×
بین الملل
شناسه خبر : 273216
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 21:50
روبیو: فقط درخصوص مسائل هسته‌ای با ایران گفت‌وگو نمی‌کنیم

روبیو: فقط درخصوص مسائل هسته‌ای با ایران گفت‌وگو نمی‌کنیم

«مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه مدعی شد که مذاکرات با ایران به جز مسئله هسته‌ای باید شامل مسائلی ازجمله برد موشک‌های بالستیک و نحوه برخورد ایران با مردم خود شود.

نورنیوز- گروه بین الملل: روبیو در سخنانی به خبرنگاران درباره مذاکرات با ایران گفت: «ما این دیدارها را امتیازدهی تلقی نمی‌کنیم. فکر می‌کنم اگر فرصتی برای تعامل مستقیم با طرف مقابل ایران وجود داشته باشد، ایالات متحده برای آن آمادگی خواهد داشت.»

وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی زیاده‌خواهانه و مداخله‌جویانه مدعی شد برای اینکه مذاکرات به نتیجه‌ای معنادار برسند، گفت‌وگوها باید شامل موضوعاتی از جمله «برد موشک‌های بالستیک ایران»، «برنامه هسته‌ای»، «نحوه برخورد حکومت با مردم خود» و همچنین آنچه که «حمایت از سازمان‌های تروریستی در سراسر منطقه» خوانده شد، باشد.

وی در ادامه عنوان کرد که طرف آمریکایی تصور می‌کرد قالب مذاکرات در ترکیه مشخص شده است اما روز گذشته گزارش‌های ضد و نقیض از طرف ایران دیدند که می‌گفتند با آن قالب موافقت نشده است.

روبیو افزود: «خواهیم دید آیا می‌توانیم دوباره به مسیر درست برگردیم یا نه اما ایالات متحده آماده دیدار با آن‌هاست.»

این دیپلمات آمریکایی در ادامه صحبت‌های مداخله‌جویانه خود مدعی شد که کشور دیگری را نمی‌شناسد که اختلاف میان مردم و سران دولت از این بیشتر باشد.

روبیو بر آمادگی ترامپ برای تعامل مستقیم و انعطاف‌پذیری در مورد قالب و محل مذاکرات تاکید کرد و گفت: «استیو (ویتکاف) آماده رفتن است. او برای این کار آماده خواهد بود. اگر ایرانی‌ها بخواهند دیدار کنند، ما آماده‌ایم. آن‌ها علاقه خود را به دیدار و گفت‌وگو ابراز کرده‌اند. اگر نظرشان را عوض کنند هم، ما با آن مشکلی نداریم.»

روبیو ادعا کرد: «ما ترجیح می‌دهیم دیدار کنیم و گفت‌وگو داشته باشیم. مطمئن نیستم بتوان به توافق رسید… اما تلاش می‌کنیم بفهمیم آیا این امکان وجود دارد یا نه.»

«سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران پیش‌تر در رابطه با مذاکرات احتمالی با آمریکا گفته بود: «جمهوری اسلامی ایران آماده ورود مجدد به مذاکرات هسته‌ای است؛ اگر این مذاکرات عادلانه و منصفانه باشد. ایران هیچ‌گاه به دنبال سلاح‌های هسته‌ای نبوده و این سلاح‌ها هیچ جایگاهی در محاسبات امنیتی ما ندارند. ما آماده اعتمادسازی در خصوص در خصوص صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای خودمان همواره بوده‌ایم در گذشته و الان هم هستیم. ما آماده ورود به مذاکرات هستیم، اگر این مذاکرات از موضع برابر و بر اساس منافع متقابل و با احترام متقابل همراه باشد و اگر مذاکرات به صورت عادلانه و منصفانه باشد.»

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران همواره موضعی مسئولانه نسبت به بهره‌گیری از ابزار دیپلماسی برای تامین منافع ملی ایران و صیانت از صلح و ثبات منطقه داشته است. تجربه‌های پیشین نشان دهنده عدم صداقت و حسن نیت آمریکا در بحث مذاکره بوده است. با این حال ایران آماده مشارکت در هر روند دیپلماتیکی است که معنادار، منطقی و منصفانه باشد و منافع و نگرانی‌های مشروع و قانونی ما در آن لحاظ شود.»

وزیر خارجه ایران درباره تهدیدات آمریکا هم گفت: «ایران همان‌طور که برای مذاکره آمادگی دارد، برای جنگ هم آماده است. ما از قبل از جنگ ۱۲ روزه آماده هستیم. همان‌طور که در آن زمان با قدرت به نیروهای تجاوزگر پاسخ دادیم، این بار نیز به همان شکل خواهد بود. این بار به دلیل ورود مستقیم آمریکا، شرایط با جنگ گذشته تفاوت زیادی خواهد داشت و متاسفانه ممکن است از محدوه یک جنگ دوجانبه فراتر برود. این خاصیت شرایط موجود است. همان‌طور که قبلا گفتم، امیدوارم عقلانیت حاکم شود و کسانی که به دنبال کشیدن منطقه به یک جنگ تمام‌عیار هستند، در اهداف خود ناموفق بمانند.»


نظرات

آخرین اخبار
ایران چگونه حافظه شکست را به قدرت تبدیل کرد؟
رکوردشکنی توزیع بنزین در تهران؛ چرا برخی جایگاه‌ها تعطیل شدند؟
ابطحی: دیدگاه رهبران انقلاب، سپردن جامعه به جریان افراطی نبود+فیلم
پزشکیان: هیچ محدودیتی برای حمایت از تولید پنل خورشیدی نداریم
130 همت گردش مالی مشکوک؛ 70 دانه‌درشت بازار ارز و طلا شناسایی شدند
بنگلادش خواستار پیوستن به «توافق مکه» شد
ترافیک سنگین در آزادراه کرج-تهران؛ جزئیات وضعیت راه‌ها
اقامت سفیر ایران در بیروت 6 ماه تمدید شد
دیبالا برای قهرمانی برگشت؛ رم با 4 گل خط‌ونشان کشید
جنگ اقتصادی ترامپ؛ آمریکا چگونه به پسادلار‌ شتاب می دهد؟
آخرین خبر از اصلاح حقوق بازنشستگان؛ دریافتی بازنشستگان به 90 درصد حقوق شاغلی می‌رسد؟
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز سه شنبه
«اسپایدرمن» در یک قدمی کنار زدن «تایتانیک»
وزیر آموزش و پرورش: مدارس از اول مهر حضوری است
جزئیات برگزاری آزمون زبان وزارت علوم
حمله تند سیاستمدار اسرائیلی به همسر نتانیاهو
نور کلاس تا بوفه؛ بازرسی جدید مدارس از نیمه شهریور
صعود مقتدرانه دختران ایران به جمع 8 تیم آسیا
آتش‌سوزی در مجتمع 49 واحدی مشهد؛ 9 نفر نجات یافتند
خیابانی در تهران به نام اکبر عبدی نامگذاری شد
اقتصاد عمان زیر سایه جنگ؛ کاهش گردشگری و افزایش هزینه‌ها
ضرورت ایستادگی مسلمانان در برابر رژیم جنایتکار صهیونی
تأکید پکن بر همکاری با تهران
احضار سفیر آمریکا در ترکیه به واشنگتن!
نورنما | پرواز دیدنی کفشدوزک
بارش سیل‌آسا در هند؛ پروازهای دهلی‌نو مختل شد
ثبت‌نام بیش از یک میلیون کلاس‌اولی
هوای 4 شهر خوزستان قرمز شد؛ هشدار آلودگی هوا
تخفیف 70 درصدی برج میلاد؛ جشنواره تابستانی آغاز شد
چگونه ترامپ در تله جنگ با ایران گرفتار شد؟
افتتاح 863 واحد مسکن ملی در اردبیل
نگرانی فرانسوی‌ها از افزایش تعرض به کودکان در مدارس
همتی: 1.7 میلیارد دلار برای انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص یافت
تسهیلات 60 میلیون دلاری برای واردات کالاهای اساسی
گام تازه چین و هند برای کاهش تنش‌های مرزی
مدودف: ناتو باید به روسیه تضمین عدم حمله بدهد
قیمت نفت دوباره بالا رفت؛ برنت به 92 دلار رسید
مخالفت عوام‌فریب‌ترین رئیس جمهور آمریکا با موج پرشور پوپولیستی
ستاره‌های فوتبال علیه رئیس فیفا؛صبر ما تمام شد
سازمان ملل: سوءتغذیه کودکان غزه تشدید شده است
یمن: به تحریم‌های آمریکا علیه ایران نپیوندید
رادان: دشمن منتظر یک بهانه برای آشوب است
دو کشته در تونل مرگ ایلام؛ گازهای سمی مانع خروج پیکر سوم شد
دنیامالی: آغوش دولت به روی جوانان باز است
غزه زیر آتش؛ بیش از 21 هزار کودک تاکنون به شهادت رسیدند
حمله خونین باندهای تبهکار در هائیتی
جزئیات سفر عاصم منیر به تهران؛ پاکستان به دنبال پایان بن‌بست ایران و آمریکا
ثبت 59 زمین‌لرزه در کشور از 24 تا 30 مرداد
فرماندهان نظامی یمن: معادلات جدیدی بر منطقه حاکم شده است
اعتراف جنجالی وزیر ترامپ درباره تحریم ایران: «چرا باید سیستم مالی جهان را به هم بریزم؟»