×
بین الملل
شناسه خبر : 273000
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 19:23
آیا اردوغان میانجی‌ میان ایران و آمریکا خواهد شد؟

آیا اردوغان میانجی‌ میان ایران و آمریکا خواهد شد؟

رئیس‌جمهور ترکیه با تأکید بر مخالفت آنکارا با هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، اعلام کرد ترکیه آمادگی دارد برای کاهش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن نقش میانجی را ایفا کند.

نورنیوز- گروه بین الملل: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الأوسط» اعلام کرد: «در وهله نخست لازم می‌دانم بر نکته‌ای بسیار مهم تأکید کنم؛ تجربه نشان داده است سناریوهایی که ارزش‌ها، هویت، گذشته و آینده این منطقه را نادیده می‌گیرند، جز درد و رنج بیشتر و فاجعه، هیچ دستاوردی برای منطقه به همراه نداشته و امنیت و صلح را محقق نخواهند کرد.»

وی افزود: «ما شاهد بوده‌ایم که چنین سناریوهایی در غزه، عراق، سوریه و افغانستان چه زخم‌ها و فجایعی برجای گذاشته‌اند که همچنان در حافظه ما زنده‌اند. از همین رو، ترکیه به هیچ‌وجه نمی‌خواهد منطقه ما شاهد جنگی جدید یا موج تازه‌ای از ویرانی باشد.»

رئیس‌جمهور ترکیه با تأکید بر ضرورت حل مسائل از مسیر گفت‌وگو، عقلانیت و حکمت تصریح کرد: «ما در تمامی محافل، مخالفت خود را با هرگونه مداخله نظامی علیه ایران اعلام کرده‌ایم و همواره طرف‌های مقابل را به پرهیز از هر اقدامی که موجب افزایش تنش شود، فراخوانده‌ایم.»

اردوغان ادامه داد: «ما تحولات ایران را از نزدیک دنبال می‌کنیم و برای امنیت و ثبات ایران اهمیت زیادی قائل هستیم و به هیچ وجه نگاه مثبتی به سناریوهای مداخله خارجی که موجب رنج مردم ایران شود، نداریم.»

وی تأکید کرد: «ترکیه آمادگی دارد نقش میانجی را میان ایران و ایالات متحده برای کاهش تنش‌ها و حل‌وفصل مسائل ایفا کند و تماس‌های خود را در این چارچوب ادامه خواهد داد. ما مخالف هر اقدامی هستیم که جرقه جنگ را بزند و از هر گامی که به تقویت صلح و امنیت در منطقه منجر شود، حمایت می‌کنیم.»

اردوغان با اشاره به رایزنی‌های فزاینده ترکیه با کشورهای منطقه از جمله عربستان و پاکستان گفت: «ما با ذهنیت بلوک‌بندی یا ایجاد ائتلاف‌های جدید به مسائل نگاه نمی‌کنیم.»

وی افزود: «آنچه منطقه ما به آن نیاز دارد، ایجاد همکاری بر پایه عقل مشترک و مسئولیت مشترک است، نه شکل‌گیری توازن‌ها و اتحادهای جدید. هدف ما مدیریت بحران نیست، بلکه جلوگیری از وقوع آن از طریق تقویت بستر گفت‌وگوی دیپلماتیک است.»

رئیس‌جمهور ترکیه همچنین پیشنهاد داد که سازوکارهای امنیتی منطقه‌ای برای پیشگیری از بحران‌ها پیش از وقوع آن‌ها ایجاد شود.

اردوغان روابط آنکارا و ریاض را دارای اهمیت راهبردی برای صلح، ثبات و شکوفایی منطقه دانست و گفت این روابط صرفاً اقتصادی نیست، بلکه به‌عنوان یک «رویکرد برقرار کننده ثبات‌» در منطقه تعریف می‌شود.

وی با اشاره به دیدارهایش با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، از برنامه‌ریزی برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و صنایع دفاعی خبر داد و تأکید کرد که همکاری دفاعی با عربستان با هدف افزایش اعتماد متقابل، ارتقای فناوری و توان تولیدی دنبال می‌شود.

از سوی دیگر، اردوغان درباره غزه تأکید کرد که محور اصلی هر طرح صلح باید شامل دائمی شدن آتش‌بس، حفاظت از غیرنظامیان، تضمین ورود مداوم و بدون مانع کمک‌های انسانی و توقف کامل کوچ اجباری باشد و بدون تحقق این موارد، هر گفت‌وگویی «نادیده گرفتن اصل مسئله» خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
عصر جنگ‌های سریع آمریکایی به پایان رسید
تجاوز نظامی عربستان به یمن/شهرهای جیزان و ینیع عربستان زیر آتش حملات موشکی و پهپادی یمن
قیمت خودرو امروز 3 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
رئیس قوه قضاییه درگذشت اکبر عبدی را تسلیت گفت
فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان تامین اجتماعی بارگذاری شد + لینک
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران و محور هراز؛ برخی محورها مسدود
مهران همچنان انتخاب اول زائران؛ ثبت‌نام اربعین از 1.7 میلیون نفر گذشت
طرح ضربتی پلیس برای برخورد با تردد موتورسواران در خطوط ویژه
ثبت رکورد جدید تردد مسافران از مرز رازی
افشاگری بورل از اختلاف ترامپ و نتانیاهو؛رئیس‌جمهور آمریکا از سرسختی اسرائیل خسته شده است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 3 مرداد+ وضعیت استان ها
عبور از چشم در مقابل چشم
قدرت؛ تنها قانون مستقر در عرصه بین‌المللی
پیروز قربانی سرمربی آلومینیوم شد
پیش بینی شوکه‌کننده ایلان ماسک از سال 2036؛ هوش مصنوعی از انسان عبور می‌کند
وضعیت اضطراری در فرانسه و اسپانیا؛ بزرگ‌ترین آتش‌سوزی جنگلی در قلب اروپا
عراقچی در دیدار وزیر خارجه روسیه: اجازه سوءاستفاده آمریکا از تنگه هرمز را نمی‌دهیم
اکبر عبدی درگذشت/ علت درگذشت ستاره سینمای ایران چه بود؟ اعلام زمان خاکسپاری
چرا با وجود ورزش منظم وزن کم نمی‌کنیم؟
ایران: هدف قرار دادن عامدانه دو شناور ایرانی از سوی آمریکا جنایت جنگی است
انفجار مهیب در قلب انگلیس/ اعلام وضعیت فوق‌العاده و تخلیه ساکنان
تنبیه متجاوز ادامه دارد؛ انفجارهای شدید در ناوگان پنجم آمریکا در بحرین
نخستین دستورکار صحن مجلس پس از جنگ تحمیلی سوم منتشر شد
تأکید اردن و عمان بر ضرورت دستیابی به آتش‌بس جامع در منطقه
لفاظی‌های جدید رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران
پزشکیان: نام استاد اکبر عبدی در زمره ارکان ماندگار فرهنگ و هنر ایران ثبت می‌شود
اعتراف رسمی عربستان به هدف قرار گرفتن کشتی خود در دریای سرخ
عکس های منتخب جهان؛ 24 جولای 2026
حمله آمریکا به شلمچه صحت ندارد
گزارش بانک جهانی از فاجعه ونزوئلا
کشته شدن 2 نظامی اسرائیلی در عملیات تیراندازی در کرانه باختری
زیاده‌خواهی آمریکا عامل اصلی وضعیت کنونی منطقه است
عملیات در کرانه باختری؛ 4 صهیونیست کشته و زخمی شدند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: پایداری ایران در برابر دشمنان ریشه در فرهنگ متعالی دارد
تنگه یا تله؟ بلینکن پاسخ می‌دهد
تهدید تازه ترامپ علیه اروپا
قوه قضاییه: شعبات ساعدی‌نیا همچنان پلمب است
رسانه ملی با صدور بیانیه‌ای بر هماهنگی با دولت و حفظ انسجام ملی تأکید کرد
ناهماهنگی ترامپ با عربستان در مطرح کردن عادی سازی روابط با اسرائیل
سرنوشت بهترین بازیکن جام جهانی مشخص شد
صعود دختران هاکی ایران به نیمه‌نهایی قهرمانی آسیا
تحولات خاورمیانه محور نشست چین و آسه‌آن
ارتقای زیرساخت‌های هوشمند جاده‌ای برای سفرهای اربعین در مرزهای کشور
افزایش قیمت نفت و تشدید جنگ؛ فشار تازه بر آمریکایی‌ها
زائران اربعین بخوانند؛ نرخ سواری، ون و اتوبوس از مرزهای عراق
سرمربی تیم ملی وزنه برداری زنان:به دنبال قهرمانی آسیا هستیم
ادامه عقده‌گشایی و خصومت‌ورزی آمریکا علیه ایران با تحریم‌های جدید
هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به اتباع خود درباره احتمال لغو پروازها و سفر به غرب آسیا
اسلام‌آباد در حال بررسی احیای مذاکرات ایران و آمریکا با ابتکار چین
واکنش مهاجرانی به سانسور سخنان پزشکیان در صداوسیما