×
بین الملل
شناسه خبر : 273149
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 15:11
چه کسی از دیپلماسی نمایشی لندن سود می‌برد؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

چه کسی از دیپلماسی نمایشی لندن سود می‌برد؟

اعمال تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران همزمان با ادعای حمایت از مذاکره، نه نشانه اقتدار بلکه تلاشی حساب‌شده برای حاشیه‌سازی و پوشاندن رسوایی‌های اخلاقی، بحران مشروعیت داخلی و افول جایگاه جهانی لندن است؛ رفتاری که بیش از هر چیز، دوگانگی رسواکننده اروپا را عیان می‌سازد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رفتار اخیر بریتانیا در اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران با ادعاهای حقوق بشری، در کنار ژست حمایت از روند مذاکرات، بار دیگر الگوی ثابت دوگانگی لندن را آشکار کرده است. انگلیس در حالی خود را مدافع آزادی و اخلاق معرفی می‌کند که افشای اسناد جدید پرونده اپستین، پای مقامات عالی‌رتبه این کشور از شاهزاده اندرو تا لرد پیتر مندلسون را به یکی از بزرگ‌ترین رسوایی‌های اخلاقی دهه‌های اخیر کشانده است. این واقعیت نشان می‌دهد که ادعاهای حقوق بشری لندن نه از موضع اخلاق، بلکه ابزاری برای انحراف افکار عمومی از بحران‌های عمیق داخلی و بی‌اعتباری جهانی است.  
کشوری که خود متهم به جنایت علیه بشریت، قاچاق انسان و همدستی در تجاوز و نسل‌کشی است، فاقد هرگونه صلاحیت برای قضاوت درباره حقوق ملت‌هاست. حاشیه‌سازی‌هایی چون اتهام‌زنی به ایران، تشدید تحریم‌ها و برجسته‌سازی بحران‌های خارجی، تلاشی ناکام برای سرپوش گذاشتن بر این پرونده سیاه است؛ پرونده‌ای که با تغییر روایت سفید نخواهد شد.

بحران داخلی و فرار به جلو در سیاست خارجی  

دوگانگی انگلیس را باید در پیوند مستقیم با وضعیت شکننده داخلی این کشور تحلیل کرد. دولت استارمر با کاهش شدید محبوبیت، مطالبات فزاینده برای برکناری نخست‌وزیر و بحران اقتصادی دست‌به‌گریبان است. تلاش برای بازگشت به اتحادیه اروپا، مذاکره برای پیوستن به صندوق دفاعی SAFE و حتی سفر به چین برای مهار بحران اقتصادی، همگی نشانه‌هایی از سردرگمی راهبردی لندن است.  
در چنین شرایطی، سیاست خارجی تهاجمی علیه ایران کارکردی انحرافی دارد؛ ابزاری برای نمایش کاذب اقتدار در بیرون، زمانی که پایه‌های مشروعیت در داخل سست شده است. تحریم و ادعای مذاکره، دو روی یک سکه‌اند: مدیریت بحران داخلی از طریق تولید دشمن خارجی.

سراسیمگی برای نجات مزدوران و نقش آشوب‌ساز  

کارنامه انگلیس در قبال ایران نشان می‌دهد که این کشور نقش فعالی در اغتشاش، جنگ ادراکی و برهم زدن امنیت روانی و اجتماعی جامعه ایران ایفا کرده است. سفارت انگلیس و برخی کشورهای اروپایی، به نیابت از آمریکا و رژیم صهیونیستی، به اتاق عملیات آشوب و فشار روانی تبدیل شده‌اند. تجربه ثابت کرده هرگاه پروژه‌های اغتشاش با شکست مواجه می‌شود، لندن با شتاب‌زدگی به سراغ جوسازی رسانه‌ای، تحرکات دیپلماتیک و تحریم می‌رود تا عوامل خود را نجات داده و هزینه شکست را کاهش دهد.  
در این میان، لندن هنوز پاسخگوی رفتار خلاف عرف دیپلماتیک خود در عدم حفاظت از اماکن دیپلماتیک ایران در انگلیس نیست؛ موضوعی که با ژست‌های همزمان تحریم و مذاکره قابل لاپوشانی نخواهد بود.

طبل توخالی اروپا و دوگانگی رسواکننده  

ادعاهای مکرر مقامات انگلیس و اروپا درباره حمایت از مذاکرات، در تضاد آشکار با عملکرد مخرب آن‌ها در دو دهه گفت‌وگو، بدعهدی‌های مکرر و نقش‌آفرینی مستقیم در آشوب‌های داخلی ایران است. اروپا امروز نه یک بازیگر مستقل، بلکه بازیچه‌ای در دست آمریکا و رژیم صهیونیستی است؛ ماشین صدور بیانیه‌هایی توخالی که حتی مقامات آلمانی نیز به بی‌ثباتی عمیق آن اذعان کرده‌اند.  
همزمان، مشارکت فعال لندن در نسل‌کشی غزه، سرکوب معترضان ضدصهیونیستی و حمایت از تروریسم دولتی، آخرین پرده از دوگانگی رسواکننده انگلیس است. کشوری که خود باید پاسخگوی جنایت باشد، نمی‌تواند مدعی نجات بشریت شود.


نظرات

آخرین اخبار
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد
عربستان حمله به پایگاه «شاهزاده سلطان» را تکذیب کرد
تغییر مهم در پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
وزیر خارجه ترکیه: آنکارا برای توافق تهران–واشنگتن تلاش می‌کند
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405 / دلار به کریدور 180 هزار تومانی می‌رسد؟
ریزش قیمت طلا در بازار تهران
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 19 خرداد 1405 / فرمان بازار طلا در دست اونس جهانی
سه سناریو برای تحلیل تجاوزات اخیر اسراییل در منطقه
تل آویو مدعی شد: اسرائیل حملاتش به ایران را به خواست ترامپ متوقف کرد
مسکو کنار تهران در آژانس اتمی؛ هشدار درباره «وارونه‌سازی واقعیت»
15 نفر در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی مجروح شدند/ تا کنون هیچ شهیدی گزارش نشده است