×
سیاسی
شناسه خبر : 272969
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 23:36
سفیر ایران در ریاض: با عربستان، روابط مستحکمی داریم

سفیر ایران در ریاض: با عربستان، روابط مستحکمی داریم

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض با اشاره‌ به اینکه روابط تهران- ریاض مستحکم است، هر گونه خلل به این روابط را غیرممکن دانست و افزود: سفرها و نشست‌های دو کشور به صورت علنی و بعضا غیرعلنی و به دور از چشم رسانه‌ها برگزار می‌شود.

نورنیوز- گروه سیاسی: «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با روزنامه سعودی «الشرق الأوسط» بر علاقه‌مندی تهران و ریاض برای حفظ امنیت منطقه و ثبات آن و پرهیز از هر گونه تنش و اقدام در جهت بر هم زدن آرامش منطقه، تأکید کرد.

وی گفت: تماس‌ها و هماهنگی‌ها بین ایران و عربستان در زمینه‌های مختلف ادامه دارد، سفرها و نشست‌های دو کشور به صورت علنی و بعضا غیرعلنی و به دور از چشم رسانه‌ها برگزار می‌شود و ما باید حساسیت وضعیت کنونی در سایه تهدیدات مکرری که منطقه با آن مواجه است و خطر سوق داده شدن به سمت تنش بی‌سابقه را درک کنیم.

عنایتی افزود: ما در جمهوری اسلامی ایران معتقدیم که ثبات منطقه‌ای به نفع همه کشورهای منطقه است و بارها در دیدار و نشست‌هایمان با مقامات سعودی شاهد تأیید این موضوع بودیم.

وی تصریح کرد: تهران، عربستان را یک کشور محوری و تأثیرگذار در منطقه می‌داند و همکاری بین دو کشور در مسائل دارای اهتمام مشترک نیز به تقویت امنیت و ثبات منطقه کمک می‌کند.

عنایتی با اشاره به تداوم رایزنی‌های دو طرف به نفع منافع دو کشور و منطقه، گفت: از دیدگاه عربستان، ایران، شریکی قابل اعتماد است و ایران نیز عربستان را یک کشور مهم و تأثیرگذار در منطقه می‌داند و همکاری‌های دو کشور در مسائل دارای اهتمام مشترک به برقراری امنیت و ثبات منطقه‌ای کمک می‌کند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: روابط تهران- ریاض مستحکم است و به لطف رهبری دو کشور و درک آن‌ها از اجتناب‌ناپذیری این روابط که تداوم، رشد و تأثیر مثبت آن بر همگان را تضمین می‌کند، خدشه به این روابط غیرممکن است.

وی به موضع حمایتی عربستان از تهران در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران اشاره کرد و افزود: ایران از موضع حمایتی عربستان از ایران در جنگ تحمیلی استقبال کرد؛ عربستان تجاوز اسرائیل علیه ایران را به شدت محکوم کرد و ما صبح همان روز (آغاز جنگ) تماس تلفنی از وزیر خارجه عربستان دریافت کردیم و این موضع برادران سعودی ما که در آن مرحله در کنار ما ایستادند، برایمان غافلگیرکننده نبود.

پیشتر یک مقام ارشد سعودی در گفت‌ و گو با روزنامه الشرق الأوسط با صراحت اعلام کرد که اخبار منتشرشده در برخی رسانه‌ها مبنی بر تغییر در مواضع عربستان در قبال تشدید تنش‌ها در منطقه، بی‌اساس است.

منبع مذکور تاکید کرد که عربستان از تلاش‌ های هدفمند جهت یافتن راه‌ حل صلح‌ آمیز برای تمام اختلافات بین آمریکا و ایران از طریق گفت‌ و گو و روش‌ های دیپلماتیک حمایت می‌کند.

این منبع بار دیگر بر مخالفت ریاض برای استفاده از آسمان یا خاک عربستان در هر نوع اقدام نظامی علیه ایران تاکید کرد.

این اظهارات پس از آن بیان شد که روزنامه آمریکایی اکسیوس مدعی شده بود که «شاهزاده خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان در یک جلسه در پشت درهای بسته که روز جمعه در واشنگتن برگزار شد، دیدگاهی متفاوت با مقامات رسمی کشورش ارائه داد و آمریکا را به اقدام نظامی علیه تهران ترغیب کرد.

تحلیل گران و ناظران سیاسی در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، گزارش آکسیوس به نقل از وزیر دفاع عربستان را بخشی از جنگ روانی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها دانستند و تاکید کردند که اکسیوس سابقه انتشار چنین اخبار کذب و هدفمندی را دارد.


نظرات

آخرین اخبار
زباله‌های فضایی پروازهای مسافری را نشانه گرفتند
اکثر دانمارکی‌ها، آمریکا را دشمن می‌دانند
زلنسکی: برنامه‌های خود برای پاسخ به حمله اخیر روسیه را فاش نخواهیم کرد
رئیس ناتو: حمله هوایی تازه روسیه بسیار سنگین بود
مخالفت یک سازمان یهودی با سفر هرتزوگ به استرالیا
برف جان 30 نفر را در ژاپن گرفت
نورنما | میلاد مولود نجات، حضرت مهدی(عج)تبریک و تهنیت باد
واکنش مسکو به ادعای ترامپ درباره توقف خرید نفت روسیه توسط هند
الجولانی مدعی تضمین حقوق کُردها شد
گنجینه‌ای که در مزرعه پشت خانه کشف شد!
اعمال نیمه شعبان+ جزئیات
افتتاح 709 مگاوات ظرفیت نیروگاه حرارتی جدید همزمان با دهه فجر
توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مذاکرات
ترامپ خواستار پس گرفتن کنترل انتخابات‌ از ایالت‌ها شد
سفیر ایران در ریاض: با عربستان، روابط مستحکمی داریم
تداوم تردید در بورس ایران/ بازار سرمایه منتظر سیگنال قوی از سیاستگذار
الاتحاد جایگزین بنزما را جذب کرد
تهاتر گاز با گوشت پاکستان در دستور کار
پزشکیان: تعلل در تخصیص منابع درمان، قابل قبول نیست
اینفانتینو خواهان لغو محرومیت روسیه شد
آخرین اخبار از زمان و نحوه مذاکره میان ایران و آمریکا
پهپاد گشتی و مراقبتی ایران در آب‌های بین‌المللی مأموریت خود را با موفقیت کامل کرد
سیف‌الاسلام قذافی کشته شد
یارانه کودکان شارژ شد
نوری المالکی: از نامزدی مقام نخست‌وزیری عراق کنار نخواهم رفت
گوترش: غزه بخش جدایی‌ناپذیری از فلسطین است
عدم واگذاری زمین، سوخت موتور سوداگری/ چرا وعده تولید 4 میلیون واحد به بن‌بست رسید؟
«قدرت‌های متوسط» می‌توانند ابرقدرت شوند
اعتراف رسانه عبری: اگر ایران بخواهد تل آویو و حیفا ویران می‌شوند
پروژه اعدام سازی وارد مرحله جدید شد!
جدایی‌طلبان سومالی‌‌: آماده واگذاری منابع ارزشمند خود به اسرائیل هستیم!
تکیه آمریکا به سیاست فشار برای وادار کردن ایران به پذیرش خواسته‌هایش
حمایت انگلیس از روند دیپلماتیک در موضوع هسته‌ای ایران
آزمایش موفقیت آمیز اینترنت اشیای ماهواره کوثر
گزارش تصویری | روز چهارم چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتایان قطری، عمانی و ترکیه‌ای خود
سرلشکر موسوی جایگزین شهید باقری در هیئت نظارت مجمع تشخیص شد
تغییر محاسبه آمریکا از جنگ، زبان مذاکره را فعال کرد
اتحادیه عرب: کشورهای عربی جنگ جدید در منطقه را نمی‌خواهند
ذوب‌آهن و فولاد خوزستان در کمیته وضعیت محکوم شدند
اعلام سامانه برای رفع ابهام اسامی جانباختگان اخیر توسط دولت/تکمیل و اصلاح اسامی
پشت پرده انتشار خبر پناهندگی دیپلمات ایرانی در وین
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کویت
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
متروی تهران رایگان شد
سامانه بارشی وارد استان زنجان می‌شود+ هشدار
ماجرای مواجهه نیروی دریایی سپاه با کشتی آمریکایی در تنگه هرمز چه بود؟
بیانیه اسقف‌ها، کشیشان و اندیشمندان جهان در حمایت از رهبری
مخبر: جوانان نخبه قادر به ارائه راه‌حل‌های مؤثر برای مسائل کشور هستند
نورویدئو | فیلم جدید یعنی فکر جدید