×
بین الملل
شناسه خبر : 273171
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 17:04
تلاش‌ مصر برای تقویت دیپلماسی در منطقه

تلاش‌ مصر برای تقویت دیپلماسی در منطقه

یک تارنمای مصری گزارش داد: در بحبوحه تنش‌های فزاینده میان ایران و ایالات متحده، مصر تلاش‌های خود را برای چسبیدن به دیپلماسی و جلوگیری از غیرقابل برگشت بودن آن، به کار گرفته است.

نورنیوز- گروه بین الملل: یک مقام ارشد مصری به اهرام آنلاین گفت: ایرانی‌ها آماده‌اند و می‌خواهند با طرف آمریکایی ارتباط برقرار کنند. او که نخواست نامش فاش شود، اصرار دارد که«یک فضای باز کامل وجود دارد»، با این حال، این فضا چالش‌های مهم و سختی هم دارد.

 اهرام ،دومین روزنامه قدیمی مصر، در تارنمای آنلاین خود افزود: در چنین فضایی، مصر سعی کرده کانالی از ارتباطات و تماس‌ها را افزایش دهد. بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر، چندین بار با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود و مقامات آمریکایی صحبت کرده است. علاوه بر این، میان عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و مسعود پزشکیان، همتای ایرانی‌اش نیز تماس‌هایی وجود داشته است.

السیسی روز شنبه در یک تماس تلفنی به پزشکیان گفت: مصر عمیقاً نگران چرخه جدید تنش‌ها در منطقه است و معتقد است که راه‌حل دیپلماتیک برای هرگونه اختلافی تنها و بهترین گزینه است.

این تارنمای مصری نوشت : اولویت مصر واضح است؛ جلوگیری از تخاصم جدید پس از جنگ اسرائیل علیه ایران در ماه ژوئن و مدت‌ها قبل از جنگ علیه لبنان و نسل‌کشی در غزه، که هنوز هیچ آرامش واقعی را تجربه نکرده است. مصر بر اهمیت کاهش تنش‌ها اصرار دارد.

اهرام آنلاین به نقل از این دیپلمات مصری تاکید کرد: عبدالعاطی به دنبال میانجیگری در مورد موضوع برنامه هسته‌ای ایران بوده است. وزیر امورخارجه مصر به دلیل روابط خود با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) و رئیس دیپلماسی ایران موفق شده بود سپتامبر گذشته در قاهره به توافقی دست یابد.

این تارنمای مصری تاکید کرد: مصر به تنهایی عمل نمی‌کند و ابتکارات آن بخشی از یک تلاش دیپلماتیک چندجانبه است که با عمان، قطر و گاهی اوقات ترکیه هماهنگ شده است.
مسعود پزشکیان ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ در گفت‌ وگوی تلفنی با عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر، ضمن قدردانی از تلاش‌های دلسوزانه، مسئولانه و برادرانه کشورهای اسلامی در مسیر کاهش تنش‌ها در منطقه و حمایت از جمهوری اسلامی ایران، بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی در تقویت همگرایی و هم‌افزایی داخلی و نیز تلاش مستمر برای تحکیم و گسترش روابط صمیمانه با کشورهای همسایه و اسلامی در چارچوب سیاست خارجی تأکید کرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات و تلاش‌های امریکا و رژیم صهیونیستی در جهت تشدید دشمنی‌ها و خصومت‌ها، ایجاد و تحمیل جنگ، اعمال فشارها و تحریم‌ها و در نهایت تحریک مستقیم اغتشاشات و ناآرامی‌ها در داخل ایران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به هیچ‌وجه به دنبال جنگ نبوده و نیست و عمیقاً بر این باور است که جنگ نه به نفع ایران، نه آمریکا و نه منطقه خواهد بود.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «بدرعبدالعاطی» وزیر امور خارجه مصر نیز امروز چهارشنبه (۱۵ بهمن) در یک تماس تلفنی درباره آخرین تحولات منطقه‌ای گفت‌وگو کردند. در این تماس، وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نقش سازنده و هماهنگ کشورهای منطقه در جهت کاهش تنش ها و حفظ ثبات منطقه از تلاش‌ها و ابتکارهای دیپلماتیک ویژه مصر قدردانی کرد.

وزیر خارجه مصر نیز با اشاره به تعهد قاطع کشورش برای حفظ صلح در منطقه بر آمادگی مصر برای حمایت از هرگونه راه حل دیپلماتیک تاکید کرد. در این گفتگو همچنین بر اهمیت استمرار رایزنی های و هماهنگی‌های نزدیک میان کشورهای منطقه تأکید شد.


نظرات

آخرین اخبار
تلاش عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
تأکید رئیس‌جمهور مصر بر ضرورت اجرای کامل آتش‌بس در نوار غزه
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و جاسم آل ثانی/اختلافات منطقه فقط از مسیر دیپلماسی حل می‌شود
روبیو: فقط درخصوص مسائل هسته‌ای با ایران گفت‌وگو نمی‌کنیم
گزارش تصویری | روز پنجم چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
واکنش عبدالله گنجی به ادعاهای خلاف واقع محمد مهاجری
وزارت جهاد کشاورزی؛ نمایش سیاست‌گذاری به جای اصلاح ساختار
آکسیوس از لغو مذاکرات ایران و آمریکا خبر داد
کارنامه قرمز دولت در برنامه هفتم؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران
منطقهِ نگران و ترامپ مردّد!
کنایه سنگین عراقچی به آمریکا و اسرائیل
تقویت چشم‌انداز خاموشی‌ها برای سال آینده
دیدار باراک و الشرع با موضوع تحولات منطقه در دمشق
اعلام آخرین وضعیت جاده‌های در کشور؛ بارش برف و باران در 22 استان
لاوروف: زلنسکی نیازی به صلح ندارد؛ صلح به معنی پایان حرفه اوست!
مخالفت اردوغان برای مداخله نظامی علیه ایران
ترامپ: با شی درباره ایران، اوکراین و تایوان گفت‌وگو کردم
ابراز تمایل کره جنوبی برای تقویت روابط با عراق
توافق اتحادیه اروپا برای اعطای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین
ابراز امیدواری نخست وزیر کویت برای پیدا شدن راه‌حل مسالمت‌آمیزی بین ایران و آمریکا
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و بن فرحان درخصوص آخرین تحولات منطقه
کشف محمولۀ 14 تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات توسط سربازان گمنام امام زمان
غریب‌آبادی عازم چین شد
اعلام نتایج آزمون انتقال دانشجویان علوم پزشکی خارج کشور+ لینک
زمان واریز عیدی دولت به مستمری بگیران صندوق روستائیان اعلام شد+ جزئیات مبلغ عیدی
پیام تسلیت رهبر انصارالله در پی درگذشت پدر شهید سید حسن نصرالله
وزیر اطلاعات خطاب به غربی‌ها: هزینه‌ تروریستی اعلام کردن سپاه را پرداخت خواهید کرد
گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور چین با ترامپ
کوچ ، داستان آغاز یک پرواز
خون پاک شهدای اطلاعات پشتوانه اقتدار نظام است
مذاکرات ایران و آمریکا روز جمعه در عمان برگزار می شود
دیدار و گفت و گو سفیر ایران با مقام‌های پاکستان درباره تحولات منطقه
سامانه بارشی همچنان میهمان پایتخت‌نشینان می‌ماند
زاخارووا: پیشنهاد مسکو برای انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران به روسیه روی میز است
اجتماع خانوادگی منتظران مهدی در تهران برگزار شد
کسبه آسیب‌دیده بازار جنت به سرعت باید در محل موقت اسکان داده شوند
شهادت یک سرباز وظیفه با شلیک مستقیم تروریست‌ها در گچساران
تلاش‌ مصر برای تقویت دیپلماسی در منطقه
دستیار کرملین از توجه ویژه رهبران روسیه و چین به اوضاع پیرامون ایران خبر داد
همتی اولویت‌های بانک مرکزی را تشریح کرد؛ مهار تورم و تعمیق بازار تجاری ارز
واکنش عون به تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه لبنان
آمار جدید حماس از شمار شهدای غزه
دیدار وزیر دفاع عربستان با امیر قطر در دوحه
استارمر دستور انتشار اسناد مندلسون را صادر کرد
هوش مصنوعی در خلاقیت از انسان معمولی پیشی گرفت
تمدید ثبت‌نام مسکن تا 30 بهمن و پرداخت بی‌سابقه پاداش‌ها
ترامپ بودجه 4 میلیارد دلاری کمک نظامی به اسرائیل را امضا کرد
روسیه درباره تحرکات ناتو در قطب شمال هشدار داد
رسوایی اپستین، شاهزاده اندرو را مجبور به ترک اقامتگاه سلطنتی کرد
پاشیدن مواد سمی اسرائیل در اراضی و باغات جنوب لبنان