×
سیاسی
شناسه خبر : 273332
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/16 ساعت 12:40
همزمان با مذاکره، دست ایران روی ماشه است

شمس‌الواعظین:

همزمان با مذاکره، دست ایران روی ماشه است

تحلیلگر سیاسی گفت: برخی معتقدند ممکن است آمریکا اقدام قبلی خود در حین مذاکرات را تکرار کند اما باید گفت، این بار دست ایران روی ماشه است و حتی در میدان نظامی آماده‌تر از میدان دیپلماسی است.

نورنیوز- گروه سیاسی: «ماشاءالله شمس الواعظین» تحلیلگر سیاسی و عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت با حضور در استودیو تهران شبکه المیادین لبنان، تأکید کرد اگر آمریکا به ایران حمله کند پشیمان خواهد شد و بالا بردن سقف خواسته‌ها در مذاکرات، برای راضی کردن تل‌آویو است.

این تحلیلگر سیاسی گفت: زمانی‌که آمریکا در زمان ترامپ یک اصل مشخص برای خود تعیین می‌کند و آن صلح از طریق قدرت است، طبیعی است که این کار را از طریق لشکرکشی و عرض اندام انجام می‌دهد. اما اگر اقدام به عملیاتی نظامی علیه ایران کرد، آنگاه ایران جنگ را منطقه‌ای خواهد کرد. به نظرم آن وقت است که آمریکا پشیمان خواهد شد، زیرا ایران اجازه می‌دهد که جنگ به کل منطقه به‌خصوص به همه پایگاه‌های آمریکا سرایت کند. از طرف دیگر اسرائیل هم در این جنگ خواهد بود همانطور که قبلا گفته شده است و از ظرفیت نیروی هوای آن استفاده خواهد شد.

شمس الواعظین با اشاره به مذاکراتی که قرار است جمعه (فردا) برگزار شود، گفت: اینکه آمریکا در فاصله ۴۸ ساعت به موعد مذاکرات سقف شروط خود را افزایش میدهد در حقیقت به دنبال راضی کردن بنیامین نتانیاهو و اسرائیل است. این کاملا از تحرکات اخیر آمریکا مشخص است. برخی معتقدند که ممکن است آمریکا اقدام قبلی خود در حین مذاکرات را تکرار کند- وقتی که به ایران حمله کرد- اما باید گفت، این بار دست ایران روی ماشه است و حتی در میدان نظامی آماده‌تر از میدان دیپلماسی است.

در خصوص مکان مذاکره نیز شمس الواعظین گفت: بخش اعظمی از مذاکرات در عمان برگزار شده. ترکیه (در مقایسه با عمان) تا حدی از تحولات منطقه و چالش‌های آن به دور است و از طرفی، ترکیه به نوعی نماینده قاره اروپایی هم شاید تلقی شود. در مقابل مقابل عمان تاریخ طولانی‌تری در میزبانی مذاکرات دارد و ایران در حقیقت می‌خواهد مذاکره را از جایی که قطع شده بود از سر بگیرد.

در خصوص موضوع مذاکره نیز شمس الواعظین گفت: ایران تاکید کرده که فقط یک موضوع را مذاکره می‌کند و آن موضوع هسته‌ای و هر موضوع مرتبط با آن را و این موضوع قابل بده بستان و مذاکره است. اما زمانی‌که ایران تأکید می‌کند که فقط درباره موضوع هسته‌ای مذاکره میکند، درحقیقت تاکید میکند که اگر موضوعی فراتر از این طرح شود، از مذاکره خارج می‌شود.

عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت همچنین گفت: آمریکا تلاش می‌کند در آخرین ساعات منتهی به موعد مذاکرات، سقف خواسته‌ها را بالا ببرد، همانطور که «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا شرط جدیدی درباره توان موشکی ایران مطرح کرد. آنها یک شرط دیگر را هم مطرح کردند و آن فعالیت فضایی و مرتبط با ماهواره‌هاست. آمریکا معتقد است که این امر توان ایران در موشک‌های قاره پیما را افزایش می‌دهد، پس معتقد است که باید همین الان جلوی این توانمندی ایران را بگیرد.


اخبار مرتبط
نویسنده لبنانی: ایران به مکتبی در هنر مذاکره تبدیل شده است
پنج‌شنبه 1404/11/16 ساعت 15:20
نویسنده لبنانی: ایران به مکتبی در هنر مذاکره تبدیل شده است
یک تحلیلگر لبنانی، با رد نقش تعیین‌کننده میانجی‌گران منطقه‌ای در بازگشت ترامپ به میز مذاکره با ایران، تاکید کرد که واشنگتن تنها بر اساس «منافع خود» عمل می‌کند. او با تمجید از ایستادگی ایران، نوشت که این کشور به مکتبی در هنر مذاکره تبدیل شده است.
حداد عادل: مذاکره‌ای که یک نفر بنشیند و یک نفر دستور دهد،‌ نمی‌خواهیم
پنج‌شنبه 1404/11/16 ساعت 15:17
حداد عادل: مذاکره‌ای که یک نفر بنشیند و یک نفر دستور دهد،‌ نمی‌خواهیم
حداد عادل خاطرنشان کرد: مذاکره ای که یک نفر بنشیند و یک نفر دستور دهد،‌ مذاکره ای نیست که جمهوری اسلامی بخواهد.
واکنش رضایی به خواسته‌های نامشروع مقامات آمریکایی؛ غلط کردند!
پنج‌شنبه 1404/11/16 ساعت 14:59
واکنش رضایی به خواسته‌های نامشروع مقامات آمریکایی؛ غلط کردند!
محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در واکنش به خواسته‌های موشکی و نامشروع مقامات آمریکایی گفت: «غلط کردند!.»
تردید ترامپ و اطرافیانش برای حمله نظامی علیه ایران
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 16:43
آکسیوس:
تردید ترامپ و اطرافیانش برای حمله نظامی علیه ایران
رسانه آمریکایی به نقل از مقامات آمریکایی و مشاوران «دونالد ترامپ» نوشت شک و تردید عمیقی در میان افراد نزدیک به ترامپ درباره به کار بستن گزینه نظامی علیه ایران وجود دارد.
هشدار نظریه‌پرداز فرانسوی نسبت به حمله نظامی به ایران
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 00:10
هشدار نظریه‌پرداز فرانسوی نسبت به حمله نظامی به ایران
یک نظریه‌پرداز فرانسوی حوزه روابط بین‌الملل هشدار داد تلاش برای استفاده از اعتراضات اجتماعی ایران به‌عنوان اهرم فشار یا توجیه اقدام نظامی، خطایی جدی و پرهزینه است.
نظرات

آخرین اخبار
ممنوعیت خالی‌فروشی در بازار خودروهای وارداتی
ذهنیت سیاستگذار و مساله اینترنت
53 حمله اسرائیل به لبنان در 24 ساعت گذشتنه
فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی تغییر کرد + جزئیات اصلاحیه
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 10 اردیبهشت 1405+ جدول
چرا سالمندان صبح‌ها خیلی زود بیدار می‌شوند؟
4 چالش اسرائیل در «جنوب لبنان»
هشدار پاریس درباره فشار دو جنگ بر معیشت مردم فرانسه
آشفتگی بازار طلا در خاورمیانه ؛ لهستان بزرگترین خریدار طلا
تساوی آرسنال و اتلتیکومادرید در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنج شنبه 10 اردیبهشت1405 +جدول
رمز گشایی از کلیدواژه ای که وزیر جنگ آمریکا را به مرز انفجار رساند!
حمایت مجلس خبرگان رهبری از تیم مذاکره‌کننده
انتخاب ایران در هیات رئیسه کنفرانس بازنگری در NPT
هوشمندسازی کنتورهای برق مشترکان خانگی به کجا رسید؟
جو کنت: نمی‌توانیم ایرانیان را وادار کنیم مطابق خواسته‌های ما عمل کنند
هزینه‌های جنگ اسرائیل علیه غزه حدود 108 میلیارد دلار برآورد شده است
مقام حزب‌الله: مقاومت تا آزادی کامل خاک لبنان ادامه دارد
نخست وزیر سوئد: آمریکا راهبرد منسجمی در جنگ علیه ایران ندارد
تشکیلات خودگردان فلسطین، احداث واحدهای شهرک سازی در شمال کرانه باختری را محکوم کرد
نخست وزیرفرانسه: جنگ در اوکراین و خاورمیانه بر اقتصاد کشور سنگینی می‌کند
کشته و زخمی شدن شماری از مزدوران در کمین مقاومت در جنوب خان ‌یونس
فیدان: ترکیه تلاش می کند، مذاکرات ایران و آمریکا سریع تر به نتیجه برسد
سی‌ان‌ان: ارزیابی واقعی از هزینه‌های جنگ آمریکا علیه ایران 40 تا 50 میلیارد دلار است
احتمال افزایش خطر زوال عقل با مصرف کربوهیدرات‌های نامناسب
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 10 اردیبهشت +وضعیت استان ها
چرا درد مفاصل در بهار تشدید می‌شود؟
ترامپ مدعی تلاش برای جلوگیری از فروپاشی آتش‌بس لبنان شد
تصمیم‌گیری برای کاهش نیروهای آمریکایی در آلمان
مدل‌های جدیدی برای بازسازی و تامین مالی پساجنگ طراحی شده است
نمایندگی ایران: اورانیوم غنی‌شده ایران تحت نظارت کامل آژانس است
قالیباف: ایستگاه بعدی قیمت نفت، 140 دلار است
محسن پاکنژاد: محاصره دریایی ایران برای دشمن بی نتیجه است
علی خسروی طراح و گرافیست نام آشنا درگذشت
رایزنی تلفنی بن زاید و الزیدی
محسن رضایی: آمریکا در بن بستی کامل گرفتار شده است
یک تانک مرکاوا توسط حزب‌الله هدف قرار گرفت
یک نفتکش ایرانی دیگر از تنگه هرمز عبور کرد
وزارت صمت خالی فروشی خودرو را ممنوع کرد
استقبال ترامپ از خروج امارات از اوپک
ازسرگیری حملات داعش به حومه حلب
ناو «جرالد فورد» خاورمیانه را ترک می‌کند
واکنش ایران به ادعاهای بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس
گفتگوی تلفنی عراقچی و رئیس پارلمان لبنان درباره آخرین تحولات منطقه
روسیه و بلاروس حمله آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم کردند
اعتراف یک رسانه غربی به ضربات کوبنده ایران به آمریکا
قیمت نفت برنت از مرز 120 دلار گذشت
رئیس قوه قضاییه: ملت متحد ایران بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
بن‌بست آمریکا در بحران تنگه هرمز
ایران اقدام بحرین در سلب تابعیت شهروندانش را محکوم کرد