×
اجتماعی
شناسه خبر : 272971
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 06:01
هشدار درباره پیامدهای روانی حوادث اخیر در جامعه

هشدار درباره پیامدهای روانی حوادث اخیر در جامعه

رئیس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران با اشاره به تأثیر حوادث اخیر کشور بر وضعیت روانی جامعه تاکید کرد که عبور از این شرایط نیازمند مدیریت کلان، حمایت اجتماعی و تقویت خودمراقبتی روانی است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: بنابر اعلام وبدا، دکتر سید وحید شریعت اظهار داشت: بیشتر مردم کشور از حوادث اخیر کشور متاثر شدند و آرامش، امیدواری و روحیه جامعه دچار تغییر شد و در نتیجه این تاثیرات، تمرکز افراد و حتی انجام کارهای معمول و روزمره کاهش یافت.

وی افزود: در نتیجه حوادث اخیر، اشتغال فکری و نگرانی اکثر افراد در جامعه افزایش یافت و جامعه با سوگواری جمعی و نوعی ناامیدی و خشم به دلیل انتشار گسترده صحنه های درگیری ها، روبرو شد بنابراین حجم زیادی از احساسات منفی در جامعه ایجاد شده که بهبود این شرایط نیازمند مدیریت در سطح کلان است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه توصیه اصلی به جامعه در این شرایط، به رسمیت شناختن احساسات شان است، افزود: باید قبول کرد که حال بسیاری از افراد، مساعد نیست که البته در این شرایط، غیرطبیعی هم بنظر نمی رسد چون در شرایط بحرانی، ممکن است با درجات مختلفی دچار آسیب شویم.

شریعت خاطرنشان کرد: در این شرایط بهتر است در مورد احساسات‌مان با یک نفر از نزدیکان و افراد مورد اعتماد، گفتگو کنیم؛ این افراد و نزدیکان بیشتر از اینکه بخواهد به ما توصیه کند، باید بتواند حرف های ما را بشنود و اجازه دهد که افکار و احساسات مان را بیان و احساس کنیم که فردی حمایتگر را در کنار خودمان داریم.

وی گفت: بعد از پذیرفتن احساسات مان و گفتگو با نزدیکان مورد اعتماد، می توان برخی اقدامات را انجام داد که کمتر در احساسات منفی، غرق شد؛ از جمله این اقدامات این است که کمتر اخبار را دنبال و روزانه یکی دو بار، مهمترین اخبار را بررسی کرده و از پیگیری لحظه ای اخبار بپرهیزیم.

رییس انجمن علمی روان پزشکان ایران با اشاره به لزوم استمرار فعالیت های روزمره در شرایط کنونی، گفت: اشتغال به امور روزمره می تواند درگیری های ذهنی را کاهش دهد و باعث بهبود وضعیت روانی افراد در طول روز شود. همچنین تکنیک‌های تنفس عمیق، خواب منظم و مناسب، الگوی تغذیه ای مناسب و همچنین ورزش جزو توصیه های عمومی و خودمراقبتی به جامعه است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر تاثیر عوامل روانی بر بیماری‌های مختلف، یادآور شد: فرض عمومی بر این است که شرایط بحرانی سلامت روان می تواند در افزایش برخی بیماری ها که عوامل روانی در آنها تاثیر دارد، اثرگذار باشد اما به صورت دقیق نمی توانیم بگوییم شرایط بحرانی چه میزان در بروز بیماری ها، نقش دارد.

 شریعت در پایان یادآور شد: در سال‌ها و دهه‌های اخیر، فشارهای روانی مضاعفی بر جامعه وارد شده بنابراین فضای عمومی همراه با استرس زندگی می کنیم و حوادث حاد زیادی هم در کشور داشته ایم اما حوادث اخیر، از بدترین انواع استرسی است که تجربه کرده ایم و حدس کلی ما این است که این شرایط می تواند بروز برخی بیماری ها که از عوامل روانی ناشی می شود را در آینده افزایش دهد.


نظرات

آخرین اخبار
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
نصیرزاده: محرومیت بیرانوند ربطی به جام جهانی ندارد
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
وضعیت قرمز هوای تهران
عارف در سازمان اداری و استخدامی: تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در دستور کار دولت قرار دارد
ترامپ میان سه گزینه دشوار در قبال ایران گرفتار است
پزشکیان در دیدار با زاکانی بر ضرورت بازسازی مناطق آسیب‌دیده تاکید کرد
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟