×
اقتصادی
شناسه خبر : 273530
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/17 ساعت 12:45
کاهش قیمت گوشت با واردات منظم و عرضه گسترده در بازار ادامه دارد

کاهش قیمت گوشت با واردات منظم و عرضه گسترده در بازار ادامه دارد

پس از حذف ارز ترجیحی و نوسانات شدید قیمت گوشت قرمز، دولت با واردات منظم گوشت و دام زنده و تسهیل عرضه در فروشگاه‌ها و بنادر، توانست بازار را کنترل کند. هم‌اکنون قیمت گوشت در مسیر کاهش است و دسترسی همه دهک‌های جامعه به این محصول فراهم شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: پس از سیاست حذف ارز ترجیحی، قیمت محصولات پروتئینی نظیر گوشت قرمز با رشد چشمگیری روبرو شد به طوریکه قیمت گوشت گوساله به یک میلیون و ۷۰۰ تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن و گوشت گوسفندی یک میلیون و ۶۰۰ تا یک میلیون و ۹۰۰ هزارتومان رسیده بود که مسئولان وزارت جهاد در راستای تعدیل قیمت اقدام به واردات کردند تا بتوانند با توزیع گوشت های وارداتی، دسترسی آحاد جامعه را به خرید گوشت قرمز از طریق کالابرگ فراهم کنند.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت گوشت به یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان کاهش یافته است، همچنین گوشت مخلوط گوساله در فروشگاه های زنجیره ای با تخفیف ۱۵ درصدی یک‌میلیون و ۳۰۰ هزارتومان عرضه می شود که مسئولان با استمرار سیاست واردات گوشت خبر از کاهش و تعدیل قیمت ها طی روزهای آتی می دهند که انتظار می رود این امر محقق شود چراکه در شرایط فعلی کمبودی در عرضه گوشت قرمز وجود ندارد و تنها بالابودن قیمت مشکل بسیاری از خانوارهاست.

افزایش قیمت گوشت قرمز و نوسان نرخ‌ها در بازار مصرف، طی ماه‌های اخیر به یکی از دغدغه‌های جدی خانوارها و سیاست‌گذاران تبدیل شده است؛ بازاری که به‌ویژه در اقلام پرمصرف با فاصله معنادار میان قیمت عرضه و توان خرید مردم روبه‌روست که در چنین شرایطی دولت با هدف تقویت سمت عرضه و کنترل قیمت اقدام به واردات کرده است که این امر با واکنش دامداران روبرو شده است و آنها معتقدند با آزادسازی ارز، واردات منجر به سرکوب تولید داخل می شود، درحالیکه دولت با حمایت از تولید داخل باید زمینه را برای توسعه تولید فراهم کند.

التهابات بازار گوشت با واردات فروکش کرد

جبرئیل برادری رئیس جهاد کشاورزی استان تهران درباره آخرین وضعیت توزیع گوشت قرمز و برنامه های تنظیم بازار گفت: علی رغم اصلاح نرخ ارز ترجیحی، مرغ کمتر از نرخ ارشادی تعیین شده عرضه می شود و همواره تلاش می کنیم که این روند استمرار یابد.

وی با اشاره به علل گرانی گوشت قرمز افزود: با توجه به شرایط اقلیمی، بارش و عدم حمل از سایر استان ها قیمت گوشت نوساناتی داشت که با توزیع گوشت های وارداتی التهابات بازار فروکش کرد به طوریکه نرخ کنونی هر کیلو گوشت مخلوط در فروشگاه ها یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان، گوشت گوسفندی یک میلیون و ۴۰۰ هزارتومان و در سازمان میادین با نرخ یک میلیون و ۳۰۰ هزارتومان و در سطح شهر یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزارتومان عرضه می شود که نسبت به ابتدای حذف ارز ترجیحی ۳۰۰ هزارتومان کاهش داشته است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه از ابتدای سال تا پایان آذر ۹ هزار و ۵۰۰ تن گوشت گرم وارد شده است، افزود: میزان واردات نسبت به سال قبل کمتر است که با توجه به افزایش تقاضا در ماه رمضان و ایام پایانی سال برنامه ریزی هایی در خصوص واردات گوشت قرمز از پاکستان برنامه ریزی شده است.

وی ادامه داد: با حذف محدودیت ها هر کسی می تواند نسبت به اقدام واردات کالای اساسی و عرضه در بازار کند که در نتیجه حذف محدودیت ها منجر به کاهش اقلام پروتئینی از جمله گوشت قرمز در بازار شده است.

دسترسی همه دهک های جامعه به گوشت با قیمت مناسب امکان پذیر است

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: با واردات گوشت های منجمد شاهد کاهش قیمت گوشت منجمد هندی بودیم که با توجه به تسهیل سازی صورت گرفته این امر بیشتر خواهد شد.

وی از کاهش قیمت دام زنده خبر داد و افزود: قیمت کنونی هرکیلو دام زنده از ۵۶۰ هزارتومان یه ۵۰۰ هزارتومان بصورت چک های مدت دار  و ۴۸۰ هزارتومان نقدی رسیده است.

پوریان ادامه داد: قیمت کنونی هرکیلو گوشت گرم ۸۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان و گوشت منجمد ۷۰۰ تا ۹۵۰ هزارتومان است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه بازار تابع عرضه و تقاضاست،افزود: با عرضه گسترده گوشت شاهد به تعادلی رسیدن قیمت هستیم‌ و به عبارتی با آزادسازی نرخ ارز، قیمت گوشت داخلی و وارداتی با یکدیگر تفاوتی ندارد.

به گفته وی، مقادیر زیادی گوشت در بخش گرم و منجمد در حال واردات است که مصرف کالابرگ می تواند بازار را تحریک کند.

پوریان با بیان اینکه تولید از وضعیت مطلوبی برخوردار است، افزود: تولید گوشت قرمز نمی تواند جوابگوی نیاز بازار باشد، حال اگر بسته های حمایتی بدرستی اجرا شود، تولید نقش بدرستی ایفا کند.

به گفته وی، با تسهیل واردات، به‌ویژه از استان‌های مرزی، قیمت دام و گوشت در مسیر تعادل قرار گرفته و روند کاهشی قیمت‌ها در روزهای آینده ادامه دارد.

 رئیس شورای تامین دام کشور ادامه داد: تغییر سیاست‌های ارزی در ماه‌های گذشته موجب افزایش قابل توجه ساختار هزینه‌ای در بخش تولید شد و دامداران متوسط و خرد را با مشکلات جدی مواجه کرد.

پوریان با اشاره به اجرای بسته‌های حمایتی و تسهیل‌گری‌های اخیر، به‌ویژه در استان‌های مرزی بیان کرد: طی حدود ۱۰ روز گذشته و پس از انجام برخی آسان‌سازی‌ها، واردات دام و گوشت به‌صورت منظم افزایش یافته و خلاهایی که در ابتدای اجرای سیاست‌های جدید و به‌دنبال شوک قیمتی در بازار ایجاد شده بود، تا حد زیادی جبران شده است.

وی هدف اصلی سیاست‌های فعلی را دسترسی همه دهک‌های جامعه به گوشت با قیمت مناسب دانست و افزود: افزایش مقطعی قیمت‌ها ناشی از شوک ارزی، تنها محدود به گوشت نبود، اما با اقدامات اصلاحی و تسهیل‌سازی‌های انجام‌شده، بخش عمده مشکلات برطرف شده و این روند به‌صورت پایدار ادامه خواهد داشت.

به گفته پوریان، تولید داخلی اکنون در یک فضای رقابتی قرار گرفته است به طوری که جمعیت دامی داخلی ۵۸ میلیون راس دام سبک و ۶ میلیون راس دام سنگین گوساله است.

وی با بیان اینکه آسان سازی تامین کالاهای اساسی از جمله گوشت در استان های مرزی  به پرکردن برخی خلا ها و کمبودها کمک می کند، افزود: با توجه به تنوع سبد پروتئینی گوشت در کشور  شاهد فراوانی و رقابت در بخش قیمت و ثبات قیمت برای همه دهک های جامعه خواهیم بود.

پوریان گفت: در حال حاضر با اصلاح نظام یارانه ای این امکان وجود دارد که در هفته های پیش رو شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز و متعادل شدن آن در بازار باشیم.

در شرایطی که قیمت گوشت قرمز بعداز آزادسازی نرخ ارز با نوساناتی روبرو شد، دولت با هدف تقویت سمت عرضه و کنترل قیمت‌ها، مسیر تسهیل واردات دام زنده و گوشت منجمد از مرزها و بنادر کشور را فعال کرده است تا با افزایش حجم واردات و گسترش دامنه عرضه به ثبات و منطقی شدن قیمت‌ها در بازار گوشت کمک کند.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار حزب‌الله : فریب وعده‌های توخالی نتانیاهو را نخورید
اقرار به گناه تنها راه نجات نتانیاهو در پرونده های فساد
تصمیم جدید دولت برای کالاهای اساسی و بهبود معیشت مردم
چرا جلسات علنی مجلس برگزاری نمی شود؟
مشاور سابق پنتاگون: بسته ماندن تنگه هرمز جهان را به سمت قحطی می‌برد
مأموریت جدید پزشکیان به بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت
عراقچی در دیدار با سلطان عمان: حضور نظامی آمریکا موجب ناامنی منطقه است
کشف اموال مسروقه 50 میلیارد ریالی توسط پلیس آگاهی
یک بار دیگر محاصره اقتصادی؛ یک بار دیگر اقتصاد مقاومتی
55 درصد مردم آمریکا موافق استیضاح ترامپ هستند
جهش قیمت خودرو در بازار؛ افزایش 13 درصدی در یک هفته
بازیکن کنگویی پرسپولیس: جنگ را با تمام وجودم حس کردم
تونل توحید امشب از ساعت 24 تا 5 صبح مسدود است
ترامپ چه‌کاره دنیاست که از ایران تحویل اورانیوم می‌خواهد؟
تعویق کنکور قطعی شد؛ زمان جدید هنوز مشخص نیست
باران، رعدوبرق و برف در ارتفاعات آذربایجان‌غربی
شایعه آزار زائران ایرانی در عربستان صحت ندارد
زلزله سیاسی در راست‌گرایان اسرائیل؛ طرح تشکیل حزب جدید علیه نتانیاهو
45 درصد شهدای جنگ اخیر غیرنظامی هستند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ بازار طلا درجا زد
جنوب لبنان زیر آتش؛ آغاز حمله پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل
طرح مدیریت راهبردی تنگه هرمز در پیچ بررسی کمیسیون‌ها
صعود فوتبال ساحلی به مرحله حذفی با عبور از عربستان
هشدار پلیس به افزایش کلاهبرداری «بیعانه» در سایت‌های آگهی
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405