×
بین الملل
شناسه خبر : 273399
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/16 ساعت 18:52
اتحاد ایران و روسیه اتحادی مستحکم است

طنین همبستگی در مسکو:

اتحاد ایران و روسیه اتحادی مستحکم است

در نشستی معنادار در مسکو، علمای مسلمان روسیه، تحلیلگران سیاسی و چهره‌های برجسته این کشور با حضور کاظم جلالی سفیر ایران، حمایت قاطع خود را از جمهوری اسلامی اعلام کردند.

نورنیوز-گروه بین الملل:«کریل سیمینوف» تحلیلگر روس در حوزه مسائل سیاسی و نظامی خاورمیانه از جمله صاحب‌نظرانی بود که در این نشست، حمایت و همبستگی خود را با ایران اعلام کرد. سیمینوف اظهار داشت:‌ آنچه در ارتباط با ایران شاهد بودیم، یک مشکل داخلی نیست بلکه یک هجوم تمام عیار خارجی است و اینکه غرب به دنبال شکستن استقلال و مقاومت ایران است.
وی با اشاره به تلاش‌های ایران و شماری از کشورهای پیشرو در جهان مانند روسیه و چین در زمینه خروج از یکجانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل، گفت: غرب با فشار به ایران به دنبال آن است که مانع از تلاش تهران برای تحقق جهان چندقطبی شود.

این تحلیلگر روس خاطرنشان کرد: مصاف امروز غرب با ایران، نه تنها علیه اسلام، بلکه علیه اخلاق و مدنیت است و اینکه نظامی متکی به بنیاد مردمی را از بین ببرد.
وی با بیان اینکه متحدان ایران برای گذر از مقطع حساس کنونی به این کشور کمک خواهند کرد، به معاهده جامع راهبردی تهران و مسکو اشاره کرد و گفت: دو کشور علاوه بر همکاری در این چارچوب،‌ در سازکارهای بین‌المللی مانند بریکس و شانگهای، همکاری‌ها را تقویت می‌کنند.

سیمینوف با اشاره به مشارکت روسیه در رزمایش‌های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: این رزمایش‌ها با هدف معماری عادلانه امنیتی در منطقه خلیج فارس برگزار می‌شود؛ سازکاری که خود دولت‌های منطقه در آن حضور داشته باشند نه اینکه نیروهای خارجی ایفای نقش کنند.
وی در ادامه نسل‌کشی در غزه را یادآور شد و گفت:‌ وقایع فلسطین همه کشورهای منطقه را مجبور کرد که رویکردهای خود را تغییر دهند و در چنین فضایی است که کشورهایی همچون عمان، قطر، عربستان، ‌امارات، ترکیه و برخی دیگر کشورها در تلاش هستند که جلوی اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران را بگیرند.
این کارشناس روس تصریح کرد: کشورهای منطقه نیز امروز به این درک رسیده‌اند که ناامنی ناشی از فشار و اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌توان منحصر به این کشور دانست و آن کشورها نیز از این وضعیت متأثر خواهند شد.
سیمینوف ادامه داد: امروز اتحاد ایران و روسیه،‌ اتحادی مستحکم است و ما شانه به شانه در کنار ایران ایستاده‌ایم.

غرب در طرح‌های ضد ایرانی خود شکست خورده است

«نفیع‌الله عاشیروف» رئیس بخش آسیایی اداره روحانیت دینی اهل سنت روسیه نیز در این نشست با با بیان اینکه غرب در طرح‌های ضد ایرانی خود پس از انقلاب اسلامی شکست خورده است، مقاومت ایرانیان را در این زمینه ستود.
وی اظهار داشت: طی دهه‌های گذشته، نیروهایی که به دنبال آسیب زدن به جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند، اقداماتی را در سایر کشورها مانند لیبی، عراق، سومالی و افغانستان دنبال کردند و از آنجا که حکومت‌های این کشورها به دین اسلام متکی نبودند، دچار شکست شدند اما همین کشورهای غربی قادر به پیشبرد طرح‌های ضدایرانی خود نشدند.
این مفتی روس خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به خاطر پایداری مردم و برخورداری از رهبری واحد توانسته است مقابل اشرار غربی بایستد. عاشیروف تاکید کرد: ایران با اتکا به اعتقاد واقعی خود به تعالیم دینی و الهی، قادر به مقاومت در برابر شرّ بوده و با چنین رویکردی، همچنان طرح‌های دشمنان خود را ناکام خواهد گذاشت.

ملت‌ها برای دفاع از حق متحد شوند

در این نشست، حجت‌الاسلام و المسلمین «مهدی بخت‌آور» با ابراز قدردانی از برگزاری این نشست در دفاع از عدالت و حقانیت در جهان، از اقدام مسلمانان و دیگر پیروان ادیان الهی در روسیه در حمایت از ایران تجلیل کرد.

این خطیب دینی با اشاره به ادامه داشتن مصاف حق و باطل از ابتدای تاریخ گفت: در جهان امروز نیز قدرت‌های ظالم و فاسد به خاطر منافع خود به دنبال تسلط بر کره زمین هستند. وی تصریح کرد: پس از پایان جنگ سرد،‌ آمریکا و کشورهای اروپایی با رویکرد جهان تک‌قطبی به دنبال تحمیل هژمونی خود به دنیا بوده‌اند.
بخت‌آور خاطرنشان کرد:‌ این رویکرد تنها به دلیل قدرت‌طلبی این کشورها نیست، بلکه مفاسد اخلاقی ریشه چنین قدرت‌طلبی در دنیا بوده است. در برابر هجوم خشن کشورهای حامی نظام تک‌قطبی به سایر کشورها، مردم و دولت‌های سایر کشورها باید دست به دست هم دهند و متحد شوند.
این خطیب دینی گفت: آرمان مقدس حق‌طلبی سبب شده است که امروز ملت‌های جهان علیه برتری‌جویی غرب متحد شوند؛ رویکردی که نمونه آن در مقاومت کشورهای اسلامی و به ویژه جبهه مقاومت و ایران علیه نظام اشغالگری و ظلم بین‌المللی مشهود است. بدون تردید، چنین تقابلی سبب اعتلای جبهه حق و حکومت عدل در جهان خواهد شد.

اگر ایران ببازد، روسیه می‌بازد

«ماکسیم شفچنکو» رئیس پیشین مجلس اجتماعی روسیه و تحلیلگر ارشد سیاسی نیز با اعلام همبستگی با مردم و دولت ایران در مواجهه با اقدامات غرب گفت:‌ من به خداوند متعال و فرمان‌های او ایمان دارم و از این منظر، معتقد هستم تهدیدها علیه ایران منجر به شکست خواهد بود.
وی با انتقاد از کشورهای غربی به خاطر جنگ‌افروزی به بهانه تحقق صلح گفت: آنها تنها به دنبال حکومت بر سایر ملت‌ها هستند و دیگر کشورها را به عنوان ابزاری برای سوداگری مالی و بهره ‌گیری از منابع کشورها در نظر می‌گیرند.
این تحلیلگر روس گفت: کشورهای غربی آشکارا می‌گویند اگر زانو نزنید و برده ما نشوید، شما را نابود خواهیم کرد؛ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیش از این در سخنرانی خود در سالیان قبل در مونیخ تصریح کرد که کشورهای ضعیف شکست می‌خورند. از این رو، در جهان امروز نمی‌توان ضعیف بود؛ به ویژه آنکه می‌دانیم زمانی که غرب به دنبال مذاکره با ما است، به دنبال توافق با ما نیست؛ این رویکرد غرب، نوعی فریب‌کاری است.
شفچنکو در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: فداکاری برادران و خواهران فلسطینی ما در دنیای مدرن بی‌نظیر است و ما هرگز نباید این موضوع را فراموش کنیم. همانطور که امام خمینی (ره) هرگز آن را فراموش نکرد و از ما خواست که روز قدس، روز همبستگی با مردم فلسطین را به یاد داشته باشیم.
وی ادامه داد:‌ با این حال، غربی‌ها فقط زور را متوجه می‌شوند و خودشان از طریق زور، صلح را اعلام می‌کنند. بنابراین، شما فقط می‌توانید از موضع قدرت با آنها صحبت کنید، گزینه دیگری وجود ندارد.
این فعال سیاسی اجتماعی روسیه خاطرنشان کرد:‌ مردم ایران قدرت خود را در طول جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی نشان دادند؛ ایران نشان داد که می‌توان اسرائیل را به آستانه نابودی کشاند و نه گنبد آهنین، نه سامانه‌های پاتریوت، تاد و شبیه آن قادر به دفاع از اسرائیل نیست؛ این موشک‌های مدرن ایرانی در هر نقطه مورد نظر در اسرائیل به هدف اصابت کردند.
وی اظهار داشت:‌ علاوه بر قدرت نظامی، مردم ایران از قدرت دیگری در وجود خود بهره‌مند هستند که عبارت است از قدرت ایمان که در سخنان رهبر عالی ایران نمودار است و همچنین قدرت فداکاری و معنویت ائمه اطهار (ع) و قدرت حضور مردم.
شفچنکو با بیان اینکه سفرهای زیادی به ایران داشته است و عاشق این کشور است، گفت: در وقایع اخیر به وضوح دیدیم که قشرهای مختلف مردم ایران از رهبر خود حمایت کردند و حتی افرادی که به نظر می‌رسید اعتقاد کمتری داشته باشند، نیز در این شرایط از رهبر خود حمایت کردند؛ این موضوع بیانگر کرامت ملی است که در ایرانیان موج می‌زند. ‌

این تحلیلگر روس ادامه داد: استقلال و آزادی در ایران بر پایه خون شهدا بنا نهاده شده است و افراد بسیاری برای صیانت از این اصول با حکومت صدام حسین جنگیدند؛‌ مردم ایران، این دستاورد خود را با هیچ چیز دیگری و حتی با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا معامله نخواهند کرد.

شفچنکو در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه «اگر ایران ببازد، روسیه می‌بازد»، خاطرنشان کرد: بنابراین ما باید با اتحاد و یافتن افرادی در غرب که مطمئنا در آمریکا وجود دارند،‌ روند زیاده‌خواهی‌های غرب را متوقف کنیم و به دنیای مبتنی بر حرص و طمع، پول و تکبر غرب پایان دهیم.
وی با بیان اینکه ایران،‌ تنها سرزمین آزاد روی زمین است، تصریح کرد:‌ این تنها کشور شماست که نمی‌پرسد چگونه زندگی کنید. از لندن، واشنگتن، پاریس، برلین، پکن، مسکو یا هیچ کس دیگری نمی‌پرسد. شما خودتان تصمیم می‌گیرید که چگونه زندگی کنید. خودتان در مورد آن بحث می‌کنید.
وی تأکید کرد:‌ صیانت از آزادی و استقلال ایران،‌ نگاهبانی از آزادی و استقلال همه بشریت است و از این رو، روسیه همه تلاش خود را برای کمک و حمایت از ایران در سخن، عمل و اندیشه انجام خواهد داد و ما در کنار هم خواهیم ایستاد.

ایران، یک صخره مستحکم است
«انار رمضانوف» رئیس اداره مفتیات مرکزی مسکو نیز در این نشست با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل در جبههٔ شرّ و جبهه شیطان قرار گرفته‌اند، گفت: نه فقط جهان اسلام بلکه پیروان دیگر ادیان و حتی در اروپا و آمریکا مردم متوجه شده‌اند که رژیم صهیونیستی فقط شرّ، ویرانی و مرگ به همراه می‌آورد.
این مفتی اهل سنت روسیه افزود : وقتی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌کنم، می‌شود خیلی چیزها گفت، اما مهم‌ترین چیزی که واقعاً برای من ارزشمند است این است که ایران یک «صخره مستحکم» بوده و هست.
وی گفت : آمریکا، اسرائیل و کشورهای غربی ۴۷ سال است از همه ابزارها استفاده کرده‌ و هر کاری بلد بوده‌اند انجام دادند تا جمهوری اسلامی را به زانو درآورند، اما در برابر صخره مستحکم و مقاوم ایران، خودشان به زانو درآمده‌اند.
رمضانوف تصریح کرد: واقعاً نمی‌دانم دیگر چه چیز تازه‌ای می‌توانند برای فشار بر ایران اختراع کنند، اما ایران همچنان ایستاده است و این نشان می‌دهد که ایران مسیر درستی را انتخاب کرده که مورد رضایت خالق است.


اخبار مرتبط
افزایش ظرفیت تبادل کالا میان ایران و روسیه به بیش از 2 هزار قلم
دوشنبه 1404/11/27 ساعت 14:09
افزایش ظرفیت تبادل کالا میان ایران و روسیه به بیش از 2 هزار قلم
دبیر روسی کمیسیون مشترک اقتصادی اعلام کرد امکان مبادله بیش از 2 هزار قلم کالا و خدمات میان ایران و روسیه وجود دارد و حجم تجارت دو کشور به 4.7 میلیارد دلار رسیده است.
واکنش روسیه به مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط
جمعه 1404/11/17 ساعت 13:57
واکنش روسیه به مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط
«دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین امروز در جمع خبرنگاران ضمن استقبال از آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط، خواستار خویشتن‌داری کشورهای ذی‌نفع در مسئله ایران شد.
مسکو به تمام مفاد معاهده راهبردی با ایران پایبند است
پنج‌شنبه 1404/11/16 ساعت 20:00
مقام ارشد روس:
مسکو به تمام مفاد معاهده راهبردی با ایران پایبند است
سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR)، روز پنج‌شنبه تأکید کرد که مسکو به‌طور کامل به تمام مفاد معاهده جامع راهبردی با جمهوری اسلامی ایران پایبند خواهد ماند.
جلالی: اعضای شانگهای دوستان ایران در شرق هستند
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 13:33
جلالی: اعضای شانگهای دوستان ایران در شرق هستند
سفیر ایران در مسکو با اشاره به آغاز به کار اجلاس نخست وزیران سازمان شانگهای در پایتخت روسیه، از اعضای این اتحاد به عنوان دوستان ایران در رویکرد شرقی سیاست خارجی کشورمان یاد کرد.
نظرات

آخرین اخبار
سازمان ملل حملات اسرائیل به لبنان را محکوم کرد
تعطیلی سینماها در اربعین شهادت رهبر انقلاب
نیروی دریایی سپاه مسیرهای جایگزین برای تردد در تنگه هرمز را اعلام کرد
حملات هوایی گسترده رژیم صهیونیستی به مناطقی در لبنان/ 189 تن شهید و 890 تن زخمی شدند
انصارالله: جنایات اسرائیل تاییدی بر درست بودن گزینه مقاومت در برابر این رژیم است
ایران عامل نوسان بورس آمریکا
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عراق
دیدار رئیس بنیاد شهید با خانواده شهید امیر سرلشکر نصیرزاده
محسن رضایی: مسئولیت فروپاشی آتش‌بس با آمریکاست
تأکید سازمان انرژی اتمی بر صیانت از دستاوردهای راهبردی هسته‌ای
ترامپ ادعای پیروزی می‌کند اما ایران قدرتمندتر شده است
سردار رادان: تا پیروزی قطعی در خیابان ها خواهیم ماند
ترامپ به هیچ‌وجه نمی‌تواند ادعای پیروزی کند
نفتکش‌ها از هرمز برگشت خوردند
کشته شدن یک نظامی صهیونیست در جنوب لبنان
روحانی: به آمریکا نمی‌توان اعتماد کرد
سانچز: لبنان باید در آتش‌بس با ایران گنجانده شود
شهادت 2 خبرنگار به دست ارتش رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه
نجبای عراق اعلام کرد: به حملات خود علیه مواضع دشمن ادامه می دهیم
البرادعی از آمریکا خواستار شد: جلوی وحشی‌گری اسرائیل را بگیرد
رای گیری دموکرات‌های سنا درباره اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران
گفتگوی وزرای خارجه قطر و عربستان بر سر جلوگیری از گسترش جنگ در منطقه
تردد در تنگه هرمز مانند قبل از آتش بس است
وزیر ارتش آمریکا: کناره گیری نمی کنم
نتانیاهو: توقف جنگ در لبنان بخشی از آتش‌بس نیست/هنوز اهدافی در ایران داریم
باید به مسئولان اعتماد کنیم
ممنوعیت دریافت دستی عوارض آزادراه‌ها
فرماندهی پهپادی نیروی هوافضای سپاه: آماده‌ایم و گوش به فرمان
کنترل حوزه انرژی به ایران قدرت داده است
کنایه یک قانونگذار اسرائیلی به ترامپ
مقام امنیتی اسبق انگلیس: آمریکا دیگر متحد قابل اعتمادی نیست
حضور پرشور مردم تهران در شب اربعین رهبرشهید انقلاب
پزشکیان به مکرون: آتش‌بس در لبنان یکی از شروط طرح 10 ماده‌ای ایران است
کاخ سفید: لبنان بخشی از آتش بس نیست/آغاز مذاکرات از شنبه
عراقچی: آمریکا باید انتخاب کند؛ آتش‌بس یا تداوم جنگ از طریق اسرائیل
پیروزی‌ ایران بار دیگر ثابت کرد اراده ملت‌ها شکست‌ناپذیر است
قالیباف: پس از 3 نقض کلیدی چارچوب مورد توافق، آتش‌بس و مذاکره ‌بی‌معناست
رنگرز: برای نخستین بار در 4 سال پیاپی قهرمان آسیا شدیم
سفیر ایران در عمان: امنیت از دل اعتماد می روید
اعتراض دولت عراق به حملات وحشیانه امروز اسرائیل به لبنان
پیام فرمانده کل سپاه پاسداران در پی شهادت سرلشکر پاسدار شهید مجید خادمی
قدردانی سفیر ایران از همراهی ایرانیان مقیم آلمان در جنگ
بقائی: حملات رژیم صهیونیستی به لبنان را شدیدا محکوم می کنیم
ترامپ: مذاکرات حضوری به‌زودی برگزار می شود/ شاید ونس نباشد
طلای آسیا بر گردن ساروی
انصارالله:کنار کشورهای مسلمان می ایستیم
سندرز: نتانیاهو، ترامپ را به جنگ با ایران کشاند
نورویدیو | آن سوی جنگ 2
تهدید تعرفه‌ای ترامپ، پشتوانه حقوقی ندارد
«لبنان» یکی از شروط محوری طرح ایران است/به هر تعرضی پاسخ می دهیم