان وجود دارد؟+پاسخ
سردار رادان: پلیس در بالاترین سطح آمادگی است
سوریه در التهاب؛ انفجار در حماه و اعتراضات سوختی در ادلب + فیلم
تردد کامیون‌ها از شلمچه و چذابه از سر گرفته می‌شود
فراخوان «جان‌فدا» برای تشکیل هزار گردان
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد
احتمال لغو دیدار آتی شی و ترامپ چند درصد است؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا؛ مذاکره با ایران را ترجیح می‌دهیم
واکنش طنز قالیباف به بنزین 9.99 دلاری در آمریکا
58 حمله هوایی عربستان به یمن در 24 ساعت
لبنان و اسرائیل دوباره پای میز مذاکره می‌روند
حکیم: عراق نمی‌تواند گذرگاه آغاز تهدید برای کشورهای همجوار باشد
راه‌اندازی کریدور سبز میان ایران و ارمنستان
خشونت شهرک‌نشینان به «تهدید استراتژیک» تبدیل شده است
گزارش عملکرد 2 ساله دولت پزشکیان منتشر شد
ادعای شکست روسیه در صورت حمله به لهستان!
رونالدو به جنجال هواداران التعاون واکنش نشان داد
خبر مهم برای معلمان غیردولتی
مس شهر بابک 1-1 نساجی مازندران/طلسم مس شهربابک نشکست، نوار بردهای نساجی قطع شد
منچستریونایتد 0-1 منچسترسیتی/ نمایش پراضطراب شیاطین سرخ
فیدان چه پیامی را به الجولانی رساند؟
جلسه هماهنگی استقلال و السد در بصره برگزار شد؛ آبی‌ها،آبی می‌پوشند
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؛ به دنبال حل و فصل جنگ هستیم
فاصله حرکت قطارهای خط 7 مترو کاهش یافت
هشدار مدیر مرکز رصد اجتماعی درباره فشار معیشتی و نارضایتی عمومی
کشتی گیر سنگین وزن ایرانی به کما رفت
گزارش تصویری | هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس
بارسلونا 4-2 لوانته/ دیکته پیروزی بارسا
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 22شهریور 1405
تحریم و جنگ هم نتوانست تجارت ایران و دبی را متوقف کند
پزشکیان: با ولیعهد ابوظبی درباره آینده مشترک به تفاهم رسیدیم
حماس از مواضع بریکس درباره فلسطین استقبال کرد
علی برکه: توافق اسلو شکست خورد
شنیده شدن صدای انفجار در جنوب عربستان
ترکیب احتمالی تراکتور مقابل الشباب
ادعای تازه ترامپ درباره جنگ ایران؛ پایان جنگ نزدیک است؟