×
اجتماعی
شناسه خبر : 272971
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 06:01
هشدار درباره پیامدهای روانی حوادث اخیر در جامعه

هشدار درباره پیامدهای روانی حوادث اخیر در جامعه

رئیس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران با اشاره به تأثیر حوادث اخیر کشور بر وضعیت روانی جامعه تاکید کرد که عبور از این شرایط نیازمند مدیریت کلان، حمایت اجتماعی و تقویت خودمراقبتی روانی است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: بنابر اعلام وبدا، دکتر سید وحید شریعت اظهار داشت: بیشتر مردم کشور از حوادث اخیر کشور متاثر شدند و آرامش، امیدواری و روحیه جامعه دچار تغییر شد و در نتیجه این تاثیرات، تمرکز افراد و حتی انجام کارهای معمول و روزمره کاهش یافت.

وی افزود: در نتیجه حوادث اخیر، اشتغال فکری و نگرانی اکثر افراد در جامعه افزایش یافت و جامعه با سوگواری جمعی و نوعی ناامیدی و خشم به دلیل انتشار گسترده صحنه های درگیری ها، روبرو شد بنابراین حجم زیادی از احساسات منفی در جامعه ایجاد شده که بهبود این شرایط نیازمند مدیریت در سطح کلان است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه توصیه اصلی به جامعه در این شرایط، به رسمیت شناختن احساسات شان است، افزود: باید قبول کرد که حال بسیاری از افراد، مساعد نیست که البته در این شرایط، غیرطبیعی هم بنظر نمی رسد چون در شرایط بحرانی، ممکن است با درجات مختلفی دچار آسیب شویم.

شریعت خاطرنشان کرد: در این شرایط بهتر است در مورد احساسات‌مان با یک نفر از نزدیکان و افراد مورد اعتماد، گفتگو کنیم؛ این افراد و نزدیکان بیشتر از اینکه بخواهد به ما توصیه کند، باید بتواند حرف های ما را بشنود و اجازه دهد که افکار و احساسات مان را بیان و احساس کنیم که فردی حمایتگر را در کنار خودمان داریم.

وی گفت: بعد از پذیرفتن احساسات مان و گفتگو با نزدیکان مورد اعتماد، می توان برخی اقدامات را انجام داد که کمتر در احساسات منفی، غرق شد؛ از جمله این اقدامات این است که کمتر اخبار را دنبال و روزانه یکی دو بار، مهمترین اخبار را بررسی کرده و از پیگیری لحظه ای اخبار بپرهیزیم.

رییس انجمن علمی روان پزشکان ایران با اشاره به لزوم استمرار فعالیت های روزمره در شرایط کنونی، گفت: اشتغال به امور روزمره می تواند درگیری های ذهنی را کاهش دهد و باعث بهبود وضعیت روانی افراد در طول روز شود. همچنین تکنیک‌های تنفس عمیق، خواب منظم و مناسب، الگوی تغذیه ای مناسب و همچنین ورزش جزو توصیه های عمومی و خودمراقبتی به جامعه است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر تاثیر عوامل روانی بر بیماری‌های مختلف، یادآور شد: فرض عمومی بر این است که شرایط بحرانی سلامت روان می تواند در افزایش برخی بیماری ها که عوامل روانی در آنها تاثیر دارد، اثرگذار باشد اما به صورت دقیق نمی توانیم بگوییم شرایط بحرانی چه میزان در بروز بیماری ها، نقش دارد.

 شریعت در پایان یادآور شد: در سال‌ها و دهه‌های اخیر، فشارهای روانی مضاعفی بر جامعه وارد شده بنابراین فضای عمومی همراه با استرس زندگی می کنیم و حوادث حاد زیادی هم در کشور داشته ایم اما حوادث اخیر، از بدترین انواع استرسی است که تجربه کرده ایم و حدس کلی ما این است که این شرایط می تواند بروز برخی بیماری ها که از عوامل روانی ناشی می شود را در آینده افزایش دهد.


نظرات

آخرین اخبار
یمن: تشکیل ائتلاف هرگز مانع مجازات عربستان به خاطر جنایاتش نمی‌شود
فرمانده تروریست آمریکا در خانه جنایتکاران جنگی
زخمی شدن 2 زن و 2 کودک در حمله به تعز یمن
نام دو خبرنگار فقید روی جایزه ملی محیط زیست ماندگار شد
راز مرگ مادر باردار چابهاری؛ بررسی ویژه آغاز شد
سایه دخالت آمریکا بر کوبا؛ روایت تازه از برنامه دولت ترامپ
ششمین هفته نبرد مذهبی صهیونیست‌ها در قدس
اشتیاق ترکیه برای بازیگری در غرب آسیا؛ از سوریه تا عربستان
وکیل پیشین ترامپ، وزیر دادگستری آمریکا شد!
نقش بارز خبرنگاران در ناکامی دشمن طی جنگ تحمیلی اخیر
از سپاهان و پرسپولیس تا پیکان؛ فصل تازه رضا شکاری آغاز شد
مسمومیت مرگبار با مشروبات الکلی در نیشابور
علیرضا قربانی با «گل‌های باران‌خورده» برگشت؛ آهنگی با طعم دلتنگی و بغض+ صوت
نورنما | ایستگاه های مترو چین در تابستان
حضرتی: دشمن با جنگ رسانه‌ای آمد، اما ایران رکورد تازه‌ای از تاب‌آوری ثبت کرد
عارف: هوش مصنوعی مسیر جهش ایران است
رویای پیدا کردن گنج به حبس ختم شد؛ دستگیری 4 حفار غیرمجاز در سمنان
هزاران کامیون پشت مرز دوغارون؛ ترافیک سنگین در مسیر تجارت ایران و افغانستان
بلاروس وب‌سایت یورونیوز را «افراطی» خواند
هشدار به قولنامه‌ای‌ها؛ فقط 2 سال برای ثبت ادعا فرصت دارید
ادعای جنجالی ونس درباره تنگه هرمز؛ ایران چه تصمیمی گرفته است؟
سفر رئیس اطلاعات عربستان به بغداد؛ پیام ریاض چیست؟
وزیر علوم:خبرنگاران اجازه ندادند، حقیقت در هیاهوی جنگ گم شود
پرفروش‌های گیشه هفته دوم مرداد معرفی شدند؛ کدام فیلم‌ها صدرنشین سینماها شدند؟
توافق جدید کی‌یف و واشنگتن؛ اوکراین منتظر موشک‌های ماهانه
استاندار تهران: قطعی برق تولیدی‌ها بدون اطلاع قبلی ممنوع
جزئیات 6 شرط شورای امنیت ملی برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
زمان اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری مشخص شد
عراقچی درگذشت رئیس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در همدان را تسلیت گفت
هشدار درباره طرح‌های آمریکا برای ایجاد شکاف در نیروهای مسلح عراق
سخنگوی ارتش درباره تنگه هرمز؛ آمریکا چاره‌ای جز پذیرش ندارد
هشدار 4 قدرت اروپایی به مسکو درباره اوستیای جنوبی
هشدار «نشنال اینترست» به ترامپ درباره مارپیچ تشدید تنش با ایران
واکنش معاون رئیس جمهور ترکیه به ناتوی اسلامی
74 شاخص برای سنجش وضعیت اجتماعی کشور
کشف 5100 لیتر گازوئیل قاچاق در رباط کریم
چگونه رهبر معظم انقلاب، زمین بازی جنگ را تغییر داد؟
دریادار سیاری: خبرنگاران خط مقدم جنگ شناختی هستند
عربستان بیشتر ذخایر پاتریوت خود را در 38 روز از دست داد
رشد 15 درصدی سفر به کیش؛ بیش از 11 هزار مسافر جابه‌جا شدند
قتل هولناک مداح سرشناس پس از ربوده شدن؛ عاملان جنایت دستگیر شدند
دلیل آلودگی هوای چند روز اخیر تهران مشخص شد
تأکید عمان بر فضای مثبت و سازنده مذاکرات تنگه هرمز
قیمت گوشت قرمز امروز 17 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
پولیتیکو: بحران انرژی دوباره اروپا را تهدید می‌کند
روایت متفاوت کی‌یف و بلگراد از سفر «نمایشی» زلنسکی به صربستان
اتصال دو تفرجگاه تهران؛ بوستان نهج‌البلاغه به اکوپارک می‌رسد
قیمت گوشی‌های اقتصادی امروز شنبه 17 مرداد + جدول قیمت ها
محدودیت جدید ترکیه برای کشتی‌های عازم روسیه
پشت دود تحریم‌ها، کدام شکست نظامی در حال پنهان‌شدن است؟