×
اجتماعی
شناسه خبر : 273636
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/18 ساعت 04:01
اسپری بینی جدید، راهکاری امیدوارکننده برای پیشگیری از آنفلوآنزا

اسپری بینی جدید، راهکاری امیدوارکننده برای پیشگیری از آنفلوآنزا

دانشمندان هلندی یک اسپری بینی جدید را برای پیشگیری از آنفلوآنزا تولید کرده‌اند که نتایج امیدوارکننده‌ای را در آزمایش‌های اولیه انسانی نشان داده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی : آنفلوآنزای فصلی یک عفونت حاد تنفسی است که سالانه تا یک میلیارد نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به صدها هزار مورد مرگ و میر منجر می‌شود. اگرچه واکسن آنفلوآنزا می‌تواند مؤثر باشد، اما دانشمندان هرگز کاملاً مطمئن نیستند که کدام سویه‌ها در گردش خواهند بود. براساس داده‌های موجود، واکسن‌ها در بهترین حالت فقط ۵۰ درصد مؤثر هستند.

به نقل از فیز، یک راه دیگر برای مقابله با آنفلوآنزا، استفاده از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال تجربی است. این آنتی‌بادی‌ها پروتئین‌هایی هستند که توانایی سیستم ایمنی بدن در مبارزه با ویروس‌ها را تقلید می‌کنند، اما این روش‌ها نیز موفقیت محدودی داشته‌اند.

دانشمندان شرکت زیست‌فناوری «لیدن لبز»(Leyden Labs) در هلند و شرکایشان روی روش متفاوتی کار می‌کنند. آنها اسپری‌ جدیدی را ارائه داده‌اند که مستقیماً به سوراخ‌های بینی زده می‌شود تا راه ویروس را در نقطه ورود مسدود کند.

این اسپری حاوی آنتی‌بادی موسوم به CR9114 است که توسط شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون»(Johnson & Johnson) ساخته شده است. برخلاف واکسن‌های معمولی که فقط می‌توانند سویه‌های خاص آنفلوآنزا را تشخیص دهند، CR9114 می‌تواند تقریباً همه انواع آنفلوآنزای A و B را تشخیص دهد و راه آنها را مسدود کند.

پس از آزمایش‌های موفقیت‌آمیز روی موش‌ها و میمون‌های ماکاک که در آن‌ها اسپری از حیوانات در برابر بیماری محافظت کرد، دانشمندان آزمایش‌های اولیه را روی ۱۴۳ شخص بین ۱۸ تا ۵۵ سال انجام دادند.

به مدت دو هفته، یک دوز یا دو دوز در روز به داوطلبان سالم داده شد تا ایمنی دارو و نحوه حرکتش در بدن آزمایش شود. دانشمندان با جمع‌آوری نمونه‌ها در زمان‌های گوناگون، مدت زمان باقی ماندن آنتی‌بادی در بینی را اندازه‌گیری کردند. آنها نمونه‌های بینی را در ظروف آزمایشگاهی حاوی ویروس‌های زنده آنفلوآنزا قرار دادند تا ببینند آیا CR9114 می‌تواند عفونت را خنثی کند.

هیچ عارضه جانبی جدی در هیچ یک از شرکت‌کنندگان گزارش نشد. دوز دو بار در روز بهتر بود، زیرا بینی به طور طبیعی خود را به طور مداوم پاک می‌کند و آنتی‌بادی عمر سه‌ساعته دارد. آنتی‌بادی حتی پس از قرار گرفتن در بینی کاملاً فعال بود و هر دو نوع A و B آنفلوآنزا را خنثی کرد.

یکی از چشمگیرترین یافته‌ها این بود که اسپری کردن آنتی‌بادی مستقیماً به بینی، غلظت آنتی‌بادی را در پوشش بینی افزایش داد و آن را به ۴۶۰۰ برابر بیشتر از روش‌های سنتی تزریق وریدی و با دوزهای کمتر رساند.

اگرچه این نتایج امیدوارکننده هستند، اما دانشمندان هنوز باید تأیید کنند که اسپری آنها در برابر عفونت طبیعی چقدر خوب عمل می‌کند و آیا مانع از شیوع ویروس بین افراد می‌شود.

این فناوری پژوهش در مجله «Science Translational Medicine» به چاپ رسید.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
دشمن در ارزیابی قدرت ایران اشتباه کرد
اسلامی: محدود کردن غنی‌سازی ایران فقط یک آرزوی بر باد رفته است
11 کشته در برخورد شدید دو خودرو در دزفول+ جزئیات
کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول
سردار قاآنی: عاملان جنایات لبنان به سزای اعمالشان خواهند رسید
گفتگوی عراقچی و بن فرحان با محوریت کاهش تنش‌های منطقه‌ای
چین خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
اختیارات ویژه دولت به بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا و اسکناس
12 مزدور از عوامل مرتبط با رژیم صهیونیستی و آمریکایی در خوزستان دستگیر شدند
اسپانیا سفارت خود را در تهران بازگشایی می‌کند
ایتالیا حملات اسرائیل به جنوب لبنان را «غیرقابل قبول» خواند
الجزیره: سرنوشت تنگه هرمز برای کشورهای حاشیه خلیج فارس مهم و حیاتی است
پهپاد آرش 2 با قدرت انهدامی بالا، اهداف را به‌صورت نقطه‌زن مورد اصابت قرار داد
انگلیس خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان و تعمیم آتش‌بس شد
اطلاعات محرمانه رئیس سابق ستاد ارتش اسرائیل هک شد
بخشنامه دورکاری و نحوه فعالیت دستگاه‌های اجرایی کشور ابلاغ شد
حملات اسرائیل به لبنان «غیرقابل قبول» و تضعیف‌کننده آتش‌بس است
انصارالله: جنایت دشمن در لبنان، نسل‌کشی است
دستگیری بیش از سه هزار سارق در عملیات‌های پلیس آگاهی
عارف: ایران را قوی‌تر از هر دوران خواهیم ساخت
سی‌ان‌بی‌سی: قیمت نقدی نفت برنت بالای 120دلار است
ممنوعیت اخذ دستی عوارض؛ طرح جدید برای کاهش ترافیک آزادراه‌ها
ایران در سوگ رهبر شهید
صعود قیمت نفت خام برنت به 124 دلار
قیمت نفت آمریکا از 98 دلار عبور کرد
تداوم قیمت بالای بنزین در آمریکا با وجود آتش‌بس
قیمت نفت در بازارهای جهانی بالا رفت
قیمت جدید مرغ در بازار اعلام شد
قیمت خودرو امروز 20 فروردین 1404؛ احتیاط در خرید و فروش
حزب‌الله به نقض آتش‌بس پاسخ داد: شهرک اشغالی المناره هدف قرار گرفت
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405
حملات دشمنان به مراکز علمی، ما را به تلاش بیشتر در مسیر علم ترغیب می‌کند
الگوی سفر ایرانی‌ها از تفریح‌محور به امنیت‌محور تغییر کرد
چگونه در زمان وقوع جنگ از سلامت روان خود محافظت کنیم؟
لیلاز: مذاکرات با آمریکا زمان‌بر خواهد بود
وزیر فرهنگ: امروز صدای مردم ایران در جهان شنیده می‌شود
اسلام‌آباد خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
شهادت مامور پلیس ایرانشهر در پی حمله مسلحانه
ساخت داروی پارکینسون از بطری پلاستیکی
تاکید وزیر راه بر ضرورت بازنگری در روابط مرزی با همسایگان
گزارش‌های ضد و نقیض از تلفات اسرائیل و آمریکا در جنگ
سرمربی اتلتیکو مادرید: پیروزی مقابل بارسلونا آسان نبود
نمره دولت در مدیریت شرایط جنگی کشور چند است؟
ترافیک سنگین در محورهای شمالی همزمان با موج بازگشت مسافران
بازگشایی محور شمال به جنوب آزادراه خرم‌آباد - بروجرد
مرحله دوم شارژ اعتبار کالابرگ آغاز شد+ جزئیات
بیم و امیدهای آتش‌بس
ظرفیت‌های تعیین‌کننده تنگه هرمز برای توسعه
حاجی بابایی: امروز جهان با ایران قدرتمند و ملت یکپارچه رو به‌ رو است
گزارش تصویری| اربعین رهبر شهید انقلاب در سراسر ایران