×
سیاسی
شناسه خبر : 273050
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 23:16
پزشکیان: تعلل در تخصیص منابع درمان، قابل قبول نیست

پزشکیان: تعلل در تخصیص منابع درمان، قابل قبول نیست

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه منابع و اعتبارات مرتبط با سلامت مردم نباید در حوزه‌های دیگر هزینه شود، تصریح کرد: در تخصیص منابع ممکن است بتوان برخی نیازهای درجه دوم جامعه را مدیریت کرد اما در مورد بیماری و نیاز به درمان و دارو هیچ‌گونه تعللی قابل قبول نیست.

نورنیوز- گروه سیاسی: جلسه بررسی روند اجرای برنامه‌ها و طرح‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سه‌شنبه شب ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور برگزار شد.

در این جلسه، مجموعه‌ای از برنامه‌های اولویت‌دار وزارت بهداشت، از جمله راه‌اندازی و توسعه مراکز عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، برنامه‌های آموزش سواد سلامت، ارتقای خودمراقبتی، استقرار و تقویت نظام پزشک خانواده و نظام ارجاع، به‌صورت تفصیلی مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.

همچنین سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر و گزارش مربوط به اعتبارات و سرانه بخش سلامت کشور، از دیگر محورهای مورد بررسی در این جلسه بود.

پزشکیان در این جلسه با تأکید ویژه بر اهمیت آموزش سواد سلامت، به‌ویژه از سنین دانش‌آموزی تا دوران نوجوانی و جوانی، اظهار داشت: آموزش مفاهیم سلامت صرفاً به تولید محتوا محدود نمی‌شود، بلکه شیوه ارائه، انتقال مؤثر و متناسب‌سازی آموزش‌ها با شرایط اجتماعی و فرهنگی هر منطقه، از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

رئیس جمهور تصریح کرد: ضروری است اولویت‌های بهداشتی و درمانی هر منطقه، براساس آمایش زیستی، میزان شیوع و بروز بیماری‌ها و مسائل سلامت‌محور با هماهنگی نزدیک وزارت آموزش‌وپرورش، در برنامه‌ریزی‌های آموزشی لحاظ شود.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود، سلامت روان جامعه را یکی از ارکان اساسی نظام سلامت دانست و خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از آسیب‌های اجتماعی و بروز رفتارهای پرخاشگرانه در میان نوجوانان و جوانان، ریشه در مشکلات درون‌ خانوادگی و برخی نارسایی‌های اجتماعی دارد و بی‌توجهی به سلامت روان می‌تواند تبعات گسترده‌ای برای جامعه به همراه داشته باشد.

رئیس جمهور، ورود مسئولانه و دغدغه‌مند جامعه پزشکی به این حوزه، از طریق آموزش‌های هدفمند و انتقال صحیح مفاهیم سلامت روان را امری مهم و تأثیرگذار در کاهش این آسیب‌ها دانست.

پزشکیان همچنین با اشاره به وضعیت آسیب‌دیدگان حوادث اخیر که دچار مشکلات جسمی شده‌اند، تأکید کرد: این افراد علاوه بر مشکلات جسمی از لحاظ روحی و روانی نیز دچار لطمات جدی شده‌اند و باید به‌طور ویژه در کانون توجه نظام درمانی و خدمات سلامت روان قرار گیرند.

رئیس جمهور نقش جامعه پزشکی را در اصلاح نگرش‌ها و تصمیم‌سازی‌های سیاست‌گذاران و مجریان کشور حائز اهمیت دانست و گفت: پزشکان می‌توانند در تغییر فکر و رویکرد تصمیم‌گیران اثرگذار باشند و باید خود در خط مقدم پیشگیری قرار گیرند، نه آنکه ناخواسته موجب تشدید تنش‌ها و مشکلات سلامت جامعه شوند.

پزشکیان در ادامه، رفع دغدغه‌های مردم در زمینه هزینه‌های درمان و تأمین دارو را یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش رضایتمندی عمومی برشمرد و تصریح کرد: در تخصیص منابع ممکن است بتوان برخی نیازهای درجه دوم را مدیریت کرد، اما در مورد بیماری و نیاز به درمان و دارو، هیچ‌گونه تعللی قابل قبول نیست. نمی‌توان به بیماری که نیازمند درمان است گفت که خدمات درمانی یا دارو در اختیار او قرار نمی‌گیرد و منابع و اعتبارات مرتبط با سلامت مردم نباید در حوزه‌های دیگر هزینه شود.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به گزارش‌های ارائه ‌شده درباره اعتبارات و سرانه سلامت، بر ضرورت احصاء آمار و ارقام واقعی تأکید کرد و افزود: هزینه‌ای که مردم در واقعیت برای درمان خود پرداخت می‌کنند، به‌مراتب بیش از ارقامی است که به‌صورت رسمی اعلام می‌شود. اتخاذ تصمیمات صحیح و عادلانه در حوزه سلامت، مستلزم دسترسی به داده‌ها و آمارهای دقیق و واقعی است تا سیاست‌گذاری‌ها به‌طور مؤثر در جهت منافع مردم انجام گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
اردوغان: در تلاشیم آتش‌بس را تمدید کنیم و مذاکرات آمریکا و ایران را ادامه دهیم
سپاه قم : صدای انفجار مربوط به انهدام مهمات جنگ رمضان است
واکنش طنزآمیز سفارت ایران در غنا به حمله ترامپ به پاپ
تاکید رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا بر برداشتن تحریم‌های آمریکا
بقائی: موضع ایران در مورد سلاح هسته ای کاملا مشخص است/تبادل پیامها برای مذاکره ادامه دارد
هاآرتص: ناامیدی نتانیاهو از رسانه‌هایی که او را بازنده جنگ می‌دانند
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 فروردین 1405+ جدول
وزش باد شدید در تهران/ افزایش دما از جمعه
لیگ برتر برگزار نمی شود/ معرفی نمایندگان ایران به آسیا بر اساس جدول فعلی
این رتبه‌بندی تاریخی بسیاری را شگفت‌زده خواهد کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 26 فروردین ؛ ریزش 7 هزار تومانی دلار
رشد بورس‌های آسیا با امید به ازسرگیری گفت‌وگوهای ایران و آمریکا
رشد 70 درصدی خرید تضمینی گندم در سال جاری
بازار سیب زمینی و پیاز معتدل است
افزایش فشار قضایی بر بن‌گویر؛ درخواست اسناد جدید از شاباک
تعویق آزمون زبان وزارت علوم و تمدید مهلت ثبت‌نام
اشتباهات فاحش دونالد ترامپ در مذاکره با ایران از نگاه وندی شرمن
هاشمی‌طبا: تیم ملی باید با قدرت در جام جهانی 2026 حضور یابد
هشدار آژانس انرژی: اروپا در آستانه بحران سوخت جت قرار دارد
نبویان: میدان و دیپلماسی در مذاکرات اسلام‌آباد هماهنگ بودند
والی زاده بهترین کشتی‌گیر آسیا شد
وفور دام و ثبات بازار گوشت در کشور
تحقیر سنتکام؛ ورود مقتدرانه ابر نفتکش تحریمی به آب‌های ایران
توقیف 42 قبضه سلاح جنگی و بازداشت اعضای دو هسته قاچاق سلاح از اقلیم کردستان
سنای آمریکا بار دیگر طرح محدودسازی اختیارات جنگی ترامپ را بررسی می‌کند
کیفیت هوای مشهد در وضعیت هشدار آلودگی قرار گرفت
برنی سندرز از توقف فروش سلاح به اسرائیل حمایت کرد
تأمین شیرخشک بدون کمبود در شرایط جنگی
هلال احمر: 7215 نفر از زیر آوار حملات خارج شدند
جانشین فرمانده انتظامی کشور: اشراف اطلاعاتی توان پلیس را افزایش می‌دهد
اطلاعیه درباره صداهای احتمالی انفجار در تبریز
ثبت تصویر پلنگ ایرانی در ارتفاعات رودبار
سانچز: چین می‌تواند به کاهش تنش و پایان جنگ کمک کند
51 درصد از آمریکایی‌ها مخالف تجاوز نظامی علیه ایران هستند
خروج قطار از ریل در «نیوجرسی» و نشت مواد قابل اشتعال
چین: ادعاهای آمریکا درباره فشار نظامی بر تایوان تحریف واقعیت است
تکرار انتقاد ترامپ از پاپ لئون درباره مواضعش پیرامون ایران
نورنما | قاتل همیشه به محل جرم و جنایتش برمی گرده
مصرف مکمل ویتامین D3 چه زمانی توصیه می‌شود؟
تاکید پکن و مسکو بر تقویت هماهنگی‌های راهبردی
هوای گیلان گرم می شود
رئیس‌جمهور: هیچ قدرتی توان تحمیل اراده بر ملت ایران را ندارد
شهادت 5 فلسطینی در اردوگاه «الشاطی» غزه
آربلوا: رئال هرگز تسلیم نمی‌شود
ذخیره آب سد کرج به 48 میلیون مترمکعب رسید
نارضایتی سناتورهای جمهوری‌خواه از لفاظی‌های ترامپ
موج جدید حملات موشکی مقاومت اسلامی به شمال اراضی اشغالی
5 حضور پیاپی و جایگاه سومین مربی مُسن تاریخ
تصاویر ماهواره‌ای از وارد شدن خسارت به جنگنده‌ها و بالگردهای آمریکایی در اصفهان
رافینیا: داور از پیروزی و صعود بارسلونا ترسیده بود