×
سیاسی
شناسه خبر : 273140
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 14:45
علی‌اکبر صالحی: تصمیم‌گیری‌ها سریع و صائب باشد

علی‌اکبر صالحی: تصمیم‌گیری‌ها سریع و صائب باشد

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ضمن ابراز خوش‌بینی درباره مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا نسبت به شیطنت برخی بازیگران خارجی و موضع‌گیری‌های نابهنگام داخلی هشدار داد و گفت: نیاز است تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در کشور سریع و صائب باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی:مسعود پزشکیان هفته جاری در پیامی در شبکه مجازی ایکس به وزیر امور خارجه کشورمان دستور داد تا در زمینه انجام مذاکراتی با طرف آمریکایی برای آغاز مذاکره عادلانه و منصفانه بر اساس اصل عزت اقدام کند.

رئیس‌جمهور در این پیام نوشت: با توجه به درخواست دولت‌های دوست در منطقه برای پاسخ به پیشنهاد رئیس‌جمهور آمریکا جهت مذاکره، به وزیر خارجه دستور دادم در صورت وجود فضای مناسب و عاری از تهدید و به دور از توقعات بی‌منطق، زمینه مذاکره عادلانه و منصفانه بر اساس اصل عزت، حکمت و مصلحت را در چارچوب منافع ملی فراهم سازد.

طرح دوباره موضوع مذاکره میان ایران و آمریکا در حالی مطرح می‌شود که روابط دو کشور طی سال‌های گذشته به ویژه بعد از حملات رژیم صهیونیستی به ایران و تاسیسات هسته‌ای کشورمان و از سویی حمایت و همراهی آمریکا با این رژیم در این حملات با تنش‌های جدی سیاسی، امنیتی همراه بوده است.

گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در چند دور اوایل سال جاری به میزبانی و میانجی‌گری عمان در حال انجام بود که رژیم صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا و همراهی این کشور به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله و نیز تعدادی از مقامات و شخصیت‌های نظامی و هسته‌ای کشور را ترور کرد. از این رو تصمیم به از سرگیری مذاکرات سیاسی و هسته‌ای در شرایط کنونی سیاسی و امنیتی که به نظر می‌آید در شکل و محتوا تفاوت قابل توجهی با دور قبلی مذاکرات در عمان دارد، قابل توجه و گامی رو به جلو و تلاشی جدی برای حل مسائل و تنش‌ها از مسیر دیپلماسی و گفت‌وگو است.

در ماه‌های اخیر، با تشدید تحولات منطقه‌ای و افزایش نگرانی‌ها نسبت به گسترش بحران‌های امنیتی، برخی دولت‌های منطقه بر ضرورت کاهش تنش میان تهران و واشنگتن و استفاده از مسیر دیپلماسی تأکید کرده‌اند. در همین چارچوب، مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده‌اند که اصل مذاکره را رد نمی‌کنند، اما هرگونه گفت‌وگو باید در فضایی برابر، عاری از تهدید و فشار و در چارچوب منافع ملی و اصول عزت، حکمت و مصلحت صورت گیرد. 

«علی‌اکبر صالحی» رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با ایسنا درباره دستور رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور به وزارت خارجه برای مذاکرات با آمریکا در چارچوب‌های تعیین شده و اهمیت عبور از تنش‌ها با آمریکا از مسیر دیپلماسی و مذاکره بیان کرد: در مورد تحولات اخیر در ارتباط با مذاکرات هسته‌ای خوش دارم که خوشبین باشم. فرصت‌ها همچون ابر می‌گذرند و تنها نگرانی بنده، شیطنت‌های برخی بازیگران خارجی و نیز موضع‌گیری‌های نابهنگام برخی در داخل است که امیدوارم مدیریت شوند.

وی گفت: آنچه در شرایط فعلی برای ما بسیار حیاتی‌ است، مد نظر داشتن و حفظ انسجام ملی، هوشیاری، هوشمندی و تدبیر در مسائل داخلی و تعاملات بین‌المللی است. چراکه با مشکلات متعدد درهم تنیده‌ای از قبیل مسائل معیشتی، امنیتی، منطقه‌ای و بین‌المللی روبرو هستیم، بنابراین نیاز است تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در کشور سریع و صائب باشد.

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی توصیه کرد که برای تسهیل و تسریع در امر تصمیم‌گیری در این برهه بسیار حساس، اختیارات دولت و رئیس‌جمهور افزایش یابد.

صالحی گفت: با شناختی که از آقایان دکتر لاریجانی و دکتر عراقچی دارم، معتقدم امور در نهایت با تدبیر و مدیریت پیش خواهد رفت و از خداوند متعال برای این عزیزان و همکارانشان در این برهه حساس و پیچ تاریخی توفیق بیش از پیش مسئلت دارم.


نظرات

آخرین اخبار
بقایی: تاریخ با افتخار از مقاومت مردم ایران یاد خواهد کرد
سخنگوی سازمان ملل: با همه طرف‌ها درباره تنگه هرمز در حال تماس و گفت وگو هستیم
بیانیه مطبوعاتی سفارت ایران درباره فضای رسانه‌ای منفی ساختگی در انگلیس
آملی لاریجانی: ایران متعهد به ایجاد امنیت، صلح و توسعه در منطقه است
جهش کم‌سابقه قیمت سوخت در پرجمعیت‌ترین ایالت آمریکا
تدوین طرح ثبت الکترونیکی سفته و برات در مجلس
شهادت14 غیرنظامی لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
عراقچی: ناامنی خلیج فارس نتیجه تجاوز آمریکا و اسرائیل است
ادعاهای تکراری ترامپ: ایران به شدت به دنبال دستیابی به توافق است
محل سرنگونی هواگردهای آمریکا در دشت مهیار ثبت ملی شد
سنای آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ توقف عملیات نظامی علیه ایران را رد کرد
محکومیت شدید حمله به کاروان «صمود» و اسارت فعالان حامی مردم غزه
دلنوشته رئیس قوه قضاییه برای رهبر شهید انقلاب
دعوت ترامپ از نخست‌وزیر مأمور عراق برای سفر به واشنگتن
هیئت دولت مردم را به حضور در مراسم چهلم شهید علی لاریجانی دعوت کرد
لیلاز: سعی کردیم جلوی جنگ را بگیریم و نشد/محاصره دریایی قابل مدیریت است
وزارت صمت: واردات خودرو طبق روال گذشته انجام می‌شود
دفاع جنجالی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از ادامه جنگ علیه ایران
قالیباف خطاب به هگست: ایران محاصره‌پذیر نیست
فیفا: حضور ایران در جام جهانی 2026 قطعی است
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: به‌دنبال توافقی مشابه برجام نیستیم
واکنش ولایتی به اظهارات ترامپ درباره خلیج فارس
قطع برق و اختلال در سامانه‌های پیشران در ناو جنگی آمریکا
جنگ ایران 35 میلیارد پوند به اقتصاد انگلیس آسیب زد
سناتور آمریکایی: دولت ترامپ در جنگ با ایران به اهدافش نرسید
رونمایی وزیر ارشاد از بخش‌های جنبی جشنواره خلیج فارس در میناب
رانش زمین محور مرزی خوی - قطور را مسدود کرد
هلاکت 3 شرور و کشف یک تن مواد مخدر در کویر شهداد
درخواست رسانه‌های بزرگ از اسرائیل برای دسترسی آزاد خبرنگاران به غزه
انزوای مردی به نام دونالد ترامپ
وداع تلخ با نابغه کشتی ایران/پیام تسلیت وزیر ورزش
تاجرنیا: منظور حدادی از طرح برخی مسائل چیست؟
ارسال 6500تن سلاح آمریکایی به اسرائیل فقط در 24 ساعت!
افزایش قیمت گوشت گاو در آمریکا گرفتاری جدید دولت ترامپ
ماجدی: دخالت آمریکا ثابت کرد ورزش از سیاست جدا نیست
جهش 80 درصدی گوگرد در پی تنش در تنگه هرمز
فردا؛ پایان مهلت 60 روز ترامپ
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی علیه ایران غیرقابل‌ تحمل است
افشای نامی غیرمنتظره برای سرمربیگری رئال مادرید
تیم ملی فوتبال با بازی درون گروهی تمرین کرد/قلعه نویی: 22 اردیبهشت به ترکیه می‌رویم
حزب‌الله: توقیف ناوگان جهانی «الصمود» جنایت دزدی دریایی است
کارگران، آیینه‌دار عزت، غیرت و همت این سرزمین اند
بازگشایی صندوق‌های املاک و مستغلات از روز شنبه 12 اردیبهشت
واکنش آیت‌الله عیسی قاسم به لغو تابعیت شهروندان بحرینی
تولید سریال «من دزد نیستم» از سر گرفته می شود
فوتبالیستی به 3 بیمار جان دوباره بخشید
وزیر خارجه فرانسه خطاب به همتای خود: متعهد به کاهش تنش‌ها در منطقه هستیم
ادای احترام خانه تئاتر به بیضایی و صدور بیانیه
ترامپ دوباره به صدراعظم آلمان درباره ایران حمله لفظی کرد
رییس سازمان غذا و دارو: اختلالی در تأمین داروهای حیاتی ایجاد نشد