×
فرهنگی
شناسه خبر : 273389
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/16 ساعت 17:43
یخ  جشنواره فجر با فیلم های داغ آب شد

یخ جشنواره فجر با فیلم های داغ آب شد

پنجمین روز از چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر با اکران فیلم‌های متفاوتی همچون «مارون»، «دختر پری‌خانم» و «زنده‌شور» همراه بود که هرکدام بحث‌ها و نظرات متناقضی را در بین اهالی رسانه برانگیخت.

نورنیوز-گروه فرهنگی:پنجمین روز چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در پردیس ملت، بیش از هر چیز با «گفت‌و‌گو» شناخته می‌شد؛ گفت‌و‌گو‌هایی که از صف‌های ورودی سالن‌ها شروع می‌شد و تا کافه و راهرو‌های خانه رسانه ادامه داشت. ۱۵ بهمن، روزی بود که سه فیلم با سه حال‌وهوای کاملاً متفاوت، اهالی رسانه را وادار به مقایسه، بحث و حتی گاهی اختلاف‌نظر جدی کرد.

امتداد سینمای دفاع مقدس یا گریز از کلیشه‌ها

سانس اول با «مارون» آغاز شد؛ فیلمی که پیش از اکران، بسیاری از خبرنگاران و منتقدان آن را در امتداد سینمای دفاع مقدس و زندگینامه‌ای ارزیابی می‌کردند. پس از نمایش، اما نظرات دو قطبی شد. برخی از اهالی رسانه، جسارت فیلم در پرداخت به لایه‌های سیاسی و اجتماعی روایت را قابل توجه دانستند و یکی از منتقدان حاضر در پردیس ملت گفت: «مارون تلاش کرده از کلیشه‌های معمول زندگی‌نامه شهدا فاصله بگیرد و همین قابل احترام است، هرچند در روایت گاهی دچار پراکندگی می‌شود.»در مقابل، برخی خبرنگاران معتقد بودند فیلم بیش از حد درگیر شعار و اطلاعات تاریخی است و مجال همذات‌پنداری عاطفی را از مخاطب می‌گیرد. با این حال، بازی امیرحسین فتحی و حضور چهره‌هایی، چون جمشید هاشم‌پور، از نکات مشترک مورد تأکید بسیاری از حاضران بود.

دختر پری‌خانم؛ سکوت و تامل

با نزدیک شدن به سانس بعدی، فضای پردیس ملت آرام‌تر شد؛ «دختر پری‌خانم» مخاطبانش را به سکوت دعوت می‌کرد. حضور مرضیه برومند در این فیلم، به یکی از سوژه‌های پرحاشیه روز تبدیل شد و بسیاری از اهالی رسانه پیش از شروع فیلم، درباره نقش و میزان تأثیرگذاری او گمانه‌زنی می‌کردند. بعد از اکران، بیشتر واکنش‌ها حول فضای ذهنی و مینیمال فیلم می‌چرخید. یکی از خبرنگاران حوزه سینما در گفت‌وگویی غیررسمی گفت: «این فیلم از آن دست آثاری است که یا دوستش داری یا اصلاً با آن ارتباط نمی‌گیری.»برخی منتقدان، «دختر پری‌خانم» را تجربه‌ای شخصی و جسورانه دانستند که مخاطب عام را به چالش می‌کشد و برخی دیگر آن را بیش از حد انتزاعی و کم‌حادثه توصیف کردند. با این حال، بازی‌ها و ایده مرکزی فیلم، از جمله نقاطی بود که کمتر کسی به‌طور کامل آن را نادیده گرفت.

زنده‌شور یخ جشنواره را آب کرد

اما اکران «زنده‌شور» در سانس پایانی، حال‌وهوای روز پنجم را به سمت فضایی تلخ‌تر و اجتماعی‌تر برد. بعد از پایان فیلم، بحث‌ها داغ‌تر شد و حتی برخی خبرنگاران تا دقایقی در سالن باقی ماندند. یکی از اهالی رسانه معتقد بود: «زنده‌شور از آن فیلم‌هایی است که شاید تماشایش راحت نباشد، اما نمی‌شود به سادگی از کنارش عبور کرد.»عده‌ای، نگاه بی‌پرده فیلم به آسیب‌های اجتماعی را نقطه قوت آن دانستند و گروهی دیگر، ریتم و میزان تأثیرگذاری روایت را محل بحث قرار دادند.اما نشست خبری زنده‌شور نیز از حواشی خالی نبود. جایی که کارگردان فیلم به تنهایی در این مراسم حاضر شده بود. سخن بین اهالی رسانه در این بود که فیلم چهره خوب یا بدی از ارکان قضایی کشور تصویر کرده است؟ در برخی موارد پرسش و پاسخ‌های پینگ پنگی نیز بین خبرنگاران و کاظم دانشی در گرفت، اما به نظر می‌رسد که کاظم دانشی کارگردان زنده‌شور سعی داشته فیلمی در ستایش بخشش بسازد که بد بینانه آن نکوهش اعدام است. پنجمین روز جشنواره فیلم فجر، روزی نبود که با یک نظر واحد به پایان برسد. از «مارون» که روایت تاریخ و سیاست را روی پرده آورد، تا «دختر پری‌خانم» که مخاطب را به درون ذهن شخصیت‌ها کشاند و «زنده‌شور» که واقعیت‌های تلخ اجتماعی را پیش چشم تماشاگر گذاشت، پردیس ملت شاهد تضارب آرا و بحث‌هایی بود که نشان می‌داد جشنواره در میانه راه، همچنان زنده و محل چالش فکری اهالی رسانه است.


نظرات

آخرین اخبار
مسکو در حال آماده‌سازی سفر قریب‌الوقوع پوتین به چین
بیمه سلامت از بیماران صعب‌العلاج با خدمات گسترده حمایت می‌کند
ممنوعیت صیادی در سد زاینده‌رود
بقایی: ایران در حال بررسی پیام‌ها با میانجیگری پاکستان است
عربستان و کویت مانع اجرای «پروژه آزادی» شدند
زخمی شدن 10 نظامی اسرائیلی در حمله پهپادی حزب‌الله
پایان یک پرونده قصاص پس از 5 سال با صلح و سازش
تشدید نظارت بر بازار اجاره مسکن
کمک‌هزینه دانشجویان علوم پزشکی 20 درصد افزایش یافت
منبع لبنانی: دیدار با نتانیاهو در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست
اعتراض الوفاق به بازداشت‌ها و اقدامات امنیتی در بحرین
عارف: به‌زودی جشن پیروزی برگزار می‌کنیم
اختلاف رویکرد ترامپ و نتانیاهو درباره پایان جنگ با ایران
چند معامله بزرگ نفتی با «زمان‌بندی مشکوک» زیر ذره‌بین واشنگتن
اعتراض پزشکان بدون مرز به محدودیت کمک‌های غذایی و امدادی در غزه
احضار کاردار اسرائیل توسط وزارت خارجه اسپانیا
تأکید ایران و پاکستان بر توسعه همکاری‌های ریلی و تجاری
رشد95 درصدی بودجه آب و فاضلاب در سال جاری
گفت‌وگوی السیسی و پادشاه عمان درباره مسیرهای توافق ایران و آمریکا
پژوهشگران: اتکا به هوش مصنوعی بر توانایی فکر کردن تاثیر منفی می گذارد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه نهادهای مرتبط با ایران
عراقچی از چین برگشت ولی به اسلام‌آباد نرفت
هشدار درباره تهدیدهای امنیتی تروریستی در مرز عراق -سوریه
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان
دما در خراسان رضوی کاهش می یابد
نورنما | کاروان خودرویی حامیان جمهوری اسلامی در تورنتو کانادا
عضویت 3 نماینده پارلمان بحرین لغو شد
تقویت امید دموکرات‌ها برای کسب اکثریت آرا در سنا
گفت‌وگوی وزیر خارجه آمریکا و پاپ درباره تحولات خاورمیانه
اظهارات مداخله‌جویانه وزیر خارجه فرانسه درباره تنگه هرمز
آتش‌سوزی پارکینگ در پاداد اهواز مهار شد
تحلیل مرشایمر از بحران ایران و عملکرد ترامپ
تأکید لاوروف بر بازگشت مسائل منطقه به مسیر دیپلماسی
وزارت نیرو برای جبران برق صنایع آسیب دیده جنگ اعلام آمادگی کرد
حمله پهپادی حزب‌الله لبنان علیه ارتش اشغالگر
استقبال روسیه از بی‌توجهی چین به تحریم‌های جدید ضدایرانی
فعالیت ادارات تهران با حضور کامل نیروها از شنبه
تدوین دو سناریو برای امتحانات پایان سال در شرایط جنگی
هشدار رگبار، باد شدید و کاهش محسوس دما در تهران
درخواست کرملین از تداوم نقش آمریکا در تسهیل مذاکرات اوکراین
آخرین مهلت ثبت‌نام حراج شمش طلا مرکز مبادله ایران اعلام شد
اسکان خانواده‌های جنگ‌زده در 50 هتل
از چاپ پول تا بحران انرژی؛ چرا تورم آمریکا مهار نمی‌شود؟
دو وزیر دفاع سابق چین به اعدام محکوم شدند
آغاز غربال نهایی برای انتخاب مسافران جام جهانی
ترافیک سنگین در مسیرهای پرتردد کرج و قزوین
تظاهرات حامیان فلسطین علیه نمایشگاه املاک اسرائیل در نیویورک
راز موفقیت پاری سن ژرمن از زبان ستاره‌های این تیم
اطلاعیه ارتش درباره انفجار کنترل‌شده در شیراز
قطر از پیشرفت تلاش‌های دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن خبر داد