×
اجتماعی
شناسه خبر : 273636
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/18 ساعت 04:01
اسپری بینی جدید، راهکاری امیدوارکننده برای پیشگیری از آنفلوآنزا

اسپری بینی جدید، راهکاری امیدوارکننده برای پیشگیری از آنفلوآنزا

دانشمندان هلندی یک اسپری بینی جدید را برای پیشگیری از آنفلوآنزا تولید کرده‌اند که نتایج امیدوارکننده‌ای را در آزمایش‌های اولیه انسانی نشان داده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی : آنفلوآنزای فصلی یک عفونت حاد تنفسی است که سالانه تا یک میلیارد نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به صدها هزار مورد مرگ و میر منجر می‌شود. اگرچه واکسن آنفلوآنزا می‌تواند مؤثر باشد، اما دانشمندان هرگز کاملاً مطمئن نیستند که کدام سویه‌ها در گردش خواهند بود. براساس داده‌های موجود، واکسن‌ها در بهترین حالت فقط ۵۰ درصد مؤثر هستند.

به نقل از فیز، یک راه دیگر برای مقابله با آنفلوآنزا، استفاده از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال تجربی است. این آنتی‌بادی‌ها پروتئین‌هایی هستند که توانایی سیستم ایمنی بدن در مبارزه با ویروس‌ها را تقلید می‌کنند، اما این روش‌ها نیز موفقیت محدودی داشته‌اند.

دانشمندان شرکت زیست‌فناوری «لیدن لبز»(Leyden Labs) در هلند و شرکایشان روی روش متفاوتی کار می‌کنند. آنها اسپری‌ جدیدی را ارائه داده‌اند که مستقیماً به سوراخ‌های بینی زده می‌شود تا راه ویروس را در نقطه ورود مسدود کند.

این اسپری حاوی آنتی‌بادی موسوم به CR9114 است که توسط شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون»(Johnson & Johnson) ساخته شده است. برخلاف واکسن‌های معمولی که فقط می‌توانند سویه‌های خاص آنفلوآنزا را تشخیص دهند، CR9114 می‌تواند تقریباً همه انواع آنفلوآنزای A و B را تشخیص دهد و راه آنها را مسدود کند.

پس از آزمایش‌های موفقیت‌آمیز روی موش‌ها و میمون‌های ماکاک که در آن‌ها اسپری از حیوانات در برابر بیماری محافظت کرد، دانشمندان آزمایش‌های اولیه را روی ۱۴۳ شخص بین ۱۸ تا ۵۵ سال انجام دادند.

به مدت دو هفته، یک دوز یا دو دوز در روز به داوطلبان سالم داده شد تا ایمنی دارو و نحوه حرکتش در بدن آزمایش شود. دانشمندان با جمع‌آوری نمونه‌ها در زمان‌های گوناگون، مدت زمان باقی ماندن آنتی‌بادی در بینی را اندازه‌گیری کردند. آنها نمونه‌های بینی را در ظروف آزمایشگاهی حاوی ویروس‌های زنده آنفلوآنزا قرار دادند تا ببینند آیا CR9114 می‌تواند عفونت را خنثی کند.

هیچ عارضه جانبی جدی در هیچ یک از شرکت‌کنندگان گزارش نشد. دوز دو بار در روز بهتر بود، زیرا بینی به طور طبیعی خود را به طور مداوم پاک می‌کند و آنتی‌بادی عمر سه‌ساعته دارد. آنتی‌بادی حتی پس از قرار گرفتن در بینی کاملاً فعال بود و هر دو نوع A و B آنفلوآنزا را خنثی کرد.

یکی از چشمگیرترین یافته‌ها این بود که اسپری کردن آنتی‌بادی مستقیماً به بینی، غلظت آنتی‌بادی را در پوشش بینی افزایش داد و آن را به ۴۶۰۰ برابر بیشتر از روش‌های سنتی تزریق وریدی و با دوزهای کمتر رساند.

اگرچه این نتایج امیدوارکننده هستند، اما دانشمندان هنوز باید تأیید کنند که اسپری آنها در برابر عفونت طبیعی چقدر خوب عمل می‌کند و آیا مانع از شیوع ویروس بین افراد می‌شود.

این فناوری پژوهش در مجله «Science Translational Medicine» به چاپ رسید.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
اولیانوف: کشورهای اروپایی عضو ناتو شیفته‌ جنگ هستند
پلیس آگاهی فراجا: 112 سارق به ضرب گلوله زمین‌گیر شدند
نماینده لبنان: خوش‌خدمتی به آمریکا کشور را به بن‌بست می‌کشاند
نماینده دموکرات: ترامپ خود را بالاتر از قانون می‌داند!
نبیه بری: اهانت به نمادهای دینی و ملی در لبنان مردود است
اسکار به دنبال ایجاد تنوع و شفافیت در جوایز سالانه
کاهش نیروهای آمریکا در آلمان «پیام تنبیهی» به برلین بود
ازسرگیری پروازها در امارات
جام جهانی 2026 و فهرست غایبان بزرگ آن
نفوذ حنظله به 150 هزار ایمیل محرمانه رابرت مالی
ایران: غنی‌سازی اورانیوم در هر سطحی قانونی است
اتهام تلاش برای کودتا علیه رئیس پیشین امنیت ملی قرقیزستان
استعفای مدیرکل کمیته مرکزی انتخابات رژیم صهیونیستی خبرساز شد
پزشکیان: شگفتی‌های میدان دفاع از کشور را مدیون درس ایران‌دوستی معلمان هستیم
وداع کلوپ با محمد صلاح با متن احساسی
اوپک‌پلاس احتمالاً تولید نفت در ژوئن را افزایش می‌دهد
چین تحریم‌های آمریکا علیه 5 پالایشگاه چینی را محکوم کرد
توقیف اموال بیش از 250 نفر مرتبط با شبکه‌های معاند/شناسایی حدود 63 ملک به نام مسعود عنایت
حملات ایران زیرساخت‌های نظامی آمریکا را فلج کرد
قانون تازه AFC برای سهمیه‌های آسیایی منتشر شد
فرمانده نیروی زمینی سپاه از مجاهدت معلمان قدردانی کرد
بن‌بست ترامپ در خلیج فارس
تونل توحید از بامداد 13 اردیبهشت در هر دو مسیر مسدود می‌شود
نورنما | حمله وحشیانه یک شهرک نشین صهیونیست به راهبه فرانسوی در قدس اشغالی
تردد در مسیر جنوب به شمال آزادراه تهران–شمال ممنوع شد
مراسم چهلم شهید دکتر علی لاریجانی برگزار شد
آمریکا باید فوراً از درگیری با ایران خارج شود
وزیر دفاع آلمان: خروج سربازان آمریکایی قابل انتظار بود
هندبالیستهای ایران با حریفان قدرتمند هم گروه شدند
محسنی اژه‌ای: برای مدعیان حقوق بشر متاسفیم
گفت‌وگوی عراقچی با همتای کره‌ای خود درخصوص تحولات منطقه‌ای
ما دزدیم و به آن افتخار می کنیم!
پاسخ محکم مقاومت لبنان به نقض آتش‌بس
حمله پهپادی حزب‌الله به موضع سلاح ضدزره ارتش اسرائیل
ضربه تازه ترامپ به صنعت خودروی اروپا
مصرف بی‌رویه سرم در کشور صدای وزیر بهداشت را درآورد
بسته حمایتی دولت برای 3 هزار واحد صنعتی آسیب‌دیده در آستانه اجرا
رایزنی وزرای امور خارجه ایران و جمهوری کره درباره پایان جنگ
تجلیل سیدحسن خمینی از شخصیت و نقش مدیریتی شهید لاریجانی
وزیر گردشگری: آمار سفرهای نوروزی به 29.7 میلیون سفر رسید
کاظمی: مدارس کشور در جنگ اخیر 22 هزار میلیارد تومان خسارت دیدند
محکومیت حمله تروریستی در منطقه سیده زینب از سوی ایران
برنامه ویژه دولت برای بازسازی و ارتقای مراکز علمی آسیب‌دیده
دستگیری سارق زورگیر حرفه‌ای در ساوه
هشدار رئیس‌جمهور لبنان درباره تعرض به شخصیت‌های معنوی
تحصن یک معترض آمریکایی روی پل واشنگتن در اعتراض به جنگ علیه ایران
فیفا از تاج عذرخواهی کرد
انتقاد تند قانونگذار آمریکایی از پیامدهای اقتصادی جنگ ترامپ
هشدار امنیتی برای کشتی‌ها پس از گزارش حادثه در آب‌های یمن
باستان‌شناسان در نروژ به گنجینه‌ای تاریخی رسیدند